Skoči na vsebino

Ebay

Michelle

Recommended Posts

Hello,

mene pa zanima, če ima kdo tu kakšne izkušnje z Ebayem?

http://www.ebay.com/ Gre za spletno stran, kjer potekajo drazbe za milijone različnih stvari ( od oblek, čevljev, nakita, kakršnekoli opreme).

Namreč, zaljubila sem se v ene čevlje ( Manolo Blahnikove ) x:Ix in bi jih kupila ( ker so poceni za tako znamko), če bi vedela, da je to v redu stvar....sicer se zavedam možnost ponaredka, ampak vseeno.

No, izkušnje dobrodošle x;)x

LP xsrcx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Deli na socialnih omrežjih

Mich, jaz pa sem se pred časom ufurala na eno Vuitonovo torbico... :2src: x:Ix

Potem pa skužila sistem počasi. Bolj se približuje konec licitacije, bolj cene drvijo navzgor.jaz sem prehitro licitirala, je treba malo počakati.

mam kolega, ki si je kupil kar nekaj stvari, pa je vse ok.

Glede ponaredkov pa tako.Že pri sami ceni, ki je izklicna vidiš, če gre za original ali ponaredke..in potem še ponavadi piše, recimo kakšni podatki o originalu in tako...

Astra

Per aspera ad astra

Hvala Astra!

Vuittonove torbice sem tudi gledala x:Ix

Zaenkrat imam se 6 ur za te cevlje.

Sicer sem pa na nemškem in tam piše:

Marke: Manolo Blahnik

Zustand: Neu: Mit Karton

Torej temu gre zaupat :sori: x:Ix

Mogoce sprasujem neumno, ampak nimam izkusenj, vsak nasvet bi pomagal x;)x

A si torbico si pa zadovoljna?

Eh, saj ej nisem kupila, je cena narasla na 500 dolarjev... :o|o: ..ok, kar je še vedno ugodno,če vem, da stane drugeče tisoč, sam sem pač mislila RES poceni priti do nje... x;)x

Glej, to kar piše, še vedno ne pomeni, da so res original...mal primerjaj cene z drugimi ponudbami, pa boš videla..ker če jih dobiš recimo za 50 EUR, ziher niso original...

jaz sem si en model nagledala, tako s kombinacijo denima, da bo za vse večne cajte, pa si jo bom enkrat, ko bo prilika,kupila, sam sem zdaj precej brez keša, pa niti gledat ne hodim...

original je, če dobiš zadevo za cca 50 ali 40 % cene, drugače ponaredek..

Astra

Per aspera ad astra

Sicer je pa baje znano, da je toliko dobrih Vuittonovih ponaredkov, tako da se baje to ful nosi. V Turčiji baje dobiš prav kvalitetne in folk ful kupuje tam. :sori:

Zdaj sem si ogledala še ene, ki je zdaj cena 51 evrov, pa piše, da je Monolo spet, ampak najbrz ni ( razen, če je roba, ki je "padla" iz tovornjaka x:Ix ). Pa premišljujem, da toliko itak stanejo skoraj vsaki čevlji in če so taki kot na sliki, je itak vseeno, če niso od Blahnika..

Hvala za informacije x;)x

Sicer je pa baje znano, da je toliko dobrih Vuittonovih ponaredkov, tako da se baje to ful nosi. V Turčiji baje dobiš prav kvalitetne in folk ful kupuje tam. :sori:

xg:Dx to je men tip v Turčiji razložil, k sem vprašala če je original...pa pravi....''Pa, kako, da nije original, evo nam tvornice ovdje.'' x:Dx in da v Italijo pošiljajo na vagone robe, ki jo mi potem kupujemo, kot **original iz Italije** v resnici je pa **original iz Turčije**

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

hm sam pravjo da se da prek american expresa tud plačevat, pa men ne rata. Se sploh nemorma registrirat...

hm sam pravjo da se da prek american expresa tud plačevat, pa men ne rata. Se sploh nemorma registrirat...

pa bi marsikej že nabavu...

Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...

Ivan Minatti (1924)

• 4 weeks later...

Zdravo,

preko ebaya nakupujem kake pol leta, predvsem otroška oblačila pa tudi kaj zase in imam same pozitivne izkušnje - tako z hitro dobavo, možnostjo plačil (PayPal), prijaznostjo z prodajalci ...

Res pa je, da je treba ob času konca avkcije biti pri računalniku, če želimo zmagati. Fino je tudi, da ponudimo ceno, ki smo jo skupaj z poštnino pripravljeni plačati, da nas končni znesek ne preseneti.

Kupujem pa predvsem na angleškem ebayu.

In pa kot so že napisali ostali, paziti da je prodajalec iz EU, da ni carine. Tu sem se tudi sama prvič opekla!

LP

Potem smo se vse zmenili in sem dobila.

