Skoči na vsebino

Duhovna rast in odnosi do ljudi

odium.p.

Recommended Posts

Dej nosorog ne bod mi zdej pizda in ne povedat kej si pa ti tisto "drugo" zvedu..K dvomm, da si samo pršu do tega, da koga piči kača, se še zvite vrvi boji..

mogoče je pa zvedu...da smo vsi eno x:Dx samo mu je nerodno to tu priznat

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 379
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ampak draga je bila k svina, zato sem potem sam doma še vadil in po enem tednu pošteku eno malenkost, da je začelo delovati.

Ja, sodobna duhovnost je drag špas. Slavinski je bil sprva OK, a je kasneje, ko je sam dal skozi intenziv razsvetljenja, postal milo rečeno čuden. Pravzaprav je dobil (kot mnogi, ki so šli čez ta tečaj) sindrom preroka. Njegovi prvi knjigi (Ključi psihične magije, Psihični trening jogijev in fakirjev) sta dober uvod v prakso.

Katka, napolnili so te z nasveti, da kar poka. Upam, da nisi zmedena.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Uf, hvala vsem za vse nasvete, kritike.. Pa da ste si čas vzel in se razpisali.. Obrnila sem se na vas, ker več ljudi pač več ve in vsak nasvet prav pride..

Se mi zdi, da po eni strani pričakujem neko sočustvovanje (ki sem ga vajena iz vsakdanjega življenja), ki pa si ga čist zavestno trenutno ne želim - najbolj mi v glavi ostane kritika - ker se marsičesa ne zavedam kar delam narobe - in mi full pomaga, če me nekdo drug na to opozori, da me na realna tla postavi.. V preteklosti sn naredla dost napak se mi zdi da se mi marsikaj vrača zdaj, ampak sem pa prepričana, da mi bo uspelo sebe v red spravit in stvari uredit. Navsezadnje mam "šele" 21 let :)

Zdaj vem, kaj sem delala narobe - stvari so se mi vrnile v podobni obliki kot sem jaz delala in komaj zdaj sem se zavedla kako neumno je bilo moje obnašanje. Ampak to je pač del odraščanja..

Kar se tiče ljubusumja sem razmišljala da ma butl kr prav.. Marsikaj je verjetno res povezano z mojim otroštvom.. Očeta skorajda nisem poznaal (ker je skoz delal), ko je bil doma pa me je kregal. Sej zdaj imama vredu odnos, ampak se mi zdi da si z njim nikoli nisem bila preveč blizu.. Poleg tega pa je bilo za mene kr težko, ker sem bila 5 let edinka, potem pa sem naenkrat izgubila vso pozornost vseh ko sem dobila brata.. In potem sem se vedno trudla na vse načine da bi me drugi opazli.. Pa mi ni vedno najbolj uspevalo..

Vem, da sem sam sama odgovorna za svojo srečo in tud vem, da ljubusumje in ljubezen nimata kaj skupnega, tudi vem, da če nekoga nadzoruješ, omejuješ, dušiš da to ni ljubezen .. Ampak se pa očitno tega kar vem ne zavedam dovolj. In se sedaj trudim (tudi z vašo pomočjo) da bi mi uspelo teorijo prenest v prakso..

Kar se tiče ogovarjanja se že lep čas (odkar se svojega problema zavedam) trudim zavestno da tega ne delam, sam sej kot pravim - vedno mi ne uspeva.. Se mi zdi da mi ne vem en mesec uspeva, pol pa pride neka situacija ko za vse za nazaj nadoknadim, in pol se sekiram par dni zarad tega, ker mi ni uspelo se zadržat in pol se spet trudim da mi nebi spodletelo in ko mi spet kdaj ne uspe se zadržat se pol tak glupo počutim.. Vem, da še zdaleč nisem edina ko ogovarjam, sej tud vse moje kolegice to delajo, sam se mi pa zdi da sem edina ki se sekiram zarad tega.. Sej ne vem no.. Kar se tiče tega, da bi ljudem vse v nos zmetala - hm, verjetno res zarad mojega boljšega občutka - ker preprosto nebi mela pol slabe vesti, da sem o komu kaj za hrbtom govorila al kaj, ne vem no.. morem še te zadeve pr seb razčistit.

