Skoči na vsebino

A je šel Hitler v nebesa?

Guest leeon

Recommended Posts

Guest leeon

Sicer ne verjamem v posmrtno delitev nebesa-pekel a vseeno? Kolikor vem je Hitlerja ustvarila kolektivna zavest nemškega naroda, je pa zagotovo kar nekaj odgovornosti na njegovih plečih.. Naključij ni in zagotovo se je pač II. sv. vojna morala zgoditi.

Pa vendar, kakšen "tretma" je po vaše doživel Hitler po smrti?

Vse dobro..

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 110
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ravno prejle sem pisala o knjihgah Potovanje duš in Usoda duš. Tam piše, da duše, ki delajo zla dejanja in imajo preveč te negativne energije, da bi jo v procesu samospoznanja in očiščevanja ali kako bi temu rekla - ko prideš na oni svet-- predelale v pozirivo, če jih ne morejo energije "tam onkraj" presvetliti oziroma če se duše same ne uspejo preklopiti v pozitivo, jih nekako "razgradijo" (duše so energije) - razdellijo ... kaj vem kako točno.... V glavnem če ga zmerno polomiš, dobiš drugič lekcijo da se tebi dogaja podobno in zakapiraš kaj si delal.... ČE pa si šel predaleč, te razdelijo in nekako nevtralizirajo.... ?? x!x

Kam paše Hitler... kdo ve? Morda so ga "razcepili" ali pa je sedaj na zemlji v kakem nerazvitem svetu in trpi ali kaj podobnega...

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Jaz se bolj sprašujem, kaj smo se mi ostali naučili od njegove poti. A se zavedamo koliko "hitlerjev" je okoli nas in kakšen nauk izhaja iz tega!!?

Iz izkušenj, ki jih imam sam pri regresijah in so si zelo identične z dr. Michaelom Newtonom, ki je napisal ti dve knjigi o potovanju duš...vse duše odhajajo v iste sfere v času med snovnimi življenji okrevajo in se pripravljajo na novo življenje.

Težava je v tem, da imamo toliko resnic okoli nas pa jih trmasto in vztrajno nočemo sprejeti in še naprej VSE okoli nas gledamo skozi oči UM-a.

Sveto pismo je odlična pisana beseda, težava nastane ko nam jo že krščanski duhovniki umsko razlagajo. V tej knjigi lahko vsak najde RESNICO. Stavki in besedila so z namenom napisana kot so.

" Razcepi kos lesa; tam sem. Dvigni kamen, in našel me boš" Le ena je resnica, ki jo npr. razlaga ta stavek iz Tomaževega evangelija.

Prav tako budisti, srčna sutra pravi " Oblika je praznina, praznina je oblika".

Resnico imamo na dosegu roke toda ali jo prepoznamo in vidimo?

Prav tako je "hitler" naša resnica!! A jo vidimo??

V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.

Michael newton

oduim.p.'s Blog

Dogajalo se mi je, da so se "pacienti", ki sem jih z eno od metod vračal nazaj v čas znašli v nekem obdobju, ko so na moja vprašanja le "momljali" in sem tudi jaz razmišljal o tej opciji vendar sem kasneje ugotovil, da so se nahajali tik pred rojstvom ali v prvih dneh življenja, ko še ni dokončno vzpostavljena "vez" med (Jedrom-Jazom-Dušo) in snovnim telesom.

Tako, da nimam teh izkušenj.

LP.

V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.

Michael newton

oduim.p.'s Blog

zivjo x:Ix

moje mnenje je da hitler ni sel u nebesa ker je naredil samomor in tudi veliko ljudi je umrlo prav zaradi njega!

lp x:Xx

Life is ql so fu*k the sql, run run run, take the gun, kill some teachers, have some fun!!:P

v nebesa sigurno ni šel po moje.. ni prostora kot so nebesa, vsaj zame ... mene bolj zanima kakšen je kot ponovno reinkarnirana oseba... v kakšnem okolju se je ta duša rodila. glede na to kaj vse je naredil in za kaj vse je bil kriv... če bi njegovo poplačevanje za prejšnja dejanja bilo strnjeno v samo eno življenje, bi najbrž le tega kmalu sam končal... po moje se bo mogel velikokrat inkarnirat in živet bedno življenje, preden se bo "očistil" vsega.

-če se npr. samo spomnim kako npr. budisti označijo žensko ki naredi splav, pravijo da se bo taka ženska 300krat rodila kot splavljen zarodek...