Odlicni so :onfire: Bom se narocala x:Dx

Sicer je pa hitreje, ker je iz Nemcije, prisla swarovski zapestnica in je tud prav fajn x:Dx

Sam je smotan, lahko ratas mal odvisen :sori:

Ej, Michelle dej prosim mal napiš kako poteka tole kupovanje, ker sem odkrila Havaianas fip-flopke na eBayu (full jih imajo xDDx ) in bi si jih full rada kupila, pa nimam pojma kako xrolleyesx .
Support bacteria, they're the only culture some people have!

Ja x;)x Lahko ti povem za nemskega ( tud sam tam gledam www.ebay.de ). Skratka izpolnis tisto prijavnico ( ce hoces greva lahko tudi po korakih, edino ce znas nemsko...pa sej ni tak problem) in cakas nekaj dni ( jaz sem 3), da ti na dom poslejo geslo. Potem se prijavis na stran in lahko normalno licitras za stvari. Vsaka stvar ima dolocen rok ( 7 dni ponavadi ) in vse skupaj gre kot drazba. Ce ti je stvar usec in je zanjo kdo ponudil 5evrov, ti licitiras z 6...in tako dalje. Vse je napisano pri doloceni stvari, tudi za koliko denarja lahko najmanj zvisas.

Zadnjih 10 minut moras biti nujno pri racunalniku, ker takrat folk dviguje kot nor, ostalih 7 dni niti ni take panike. In pac, kdor v zadnji sekundi ponudi najvec, dobi mejl, da je stvar njegova x:Dx Odvisno od povpraševanja drugače...

Potem tako placas ( jaz sem zmeraj kar na banki direktno, brez kreditnih in pay-a, lahko pa tudi tako, ce ti to bolj ustreza ) in cez nekaj dni dobis. Meni so zmeraj povedali v kolkem casu naj bi dobila.

Ko/ce bos kupovala, se prepricaj edino to, da je stvar iz EU. Ker s Svico sem imela probleme naprimer.

Tko na grobo zdaj tole...

Vse kar moras narediti, je to, da se prijavis in da ti na dom poslejo geslo. Je pa cist diskretno tole. Potem se bos pa hitro znasla, verjem x^x

* Jaz sem se na eBayu registriral direktno, brez da so mi pošiljali gesla in podobno po pošti.

* Sem se takoj registriral tudi na PayPal, zelo uporabna stvar (obvezno še nadgranja, da lahko zapravljaš več kot 100 Eu. Poskusno ti odtrgajo 1Eu s plačilne kartice, da vidijo, če stvar funkcionira, pri prvem nakupu ti vrnejo).

* Sicer znam nemško, ampak sem pri registraciji in pomembnejših stvareh imel vključena kar oba eBaya, angleškega (ameriškega) in nemškega in sem si tako pomagal. Sem pa šele kasneje ugotovil, da lahko hodim tudi na angleški in ameriški ebay z mojo nemško registracijo, tako da se po moje lahko registriraš kjerkoli.

* Pomembno se mi zdi tudi, da preden kaj kupuješ preveriš kakšni so možni načini plačila (nakazila, Paypal, itd) in tudi, če sploh pošiljajo v Slovenijo (predvsem za večje kose).

* Preveri prodajalca, koliko ima pozitivnih/negativnih odgovorov (preberi negativna mnenja)

* Nemški je v redu zato, ker DDV in poštnino plačaš ob nakupu, nimaš več nobenega dodatnega stroška (pazi, tudi na nemškem ebayu se prodaja roba, ki se potem pošlje iz ZDA, Hong Konga ipd = potem carina in verjetno še kaj).

* JAz licitiram tako, da si postavim končno ceno, ki bi jo za neko stvar dal, potem pa eBay licitira zame. Če gre kdo čez mojo končno ceno mi eBay pomaila, da zgubljam in da moram nekaj narediti (seveda to ne velja za Sofort Kaufen produkte).

Do sedaj nisem imel slabih izkušenj, sem pošiljal denar tudi v kovertah in dobil dosledno do centa nazaj, opisi robe držijo, res pa moraš prebrati vse (predvsem, če kupuješ rabljene stvari).

Srečno!

"It is not a shame to be down but to stay down"

xDDx Cool bom probala - se registirat, pa da vidimo x:Ix - drugače pa je moja nemščina glih tolj, da lohk naročim za pit pa za jest xrolleyesx . A ko se registriraš recimo na ebay.de imaš isto geslo tud na ebay.co.uk al se moraš tam ponovno :inocent: ? Mogoče bom probala tud na angl. , sej so tud v EU :P

Ej, hvala za tole, če mi kaj ne bo šlo te bom kar vprašala, če ne pa sporočim kako sem opravila xDDx

JAz sem se regitriral na nemškem in šele kasneje ugotovil, da se na vseh eBayih lahko prijavim z istim uporabniškim imenom in geslom. Verjetno stvar deluje tudi v obratni smeri -- > narediš prijavo na angleškem in potem ordiniraš na nemškem.

