Skoči na vsebino

Odnosi, ki ubijajo

mystique

Recommended Posts

:2src:

Kako naj se izvlečem iz tega ?

Nekaj je bilo, da sva se spoznala,

On in jaz, mlajši in starejša…….

Vse je bilo tako popolno, a sedaj trpi moj ego

Po vseh letih srečnega in sproščenega življenja sem v teh mesecih:

Slišala, kako padajo snežinke,

Čutila, da so še metuljčki v trebuhu,

Verjela, besedam polnim nežnosti,

Uživala, ob skladbah, ki jo je igrala violina

Ddoživljala novo rast…….

Dokler ni prišla zavrnitev brez razloga in besed

Še vedno sem to kar sem.

Še vedno imam, kar želim,

Še vedno me spremlja sreča...

Še vedno se sprašujem zakaj?

Zakaj nisem vredna iskrene besede,

Odkritega pogleda v oči in priznanja čustev.

Zakaj skrivanje za kopreno jaza?

Bolečina se z dnevi poglablja namesto, a bi bila manjša?

x:Ix

VARIATIO DELECTAT.

Raznolikost se prileže.

Fedrus

Deli na socialnih omrežjih

Cist jasno je, zakaj je prislo do slabe vesti....Sedanji obcutki, da so vsi dotiki nekaj umazanega, se javljajo spet zato, ker te spominjajo, da si vredna, da sebe fizicno delis s tistimi, ki so TEGA VREDNI! Tako da se drzi te resnice in se ravnaj po njej. kaj mislis, da drugim zenskam pa niso spolni dotiki umazani, ce nic ne cutijo do partnerja ali pa ne dovolj?? NIC NI NAROBE S TABO, to je normalno! Vsi pac ne morejo bit vredni tega, da imammo kaj z njimi. Taksno siljenje porka madona, pa bodi pametna, sebe daj na prvo mesto, ne pa drugega, ma kaksna krivda neki, kaj si ti mati Tereza za seksualni objekt drugega, a res mislis, da se MORAS SILIT PRIPRAVIT DO TEGA, DA BI TO BLA, CEPRAV SAMA NE CUTIS?

Ni receno niti, da si nezrela, ON ENOSTAVNO NI BIL PRAVI ZATE - to je najbrz bistvo vsega. Pa cetudi bi bla nezrela, a vedno vse naredis tako, kot hocejo drugi, ker se bojis zamerit? Zakaj mislis, da moras sebe spremenit in prilagodit ze zelje drugega za ceno lastnega velikega NEUGODJA?

Cetudi bi kaksen moski zarad tebe trpel, imas VEDNO pravico reci NE, ce sama ne cutis nicesar. To se dogaja in še se bo dogajalo, tud ti bos kdaj dozivela odmik od ljubljene osebe. Da ne bos slucajno prevec verjela njegovim izpadom "ljubezenskih custev" ali obtozevanju, ki morda sledijo: na koncu ostane samo še izziv zanj, a te bo uspel dobit v posteljo ali ne, pa cetudi je dober clovek. Verjemi, vem, kaj se moski med sabo menijo ; katero bi še lahko dali dol, ker jim pac doslej ŠE NI uspelo. Pac v naravi.

Saj ce moske sicer res ljubis, se ti ne bo zdelo nic umazano- noben telesni stik, ko bo zares prisla strast in ljubezen, razumevanje in vse. Tukaj je pac ni blo in konec.

Se popolnoma strinjam. :palec: :palec: :palec:

...mah, bols bit sam xcivx itak, potem pa se tehta v sebi al ej vec plusov al vec minusov, to meni pomeni ze skrajna varianta... ko sploh ne odloca vec srce...

in se najbolj je je.eno pomoje ce se mata dva res rada na srcnem nivoju... ampak sta osebnostno povsem drugacna... :o|o: :sori:

kaj misli?

----------

Se popolnoma strinjam.