-slišala sem za primer, ko je neka ženska šla na regresijo, terapevt, ji tistega, kar je spoznal, ni povedal. Ženska je bila v prejšnjem življenju izvrševalka smrtnih kazni... plačala bo s tem da bo trikrat se reinkarnirala in trikrat umrla kot so umrli obsojenci, ki jih je obsodila- obsodila je tri in sicer na smrt z giljotino. umrla je v prometni nesreči-na način kot oni z giljotino... xrolleyesx

-hitler bi po tem po tej logiki.. za vsakega ki je zaradi njega umrl plačal z enim življenjem :eek:

predstavljajte si da se reinkarnirani "hitler" odloči it na regresijo.. huh... vsekakor zanimivo :eek:

....

Težava je v tem, da imamo toliko resnic okoli nas pa jih trmasto in vztrajno nočemo sprejeti in še naprej VSE okoli nas gledamo skozi oči UM-a.....

...

:palec: :palec:

*tud ostalo, kar si napisal, mi je vsec. x:)x

*

odstekana tema, zanimiva...

ne vem kaj naj si mislim.

Po eni strani - kot je rekla aisha - samomor, po drugi, kot ste rekli tudi drugi, s takimi grehi nad sabo... - torej ni sans.

Pa vendar... xscratchx - ali bi nebesa, ce bi 'obstajala', dejansko zavrnila nekoga?

ali torej nima prav VSAKDO moznosti?

ali je treba gledat z nasim dojemanjem casa in kroznice?

a je en tezek lajf al pa 300 tezkih lajfov lahko 'stehtati'?

kaj pa ce nekdo v sekundi (nasega dojemanja casa) prezivi vso katarzo in se morda celo nekako ocisti?

torej, cudno bi se mi zdel, da bi hitler bil v nebesih, prav tko cudno pa se mi zdi, da bi mu bila vrata nebes (za vselej) zaprta...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Men je tud to zanimiv, ker ko sem brala par knjig, sem not dobila informacijo, da si duša izbere, kaj bo počela v življenju inn gre nekak zavestno v to, ker bi rada izkusila, kako je to....v H. primeru pač neke vrste diktatorstvo nad ljudmi. In da naj ne bi bilo nič narobe s tem. To je bla njegova lekcija in pa posledično lekcija za vse nas, ki vemo za to, kar se je dogajalo.

Pa ne me narobe razumet! Obsojam to, kar je delal in ga imam za groznega človeka. Samo sem probala to interpretirat skozi opis iz te knjige. Pa ne vem a je Pogovori z bogom al Celestinska prerokba. Ena od teh dveh. :inocent:

Men je tud to zanimiv, ker ko sem brala par knjig, sem not dobila informacijo, da si duša izbere, kaj bo počela v življenju inn gre nekak zavestno v to, ker bi rada izkusila, kako je to....v H. primeru pač neke vrste diktatorstvo nad ljudmi. In da naj ne bi bilo nič narobe s tem. To je bla njegova lekcija in pa posledično lekcija za vse nas, ki vemo za to, kar se je dogajalo.

Pa ne me narobe razumet! Obsojam to, kar je delal in ga imam za groznega človeka. Samo sem probala to interpretirat skozi opis iz te knjige. Pa ne vem a je Pogovori z bogom al Celestinska prerokba. Ena od teh dveh. :inocent:

ojla!

tudi jaz se s tem strinjam.... :palec: no, jaz sem pa nekaj takega razbrala iz knjige Potovanje duš, ki me ves čas spominja na to, da ima vsak človek v mojem življenju nalogo, da se nekaj naučim od njega. In seveda obratno.... pa če je to "pozitivna" ali pa "negativna" izkušnja.

za hitlerja pa sem prepričana, da je odšel v posebni "rehabilitacijski oddelek", kjer se kot duša zdravi in celi rane, ki si jih je sam zadal....in ponovno bo (ali pa je že med nami) prišel na zemljo, da bo poskušal vse to popraviti ali pa vse te grozote občutiti na svoji lastni človeški koži...

kakorkoli že, prepričana pa sem, da ni pekla ali nebes, je samo dom, poln ljubezni, kamor se vrnemo, ko zaključimo eno življenje na zemlji ali katerem drugem planetu, tam povzamemo in izluščimo lekcije, ki smo si jih zadali in jih opravili za časa bivanja v telesu, se po potrebi "rehabilitiramo" in se napolnimo z brezpogojno ljubeznijo ter si izberemo novo življenje, z novimi izkušnjami....

z ljubeznijo xsrcx xsrcx

pjotra

ps:

knjig Pogovori z bogom še nisem utegnila prebrati. Si moram čimprej nabaviti, ker me že kar nekaj časa mika...