Moram pa priznat, da sem mal zmedena zdej ja, sem mogla čez ene poste 3x it da sem jih kolko tolko razumela :)

Bom se trudila še naprej - ste mi dali nekatere zanimive nasvete pa kritike .. Morem mal premislit vse skupaj ..

Aja, pozna kdo kako dobro knjigo, ki bi mi lahk pomagala ?

Lp

JAAAAAAA

a poznaš slavinskega?

Zdej nevem točno kero njegovo knjigo sm opisow, ekskalibur enko al dvojko..

Hahahaha, nosorog pozna Slavinskega.. x:Xx lalala in hopsasa, sej od njega sm pisu v temi dianetika.Živograda, ne Nosoroga.

Ej, ej..sam moraš priznat, d je od sveh teh kurcev še najbl delč pršu.Vsaj zame.Ok, res, da nism šou čisto po njegovm kopitu in reku, da vsak vzrok (alfa) ustvari mejbi negativno posledico (beta), če ni zrealizirana..sam..sam..tud men smi "neki" ne dopade, pa sm sam s pomočjo Al Frya pršu do tiste AHA izkušnje k me zdej še noče izpustit : ) Maa..se prow tresm..dobu folk k je v resnic bral živograda..maaa..

Jaz danes nimam tako grozno visokega mnenja o njemu (doma imam celo dve njegovi knjigi, ki ju še nisem prebral – »Sunjata, nožanska praznina in mistična fizika« in »Aspektika«), sem pa v srednji špli z njim začel (»Ključevi psihičke magije«, »Psihički trening jogija«) in v enem obdobju mojga lajfa je bil zame kar pomemben avtor – sploh, ko sem dobil interno skripto Bele gnostične cerkve, katere ustanovitelj je bil Savinski; nekatere stvari iz te skripte uporabljam še zdaj, druge sem opustil (sploh štorije s prizivanjem Aivaza in podobnih juncev), drugač pa mislim, da so nekatere njegove objavljene tehnike nepopolne – sicer pa je do tega očitno prišel tudi on, saj je nekatere v naslednjih knjigah razvijal naprej. Ampak vse je nekako preveč temeljilo na magijskih tehnikah in morda pri njem pogrešam boljšo razlago oziroma podajanje enih zadev, ki jih poštekaš ob resni analizi desetih božjih zapovedi ali pa recimo ob analizi okvira lekcij, ki jih mamo za predelat skozi posamezne čakre. Namreč – ko nekatere življenjske stvari poštekaš, se marsikaj zgodi samo od sebe in ni se ti treba posluževat tehnik copranja.

Lalala No1

Dej nosorog ne bod mi zdej pizda in ne povedat kej si pa ti tisto "drugo" zvedu..K dvomm, da si samo pršu do tega, da koga piči kača, se še zvite vrvi boji..ben..sam ne mi zamert in me met za papigo.

Seveda – misel je tvoja, a njen izvor nikdar. Njegov ekskalibur sem nadgradil sam, neko znanje, ki je bilo za to potrebno, pa je prišlo iz različnih virov; tako razpršenih, da težko s prstom uperim v nekega določenega. Berem namreč vse živo – precej uporabnega najdeš npr. v cajtngu Delo v rubrikah »znanost« in »zdravje«.

Lalala No2

Mogoč bi tist punci pomagal al pa bilokomu.Men mi je.Sprva..No..no pol pa bi blo treba vse pobarvat v lepše barve k se je vsaj na treh aspektih vse skup prekrivalo..In bi mogu na vsak kurac gledat pozitivno d se mi neb piramida sesula..hihi..a bi to blo mejbi en piko podobno tmi Ključno pa je tudi ozaveščanje ozadja raznih strahov Kej si šutast.Veš kolk cajta to vzame : ) .Veš kašna piramida rata tu na konci..moo..dej pejva raj kej spit kokr to delat : )

ma pstmo stat mene, sam da drugm pomaga..

