Skoči na vsebino

Nasi hobiji in nas prosti cas

Marsa

Recommended Posts

Kaj najraje počnemo v prostem času?

Kateri so naši hobiji?

Koliko "teže" jim pripisujemo?

Ali se "služba" in hobi izključujeta, kar pomeni, da je nujno, da je "hobi" drugotnega pomena?

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 75
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pokowc, ti kar začni pisat, pa boš videl, kaj se bo razvilo iz tega. Lahko napišaš nekaj začetkov, pa potem vidiš, kam peljejo.

Najlepše bi bilo, da delaš v službi za hobi oz. stvari, ki te neizmerno izpopolnjujejo in veselijo. A se malokdo najde v tej kombinaciji.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Jaz risem. Vedno in na vse mozne nacine. Tut v sluzbi - z racunalnikom in pol doma. Sem pa opazila eno stvar in to je: ko narisem nekaj, kar cutim in hocem in je del mene, moram to DATI naprej nekomu in deliti - zastonj. Ker ko kaj zacnem delat za dnar pade vse skup v neko crno lukno in ni niti senca vsega skupaj. Zato locim risanje/oblikovanje v sluzbi in je drugacno, logicno, zakaj - zato, ipd. Risanje doma = moje poslanstvo da dajem in delim neke stvari in so ljudje bolj srecni ker jaz obstajam.

Jaz pa zelo rada plešem. :)

Marsa

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Bobnar - torej tudi ti opazuješ in povezuješ in daš v predalček... ;))

Ja - res je tako nekako... (samo da ne bom preveč čustvena ali subjektivna ali kaj). ;))

To (pri sebi) pripisujem predvsem Luni in Marsu v Ribah (izkazalo se je nekako, da imajo ljudje z luno v ribah smisel za ritem, za drive - npr. Miles Davis, Rok Petrovič - Mars v Ribah, Prince, Michale Jacskon, Elvis Presley... - Luno v Ribah).

Sicer pa sem namenoma izpostavila ples - kajti ples je nekako edini "hobi", ki mi ni postal tudi nekako "profesionalna" dejavnost.

Drugače pa ima čisto vse, kar počnem, temelj v potrebi po izražanju.

(*Drugače pa tudi jaz zelo rada bobnam - samo teh nimam - posedujem pa bas in fršterker)

Marsa

Picasso

Še nekaj rada počnem v prostem času - lenarim...

Marsa

Picasso

Tudi jaz sem riba in tudi jaz rad plešem, še rajši pa v prostem času lenarim. Najrajši na plaži s knjigo, žal to počnem pre redko ker me otroci takoj zaposlijo.

Za izražanje pa sem si kar izbral svoj poklic vendar je v realnem svetu tako da pri celotnem delu predstavlja ta del le 20% vsega posla. Saj ne vem mogoče je to le v moji glavi, bom pa delal v smrei povečanja tega procenta.

Včasih pa tudi uživam pri ustavrjalni igri s hčerko, ko riševa ali delava z glino ali testom, vendar me v domišljiji in ustavrjalnosti močno prekaša tako da po stenah visijo njene slike in ne moje.

andrej

Rada si privoščim tudi kakšno kopel, si pripravim kakšno masko, oblogo in podobno..

Zelo rada počnem tudi kaj rutinskega, npr. razbiram, urejam in cofkam cvetke s kamilice ali npr. šentjanževke, ki ju potem npr. v nečem "shranim" - npr. v olju.

In seveda berem - kako je to težko zadnjih 10 let! :)))

Vendar mi je lani na morju ratalo nekaj neverjetnega! Prebrala sem 14 knjig!!!

Marsa

Picasso

Ah, seveda! Ali nisem že napisala? ;)

"Telesne" dejavnosti - seveda. Vsi mogoči načini telovadbe - najraje raztezanje, joga, ipd. Rada tudi kje kaj plezam, se povzpnem hitro na kakšne kroge ali drog, če zagledam kaj podobnega - imela bi doma... ne, ne napišem - mi je nerodno povedati, ko se tako butasto sliši, pa ne vem, kako je pravilno slovensko. :)))))))))))) (imajo pa to ob stenah v vsaki telovadnici).

