Marsa 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Mislim da nebesa, pekel in vice ne obstajajo....Kje je Hitlerjeva duša?Verjetno nekje plačuje svoj dolg...to dvoje se pa medsebojno negira. ....Kako bomo znali odpuščati sebi, če ne znamo odpuščati drugim?jp, pa ne sam to.......kako se lohk pol sploh se ocistimo, pridemo 'gor' (da ne bodo koga spet zmotila 'nebesa'), ce v bistvu ze v osnovi nimamo sans?ne verjamem, skratka, da jih nimamo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 to dvoje se pa medsebojno negira. kako se lohk pol sploh se ocistimo, pridemo 'gor' (da ne bodo koga spet zmotila 'nebesa'), ce v bistvu ze v osnovi nimamo sans?ne verjamem, skratka, da jih nimamo. Kaj se negira?To da mislim da nebes ni in da Hitlerjeva duša nekje plačuje svoj dolg?Je bilo mišljeno tako da nebes pekla in vic ni v smislu nekega kraja kamor naj bi šle duše, kot uči cerkev...In kje naj bi bila potem njegova duša?Kaj vem, mogoče v nekom na tem svetu plačuje za trpljenje ki ga je povzročila.Kako?Zdobrimi deli, s trpljenjem... Šanse...Mislim da "popravni izpit" obstaja...Za tiste ki se kaj naučijo... Samo...Kaj pa če bo ta duša v nekem prihodnjem življenju povzročila enako ali še večje zlo?Kaj se bo potem zgodilo z njo?Če ponovno "pade na izpitu"? Moje bluzenje o tem... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 KO SMO ŽE PRI DEBATAH O PEKLU IN NEBESIH- TOLE SEM RAVNOKAR DOBILA PO MAILU Kam pa paše v tem kontekstu Hitler, je pa težko reči... Upam, da je zmrznil v peklu PEKEL Tekst, ki sledi, je najbrz zelo aktualno vprasanje, in je bilo zastavljeno na Univerzi v Washingtonu med poukom termodinamike. Odgovor studenta je bil tako "globok", da ga je profesor podelil s kolegi preko Interneta, da bi lahko tudi mi uzivali v njem. Glavno vprasanje bilo: Je Pekel eksotermicen (oddaja toploto) ali endotermicen (sprejema toploto)? Vecina studentov je dokazovala svoje prepricanje z uporabo Boyle-ovega zakona (plin se ohlaja, ko se siri – in plin se segreva, ko se krci) in izpeljank iz tega zakona. Eden od studentov pa je napisal naslednje: Najprej moramo vedeti, kako se masa Pekla spreminja s casom. Zato moramo vedeti za stevilo dus, ki prihajajo v Pekel in pa za stevilo dus, ki odhajajo iz pekla. Mislim, da lahko mirno predvidevamo, da ko enkrat dusa pride v Pekel, ne bo vec odsla. Torej, duse ne dhajajo. Ali pa, kolikor dus prihaja v Pekel, lahko vidimo skozi razlicne religije, ki obstajajo na svetu. Vecina teh religij trdi, da ce nisi clan njihove vere, potem bos odsel v Pekel. Ker je tukaj vec kot le ena religija, posamezniki pa pripadajo razlicnim od njih, lahko predvidevamo, da vse duse odidejo v Pekel.Z razmerjem med rojstvom in smrtjo bi lahko pricakovali, da se bo stevilo dus v Peklu povecevalo eksponencialno. Sedaj poglejmo razmerje sprememb prostornine Pekla, saj Boyle-ov zakon trdi, da ce morata ostati temperatura in pritisk v Peklu enaka, se mora povecati prostornina premosorazmerno s stevilom dus, ki mu jih dodamo. In tukaj imamo sedaj dve moznosti:1. Ce se Pekel siri pocasneje, kot se povecuje stevilo dus v njem, potem se bosta temperatura in pritisk v njem povecevala, dokler ne bo zacel puscati. 