Ja, to je ključno za trajne rezultate. Ekskalibur sicer pomaga, da se nekega strahu trenutno znebiš (ko se že pojavi), če redno delaš tehniko se strahovi pojavljajo v šibkejših oblikah, dejstvo pa je, da nas je včasih že vnaprej strah, da nas bo v neki situaciji strah ( ) in če veš, da imaš v roki orožje tipa ekskalibur, je tudi tega manj. Za trajnejše rezultate pa je treba preprosto »študirat lajf«.

Lalala No3

Hahahah, a na tečaje si šou?sam pizda nosorog, pol si pa že kr v letih a?To svam je moglo dogajat.

Res nisem več rosno mlad.

Lalala No4

Jzt komi komi, da sm dobu njegove knjige..

Avtorske pravice za večino knjig Slavinskega je odkupil Robert Pokorny iz Založbe Stella. Ma tud spletno prodajo knjig, tako da Slavinskega lohk najdeš tam, al pa ga kar pokličeš (031 843 173) in ga pobaraš, če ima na zalogi knjige, ki te zanimajo.

Lalala No5

Sam..jzt sm tud pršu do tega, da to ni to..Tisto "pravo" so mi dale vede wd Al Frya in njegovih egotov(men se zdi d so tu entitete k so mu pomagale npisat knjige, varjanta isti kurc kukr sz Abrahamom hicksom..ja?nej me kdo poprav..k smi zdi d je wan biu muž wd ester..boo..no u glavnem, ti alter egoti wd Al frya-Glaser,Paul Bunker,Arlinski, ..

Če boš mel mejbi kej free cajta bi biu ful hepi, če bi jih morda kej pokukow, j pdf wblika na webi..Sam

Tega avtorja ne poznam, sem pa računalniški idiot. Kaj moram torej odtipkati v iskalnik, da to najdem?

Lalala No6

Sam pizda se morš dolgočast če si že tolk prebraw, nikol nč novga a? : )

Vedno se najde kaj novega. Ezoterike skorajda več ne berem. Ne hodim niti na delavnice in predavanja pri nas (nazadnje sem bil v Lj na predavanju na temo intuicija, pa sem šel sredi predavanja ven, ker tipček pojma ni imel). Najde pa se še vedno kakšna zanimiva knjiga, absolutno pa v okviru mogočega sledim znanstvenim odkritjem in jih povezujem z ezoteriko.

Lalala No7

Maaa... še zdej sm prow paf..Ne samo d poznaš slavinskega, clo si biu n delavnicah..MAAA..

dej ne bod pizda Nosorog in glej kko sm neučakan...maa..dej povej kej, kku je blo, kaki vonji, barve, opiš mi kko je zgledlo : ) Pa so te nategnl?Ja kaj pa si rinu druge sprašavat : ) /ja zdej sm pa pameten ane..moo..bi dal noht d bi lhko spremljow t delavnice : ) / u tvojmi slogi

lala

Delavnica sama po sebi ni bila nič posebnega. Kao naučil so nas tist proces (čeprav nas niso, vsaj mene in kolegico, s katero sva bla na delavnici skupaj ne – tega sva se, kot sem že omenil, dejansko naučila po kakšnem tednu redne vadbe), za zaključek delavnice pa so nam obljubili, da bomo doživeli »praznino«. Zgledalo je takole – sam si prišel k ženi od Slavinskega in vprašala te je, na kaj misliš; ko si povedal, je rekla: »O.K. Diskreiraj to.« In tako nekajkrat. Potem si jo imel počas poln kufer in si na vprašanje »Kaj misliš« pač odgovoril: »Na nič.« Ona pa – »Evo, doživel si praznino.«

Bulshit, če mene vprašaš.

Lalala No8

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Hojla Katka

Evo, vzorce sva našla, odpustila sva njim in sebi, kar pomeni, da sva tudi drek odkidala a ne, kaj pa sedaj. Ja, nč, to je to. Ko sem odpravil vzrok,so tudi posledice izginile. Sedaj sem samozavesten, rad se imam, pa tko. A je to res? Ja je.

