Skoči na vsebino

SATURN

Dadi

Recommended Posts

Hvala. x:Xx x:Xx x:Xx Sem prav tak nasvet dobila že prek ZS. Po tistih podatkih naj bi se mi sicer saturnov povratek začel dogajati že zelo zelo kmalu. Verjetno vsak malo drugače gleda to. Ampak nima veze. Zdaj vem, zakaj sem to rabila izvedeti. Moj zoprni 'racio' pač rabi neko zunanjo podrditev, da so spremembe znotraj mene, ki se dogajajo resnične in neizogibne. Da se naj prepustim in doživim ... Tudi če bo težko, sem vesela, da se je začelo dogajati. V svojem življenju sem že ogromno pometla pod preprogo in čas je, da udari ven, da predelam, sprejmem in me neha obremenjevati.

Tole se mi je zelo vtisnilo v glavo: ne obtožuj se preveč za napake, ki jih narediš. Saj ti ni potrebno v tem življenju doseči razsvetljenja.

Res je. Človek sem in se učim.

Janif, srce si. x:Xx

Novemu življenju naproti ... xsrcx

Uuu, Kukica, hvala x:Xx Mi je všeč tvoj način razmišljanja in kako gledaš na stvari :palec:, si pa dobila kar prave podatke, ker stvari

začutimo že prej, 8 stopinj pred točno konjunkcijo že začnemo čutit, jst sem ti pač napisal natančne prehode x;)x

Izvukao je na kraju svog izlaganja.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 307
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest mačona
x:Dx no kul me veseli, da nimata skupnih interesov hočm rečt aspektov x:)x z Luno mislm

drugač pa na splošno edini aspekti, ki jih imam s Saturnom sta : Saturn trikotnik Neptun in pa Saturn sekstil Pluton.

Ja maš prou Saturn mi tvori kvadrat z ascendentom x:Ix x:Dx .

Luno mi bo pa povozil, ko pride v devico. Tko da will see xrolleyesx .

Ja knjigco še čakam v Sade Satiju sm pa že zagarantirano od avgusta 2005 pa tja do maja 2010, tko da juhu x:Dx :vio:

pustolovščina se je začela že konec lanskega poletja, počas sm se že kr navadla. x;)x xsrcx

ja, ker če bi mela z Luno ... folk recimo s kvadratom med Luno in Saturnom se težko socializira, ma napade depresije, črnogledosti, občutke nesprejetosti ... kar vse izvira iz hladnega odnosa z mamo. oz. je mati hladna in pol iz tega izvirajo čustvene težave.

Saturn sekstil Neptun bi rekla, da je fajn aspekt ... te ščiti pred iluzijami. :palec: Saturn sekstil Pluton pa bogsigavedi kaj ... xnckrivx

jaz sem knjigco k sreči dobila takoj, oz. ko sem brskala po policah, sem jo našla ... zdaj pa ne vem, ali je knjiga poklicala mene ali sem jo jaz našla ... x:Dx vsekakor vredna branja. xsrcx :palec:

ja, ampak JE pustolovščina, če le tako vzameš. x:)x :palec:

good luck x:Xx

ja, ker če bi mela z Luno ... folk recimo s kvadratom med Luno in Saturnom se težko socializira, ma napade depresije, črnogledosti, občutke nesprejetosti ... kar vse izvira iz hladnega odnosa z mamo. oz. je mati hladna in pol iz tega izvirajo čustvene težave.

Saturn sekstil Neptun bi rekla, da je fajn aspekt ... te ščiti pred iluzijami. :palec: Saturn sekstil Pluton pa bogsigavedi kaj ... xnckrivx

jaz sem knjigco k sreči dobila takoj, oz. ko sem brskala po policah, sem jo našla ... zdaj pa ne vem, ali je knjiga poklicala mene ali sem jo jaz našla ... x:Dx vsekakor vredna branja. xsrcx :palec:

ja, ampak JE pustolovščina, če le tako vzameš. x:)x :palec:

good luck x:Xx

tnx x:Ix x:Dx xsrcx glede na to kaj ste že vse napisal o Saturnu, srečo kr rabiš ja xrolleyesx

Sicer pa se mi je velik stvari že zgodilo na vseh področjih takoj, ko sm stopila v obdobje Sade S.