...Ljubezen ne bo prisla s partnerjem, je ze v tebi, le videti jo je treba...

Se popolnoma strinjam.

.. in takrat se zavem, da je bil v vsem tem času moja največja opora.. morda se sliši pocukrano, ampak z njim sem vzpostavila vez, kakršne nisem niti s svojo najboljšo prijateljico..

Poudarek je na BIL! Sedaj NI več, ker ti občutki krivde, samoobtoževanja...niso OK, si pomislila na manipuliranje s tvojimi čustvi (če ne gre zlepa (kot je blo do sedaj) bo šlo pa zgrda (punco bom mal psiho-obdelal - seveda zavestno mogoče tega on ne počne, pač pa podzavestno, ti nabija neke občutke krivde, sramu, kok si ti grozna in sploh totalen podn??))

Tut jst sm mela taka vprašanje "kaj pa, če je on THE ONE, edin, usoda/karma pa to, duša dvojčica ipd sranja, takih nau več, tko lepo mi ne bo nikol več"? Ma daj, prosim te lepo! Še lepše ti bo, verjemi, čeprou se ti zdele ne zdi tako. Počaki malo, čez leto se ti bo tole tvoje spraševanje zazdelo totalno neumestno in brezvezno. Če pa to "vajo samospraševnja" parkrat ponoviš, se boš pa sploh strinjala z mano.

Ne skrbi, bo :2src: !

Nisi edina ki se to sprašuješ, tudi jaz sem se, ko sem pustila svojega prvega resnega fanta. Pa v življenju boš še veliko izgubila, da bo prostor za druge stvari x;)x

Bodi bolj sproščena in vesela, uživaj! x:Dx

Kako pa kaj frendi, žuri, pa šola? Raje se vprašaj kdaj si se pošteno narežala, da so te bolela lička pa trebušne mišice! x:Dx :palec:

Točno tak, puhica!

al lahk se jest, se jest... :onfire:

ne, ti pa ne smeš x;)x x:Xx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 2 weeks later...

Poudarek je na BIL! Sedaj NI več, ker ti občutki krivde, samoobtoževanja...niso OK, si pomislila na manipuliranje s tvojimi čustvi (če ne gre zlepa (kot je blo do sedaj) bo šlo pa zgrda (punco bom mal psiho-obdelal - seveda zavestno mogoče tega on ne počne, pač pa podzavestno, ti nabija neke občutke krivde, sramu, kok si ti grozna in sploh totalen podn??))

Tut jst sm mela taka vprašanje "kaj pa, če je on THE ONE, edin, usoda/karma pa to, duša dvojčica ipd sranja, takih nau več, tko lepo mi ne bo nikol več"? Ma daj, prosim te lepo! Še lepše ti bo, verjemi, čeprou se ti zdele ne zdi tako. Počaki malo, čez leto se ti bo tole tvoje spraševanje zazdelo totalno neumestno in brezvezno. Če pa to "vajo samospraševnja" parkrat ponoviš, se boš pa sploh strinjala z mano.

Veš, kaj mi gre pri nekaterih na živce... da se obnašate, kot da vse popolnoma vse! Sej ni tipo kriv, če so se pač v men porajli dvomi! IN on mi NIKOL ni dopovedoval, da sem slaba oseba, ampak me je probal prepričat v nasprotno! Tko da ne neki obsojat, ne da bi karkol vedli prej! To opažam, da je blazno pogosto tule gor. Mogoče zvenim nehvaležno, glede na to, da ste se odvzali mojim vprašanjem in izpovedi, ampak vseeno se mi ne zdi prav, da neki obtožujete tipa glede stvari, za katere ne veste, kako je bilo. Ne rečem, vseh stvari ni popolno izpeljal, ni pa on tisti krivec! No, sam tok... se je blo treba spraznt... pa brez zamere

Searching for the contact, deeper than the most,

searching for someone who'd admit I'm not a ghost

Wishing for a warm hand reaching out to me,

praying for a soul that would simply let me be

• 3 years later...
  • 4 years later...