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

Jaz pa nisem Bog...zato je zame Hitler nekaj najbolj črnega in obsojam njegova dejanja. Če so bila njegova....menda je bil voden (črna loža al nekaj podobnega..., se mi zdi da sem nekja takega prebrala---črna magija)

In zdaj če se držim te predpostavke kar delaš to žanješ....mu danes najbrž ni kaj prav fajn....

Glede nebes.....kaj pa vem ja vsakemu so vrata odprte...samo prej se moraš očistit svojih "grehov"...tako pravijo.

Napisano prosto po Prešernu...

Pikica in Pjotra, mislim, da sta zadevo dobro zastavili, samo nista jo pripeljali do konaca. Seveda ob predpostavki, da držijo zadeve, kakor jih opisuje avtor v Potovnju duš.

Zadeva je podobna kot v teatru. Igralci nič kaj radi ne prevzemajo vlog negativcev, ker publika zelo rada takšno negativno vlogo pripiše tudi igralcu kot človeku v njegovem zasebnem življenju. Izhajajmo torej iz predpostavke, da si duša že pred inkarnacijo okvirno določi vlogo, ki jo bo v življenju odigrala. Svet je potreboval izkušnjo, kakršno mu je lahko dal le nacizem (fašizem) z drugo svetovno vojno vred. Ključne vloge nacistov (fašistov) dušam gotovo niso bile simpatične in tiste duše, ki so se pred inkarnacijo odločile, da bodo igrale te vloge, so se dejansko žrtvovale, ko so te vloge sprejele. Za nagrado pa bodo v naslednjem življenju igrale vloge pozitivnih likov.

Tako. Še en možen pogled. Namesto pekla čakajo Hitlerja, Musolinija, Stalina itd. nagrade v obliki pozitivnih likov v bodoči inkarnaciji.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Pikica in Pjotra, mislim, da sta zadevo dobro zastavili, samo nista jo pripeljali do konaca. Seveda ob predpostavki, da držijo zadeve, kakor jih opisuje avtor v Potovnju duš.

Zadeva je podobna kot v teatru. Igralci nič kaj radi ne prevzemajo vlog negativcev, ker publika zelo rada takšno negativno vlogo pripiše tudi igralcu kot človeku v njegovem zasebnem življenju. Izhajajmo torej iz predpostavke, da si duša že pred inkarnacijo okvirno določi vlogo, ki jo bo v življenju odigrala. Svet je potreboval izkušnjo, kakršno mu je lahko dal le nacizem (fašizem) z drugo svetovno vojno vred. Ključne vloge nacistov (fašistov) dušam gotovo niso bile simpatične in tiste duše, ki so se pred inkarnacijo odločile, da bodo igrale te vloge, so se dejansko žrtvovale, ko so te vloge sprejele. Za nagrado pa bodo v naslednjem življenju igrale vloge pozitivnih likov.

Tako. Še en možen pogled. Namesto pekla čakajo Hitlerja, Musolinija, Stalina itd. nagrade v obliki pozitivnih likov v bodoči inkarnaciji.

no, morda stvari res nisem do konca speljala, sicer je pa pri taki tematiki to bolj težko x;)x

.... v knjigi Potovanje duš piše tudi, da si duše sicer res izberejo svoje bodoče življenje in izkušnje.... vprašanje je le, če so toliko napredovale in so toliko močne, da se bodo znale zoperstaviti negativnim energijam in človeškemu egu... in če niso, potem lahko pride do večjih ali manjših odstopanj v "načrtu" preizkušnje pa morajo biti, če se želimo nečesa naučiti....zagotovo si hitler kot duša ni želel biti to, kar je na koncu postal....in mislim, da naslednje življenje "kot pozitivec" ni nagrada ampak samo še ena možnost, da lahko to postaneš.

zagotovo si je (ali pa si bo) hitler kot duša za življenje izbral ponovno težke preizkušnje, ki jih bo moral opravljati tako dolgo, dokler se ne nauči. nauči biti pozitivec tukaj na zemlji, saj duša sama posebi ne pozna negativnih misli in negativnih dejanj...

je pa res to en začaran krog, takšno razmišljanje, in še mnogo se da na to temo povedat...in takšno razmišljanje verjetno ne bo dokončno...