2. Ce pa se Pekel siri hitreje, kot se povecuje stevilo dus v njem, bosta temperatura in pritisk padala, dokler Pekel v celoti ne zamrzne. In kaj je prav? Ce sprejmemo domnevo, ki mi jo je dala Tereza med mojim osvajanjem, da "bo prej hladen dan v Peklu, kot bom sla v posteljo s tabo" in ce upostevamo dejstvo, da sem z njo spal prejsnjo noc, potem je zgornja moznost pod 2. bolj resnicna in zato sem preprican, da je Pekel eksotermicen (oddaja toploto) in je ze zamrznjen. Krona te teorije je zakljucek:Odkar je Pekel zamrznjen, ne sprejema vec dus in je zatorej ugasnil......in ostala so le Nebesa, kar dokazuje obstoj bozanskega bitja, ko je Tereza prejsnjo noc kricala: "O moj Bog". STUDENT JE PREJEL CISTO OCENO "A". Zelim vam veliko klicev 'O moj bog....', lep pozdrav in lep dan se naprej (ob spoznanju, da pekla ni vec). Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 KO SMO ŽE PRI DEBATAH O PEKLU IN NEBESIH- TOLE SEM RAVNOKAR DOBILA PO MAILU Kam pa paše v tem kontekstu Hitler, je pa težko reči... Upam, da je zmrznil v peklu Sedaj poglejmo razmerje sprememb prostornine Pekla, saj Boyle-ov zakon trdi, da ce morata ostati temperatura in pritisk v Peklu enaka, se mora povecati prostornina premosorazmerno s stevilom dus, ki mu jih dodamo. In tukaj imamo sedaj dve moznosti:1. Ce se Pekel siri pocasneje, kot se povecuje stevilo dus v njem, potem se bosta temperatura in pritisk v njem povecevala, dokler ne bo zacel puscati. 2. Ce pa se Pekel siri hitreje, kot se povecuje stevilo dus v njem, bosta temperatura in pritisk padala, dokler Pekel v celoti ne zamrzne. Zelim vam veliko klicev 'O moj bog....', lep pozdrav in lep dan se naprej (ob spoznanju, da pekla ni vec). Če bi držalo da pekel je, tak kot je obravnavan v tej "teoriji" potem drži prva možnost... Mislim da je že začel puščati... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 A da pride iz "pekla" je dovolj le misel "en sam trenutek je dovolj, da premagamo neskoncno razdaljo" na npr. Bahame-in se bo že kopal v morju, le pomisliti mora.. bravissimo, vsaj en ke me steka! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 Daisy zakonnnnnn ...jaz pa tega nisem obila po mejlu...čudno Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 Daisy ...jest tud upam, da pekel "pušča",......reinkarnacija pa to,....se bom lohk skoz po malem hodila gret,.....ne maram mraza,..pa svetniškega dolgcajta tud ne Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 24. februar 2006 Prijavi Deli 24. februar 2006 Prej ali slej se vsakdo vrne k Bogu, pa naj je storil še tako grozen zločin. točno tako, ker bog je najčistejša ljubezen pekel obstaja, ampak to si ga sami naredimo, zato je pa pomembno odpuščanje...seveda drugim, še bol pa samemu sebi Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enaeva 24. februar 2006 Prijavi Deli 24. februar 2006 Najbolj mi je padel v oči tale komentar v tej temi: -če se npr. samo spomnim kako npr. budisti označijo žensko ki naredi splav, pravijo da se bo taka ženska 300krat rodila kot splavljen zarodek... No, in če je to res, pomislim, hm, koliko nas trenutno živi na tem planetu in koliko splavov se zgodi vsak dan... Je tista ženska rešena vsega v parih dneh . Ni mi pa jasno, kakšne izkušnje je lahko nabrala kot zarodek , no, pa nima veze... Enako je lahko tudi z enim samim človekom, ki je 'dal pobit in mučit' toliko ljudi. Kako lahko odplača ta dolg? Se to meri v številkah? Je kakšna razlika, če umre eden ali tisoč? Hm, če bi se dalo vprašati mrtvega, bi mu bilo čisto vseeno, ali je umrl samo on ali še na tisoče drugih poleg njega - on je mrtev in drugo ni pomembno. Tudi Hitler se ni odločal o pobijanju tisočkrat, za vsakega posebej. Odločitev je bila ena, v enem trenutku, ki je pač prešel v 'večnost' oziroma v zgodovino. Če bi bil Hitler