Ma men je nekaj zanimivo v teh zgodbah o tipičnih slovenskih materah: Nikjer ni foter niti z besedico omenjen. Nema! V teh zgodbah o tipičnih slovenskih materah ni nikjer omenjen tipični slovenski foter, ki je na žalost desc, ki ni pravi desc. Ker pravi desc je sposoben prevzet vzgojo svojih sinov in jih odpeljat od mame, to je njegova naloga, ki pa je tipični slovenski očetje iz zgodb o tipičnih slovenskih materah niso sposobni izpeljat. Tipični slovenski foter je na tak ali drugačen način stisnil rep med noge in se naredil odsotnega, tako zelo, da se ga v zgodbah o tipičnih slovenskih materah še omenja ne. Ko da so te Slovenke od svetega duha zanosile. In seveda ima tak odsotni foter kup razlogov, zakaj jo je zbrisal (kriva je kajpak žena, tudi za to, da on ne vzgaja svojih sinov). Dec, ki je pravi dec, ostane, se sooči s problemi in jih rešuje. Tak si zasluži spoštovanje ženske in potem ima familija dobre šanse, da se spravi v red.

vse lepo in prav, če bi se hčere lahko odcepile od svojih mam

pol pa desc vsega kriv, največje obsodbe na njega pa letijo od lastne žene in njihove mame

če je desc pameten, bo spizdil iz kačjega gnezda http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Če je desc desc, ga bo žena spoštovala in se odcepila od svoje mame in mu sledila, če je vsaj v osnovi pripravljena na samostojno življenje. Če pa desc ni pravi desc, bo imela občutek, da nima dobre opore in bo ostala povezana z mamo. Stvari so v resnici zelo vzajemne, vsak mora naresti svoj korak. Tipični slovenski foter pa nima iniciacije v vlogo moža in očeta (ki jo lahko prejme samo od svojega očeta ali druge bližnje moške osebe, nikakor pa ne od matere), zato se ustraši naveze mati - hči in namesto, da bi jo prerezal in odpeljal hčero - svojo ženo, spizdi. In tako sin ostane brez iniciacije in zgodba se ponavlja iz generacije v generacijo... Problem v Sloveniji ni v premočnih in prevladujočih ženskah, ampak v prešibkih moških. To se vidi vsepovsod - v družinah, gospodarstvu, politiki ... Moč in iniciacijo mlad moški dobi od očetovske figure, ne od matere. Zato je klicat na odgovornost ženske, ker so moški šibki, čist mim, to je moška stvar. Če bi v sloveniji moški ozavestili svojo vlogo in svojo moč, bi se stvari na vseh področjih začele izboljševat, v veselje in zadovoljstvo žensk http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif (ma dobro, ene bodo tupile in sikale, ampak s pravimi desci se bodo že umirile)

sistem je dedcem jajca priškrnil...pol pa cvilijo ko mali prašički....ker so vedno bolj utesnjeni in oropani svoje moškosti čutijo (nekateri celo sikat začnejo).in so vsega njihove mame krivehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

obstaja problem prepametne ženske, čarovništvo ima tukaj stranski pomen, ki pa je tudi dostikrat prisoten...

vse to je nam šola http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ........prepoznavanja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

obstaja problem prepametne ženske, čarovništvo ima tukaj stranski pomen, ki pa je tudi dostikrat prisoten...

vse to je nam šola http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ........prepoznavanja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

sebe v drugih....al drugih v sebihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

Meni je tudi to cel džouk, da je nekdo prešibek, in namesto, da bi naredil kaj na tem, da postane močan, drugemu očita, da je problem v tem, da je premočen. Tudi pri nas imamo premočne ženske, ne prešibkih moških. In tako lepo naprej po negativni selekciji. Se mi pa na splošno zdi, da bolj kot sistem, ki naj bi moškim "priškrtnil jajca", kot pravi mako (sistem je le proizvod nas) je v Sloveniji kejs, da je slovenski človek vedno nekomu služil, nekemu gospodarju in je preživel, če je imel uklonjeno hrbtenico. V narodu preprosto ni osvajalskega libida ampak prepričanje, da mora vse samo pridet, samo dovolj časa je treba počakat. Ker kako naj oče, ki je nekomu podložnik, inicira sina v gospodarja? Zdaj sicer temu ni več tako, je pa ostal zapis.... in problem vsega naj bi bile pa premočne ženske. Pa imamo nove čarovniške procese.