Sem se pa uspel registrirati kar powebu po moje zato, ker sem dal podatke (plačilno kartico, sicer ti nič ne zaračunajo) zaradi preverjanja istovetnosti.

"It is not a shame to be down but to stay down"

am z anglije tut lepo pošlejo in ni problema... ;) pa ti si zdaj pisala za dražbo... lahk opa kupiš tut stvari direkt, ki niso na dražbi... in je še vseeno dosti ceneje kot če pri nas kupiš v trgovini... ;)

A to so tiste stvari pri katerih piše zraven Buy it now?

• 1 year later...
  • 2 months later...

Michele.

Na Ebayu ne boš dobila originalnih stvari, velikih proizvajalcev. Kam bi sicer prišli, če bi Rolex spustil v prodajo svoje ure na Ebay? Hmm. To je ponižanje za podjetje in avtomatsko jim pade cena in posledično kvaliteta.

Sicer pa je Ebay grajen tako, da ima vsakdo tam lahko svojo trgovino. Torej tudi ti. Jaz sem nekajkrat kupil tam in nikoli se nisem nasral.

Recimo stensko masivno uro za 5 dolarjev sem kupil. Resda ni bila bog ve kakšne kvalitete, vendar ista ura me tu v trgovini stane od 5,5 do 7 krat več. No, ta ura mi ni bila manenjena, ker sem jo ob brisanju praha in pometanju z glavo ruknil na tla. :)

Sicer pa plačam prek Paypala, ker nekako ne zaupam kateri koli firmi številko kartice. Mislim celo, da imajo neko navezavo med podjetjema, ravno Ebay in Paypal. Lahko da so isti lastniki, zato sramote nebi smelo biti.

Andres

Plačila v Slovenijo preko Paypala; kako?

Je kaka varianta?

Kako to urediti?

Je preko Avstrijske poštne hranilnice še možno:

da si navidezno bil na njenem naslovu stalno prijavljen (za Paypal)... Nekaj časa je menda to "laufalo"...

S tem, da si menda moral dokazovat Paypalu s plačanimi avstrijskimi položnicami za elektriko, vodo... (dokaz o bivanju v Avstriji..).

V zvezi z navedenim = potekala debata na slo-tech forumu.

_________

REZIME:

Kako uredit plačila preko Paypala v Slovenijo za iztržene proizvode in storitve?

Moneybookers in podobno v zvezi s plačili iz tujine v SI. Me NE zanima. Zanima me Paypal.

LP

imam same pozitivne izkušnje z ebay.de :). Z nemčije sem naročil že dosti stvari, diesel hlače, npr. kake raritete, kot so kake old sql adidaske, allstarke, kake adidasove jopice tiste iz 70 let, taprave. Potem za bobne že dosti činel in podobnih stvari. Nekatere stvari sem dobil tudi za 150€ ceneje, npr. eno činelo ki stane prinas okrog 400€ sem dobil za 170€ NOVO :)...

Vedno sem uporabljal nakazovanje.. in to je to...

Kupoval sem samo od uproabnikov ki so bili multisellerji ali so pa imeli vsaj 90%+ procentov pozitivnih ocen.. Res, vedno je potekalo vse brez problemov! Če pa kaj nebi bilo vredu bi jih pa pač obiskal na domu :P

everything

No, od moje prve objave je že kar nekaj časa in ebay kar precej uporabljam.

Tudi jaz imam zaenkrat same dobre izkušnje (razen takrat, ko sem naročala iz Švice, se je malce zadržalo na meji).

Sicer sem pa vse do zdaj naročila iz Evrope.

Ne kupujem nekih dragih zadev, predvsem se kdaj pa kdaj nagradim s kakšnimi čevlji, ki se jih pri nas ne da dobiti.

Kako je originalno, ne vem. Samo vedno sem dobila nove, z etiketo in vsem kar paše zraven.

Edino zdaj me takooooooooooo zelooooooooooooooooo muči iPhone Klik

Oh, apple :wub: :wub:

Si ne upam, ker ne vem, kako to deluje v Slo (če se mora odkodirat al kaj, totalno se ne spoznam na to). Ne vem, glede telefonov pa res ne vem....

Meni se zdi, da se preveč preseravamo in posledica tega je med drugim nakupi na Ebayu. Potrošniško so nas orientiarali, saj ponudba je ogromna, vsi pa govorijo o imam, moram kupiti, sem kupil ipd.

Nekako menim, da se bolj izplača kupiti drago stvar pri pooblaščenem prodajalcu, ki je trajna, kot pa kakšno brez vezno stvar na Ebayu.

Andres

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...