Ampak, en majčken keč je pa vseeno. Da se odločim poiskat vzrok, najti vzorec in odpustiti... traja. Traja. Posledice pa ves ta čas ostajajo. In da je vzorcev silno veliko. In da vem ves ta čas, da sem sam odgovoren za svoje življenje, da so drugi taki kot so, da jih ne morem spreminjati, da pa lahko spreminjam sebe, da ne želim delati drugim, kar nočem, da bi oni delali meni, da imam svoj prostor in ostali tudi, da so drugi moje ogledalo, ki kažejo na moje sence, da... Kaj naj s tem vedenjem? Ja, če ga že imam, mislm, potem ga je pametno uporabljati a ne. Kako?

Ogovarjanje prijatelja.

Imam prijatelja, ki ga kaj malo zanima, kako se jaz počutim in imam občutek, da me celo izkorišča; vozim ga okrog, sem mu na voljo, kadar to želi, rešujem njegove probleme, ga tolažim, če pa jaz kaj želim, pa se mu ne da, nima časa, mu je vseeno. In to me boli. Zakaj imam takega tipa za prijatelja? Ker potrebujem pozornost, ker potrebujem ljubezen, ker se bojim biti sam, ker mislim, da nisem dovolj dober, da bi si našel pravega prijatelja. Zato potrpim, prenašam njegovo hladnost, nezainteresiranost zame kot človeka, prenašam njegovo izkoriščanje. Spuščam ga v svoj prostor, čeprav mi ni lepo, a se bojim, da bom izgubil še njega, da bom sam, nevreden prijateljstva. Jaz pa silno potrebujem priznanje. Ko me ogovarja, me to silno prizadane. Ker se ruši moja slika pred drugimi. Ker se mi bodo smejali, me zaničevali, sovražili. Jaz pa silno potrebujem njihovo priznanje, da sem dober, ker tega priznanja ne morem dati sam sebi, ker ga v sebi ne najdem. Ker mislim in verjamem, da nisem dober, vreden. Kaj naj storim? Priznanje drugih si moram vsekakor povrniti. Ker jaz silno potrebujem njihovo priznanje, ker bom brez njihovega priznanja sam, še bolj prepričan, da nisem dober, da nisem vreden. Očrniti moram prijatelja še bolj, kot je on mene. Biti moram boljši v očeh ostalih. Kako? Tako, da prikažem drugim prijatelja slabšega od sebe in krivega za vse. Da se ostali obrnejo spet od njega k meni. Da bi me imeli radi, mi dali priznanje. Ker jaz silno potrebujem njihovo priznanje, da sem dober, da sem vreden. Konec koncev, saj me je on prvi ogovarjal, zakaj pa je to storil. Saj sem mu le vrnil. Milo za drago.

Ko sem bil v srednji šoli, sem bil v klapi, ki je ogovarjala druge, jih črnila, zasmehovala, dajala v nič. Zakaj? Ker sem se bal, da so drugi boljši, vrednejši od mene in jih je bilo potrebno očrniti, da bi jaz v očeh drugih postal boljši, dober, vreden. Zato. Kaj mi mar, če so trpeli, kar naj, kako šele jaz trpim, če me ne marajo, če mi dajo priznanja, da sem dober, da sem vreden. Ničla sem brez njihovega priznanja. Nočem biti ničla. Hočem, da me cenijo, mi dajo priznanje, ki si ga sam ne morem dati, ker verjamem, da nisem dober, da nisem vreden.

Zato ogovarjanje.

