Ebor 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Saj smo konec koncev vsi ljudje, kajne.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 odlichno!!!!Barabci ostanejo doma, zamorci tudi....chefurji itaQjaz pa tudi ne bom rinil v one krajevsi srechni/vsi zadovoljni zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Nekaj tazga k "Dafur"..... Ebor.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Saj smo konec koncev vsi ljudje, kajne....ma to se že izvaja ene par deset let v franciji..vasica z imenom taize...najprej je bilo to mišljeno kot protestantski red...ampak ker je ta človek(brat roger) reševal žide med II sv...so skupaj molili....sicer je to bol kot ne krščanska skupnost(katoliki, protestanti, pravoslavni, grko-katolilki..) ampak to še ni ovira, da nebi bili tam tudi kaki hindujci, judi, muslimani tam ni vžna ne vrsta vere, ne farba kože, ne narodna pripadnost...tam si enostavno človek, ki živi z drugimi v eni sami skupnosti če bi svet bil vsaj 1/4 takšen kot je ta vasica...uh Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Ja, bi se dalo.Ne vidim razloga zakaj ne.Saj konflikti med različnimi religijami nikoli niso bili na nivoju navadnih ljudi.Vedno so se začeli "zgoraj".Zaradi političnih, materialnih, oblastniških interesov... Ampak žal je vera tako močna stvar da jo je zelo lahko izkoristiti za podpihovanje sovraštva.Deli in vladaj...Kdo je že to rekel?Julij Cezar menda... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 11. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2006 Kdo so pa to "krščani?" Jah najbrž tisti, ki so krščeni, kajne.... ma to se že izvaja ene par deset let v franciji..vasica z imenom taize...najprej je bilo to mišljeno kot protestantski red...ampak ker je ta človek(brat roger) reševal žide med II sv...so skupaj molili....sicer je to bol kot ne krščanska skupnost(katoliki, protestanti, pravoslavni, grko-katolilki..) ampak to še ni ovira, da nebi bili tam tudi kaki hindujci, judi, muslimani tam ni vžna ne vrsta vere, ne farba kože, ne narodna pripadnost...tam si enostavno človek, ki živi z drugimi v eni sami skupnosti če bi svet bil vsaj 1/4 takšen kot je ta vasica...uh Ma ja saj to je hecno vse vere imajo neke zapovedi.. navodila o tem, kako moraš spoštovat sočloveka... mu ne smeš delati slabih stvari (sem samo povzel, da ne bom predolgo našteval), samo,če pa ta sočlovek ni taprave vere, potem.... Seveda pa se ne strinjam s tistim, kar zdaj dol počnejo, prava pot bi bila, najet najboljše odvetnike in iztožit one cajtenge, ki so objavili žaljive vsebine, da bi propadli v nulo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Jah najbrž tisti, ki so krščeni, kajne.... Ma ja saj to je hecno vse vere imajo neke zapovedi.. navodila o tem, kako moraš spoštovat sočloveka... mu ne smeš delati slabih stvari (sem samo povzel, da ne bom predolgo našteval), samo,če pa ta sočlovek ni taprave vere, potem....Seveda pa se ne strinjam s tistim, kar zdaj dol počnejo, prava pot bi bila, najet najboljše odvetnike in iztožit one cajtenge, ki so objavili žaljive vsebine, da bi propadli v nulo.... to bi bli pa kvecjemu krščenci, drugac je pa se najbol uporabljat kristjani za krščane pa se nism slisov. a ti bi jih pa tozu.. in pol bi se bols pocutu? vsak nej najprej pred svojim pragom pomede. in musliči majo velik za pomest!ste precital zurnal? se mi zdi zlo v redu napisan (ene trije clanki so na to temo). samo vseeno bi js ravnal drugace (ceprov dam zurnalovcem cist prov), sam ce bi vedu, da je moj sosed ful nestrpen, zivcen, vzkipliv, nasilen bi ga pustu pri miru.. skoda mojga casa.hmm.. kolko casa nazaj so ze ble objavljene te karikature..mislim, da vsaj pol leta. v vsem tem casu nobenih protestov?! sedaj pa kar naenkrat..kot tempirana bomba - drhal.. uspesna manipulacija.. amerika ze dobri dve leti isce nacine za preusmeritev islamske pozornosti na kaj/koga drugega (seveda je to le ugibanje, ki pa morda le ni tako za lase privleceno kot se zdi na prvi pogled). <--tole mi je iz zurnala nekak ustal najbol v spominu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 to bi bli pa kvecjemu krščenci, drugac je pa se najbol uporabljat kristjani za krščane pa se nism slisov. hmm.. kolko casa nazaj so ze ble objavljene te karikature..mislim, da vsaj pol leta. v vsem tem casu nobenih protestov?! sedaj pa kar naenkrat..kot tempirana bomba - drhal.. uspesna manipulacija.. amerika ze dobri dve leti isce nacine za preusmeritev islamske pozornosti