Ta proces je zelo jasno viden pri domorodnih ljudstvih, ki so jih v sorazmerno bližnji preteklosti porazili in izvedli genocid (mogoče bolj specifično "moškocid") agresivni evropski narodi. Svobodni Indijanci so imeli fajn uravnoteženo moško - žensko psihično in socialno moč. Potem pa so prišli zavojevalci, jih porazili, najboljši moški so že itak padli, ali pa so jih pobili kasneje, druge pa so sistematično poniževali na različne perfidne načine. Osramočeni moški, ki čutijo v sebi še neko moč, a je pod okupatorjem realno ne morejo izražat, jo zelo težko prenesejo na svoje sinove, poleg tega pa se zaradi neznosne napetosti, ki jo zaradi frustracije in osramočenja čutijo v sebi, začnejo obnašat samodestruktivno (alkoholizem, take in drugačne "nesreče" ipd.). Najlažje preživijo pravzaprav šibki moški, in tako se v nekaj generacijah odvije negativna selekcija. Zavojevanje uničuje moško moč precej bolj kot žensko, zato običajno ženske ohranijo moč, posledica pa neravnovesje, ki je zelo opazno v vseh teh ljudstvih, zelo tudi pri Slovencih. Sčasoma se razvijejo neki specifični vzorci kot je tale "tipična slovenska mati", "ženska naveza", "ubogi moški, ki mora spizdit iz kačjega gnezda". Ne presenetljivo, problem maminih sinčkov in odsotnih očetov je zelo očiten tudi v indijanskih rezervatih, razvija se zelo podobna dinamika kot pri nas, čeprav je v še nedavni zgodovini lik indijanskega moškega bil popolnoma drugačen. Vsega tega niso zakrivile ženske, to je problem neravnovesja moči in vlog v partnerstvu in družini, izvorno pa je to zaradi šibkosti poraženega moškega, ne zaradi moči ženske kot take. Rešitev je v ojačevanju moškega, vendar ga lahko začnejo in peljejo edino moški sami, ženske imamo tu pasivno vlogo podpore in sprejemanja procesa namesto oviranja.

Sploh ni porblem o šibkih moških ampak o posesivnih mamah in o tem ko jim je družba vcepila kakšen mora biti moški in če moški ni tak se ženska samo pritožuje...ženske imajo v sebi ne da so močne ampak da so boge revice ki jim mora moški pomagat da preživijo po drugi strani pa hočejo svobodo in če bi ženske vedele kaj hočejo bi jim moški lažje stali ob strani. In ja pol bi bilo ravnovesje.

http://www.siol.net/priloge/kolumne/miha_mazzini/2011/09/slovenska_mama.aspx

res je, da je dosti današnjih moških preveč mevžastih

kdo je tukaj kriv...

po eni strani matere, katere so iz svojih že tko nestabilnih možičkov naredile copate, kateri so posreden zgled svojim otrokom..

po drugi strani zaradi očetov, ki so podlegli komandiranju prepametnih žen in tašč

vsak otrok ima možnost tukaj marsikaj spremenit, potrebna je le volja in pogum, ter kar je glavno.., čimprejšna odcepitev od domačega gnezda http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Sploh ni porblem o šibkih moških ampak o posesivnih mamah in o tem ko jim je družba vcepila kakšen mora biti moški in če moški ni tak se ženska samo pritožuje...ženske imajo v sebi ne da so močne ampak da so boge revice ki jim mora moški pomagat da preživijo po drugi strani pa hočejo svobodo in če bi ženske vedele kaj hočejo bi jim moški lažje stali ob strani. In ja pol bi bilo ravnovesje.