Samo jst na te stvari gledam tko v bistvu, da tisto za kar prej nism zbrala moči in tko al tko bi se moglo že zdavnej končat, mi je Saturn samo dal power :vio: .

Tko da kakorkol se zdi težko na začetku kasnej vidiš, da Saturn pomaga, da izpelješ nekaj kar ni pravo zate, pa naj bo to služba, partner karkoli do konca. Jst to obdobje jemljem kot zelo pozitivno, čeprav se strinjam, da je vse prej kot lahko, samo se pa naučiš in dojameš velik stvari v zelo kratkem času x:)x .

Zdi se mi tud, da nekaj kar sem prej lahko vztrajala leta in leta, čeprav sem nezavedno vedla, da ni v redu, mi je v tem času kr privrelo na plan in se niti prbližno nism mogla več zadrževat.

V bistvu so momenti, ko sm še sama nad sabo kr šokirana in nad svojimi reakcijami, ko ti kr naenkrat vse postane jasno. x:)x

Uf zdej sm se pa čist razpisala. x:Dx :inocent:

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

Uuu, Kukica, hvala x:Xx Mi je všeč tvoj način razmišljanja in kako gledaš na stvari :palec:, si pa dobila kar prave podatke, ker stvari

začutimo že prej, 8 stopinj pred točno konjunkcijo že začnemo čutit, jst sem ti pač napisal natančne prehode x;)x

samo takole lahko komentiram: x:Xx xsrcx x:Xx xsrcx x:Xx xsrcx xDDx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

npr..jz mam ta kvadrat med luno in saturnom.Luna v škropijonu-8.hiša,saturn 7.hiša lev.

Hladni odnos z mamo..ne vem no,moja mama je tk fajna in vse bi dala za mene,sam ,ko gledam nazaj v otroštvo, mi res ni znala dati vso to ljubezen in nežnost ,ki sem jo potrebovala..Drugač pa super funkcionirama..

Je pa res,da sem mela obdobja ,ko sem se težko uklopla v družbo,vbistvu sem jo skoz zavračala,ker sem imela v sebi občutke majnvrednosti in podobne fore..Še zdj me občasno prime kaj takega.. x:)x

Najhuje je blo v obdobju progresivne lune v škropijonu..Zdj je pa vse čist ok..Trenutno,a ne.. x:px

Drugač pa velik težav v partnerstvu ,prav zaradi tega aspekta.. :vragec: :xx!:Sam itak občutim velik napredek,odkar je šel tranzitni saturn čez natalnega v 7.hiši in tud natalna luna ne tvori več kvadrata s tranzitnim saturnom.. x^x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Mene pa zanima, kje v karti se vidi, če so ljudje okrog njega hinavski. Poznam enih par oseb in to so osebe, ki jih vidim kar veliko, pa mam skoz obcutek, da mi nekaj hinavijo za hrbtom in me to blazno živcira. Je možno, da je to povezano z 12. hišo? V tej hiši sicer nimam nobenega planeta, ampak je vladar venera in ta je pri meni postavljena v 3. hišo, bliznja okolica. Je mozno, da je to povezano takole, da imam kaksne "neprijatelje" v bliznji okolici, oz. kar v vsakdanjem življenju? Ceprav ta venera tvori same dobre aspekte. Ne morem se pa rešit tega občutka, totalno sem postala sumničava glede okolice v kateri živim in glede določenih ljudi, s katerim se dost družim.

Hvala za kak komentarček!

x;)x

Komaj zdaj sem vidla, da sem dala vprašanje v napačno temo! x:Ix Šment, upam, da ne bo kdo hud.

Življenje je to, kar se zgodi, medtem ko načrtuješ druge stvari.