z ljubeznijo xsrcx xsrcx

pjotra

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

Čakal sem, da pridemo do tega vprašanja.. x^x

Mislim da jih ima, saj bog ne obsoja-vsi delamo "napake", eni manjše drugi večje.. x;)x

ja, xDDx, a ni naravno da se postavijo taksna vprasanja.. sicer je sam obsojanje, kazen, bad karma, kar vse tud morda je Bog, ni pa sam TO Bog, ce je tko, pol se ne grem... in glih zato vem, da ni tko, ker se grem sploh. xDDx

Jaz pa nisem Bog...
jaz tud ne, na sreco. (:switz: kdo bi si zelel taksne... odgovornosti, taksne celostnosti ....)

sam preprosto Boga nikol nisem HOTLA vidt kot okostenelega zoprnezha ki ne zna odpuscat..

morda sem bla sentimentalna, pateticna al pa vsaj idealisticna, pa vendar.... MOJ Bog odpusca.. moj Bog je zame tle...

a da ne morem v nebesa :O: (ce si recimo RES zhelim, z gorecho vero, srcem in zheljo PRAVO, ce se recimo nad kesam, si zhelim, skratka ce morda clo nekak 'dokazem').... ... in torej kako - ce mi je ze apriori odvzeta vsa moznost...:sori:... pol pa res lohk sam po teh svetovih bluzim, teh mracnih 'obsvetovih' kot jim pravim... torej dajte mi shanso, 'program', 'sistem'... kjer lohk TUD JAZ pridem v nebesa. ne pa da sem sam zablodela dusha... pol bom sam to, bom se dalje blodila pa morda shtale delala... v tej ali oni inkarnaciji. x:px x;)x ...

skratka - verjamem da lohk vsi. pridemo v nebesa...

sonce je za vse. x:)x xDDx

Mi vsi smo del boga, a se mora on kaj naučit ? On je vse kar je in vse kar ni.

"Sem veličastno vse- in to, kar iščem, je poznavanje sebe skozi izkušnjo."

...

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

mislim, da pekla kot samega sploh ni..če je bog ljubezen in nas ljubi neglde na to kaj smo, nas ne more obsojat....to pa še ne pomeni da se ne moremo sami sebe obsojat.....mi sami sebi naredimo najhujši pekel, ker si ne moremo ubežati...in če si ne moremo samemu sebi odpustiti nam ne more nobeden :vio:

kaj sem omenila, da sem čuden katolik xrolleyesx x^x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

...ni rabil v nebesa, tam je že bil (noč in dan na amfetaminih) xDDx

..ce mas tako karmo(chart), kokr jo je mel Hitler, sploh ne rabis amfetaminov... x;)x

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

on jih očitno je (kolk je znano) :vio:

..jah jemal jih je, ceprav jih ni nucal... za vsak slucaj... ziheras pac(Bik-Kozorog)... x:Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

malo šale v resno temo: glede na to kako zgleda Bush na par karikaturah bi prisegel da je Hitler dokaj hitro prešel v novo inkarnacijo hehe....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

zivjo x:Ix

moje mnenje je da hitler ni sel u nebesa ker je naredil samomor in tudi veliko ljudi je umrlo prav zaradi njega!

lp x:Xx

Mi lahko prosim kdo razloži kje so nebesa? (tista, kamor naj bi hodile duše)

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

ja, xDDx, a ni naravno da se postavijo taksna vprasanja.. sicer je sam obsojanje, kazen, bad karma, kar vse tud morda je Bog, ni pa sam TO Bog, ce je tko, pol se ne grem... in glih zato vem, da ni tko, ker se grem sploh. xDDx

jaz tud ne, na sreco. (:switz: kdo bi si zelel taksne... odgovornosti, taksne celostnosti <namenoma ne celovitosti, ker v mojih usesih ti dve besedi drugace vibrirata>....)

sam preprosto Boga nikol nisem HOTLA vidt kot okostenelega zoprnezha ki ne zna odpuscat..

morda sem bla sentimentalna, pateticna al pa vsaj idealisticna, pa vendar.... MOJ Bog odpusca.. moj Bog je zame tle...

a da ne morem v nebesa :O: (ce si recimo RES zhelim, z gorecho vero, srcem in zheljo PRAVO, ce se recimo nad kesam, si zhelim, skratka ce morda clo nekak 'dokazem').... ... in torej kako - ce mi je ze apriori odvzeta vsa moznost...:sori:... pol pa res lohk sam po teh svetovih bluzim, teh mracnih 'obsvetovih' kot jim pravim... torej dajte mi shanso, 'program', 'sistem'... kjer lohk TUD JAZ pridem v nebesa. ne pa da sem sam zablodela dusha... pol bom sam to, bom se dalje blodila pa morda shtale delala... v tej ali oni inkarnaciji. x:px x;)x ...

