Skoči na vsebino

LES

Marsa

Recommended Posts

V tej temi si zelim imet cimvec vsega kar je mogocega o lesu. :)

blazno maram les, vse v povezavi: strukturo, kako dishi, barve.... na kar me spominja... ce me obdaja... vse....

pa me zanima skratka vse zivo o lesu; lohk tud pregovore, sam v primeru slednjih bi mi blo vsec slisat se kaksno 'ozadje' (recimo ce za nekoga recemo, da je cist 'bukov', a je to zato, ker je bukov les najtrsi, oz. a je kaksen trsi in kater??? in podobno)..

mislim pa da sem celo v letu lesa rojena..

sam to ni kak point tu, sam morda dodano zrnce izvora mojega interesa oz. ljubezni do lesa. :vio: x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Marsa

Za prvič odlično temo si izbrala.Za začetek jaz sem tak kot ti,če prav mislim da oba nimo lesena ampak nasprotno.

Drugič povem kaj bolj konkretnega.

LP :palec:

DELITE SVOJE ZNANJE Z DRUGIMI, TO JE DOBER NAČIN DA DOSEŽETE NESMRTNOST!

vem, da akacije najboljse gorijo, ampak,d a jih je potrebno pustit eno leto zunaj lezat, da nek sok crni stece ven.

breze ful slabo gorijo, pa se iz njih raje dela lepe podstavke za roze..... :inocent:

bukve se poseka, pa veje proc, pa takoj lahko kuris...no, toliko zelo uporabnih vedenj o lesu x:Dx

aja, sladki les se zveci, in je ful okusen :vio:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

• 2 weeks later...
Jaz sem ful ekološko usmerjen človek, in me srce boli, ko vidim, sekanje dreves, k je gozd tako lep.Pa še včlanjen sem v Greenpeace in WWF tko da veste, za vsak ladijski pod je 10 veveric, 5 polhov, miljon mravelj, dve žolni, kukavica, cele generacije lubadarjev in še bi lohk našteval, izgubilo streho nad glavo in so brezdomci ratal x^x (ta smajli me ful spominja na faco od Mussolinija, ko mu je slabo) x:Dx x:Dx

P.s. baje da zaposleni v luki uporabljajo mahagonij za kurjavo e to ti je luksuz :eek:

Da, si včlanjen v "greenpeace in pando"...very good :palec: ......je pa les zaenkrat edini OBNOVLJIVI vir energije(razen sončne)...tako, da......

V hiši imamo veliko lesa....skoraj vsi stropi so obiti z lesom...nekaj tal tudi....in stopnice ...te so tudi lesene....

Lipa..je mehka... za rezbarjenje....

Smreka je ..klasika...

Macesen...trši les...temnejši od smreke..

Bukev..primerna za kurjavo...

Stara modrost: Les, ki ga posekaš med veliko in malo gospodnico(približen datum...sredina avgusta in sredina septembra)...ima v sebi najmanj sokov...in ga lahko še isto leto uporabiš(...za kurjavo)

Les diha in živi....

Ja ja še mal pa bomo imeli vsi les v stanovanjih pa živeli v puščavi in dihali na škrge :xx!:

Ne pretiravaj..in malo razmišljaj........!

Slovenija je vedno bolj "gozdnata"dežela...pa žal ne zaradi naše ljubezni do gozda....Kaj svet počne z gozdom je pa drugo vprašanje....

Dober gospodar ima gozd le kot "banko"......manj poseka, kot pa je letni prirast..

Slovenija uvaža les iz Amerike in Afrike kjer se proti temu borijo osveščeni ljudje kot so Sting in podobni, tut Japonska ma 70% države pod gozdom pa se uniči pol amazonske šume zarad nje, da ne govorimo o ribolovu.

:palec:

Obožujem Les xsrcx Zato imam najraje antikvariat, ker je večina te v Lesu in seveda predvsem, ker so to delali pravi umetniki iz Lesa ! x;)x :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Sedi - 2

To ker se poznamo x:Dx x:Dx , če ne bi tut ti šus dubu x:o)x

ti si pa strog, js bi mu dala 5..ker takrat ko so stari mojstri delal pohištvo, so zelo cenl les in ni blo vsako drevo pravo x^x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

ti si pa strog, js bi mu dala 5..ker takrat ko so stari mojstri delal pohištvo, so zelo cenl les in ni blo vsako drevo pravo x^x

x:Xx x:Dx x;)x :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

jah če pa dela 100 stvari na enkrat :inocent: x:o)x x^x x:Dx

zakaj pa men 2/3 :eek: gozdove je treba čistit...in kar ni ok se pač ma za kamine in za ostalo predelavo x^x

There is

One Mind,

One Truth,

to da je treba gozdove redčit, je isti nesmisel kot seks in duhovnost ali lovec ljubitelj živali :vragec:

ker pa govori o nesmiselnem podiranju dreves :eek: treba je z občutkom, tak kot pri vsaki stvari xsrcx x:)x

There is

One Mind,

One Truth,

po kaki nemogoče zaraščeni goši pač ni ne more rastit....vse more bit v ravnovesju...to pa še nismo(so) skapiral :(

Ni občutkov pragozdovi morajo bit, sam gobe se lahk nabira, drugo pa naj narava sama poskrbi zase. Kaj pa je blo ko ni blo človeka na svetu, a se je svet razpadel al so pa velikanski bobri sekali gozdovje?

zdej pa nehi :lol: glih sem o gobarjenu razmišlala :inocent: sam je pa nemogoč nabirat gobe, če sploh v gozd ne moreš, ne x;)x

There is

One Mind,

One Truth,

Meni se je že večkrat zastavlilo vprašanje, če ti. ekološko osveščeni ljudje sploh "znajo ravnati" z naravo? x:o)x :vio:
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

pa daj!!! :o|o: xrolleyesx

nisem hotla TAKE debate. :|||

ceprav je res, da sem rekla vse o lesu....

ne res, jaz bi hotla kake prakticne infote, zanimivosti, simbolike, vrazhe oz. verovanja itd. ...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

LES! To je zame nekaj finega!

Zato sem vedno zadovoljen, kadar mi kdo reče, da "sem čez les", (ali nekaj podobnega) x:o)x x:Dx :palec:

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...