Ker pa vzrok poznam in ker vem tisto zgoraj, bi se lahko vedel takole. Vprašal bi se ali je prijatelj, ki mu moram biti stalno na razpolago, sam pa zame nima časa, ki ne zna obdržati moje izpovedi zase, ki me črni pred drugimi, Ki mu ni mar za mojo bolečino, res prijatelj? Ali potrebujem nekoga, ki tepta moje zaupanje, in počne nekaj, kar me boli, česar si ne želim? Ne. Takega prijatelja ne potrebujem in bi ga odslovil iz moje bližine, iz mojega prostora. On bi me ogovarjal. Seveda, on lahko počne kar hoče, preprečiti mu tega ne morem /no ja, lahko mu razbijem gobec tako, da nekaj časa ne bo mogel govoriti sploh, ampak lahko me ogovarja kasneje/, imam pa pod nadzorom svoje odzive na njegovo ogovarjanje a ne. Samo od mene je odvisno, kaj bom storil. Lahko ga ogovarjam tudi jaz, lahko ga ignoriram, lahko ga hvalim...od mene je odvisno. Zavedam se, da on je kakršen je, bog ve, kaj se je dogajalo z njim, a to je njegov problem, ne moj. Če jaz vem, da nisem tak, kot on govori, potem jaz vem. Ali vedo to tudi drugi, je njihov problem, ne moj. Ne bom ga ogovarjal, ker vem, da tudi meni ni fino, če me on ogovarja. Če me drugi zaradi ogovarjanja postrani gledajo, je njihov problem. Bogi oni, ker ne vedo, kaj izgubljajo, ker se nočejo družiti z menoj, ker mu verjamejo. Pa tko.

V čem je prednost, da vem, mislm, te stvari? Ja, to je kidanje dreka a ne, kot pravi Kabalist. Hitreje bom prišel do odpuščanja. In to je pomembno, je bistveno. In do vzroka, če ga še ne poznam.

In s prevaro ter ljubosumjem je podobno, le bolj boleče.

Evo Katka, tako nekako bi sa jaz lotil podobnega problema. Je napisal Unis, da sem preveč zakompliciral. Sem še enkrat prebral in se mi zdi, da sem v bistvu preveč poenostavil in zbral le tisto najočitnejše. Ker v resnici je vse mnogo kompleksnejše in raznoliko in vrstni red ne vedno enak, pravzaprav vse poteka vzporedno, na vseh...eee...frontah. Kaj je bistveno? Znanje. Poznavanje zakonitosti. In pozornost. Nenehno opazovanje sebe. In zavedanje, da je vsak korak tvoj, samo tvoj.

Kaj pa tehnike? Hja, vsaka je dobra za kej, na koncu boš pa ugotovila, da še zdaleč ni tako pomembna, pravzaprav je nepomemben dejavnik.

U, skoraj bi pozabil. Ja, Bog je pomemben, ful fest, ampak on je stvar posameznika in bi njegovo omenjanje samo odvrnilo pozornost.

Imej se fest.

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

.... Ker v resnici je vse mnogo kompleksnejše in raznoliko in vrstni red ne vedno enak, pravzaprav vse poteka vzporedno, na vseh...eee...frontah. Kaj je bistveno? Znanje. Poznavanje zakonitosti. In pozornost. Nenehno opazovanje sebe. In zavedanje, da je vsak korak tvoj, samo tvoj.

Kaj pa tehnike? Hja, vsaka je dobra za kej, na koncu boš pa ugotovila, da še zdaleč ni tako pomembna, pravzaprav je nepomemben dejavnik.

U, skoraj bi pozabil. Ja, Bog je pomemben, ful fest, ampak on je stvar posameznika in bi njegovo omenjanje samo odvrnilo pozornost.

Imej se fest.

butl xsrcx

uf, trenutno se jst zelo ukvarjam s seboj, vzorci, občutki... in hvala za cel post, ampak to zavedanje moram pa še psoebej osvojit, tko da... delo ...

Sej veš, kabalisti pa to.. Hahahha, Kabalist, zdej pa ja ne boš zaniku, da maš cajta VEČ kot 1 življenje z se spravt nazaj h viru : )

Udobno je razmišljati, da imaš več časa, a žal temu ni tako. Pošteno je umreti in dati prostor nekomu drugemu. Sebično je želeti svoje napore razpotegniti na več življenj. Prah se v prah povrne. Seveda ti sebične želje po večnosti ne mislim krasti. x:Dx

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

• 3 weeks later...