skratka - verjamem da lohk vsi. pridemo v nebesa...

sonce je za vse. x:)x xDDx

:palec:

Hm misliš krščanskega boga...boga stare zaveze, ki dobro nagrajuje...slabo pa kaznuje. sem malo premišljevala..pa saj vsa verstva ...no religije učijo, tudi reinkarnacija...če boš delel dobro boš "nagrajen"tako nekako. (odpustite mi če nisem izbrala ravno pravega izraza)

Tukaj z besedo "nisem Bog" sem hotela povedat da sem samo človek s svojimi čustvi....in ko gledam zgodovino pa taborišča,pa kakšne strahote so se dogajale in se marsikje še...pač zame ni opravičila. Naj odgovarjajo za svoja dejanja.

tako kot moram tudi sama za svoje. Odpuščanje...sem za odpuščanje, seveda sem, sem tudi za sočutje.

Omenjaš si močno želim, se zavedam svojih dejanj si želim spremeniti ...saj to je očiščenje...a ne...Potem pa ali je to krščansko se zavedaš svojih grehov, ali pa pač karma.

Ja se strinjam za vse je prostor po Soncem x;)x , samo eni pač radi hodijo v temi.

to samo moje misli....

Mislim da nebesa, pekel in vice ne obstajajo.

Vsaj v takem smislu ne kot nas je učila cerkev.

Vse troje je po mojem le izmišljotina cerkve za kontrolo nad verniki.

Strašenje s trpljenjem v peklu in obljube o raju(nebesih).

Nekaj o tem da morajo duše ljudi ki so na tem svetu storili kaj hudega, to odslužiti v prihodnjih življenjih ali reinkarnacijah, sem prebral...mislim da v eni od knjig od Shirley McLaine.

Kje je Hitlerjeva duša?

Verjetno nekje plačuje svoj dolg...

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Hm misliš krščanskega boga.......

...

... pač zame ni opravičila...

nic tacga nisem omenjala

Omenjala pa sem SVOJEGA BOGA - in glede na to, kako ga vidim, je cudno da si ga interpretirala ravno kot krscanskega.

Ja, razumem. TI bi tezko odpustila. Kot vecina, stekam, skoda.

Ampak... saj jaz sem svoje mnenje pisala, kot se men zdi in ne kot sodim da se najbrz vecini zdi.

Picasso

nic tacga nisem omenjala

Omenjala pa sem SVOJEGA BOGA - in glede na to, kako ga vidim, je cudno da si to interpretirala ravno kot krscanskega.

Ja, razumem. TI bi tezko odpustila. Kot vecina, stekam, skoda.

Ampak... saj jaz sem svoje mnenje pisala, kot se men zdi in ne kot sodim da se najbrz vecini zdi.

To si pa ti vidla o mojem postu...da težko odpuščam, je zanimivo a ne kako vsak po svoje interpretira - razbere kar nekdo napiše. A ne.

Npr. vidiš da težko odpuščam... x:)x x;)x (Marsa me pa premalo poznaš....tudi tvoja intuicija je tukaj padla na izpitu :vragec: x:Dx x:px )

Hitlerju pa res bolj s težavo odpustim no...zdej, če pa sem zato večina, pa je to taka škoda...pa naj bo.

pozdravček....pa lep teden želim xsrcx

.... tudi tvoja intuicija je tukaj padla na izpitu :vragec: x:Dx x:px )

kaj pa ti pises... :||

kaksna intuicija - odgovarjam na post. xrolleyesx

aja v bistvu sem pa polagala izpit? xDDx x:o)x

(in ga NE nardila... :sori:)

nima zveze kolk te poznam, v temle predmetu tko mislim, ti pa tko - saj si napisala, torej te ne rabim osebno poznat, da bi lohk sklepala kaksno je tvoje odpuscanje _ TU je pac tako.. ko je govora o Hitlerju....

skratka citirala si me, da me se dalje v bistvu 'prepricujes', zakaj naj se Hitlerju ne bi odpustilo. x:o)x

kaj ma to zveze z mojo intuicijo, mi pa tud ni jasno.

in to je tvoja sodba, ne moja.

jaz mu dajem sanso. :palec:

torej - v tvojem postu sem prebrala, da hitlerju ne bi odpustila oz. tezko (ker: 'nastevanje grehov, tezha zlocinov.').

a sem prav interpretirala? x:Dx x;)x

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...