zraven, ko je en sam človek umrl zaradi njega, da bi ga spremljal, videl strah v očeh, do zadnjega diha... Ne vem, če bi lahko spremljal ugašanje vsakega človeka posebej, ki je takrat umrl zaradi njegove ene same odločitve... Čas je relativen Je Hitler že odplačal dolg? Zakaj pa ne. Saj se je lahko že takoj drugi dan po samomoru rodil kot deček družini, ki ga je brutalno mučila do npr. šestega leta starosti in podlegel trpinčenju in se spet naslednji dan rodil v novih okoliščinah, polnih bolečin, ki so mu počasi odpirale srčno čakro... in se zdaj simpatično dopisuje na luninem forumu . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 Hitler je imel dovolj okultne moči da gre v eno sort pekla ali neba, eno od milijard takih prostorov na astralu. Običajno ljudje umrejo tudi v duši, saj nimajo nobene ideje o astralu. Tudi magiki umrejo za vedno. Samo enkratni magi tretje pozornO5ti obdržijo zavest na nekaj časa pa to še ne pOMeni večnO5t. Hitlerja se lahko povabi na pogovor in ga se vpRAša. Seveda nekaj moči in zaščite RAbi... Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 Je Hitler že odplačal dolg? Zakaj pa ne. Saj se je lahko že takoj drugi dan po samomoru rodil kot deček družini, ki ga je brutalno mučila do npr. šestega leta starosti in podlegel trpinčenju in se spet naslednji dan rodil v novih okoliščinah, polnih bolečin, ki so mu počasi odpirale srčno čakro... in se zdaj simpatično dopisuje na luninem forumu . (lnf) drugac onegale pa ne verjamem.... da ce bi videl trpljenje in vse, vsako posamezno smrt.. da bi se ga kaj dotaknilo...po mojem je bil nor in je delal sam z 'razumom', je slo v njegovi glavi, kot je sebi in drugim to podal, za nek 'visji nacrt, projekt'... ceprav si lepo povedala, da "se tud on ni odlocil tisockrat", to je res in to je tud tragicno.kajti ce recimo ne bi slo za hitlerja, pac pa za nekoga, ki bi bil recimo 'dober', pa bi vseen lohk sprejel napacno odlčocitev, zarad katere bi umirali drugi...... tko da, za to sploh 'ne rabis' bit slab al pa 'hitler'....vendar ce bi kdo drug gledal veckrat, pa bi se ga najbrz res dotaknilo, sam ne pa tud hitlerja.. vsaj po mojem ne, no... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 ne, richarda castanedo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enaeva 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 Hm, kakšne posnetke Hitlerjevega govora si je treba pogledat. Če se malo zazreš v njegove oči, zelo hitro vidiš malega, prestrašenega dečka - pomanjkanje ljubezni. Zelo subtilno bitje, sam se ga težko tako dojame, ker imamo predhodno o njemu samo podatke o negativnih lastnostih. On v svojem življenju sploh ni zares zadihal. Kako se že reče tistemu filingu? Radost? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 Če se malo zazreš v njegove oči, zelo hitro vidiš malega, prestrašenega dečka - pomanjkanje ljubezni. Zelo subtilno bitje, sam se ga težko tako dojame, ker imamo predhodno o njemu samo podatke o negativnih lastnostih. On v svojem življenju sploh ni zares zadihal. Kako se že reče tistemu filingu? Radost? mal na kuĆana spominja.... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 Zelo subtilno bitje, sam se ga težko tako dojame, ker imamo predhodno o njemu samo podatke o negativnih lastnostih.ja, stekam, sam recimo sama sploh ne sklepam po negativnih lastnostih, vedno so kaka ozadja.takle sklep o njem je pr men na astro bazi - da nima filinga. saj je najveckrat tako.... tud pr pedofilih in podobnih skrajnezih... da so sami kaj tacga dozivljal....vsak ma v svojem bistvu otroka.Tud zato pa clo hitlerju dajemo sanso za v nebesa.... sam, roko na srce, tud kdo drug je v lajfu bil prestrasen pa mel pomanjkanje ljubezni, pa je on sam vseen mel filing. notr ce bi pa odkopaval, ga pa pr vsakmu najdemo, ker smo vsi ljudje, vsi obcutimo tud strah in podobno...sam socutje je pa visje custvo, tega pa pac ni bil sposoben. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 a ste kdaj pomislili, da che ne bi bilo Hitlerja pa nazionalsozalissma, se ne bi vozili po AUTOBAHN-ih, ne bi bilo "HROSHCHA" (VW), verjetno she ne bi bili na luni (raketni pogon), pa najverjetneje tut atomskih reaktorjev ne bi bilo....Hitler bo prej v nebesih kokr TOTITITO zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 kaj bi bilo če čebule nebi imela če... aakhunt, ti pa tak divje plešeš, da mi je koj slabo ko gledam tvojo ikonco Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 kaj bi bilo če čebule nebi imela če... aakhunt, ti pa tak divje plešeš, da mi je koj slabo ko gledam tvojo ikonco sej tvoja tut zgleda k TUNA V KONZERVI.... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 misliš rečt orka v konzervi Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 misliš rečt orka v konzervi sej je vseen....glavn de je dobr... pa tut she ALPSKA ORKA (orka alpinum vulgaris) zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 ALPSKA ORKA (orka alpinum vulgaris) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 25. februar 2006 Prijavi Deli 25. februar 2006 sej je vseen....glavn de je dobr... pa tut she ALPSKA ORKA (orka alpinum vulgaris) zlomk...tralala Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andromeda 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 a ste kdaj pomislili, da che ne bi bilo Hitlerja pa nazionalsozalissma, se ne bi vozili po AUTOBAHN-ih, ne bi bilo "HROSHCHA" (VW), verjetno she ne bi bili na luni (raketni pogon), pa najverjetneje tut atomskih reaktorjev ne bi bilo....Hitler bo prej v nebesih kokr TOTITITO zlomk....tralala in to naj bi bilo po tvoje opravičilo za vse slabe stvari, ki jih je naredil??? če pogledam z drugega vidika: ne vem, če je hitler kdaj lastnoročno ubil človeka. zdi se mi, da šloveka dosti bolj preganja smrt enega, kot pa mase ljudi. po določenem številu najbrž otopiš. hvalabogu ne vem! so vsi vojaki, ki so se bojevali v vojni prišli v nebesa?na glede na to na kateri strani so se bojevali, njihova duša je zamazana s krvjo.to je dejstvo. je potem njihovo dejanje opravičeno s tem, da so se bojevali na zaveznikovi strani in hop vsi v nebesa?ah, zablodila sem v slepo ulico. kje je kakšen filozof da me odštrika?? Citiraj "The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."- C. G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 zdi se mi, da šloveka dosti bolj preganja smrt enega, kot pa mase ljudi. po določenem številu najbrž otopiš.po mojem tud. so vsi vojaki, ki so se bojevali v vojni prišli v nebesa?na glede na to na kateri strani so se bojevali, njihova duša je zamazana s krvjo.to je dejstvo. je potem njihovo dejanje opravičeno s tem, da so se bojevali na zaveznikovi strani in hop vsi v nebesa?saj ne gre za stran samo ali vedno.....gre za to, da prizges luc. luc je bog. lohk je stokrat na zaveznikovi, 'bozji', al pa kakor ze pac to opravicuje.. ce ne spregleda, zanj ni nebes, pa ne zato, ker bi mu jih Bog odrekel, pac pa ker se jim sam odreka. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.