... folk recimo s kvadratom med Luno in Saturnom se težko socializira, ma napade depresije, črnogledosti, občutke nesprejetosti ... kar vse izvira iz hladnega odnosa z mamo. oz. je mati hladna in pol iz tega izvirajo čustvene težave.

Pozdravljeni, naj se še jaz vklopim in povem...da ...

Tudi jaz imam kvadrat med luno in saturnom ( v natalni karti), pa moram povedat res predvsem to, da sem bila 3 leta v hudi depresiji, pa tudi že pred tem sem padala v depresije, ki so trajale po nekaj mesecev, bila sem dolgočasa črnogleda, imela občutek družbene nesprejetosti, itd. Stika z zunanjim svetom si nisem želela...težko sem se prilagajala večini in se še težko prilagajam, da o socializaciji ne govorim itd. Ni pa res da je imela mama do mene hladen odnos. Bila je dolgo časa edina oseba v življenju, ki me je in me še razume. In še to..Nikakor pa njena vloga oz. odnos do mene ni bil neustrezen! Priznam, so bile krize med mano in njo, tudi očetom..predvsem takrat, ko sem zbolela (ne zaradi maminega hladnega odnosa ampak zaradi mene same!). Vrjamem, da so starši zame naredili vse najboljše in so dali od sebe največ kar so lahko, ko so me vzgajali. Predvsem pa takrat, ko niso znali z menoj okoli, pa so morda res reagirali drugače kot bi morali.

Samo toliko, da vam povem svojo izkušnjo kako deluje luna kvadrat saturn.. Vem pa tudi to, da še moram marsikaj drugega pogledat za odnos starši-otroci ali konkretno mama-otrok, oče-otrok.

Lp ;)

...Because in the end, you always go back to the people that were there in the beginning...

Pozdravljeni, naj se še jaz vklopim in povem...da ...

Tudi jaz imam kvadrat med luno in saturnom ( v natalni karti), pa moram povedat res predvsem to, da sem bila 3 leta v hudi depresiji, pa tudi že pred tem sem padala v depresije, ki so trajale po nekaj mesecev, bila sem dolgočasa črnogleda, imela občutek družbene nesprejetosti, itd. Stika z zunanjim svetom si nisem želela...težko sem se prilagajala večini in se še težko prilagajam, da o socializaciji ne govorim itd. Ni pa res da je imela mama do mene hladen odnos. Bila je dolgo časa edina oseba v življenju, ki me je in me še razume. In še to..Nikakor pa njena vloga oz. odnos do mene ni bil neustrezen! Priznam, so bile krize med mano in njo, tudi očetom..predvsem takrat, ko sem zbolela (ne zaradi maminega hladnega odnosa ampak zaradi mene same!). Vrjamem, da so starši zame naredili vse najboljše in so dali od sebe največ kar so lahko, ko so me vzgajali. Predvsem pa takrat, ko niso znali z menoj okoli, pa so morda res reagirali drugače kot bi morali.

Samo toliko, da vam povem svojo izkušnjo kako deluje luna kvadrat saturn.. Vem pa tudi to, da še moram marsikaj drugega pogledat za odnos starši-otroci ali konkretno mama-otrok, oče-otrok.

Lp ;)

Jz pa nimam dobenih izkušenj z depresijo.Hvala Bogu.Sem full energično bitje in vedno najdem nekaj pozitivnega v svetu..Neko notranje gonilo imam.. Tud zato,ker mam v karti zelo močnega plutona,pa še v trigonu z mojim marsom v 1.hiši je.

Po mojem moreš gledat celo natalno karto,ne le ta aspekt da lahko pol zaključiš kako in kaj..Sigurno je pa ta aspekt slab.Nekje sem celo prebrala da ta aspekt lahko povzroči socialno fobijo oz.v veliki večini povzroči asocialnost. x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Jz pa nimam dobenih izkušenj z depresijo.Hvala Bogu.Sem full energično bitje in vedno najdem nekaj pozitivnega v svetu..Neko notranje gonilo imam.. Tud zato,ker mam v karti zelo močnega plutona,pa še v trigonu z mojim marsom v 1.hiši je.