http://www.siol.net/priloge/kolumne/miha_mazzini/2011/09/slovenska_mama.aspx

Družba - pa kaj je zate družba? Kot eno nadbitje, ki ljudem nekaj vceplja, in je krivo za vse kar gre narobe, al kaj? Tale vloga "uboga revica / ubogi revček" je pri Slovencih kar enakomerno porazdeljena med oba spola, samo izražata jo vsak drugač, in vsak spol mora to pri sebi poštimat in prevzet svoj del odgovornosti v odnosu, če naj bi stvari štimale. Čist realno ženska sama težko preživi, enako velja za moškega. Ljudje najbolje funkcioniramo v paru, kjer je sodelovanje in sta moč in odgovornost uravnotežena.

Kar se pa Mazzinija v tem linku tiče, pa opisuje samo polovico slike, nič ne pove o vzrokih, in zato ne ponuja prave rešitve, seveda je šibkemu moškemu lažje obtoževat nekoga drugega (v tem primeru ženske) kot prevzet aktivno vlogo in poštimat stvari. V belski Ameriki, jo za zgled daje Mazzini, vzgojo sinov prevzamejo očetje. Moški nimajo navade spizdit, ampak imajo za razliko od slovenskih aktivno vlogo in ne čakajo, da jim jo bo nekdo (mama?) podaril, ampak si jo izborijo sami. To lahko naredijo, ker imajo v kulturi (za razliko od slovenskih) vzor močnega, aktivnega moškega. Slovenski "moški" (z Mazzinijem na čelu) pa jokajo, da so ženske (mame) krive, da so taki kakršni so, in tako imajo alibi, da ne ukrenejo ničesar, ampak spizdijo. Vendar je dejstvo, da ženske ne morejo naredit moških močnih, to lahko naredijo edinole moški sami. Tako kot ne morejo moški ženskam dat njihove moči, zdrave samozavesti in modrosti. Ta problem v Sloveniji je prepleten, tako moški kot ženske morajo spremenit svoje vzorce vedenja, predvsem pa spoznat, da je čist mimo in popolnoma neproduktivno nasprotni spol krivit za svoje nefunkcionalne vzorce vedenja.

otrok, ko odraste, mora it čimprej od doma in pričet svoje lastno življenje brez mame in tašča ...

seveta pod pogojem ... če mama in tašča to dovolita ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/devil.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif

Nobenega pogoja in nobenega dovoljenja ni tu. Pravi dec ne rabi maminega dovoljenja, ampak se od nje poslovi in gre. Šibkega moškega (brez moške iniciacije in zgleda) pa je strah oditi in misli, da rabi mamino dovoljenje. Pomembno je, da mu nekdo (moški!) dopove, da ni kaj čakat na dovoljenje, da mora enostavno odit. Brez cincanja.

pravi fotr bo svojega otroka če je treba brcnil v rit skozi vhodna vrata

po parih letih mu bo otrok za to hvaležen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Končno ena prava moška! Ja, to mora naredit fotr! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Potem, ko ga je naučil, kako se mora v življenju postavit kot moški. (mama mu kvečjemu z nasmehom pomaha v pozdrav)

Družba - pa kaj je zate družba? Kot eno nadbitje, ki ljudem nekaj vceplja, in je krivo za vse kar gre narobe, al kaj? Tale vloga "uboga revica / ubogi revček" je pri Slovencih kar enakomerno porazdeljena med oba spola, samo izražata jo vsak drugač, in vsak spol mora to pri sebi poštimat in prevzet svoj del odgovornosti v odnosu, če naj bi stvari štimale. Čist realno ženska sama težko preživi, enako velja za moškega. Ljudje najbolje funkcioniramo v paru, kjer je sodelovanje in sta moč in odgovornost uravnotežena.