na kaj/koga drugega (seveda je to le ugibanje, ki pa morda le ni tako za lase privleceno kot se zdi na prvi pogled). <--tole mi je iz zurnala nekak ustal najbol v spominu. Ugibanje, ampak zelo možno...Bi bili sposobni kaj takega, mislim ZDA Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 danes sem slisal nek komentar po dnevniku, ki se mi zdi zelo na mestu! glasil pa se je nekaj kot:muslimani so zaradi objave karikatur preroka mohameda prizadeti. protestirajo zaradi nespostovanja islama. vse lepo in prav (ceprav so protesti res ze nekam nasilni in to mnozicno).11. september - grozovit zlocin. kdo pa je takrat protestiral?! baje..vsaj tako pravijo nekateri izmed muslimanov tudi ta napad ni bil v skladu z islamom. pa je kdo protestiral po smrti ne vem kaksnega stevila nedolznih.. prej kot kaksno ogorcenje je bilo zaznati prikrito odobravanje.. sej je prov tem americanom.. sedaj pa tak vik in krik.. poziganje, unicevanje zaradi usranih par slikc. zaradi njih bi kar ubili kaksnega bogega danca ce bi se znasel med njimi? potem pa se ocitki kaksni, da smo?! kaksni pa naj bomo ob takem pocetju muslimanov!? od njih ne cutim drugega kot sovrastvo (no pa za slovenske muslimane odvzamem sovrastvo), zanicevanje in njihove neskoncne arogance..kot, da so vsevedni..nepriznavanja cesa drugega.. zaznavam isto kot pri nacisticni nemciji - le, da je tukaj po sredi vera (na sreco tudi nimajo taksne gospodarske in vojaske moci). glede skandinavskih drzav pa..marsikateri drzavi bi lahko bile za vzor in to na vseh podrocjih! bile so se najvecje zagovornice muslimanskih drzav (palestine)! in kaj dobijo v zahvalo.. zalostno. ob taki vsevednosti in sami ljubezni, ki jo uci islam bi pricakoval kaj drugega.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 13. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 13. februar 2006 danes sem slisal nek komentar po dnevniku, ki se mi zdi zelo na mestu! glasil pa se je nekaj kot:muslimani so zaradi objave karikatur preroka mohameda prizadeti. protestirajo zaradi nespostovanja islama. vse lepo in prav (ceprav so protesti res ze nekam nasilni in to mnozicno).11. september - grozovit zlocin. kdo pa je takrat protestiral?! baje..vsaj tako pravijo nekateri izmed muslimanov tudi ta napad ni bil v skladu z islamom. pa je kdo protestiral po smrti ne vem kaksnega stevila nedolznih.. prej kot kaksno ogorcenje je bilo zaznati prikrito odobravanje.. sej je prov tem americanom.. sedaj pa tak vik in krik.. poziganje, unicevanje zaradi usranih par slikc. zaradi njih bi kar ubili kaksnega bogega danca ce bi se znasel med njimi? potem pa se ocitki kaksni, da smo?! kaksni pa naj bomo ob takem pocetju muslimanov!? od njih ne cutim drugega kot sovrastvo (no pa za slovenske muslimane odvzamem sovrastvo), zanicevanje in njihove neskoncne arogance..kot, da so vsevedni..nepriznavanja cesa drugega.. zaznavam isto kot pri nacisticni nemciji - le, da je tukaj po sredi vera (na sreco tudi nimajo taksne gospodarske in vojaske moci). glede skandinavskih drzav pa..marsikateri drzavi bi lahko bile za vzor in to na vseh podrocjih! bile so se najvecje zagovornice muslimanskih drzav (palestine)! in kaj dobijo v zahvalo.. zalostno. ob taki vsevednosti in sami ljubezni, ki jo uci islam bi pricakoval kaj drugega.. Hja tudi jaz bi pričakoval od muslimanov ( vsaj od tistih, ki se držijo islamskih naukov) vse kaj drugega.. a realnost je pač taka, zdaj s sovraštvom odgovarjat na sovraštvo... ne vem kam bo to pripeljalo... ali nam ni bil dovolj velik nauk balkanski lonec... ali potrebujemo kaj večjega, hujšega???? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 nism prov trdiv, da so americani. dvomim pa tudi, da je kriva ravno palestinska oblast. rad prisluhnem takim ugibanjem, da pa bi z gotovostjo trdil: "te so!" to je pa prevec zame.. drugac ti dam pa cist prov. tale slikca lepo ponazori njihov odnos!idin tistga filmcka pa ne morem vidit? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 15. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 15. februar 2006 Kateri religiji pa pripadajoNimam pojma jaz se ateist, vendar se pa vedno omenja Krščanski svet: Muslimanskemu.... in že tukaj je po moje napaka.... Tudi danski premier jim je predlagal, naj se obrnejo na sodišče, kar sedaj nekateri levosučneži zlorabljajo in namenoma interpretirajo, kot, da jih je takrat zavrnil, ko so se hoteli "pogovoriti". Ja jaz se strinjam z njim.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.