Po mojem moreš gledat celo natalno karto,ne le ta aspekt da lahko pol zaključiš kako in kaj..Sigurno je pa ta aspekt slab.Nekje sem celo prebrala da ta aspekt lahko povzroči socialno fobijo oz.v veliki večini povzroči asocialnost. x;)x

Vem ja da, moraš gledat celo karto, saj pravim to tudi jaz..

Jaz mam tut močnega plutona (Sem ona generacija ki ga ima v škorpijonu :) ), vendar vrjetno gre pri meni za podedovano bolezen ali pa tudi ne, kaj jaz vem, nihče je še ni imel ne po mamini in ne fotrovi strani( plus tega sem še isto časno dala skozi psihozo, vrjetno posledica tega ker je neptun strašil po 6. hiši). Po drugi strani pa moram reči da me je mogoče ravno ta močan pluton rešil pred samomorom. Notranje gonilo? Ja mela sem ga tudi jaz in še ga imam. Vera v boga, stavek ˝nekog dana bit če bolje˝ in misel da še na tem svetu nisem dala vse od sebe, kar bi lahko. Res da sem mela vmes intervale, ko sem bila v bedu po kr nekaj časa ampak nikoli ne tako močne kot v letih 2002/2005, ko me je odneslo v bolnišnico za 2x. Tam je bilo najbolj težko najti stik z drugimi in spregovoriti itd.

Tudi to je res da sem zelo dolgo časa imela strah pred novimi, tujimi ljudmi, čeprav sem si po drugi strani izjemno želela družbe, imela manjvrednostne komplekse, bila redkobesedna, se v družbi ponavadi držala zase, ker se tam nisem počutila okej, bila sramežljiva itd. Drugače pa se je celotna zadeva javljala pri meni, kot sem omenila v intervalih. Na primer, ne smem reči, sem in sem bila drugače tudi jaz energična in hiperaktivna oseba, ki jo zanima zelooo veliko stvari, še preveč, vendar žal ni časa za vse :)... (vsaj tako so me in me še poznajo doma) ampak pred letom 2005 je bilo kot je pač bilo.. Srečna sem da se mi je svet obrnil na glavo, čeprav sem mogla za to dat marsikaj skozi.. ampak še sem tu. nisem obupala.. in to je glavno ;)

Lp

...Because in the end, you always go back to the people that were there in the beginning...

Mene pa zanima, kje v karti se vidi, če so ljudje okrog njega hinavski. Poznam enih par oseb in to so osebe, ki jih vidim kar veliko, pa mam skoz obcutek, da mi nekaj hinavijo za hrbtom in me to blazno živcira. Je možno, da je to povezano z 12. hišo? V tej hiši sicer nimam nobenega planeta, ampak je vladar venera in ta je pri meni postavljena v 3. hišo, bliznja okolica. Je mozno, da je to povezano takole, da imam kaksne "neprijatelje" v bliznji okolici, oz. kar v vsakdanjem življenju? Ceprav ta venera tvori same dobre aspekte. Ne morem se pa rešit tega občutka, totalno sem postala sumničava glede okolice v kateri živim in glede določenih ljudi, s katerim se dost družim.

xrolleyesx Pri taki 3.hiši naj ne bi blo v tvojem življenju hinavcev. Če pa zdaj to občutiš, je verjetno potrebno pogledat tranzit neptuna kje in kakšen aspekt ti dela. Ta neptun pa zna hinavčit. Tudi tisti z neptunom v prvi hiši niso ponavadi taki, kot jih mi vidimo. So precej neptunovski obarvani, pravi mutibariči. x;)x

Ponavadi prehod neptuna preko 12 hiše prinaša v življenje ljudi s tako naravo, mogoče umetniki, mogoče pijanci ali hinavci??? x;)x

vendar vrjetno gre pri meni za podedovano bolezen ali pa tudi ne, kaj jaz vem, nihče je še ni imel ne po mamini in ne fotrovi strani( plus tega sem še isto časno dala skozi psihozo, vrjetno posledica tega ker je neptun strašil po 6. hiši).