Kar se pa Mazzinija v tem linku tiče, pa opisuje samo polovico slike, nič ne pove o vzrokih, in zato ne ponuja prave rešitve, seveda je šibkemu moškemu lažje obtoževat nekoga drugega (v tem primeru ženske) kot prevzet aktivno vlogo in poštimat stvari. V belski Ameriki, jo za zgled daje Mazzini, vzgojo sinov prevzamejo očetje. Moški nimajo navade spizdit, ampak imajo za razliko od slovenskih aktivno vlogo in ne čakajo, da jim jo bo nekdo (mama?) podaril, ampak si jo izborijo sami. To lahko naredijo, ker imajo v kulturi (za razliko od slovenskih) vzor močnega, aktivnega moškega. Slovenski "moški" (z Mazzinijem na čelu) pa jokajo, da so ženske (mame) krive, da so taki kakršni so, in tako imajo alibi, da ne ukrenejo ničesar, ampak spizdijo. Vendar je dejstvo, da ženske ne morejo naredit moških močnih, to lahko naredijo edinole moški sami. Tako kot ne morejo moški ženskam dat njihove moči, zdrave samozavesti in modrosti. Ta problem v Sloveniji je prepleten, tako moški kot ženske morajo spremenit svoje vzorce vedenja, predvsem pa spoznat, da je čist mimo in popolnoma neproduktivno nasprotni spol krivit za svoje nefunkcionalne vzorce vedenja.

Ja no torej nehaj obtoževati moških in da ti povem da niso vsi moški pobegnili ampak so še vedno s svojo partnerko sinovi so pa isti....hčerke pa tudi. tko da ja pri ženskah je problem..... in dokler ne bodo tega spoznale tudi kaj boljšega ne moremo pričakovat kot razvajenih otrok ki služijo svojim staršem ali jim pa obrnejo hrbet in jih nočejo nikoli videti. ali eno ali drugo.

ja itak vsak spol mora razčistiti in ne govorim o vojnah med spoloma tja je itak preotročje iti. to pa da ženska zafura svojega sina ali hčer in da zato krivi moškega sori, je pa najbolj neumna in otročja izjava.

da ne govorimo kaj se dogaja po sloveniji najboljša moda je da se moškega razglasi za slabega in da se prepovejo stiki z njim zaradi zamer ali zato ker je z drugo žensko. ali celo to da jih obtožijo da so jih zlorabljal. ali da enostavno prekinejo stike in ne dovolijo otrokom videti očeta. pol so pa one boge revice deci pa krivi ker otroci niso imeli obeh staršev.

dejte no ženske bodite malo bolj človeške.ali otroke šuntajo proti očetu.....

tista ki to zanika je največja lažnivka.....

tudi če so starši ločeni bi otrok moral imeti moški lik ob sebo posebno fantje, tko da ne bi govorit da so moški tisti ki ne znajo. ženske so preprosto hudobne in maščevalne.....in to bi ženske mogle pozdravit pri sebi da ne govorim o ljubosumju.....

moški pa itako kaj boš pričakoval od njega če ga je mama naredila duševnega invalida in ga prikrajšala za moško plat.....

aja ddružba je tukaj velik pomen ker ona narekuje kako naj bi bilo in da ne govorim da namerno delajo vojne med spoloma ravno zato da ne bi imeli popolnih družin in ena med njimi je tudi religija in šolstvo. oba spola trpita ker poslušata kakšna naj bi bila.....vi pa temu nasedate in se še postavljate na stran družbe.

že to recimo je ena med sporom en je iz kršanske družine en pa pač iz komunistične. en starš hoče krstiti otroka drugi ne, s tem da se umešajo še stari starši in ja zarDI prekletih prepričanj imamo spore v družini.....

to je samo ena mala stvar o kateri jaz mislim na družbo.....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...