Vesel sem, ker sem spet prelistal tele strani in spet uvidel marsikaj. Da sem tudi nekoliko iztiril.

Redno branje določenih knjig ali pa kar te teme res pomaga, ker vedno sproti pozabljamo, kar smo se naučili, spoznali, če znanja ne obnavljamo in nadgrajujemo. Zavedanje ne pride kar samo od sebe. Zakaj bi šli po težji poti, raje si pustimo pomagati...

Vsem vam želim mir.

Hvala. x:)x

iščem samo pozornost in za drugo me boli kurac

Vzemi aspirin ali naklofen. x:Dx

Branje ima različne koristi. Prebereš navodilo za neko tehniko osebnostne rasti in to tehniko izvajaš. Nadalje, bereš različne izkušnje in si pridobiš določen obseg znanja, ki nikoli ne škodi. Če pa bereš razna navodila, opise ali samo duhovitniško nakladanje (to predstavlja znaten delež duhovne literature ) in misliš, kako ne rabiš prakse, pa napreduješ samo na intelektualnem nivoju - do neke mere. Lahko si v teoriji vrhunski strokovnjak o vrtanju, a ne narediš nobene vrtine. Ponekod je to možno, ne pa v duhovnosti.

Branje ima različne koristi. Prebereš navodilo za neko tehniko osebnostne rasti in to tehniko izvajaš. Nadalje, bereš različne izkušnje in si pridobiš določen obseg znanja, ki nikoli ne škodi. Če pa bereš razna navodila, opise ali samo duhovitniško nakladanje (to predstavlja znaten delež duhovne literature ) in misliš, kako ne rabiš prakse, pa napreduješ samo na intelektualnem nivoju - do neke mere. Lahko si v teoriji vrhunski strokovnjak o vrtanju, a ne narediš nobene vrtine. Ponekod je to možno, ne pa v duhovnosti.

Ko se spraviš teorijo udejanjat v realnost vidiš, da le lastne izkušnje in opazovanja nekam pripeljejo. Kaj ti bo nasvet drugega, če mu ne verjameš, ker sam nisi izkusil?

Knjige so v bistvu samo zagonska iskra na začetku in občasno potem. Toliko različnih knjig obstaja, da te precej zmede vsa teorija in tuje izkušnje. Zanimivo naključje je, da ima veliko knjig vsaj nekaj skupnih točk pa če se še tako razlikujejo med sabo.

:palec: ja to je pa hec, potlej ko gledaš kam čez desetletja pripelje na intelektualnem nivoju....

v psihofizični razpad sistema x^x res grozn

zato morš pa mlad umret, da ti potlej tega ni treba gledat :o|o: bemu že zamujam xrolleyesx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Zanimivo naključje je, da ima veliko knjig vsaj nekaj skupnih točk pa če se še tako razlikujejo med sabo.

Vsekakor, kajti vsa duhovna izročila sveta, vse duhovne poti vedno pripeljejo do enega cilja - do samorealizacije. A za dosego tega cilja se moraš prebiti skozi vse faze evolucije razodevanja božanstva.

Lia, z intelektom ni nič narobe, dokler veš, da je to orodje, ki ti mora služiti. problem pa je, ko se ti povzpne čez glavo.

A vedite, Bog nima in ne more imeti nezaželjenih otrok.

:vio: Samo ena stvar mi je jasna Kabalist. Da je vsako iskanje, tudi duhovno intimna zadeva iskalca samega. Kadar koli se podaš na pot, da bi iskal neznano začneš na neki točki in v neki noči.Potem hodiš sredi noči po gozdni poti in nikjer nobene luči,potem srečuješ luči na nebu (zvezde, letala , komete...) in potem si sam sam zakuriš , ker imaš premražene roke s trskami ob poti in potem dospeš na široko cesto in megalomanske luči in kažipote strašne , ki so petnajstkrat večji od tebe (ne moreš verjeti kako so avtocestni kažipoti velikanski :O: dokler pri miru ne stojiš ob njih, saj kadar v avtu brziš mimo s 100 in še nekaj km na uro so to čist normalne table)

In občutki na poti so drugačni. In obnašanje do soudeleženih je drugačno.