No neptun preko šeste hiše prinaša neke nejasne bolezni in deset dohtarjev bi dalo deset diagnoz. Verjetno za psihoze in depresije posrkbi slabo zasedena 12 hiša natalno in prehod saturna ali plutona preko prinaša največkrat težave s kakšno psihično motnjo. Pri nekaterih že sam tranzit slabega planeta preko 12.hiše prinaša določene depresije, pri tistih pri katerih pa je ta predispozicija vidna iz natala, pa je toliko močneje.

Tudi tisti z neptunom v prvi hiši niso ponavadi taki, kot jih mi vidimo. So precej neptunovski obarvani, pravi mutibariči. x;)x

kak res x:Dx x:o)x ponavadi damo eno tako zamegljeno podobo oz kar njih lepo ponucamo x:Dx x:o)x če pa se izkaž, da se jim lahka da zaupat, potem pa se le prikažemo aki smi, pa še to ne v celoti x^x

komplikatorji, ne x:o)x x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

kak res x:Dx x:o)x ponavadi damo eno tako zamegljeno podobo oz kar njih lepo ponucamo x:Dx x:o)x če pa se izkaž, da se jim lahka da zaupat, potem pa se le prikažemo aki smi, pa še to ne v celoti x^x

x;)x :palec: Ja, ja, previdnost ni odveč. x;)x x:Dx

zdej zastopim, zakaj mi je janif reku, ko smo se spoznal..da sem neptunovsko obarvana...zgleda da sem se celi večer neki spreminjala x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

x:Dx x:Dx :palec: bo držalo, na začetku si prav po neptunovsko sijala x:px, kar meglica je bila okrog obraza, men se je zdel prav zanimivo x;)x

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

Neptun v prvi bajti ja, smo pač skrivnostna bitja :vio: x:Dx in nas resnično take kot smo vidijo le tisti k se res poglobijo v nas.

Pa še to po ne vem kakšnih čudnih okoliščinah imajo ljudje drugo mnenje o nas glede na to kakšni smo v resnici. xrolleyesx

Sam to je doskrat tud problem ljudi, ki ne znajo opazovat.

To niti ni tko slabo, da tvojo dušo spozna samo nekdo, k te drugač energetsko začuti, si vsaj obkrožen s pravimi ljudmi. x;)x x:)x

pPol je ppa verjetn še dodatno pomembno v katerem znamenju ga imaš. Moj je v strelcu. xrolleyesx

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

moj tud :palec: x:Dx

x:Dx x:Dx :palec: bo držalo, na začetku si prav po neptunovsko sijala x:px, kar meglica je bila okrog obraza, men se je zdel prav zanimivo x;)x

veš kolk sem razmišljala, kaj to pomeni..pa si do danes nisem prišla gor x:o)x x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Lunca, moj neptun tranzitira zdaj po 4. hiši in mi bo do leta 2008 delal kvadraturo na saturna v 1. hiši. Natalno pa mam neptuna čist v vrhu 3. hiše v konj. z venero in merkurjem. Res je pa tud, da pluton dela konjunkcijo na natalnega neptuna in bo še tako lep čas, pa mi zdaj snema "rožnata" očala. :o|o:

Kar se pa saturna tiče, če smo že v tej temi, pa mi letos skoraj vse planete v moji karti po vrsti tranzitira. Že nekaj časa mam tako obdobje, pa bog ve kaj mi bo prinesel, ko bo zapustil mojo 10. hišo. Toliko kolikor se letos mučim, pa delam, pa trudim, se mi še ni dogajalo. Upam, da me bo enkrat s čim nagradil. Kaj bo šele cez par let, ko pridem v svoje obdobje sade-satija, najboljše, da se tak skrijem nekam za 7,5 let. x:)x

Življenje je to, kar se zgodi, medtem ko načrtuješ druge stvari.

