Skoči na vsebino

A je šel Hitler v nebesa?

Guest leeon

Recommended Posts

Če sem uspel v običajno slovenščino prevesti tvojo spakedranščino, ti misliš, da je Dolfijeva duša šla v drugo truplo. Osebno mislim, da ne, kajti teta s koso vedfno do konca opravi svoje delo. Ponovimo skupaj: "Iz prahu si, v prah se povrneš." PO domače, kar je od tega sveta, se vanj povrne.

A potem kabala zanika reinkarnacijo?

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 110
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Če sem uspel v običajno slovenščino prevesti tvojo spakedranščino, ti misliš, da je Dolfijeva duša šla v drugo truplo. Osebno mislim, da ne, kajti teta s koso vedfno do konca opravi svoje delo. Ponovimo skupaj: "Iz prahu si, v prah se povrneš." PO domače, kar je od tega sveta, se vanj povrne.

Mogoče ŠE ni šla. x:Ix Ne vem, jaz imam pa očutek, da se duše vračajo...se pravi, da kot duša na zemlji daš skozi več življenj, iščeš vedno druge izkušnje...iz preprostega razloga radovednost + večna potreba po izkustvih novega. Sej možno, da se motim. Itak NIČ ne vem, pa hkrati VSE! Samo razmišljam naglas. :o|o:

Pa kako si to napisal - v drugo truplo...v drugo telo! x:Ix

Pa upam, da boš cenil to, da sem se potrudila in napisala v pravilnem knjižnem jeziku. Samo zate, k drgač se mi pa res ne da. xredx x:Dx x;)x

Pravzaprav ima vsakdo v svoji zavesti lasten, čisto zaseben pekel. Obstaja, dokler vanj ne posvetiš z lučjo samospoznanja. Potem pa izpuhti...

S tem se pa strinjam. Jst si sama vsakodnevnou stvarjam pekel. Smešno pa je, da se zavedam tega, da imam v večini samo jaz moč, da ga ustavim, pa ga ne. xrolleyesx :xx!: BUTARA! :vragec: x:Dx

jaz imam pa očutek

Občutek... ta pa tako vara, da se kar kadi. :onfire:

Duše nimajo samoidentifikacije, kar je značilnost ega. Duša ni obkrožena z orodji, kot je refleksivni razum, občutenja in spomin. Duša telo zapusti natanko takšna, kakršna se nanj veže (če lahko tako rečem, kajti duše ni moč geografsko locirati, saj bivališče duše ni vezano na deterministični svet). Zaenkrat ni nobenega dokaza, da je možno dušo identificirati, lahko pa jo doživiš. A dušo lahko doživiš, če egu to s tehnikami osebnostne rasti dovoliš.

Ego želi nesmertnost, ker je smrten, a duša nima želj, nima potreb in se ji nikamor ne mudi, ker je večna, a nespremenljiva. Duša je del Boga v nas, pravzaprav njegova izvršna sila.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Če je njegova izvršna sila, potem nismo svobodni? :o|o:

To tudi mene zanima. Če je duša torej izvršna sila, domnevam, da nam je vse vnaprej usojeno. Vendar to je težko razumeti. Če nam je vse vnaprej usojeno, je naše življenje samo lekcija oz. izkušnja, ki jo moramo dati čez. Potem se je najbolje prepustiti toku življenja. Vendar se lahko upiramo s svojo voljo, ki nam potemtakem omogoča svobodno izbiro - trpeti ali biti srečni. Kaj nam je zdaj usojeno?

Morda pa se z razumom ne da dojeti vsega. Svojih negativnih vzorcev obnašanja, ki nam povzročajo trpljenje, se ne moremo zavedati, če jih ne ozavestimo. Ozavestimo jih lahko z opazovanjem samega sebe in ne z obsojanjem, tlačenjem, ker jih drugače ne moremo spoznati za nekoristne in škodljive. To je težko delo... :o|o: Zato vedno znova bežim, kar je ravno narobe.

Moj cilj je seveda prepustiti se življenju in živeti in uživati sedanji trenutek. Brez pretiranega razumskega premlevanja. Um je treba nekako obvladati, da ne bezlja kar v tri dni in poslušati srce. Zanima me torej, če ima vsak človek svoje usojeno mesto v življenju, do katerega ga vodi notranja sila? Po moje mu je določeno... Ali razmišljanje o tem sploh kam pelje? Trenutno sem brez večjih življenskih ciljev in me res zanima kdaj in kako jih bom našel. Imam samo dobre namene.

Važno, da je Hitler v nebesih (morda sem malce zgrešil temo).

Kabalist, prosim repliciraj.

• 2 weeks later...
Če je njegova izvršna sila, potem nismo svobodni?

Kaj je svoboda? Če se potopimo v definicije, ne pridemo na konec. Bog je neskončnost in s tem tudi duša. Dasiravno je neskončno majhen delec neskončno velikega, ima vse kvalitete velikega. Pač načelo holograma. Neskončnost pa pomeni svobodo. Okoliščine so tiste, ki omejijo svobodo. Moja svoboda je omejena s celokupno svobodo ljudi okoli mene. Pojmovanje svobode, kakršno si predstavlja ego, pa ni neskončnost, temveč končnost. Zaradi tega imaš napačno predstavo o svobodi. Neskončnost ega je aroganca, samovolja, napuh ipd. Najprej je treba narediti kar veliko na poti osebnostne rasti, da sploh veš, kaj ni svoboda. Ego je orodje in kot takšno je nujno omejeno in mora biti omejeno. Kam bi prišli, če bi imela vsaka lopata neskončno svobode?

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

• 6 months later...
Mogoče vam bo lažje ugotovt kam je šel hitler, če si ob 21.30 pogledate zna bit zlo zanimivo oddajo na men se zdi LJ2 s hitlerjevo tajnico v glavni vlogi..... x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Delavec in Hitler - en deluje v Sistemu drugi , kroji Sistem...Odgovornost katerega je potem večja. Izelovalec min ali psihopatski voditelj množic. Mogoče gre odgovornost vzporedno z Močjo. Pomisli kakšen je osebnostni jaz Hitlerja in izdelovalca min. Pa ne sedaj rečt, da se obešam na tvojo primero, lahko jo povzameš v katerem koli konceptu. Vsak od nas pač maha s pištolo in mimogrede v notranjem kriku prestreli par kolen, čisto tako nevede....
Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...