Veš kaka je razlika, kadar s kakim đipom zapelješ v križišče? Obstanejo strici.Ker drugče jih je strah , da jih ne zgaziš. Ako si v majhnem osebnem avtomobilu, se načakaš.

Pa da ne omenjam, kako se potuje v hladnem decemberskem mrazu peš pri minus sedemnajst ali pa toplega junijskega jutra skozi isti gozd x:o)x

Ja to je to....mi ljudje smo gozd pomladi, poleti etc

Pa v katerem letnem času pa ob kakem vremenu ga srečaš , take so potem sledi v tebi x8Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Hm, poetično napisano. Lepo odstopanje od večinskega kracanja, kakršnega sem navajen. Naj dodam... največji problem današnjega ljudeka je njegova mrzličnost. Vsi strastno hlepijo po rezultatu tukaj in sedaj, katerega naj vsi vidijo. POmembna je zunanjost, ne pa vsebina. Tudi v duhovnosti je tako in seveda odnosu do ljudi.

:eek: to pa res ni poezija....

opis občutkov na neki poti, to je vse

kok sem sita intelektualnega bluzenja, duhovne rasti in gnitja...

Nekdo živi in dela za ljudi, namen njegovih lekcij pa je da se nauči enostavno biti on sam.Drugi je on sam, pa se mora naučiti živeti za druge.

Nekaj je za zmeraj umrlo v meni. Ni prijetno sprejeti bolečino nesmiselnosti življenja.

:eek: to pa res ni poezija....

opis občutkov na neki poti, to je vse

kok sem sita intelektualnega bluzenja, duhovne rasti in gnitja...

Nekdo živi in dela za ljudi, namen njegovih lekcij pa je da se nauči enostavno biti on sam.Drugi je on sam, pa se mora naučiti živeti za druge.

Nekaj je za zmeraj umrlo v meni. Ni prijetno sprejeti bolečino nesmiselnosti življenja.

Gotovo so še šanse. Ni umrlo, zaspalo je... Samo razmišljanje ne pripelje daleč. Življenje ni nesmiselno. Samo starih navad in misli se oklepamo, ker so nam tako domače. No to v bistvu sebe opisujem. Kako je s tabo, pa sama pogruntaj.

Lia, življenje je že zato smiselno, ker pišeš fajn pesmi. Ker znaš sebe iskreno izrazit. x;)x

Pa tudi zato, ker jih lahko berejo tudi drugi. Ne vem, kako bi bilo pisat pesmi sam sebi na samotnem planetu, ne bi imelo smisla.

vsaka duhovna rast in umsko delo, se konča, ko ljudje ugotovijo, da je potrebno pobriti plesen na kupu umazane posode in očistiti lastne čevlje

od vseh duhovnih izletov, mi je še najbolj blizu preizskušena zdrava kmečka pamet x^x

vse je smiselno, dokler ti polni čas in prostor

x^x

Ni prijetno sprejeti bolečino nesmiselnosti življenja.

Saj ni treba sprejemati bolečine. Sprejmi in uživaj radost življenja. Tukaj in sedaj dopolni svoje življenje. Bolečina prinaša strah, povezan z navezanostjo. Ko se rešiš spon strahu in navezanosti, je vse lepše.

xcivx jao, enkrat te moram prit pogledat, kak tebi to ratuje

zgledi vlečejo, mrbit mi rata x:o)x

bemu ko se znebiš navezanosti, ničesar več ni xrolleyesx in zdaj sem vakuumu....

raje bi bila bolestno navezana, potem si vsaj živ x8Dx x^x pa tak fajn polno čutiš življenje

nenavezanost je čist umetna tvorba :xx!: :o|o: navezanost na iluzijo ti da barve

Bolestna navezanost prinaša strah pred izgubo in posledično trpljenje. Z razvojem pozornosti pridobiš moč prepoznavanja in to da volji fokus.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...