Vse vam SKORAJ priznam (ampak nic po resnici) zdaj pa mi ze dajte enkrat piti :vragec: :frog: Aja, pa tud o travarici sem lagala ... pa zdaj studiram, čem povedat, ali raje ne, kero zganje bi rajsi xzobkox ( v resnici pa studiram nekaj tretjega, pa nocem odkrito povedat xpartyx )

x:Dx x:Dx x;)x :palec: :palec: Drži, drži.

Mene pa zanima satrun v peti, na drugi stopinji leva.

Progresiralo mi je sonce iz natalnega raka v leva-menjalo znamenje.

Kaj prinese sonce na conj saturna, a svinec kaj segreje, odpade malenkost tiste hladnosti?

xrolleyesx No, ko sonce zamenja znak in sicer iz mehkega občutljivega raka v ponosnega in samozavestnega leva, se verjetno ti tud mal drugač počutiš. Verjetno bo kdo reku, u, se ja ta spremenila, čist je drgačna, hahahaa.

Sonce saturna nč ne ogreje, ampak saturn sonce ohladi. Tisti, k je močnejši, tisti ma večjo moč. Vendar s tako konjukcijo je sonce tudi modrejše, čeprav ohlajeno, sčasoma oseba postane precej bolj zrela. :palec:

No ti kot rakica si verjetno zadnji dve leti in pol že precej odrasla, a ne?

Moj saturn še kar na luno kvadrira. x;)x Rada bi se videla po tem, ko bo tega konec, ker sem sedaj prisiljena delat 100 na uro na seb, če čem premike, pa da nisem v bedu. xrolleyesx x;)x
Kako čemo? Lako čemo.

"Ta neptun pa zna hinavčit. Tudi tisti z neptunom v prvi hiši niso ponavadi taki, kot jih mi vidimo. So precej neptunovski obarvani, pravi mutibariči.

Ponavadi prehod neptuna preko 12 hiše prinaša v življenje ljudi s tako naravo, mogoče umetniki, mogoče pijanci ali hinavci??? "

"komplikatorji, "

To pa to! Posebno to ta zadnje ja :vragec: xokx

No,sedaj vsaj vem kakšni ljudje so me pričeli obkrožati. x:Dx

Poznam primer mame in hčere.Obe Neptuna v 1.hiši.

Mati total prizemljena.Neverjetna in enkratna.Hči čisto odpuljena.Tipika Neptuna v 1.hiši.

Nauk:Vedeti je potrebno veliko več kot to,po kateri,bajtici se Neptun sprehaja,oz.smo ga pridelali z rojstvom.Dobro je vedeti znamenje,kašne aspekte tvori,na kateri stopinji je...skratka z energijami katerih planetov je obarvan.Ni vsak Neptun total odpuljen,odštekan... Neptun.Ribji je prav gotovo nekaj popolnoma drugega kot,recimo,Ovnov.

To,da je Neptun višja oktava Venere, je verjetno vsem znano.

Pri SATURNU me najbolj moti,da ima tako veliko časa.Jaz ga namreč nimam :inocent:

LP

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

"Ta neptun pa zna hinavčit. Tudi tisti z neptunom v prvi hiši niso ponavadi taki, kot jih mi vidimo. So precej neptunovski obarvani, pravi mutibariči. komplikatorji, "

To pa to! Posebno to ta zadnje ja :vragec: xokx

Tako kot Neptunovec hinavči sto na uro, pa tisti z Venero v 1. hisi skoz vse ljubi... le merkajte, kateri je to, fejst okrog gledat, pa drzte se ga, ker hitro ga bo kdo speljal, ker je tak super poln ljubezni, ne pozna osame taksenle, kje pa :kiss: x;)x

:0: :0: ....aha,.... >_>

svašta kaj o sebi tkole zveš x;)x

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...