Zelo veliko in rada hodim, najraje pa seveda plavam (samo imam malo možnosti zato, nad bazeni pa ne šizim pretirano - seveda bi bilo to drugače, če bi ga sama imela!)

Oh, ja! ...

Marsa

Picasso

Jaz pa sem princeska Afrodita in rada izdelujem nakit iz perlic in raznega materiala, ki mi pride pod roke, rada okrašujem lončke za rože in izdelujem romantične svečnike .... take z luncami, zvezdicami, sončki in srčki. Rada ustvarjam in preizkušam vse kar je novo. Zelo rada imam glasbo, pa naj gre za poslušanje ali za ples. Včasih tudi kaj zaigram in zapojem. Nabiram zdravilne rastline in preizkušam čajčke in kopeli. Zadnjih nekaj let preberem ogromno knjig. Pa še kaj bi se našlo ........ Najbolj srečna bi bila, ko bi si našla službo, kjer bi lahko bila ustvarjalna. Sovražim birokracijo!

Ditka - kako iskren je bil tale tvoj vzklik!

Sem se morala prav nasmejat! :))

Marsa

Picasso

No, ja - oh... ali res tako "sovražiš" Ribe?

(včasih prehitro sodimo znake, predvsem če imamo izkušnje z znaki predvsem ali celo samo s svojimi starši, brati, sestrami etc..).

Sicer pa je nekako jasno, da tako jemlješ stvari in razmišljaš - ali nisi Vodnar z Devico? (*se mi zdi, da si nekje rekel, da imaš devico ali celo dve)...

Jasno, da te spravijo lahko Ribe iz tira... :)))

Marsa

Picasso

Tudi jaz sem riba in rada lenarim icon_smile_wink.gif... pa berem tudi rada...

Obožujem morje; vedno me je zanimalo, kaj se skriva pod gladino.

Še predno sem znala pošteno plavat, sem si rada nataknila masko in plavutke, pa hajd raziskovat plitvine...icon_smile.gif

S kisikom pa se ne potapljam - nekaj časa sem bila precej aktivna v športu, pa to ni bila preveč primerna aktivnost, potem pa nekako ni bilo prave volje...

Včasih sem veliko pletla in kvačkala - malo zase, malo za druge, pa sem se naveličala... ampak mislim, da me bo spet prijelo, ko bo čas.

Aja, skoraj bi pozabila... rada igram tarok icon_smile_wink.gif

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Uh - jaz pa za kaj kvačkat in plest in tko nisem. V bistvu sem totalen les za ene stvari... :))))

Ko me je enkrat frendica videla šivat, je rekla: Daj sem tisto! In mi je ona zašila. :)))

Hecno - ker sem sicer precej spretna.

Včasih, kot majhni, mi je bil pa hobi sestri in njenim prijateljicam popravljat verižice, popravljala pa sem tudi ure. Sicer v glavnem nisem nič vedela, kaj tam brskam, in sem samo malo šarila, a dejansko sta ene dve uri začeli po mojem posredovanju spet delati. :)

Marsa

Picasso

pokowc in ostali....

že če veš kaj hočeš si na pol poti k cilju.

govorim zato, ker tudi sama pišem.

zgodbo, like, si oblikujem v glavi, ali pa mi jih kdo drug..ne vem. kakor koli že ko "vidim" potek zgodbe, ga zapišem. kjerkoli in kadarkoli. na bilo kaj.

recimo.

sedim v čakalnici in čakam na zobozdravnika. ta vrta kakor nor. strah me je. in preprosto zapišem svoje občutke. ljudje me malo čudno gledajo, pa saj sem tega že itak navajena...haha.

ali pa po mojem poskusu samomora.

prvo za kaj sem zaprosila je bilo za kos papirja in kuli.

in zapisala vse kar sem v tistem trenutku čutila.

hočem ti povedati...tudi sama sem se včasih izgovarjala na delo in preutrujenost. samo začeti je treba. saj ni treba, da je takoj knjiga. saj poznaš tisto....vaja dela mojstra...

zdaj pa ugotavljam, da v trenutku ko pišem živim. če je to hobi - ne vem. vem pa, da hudirjevo uživam v tem.

pa berem seveda. vse kar mi pride pod roke...

in gobarim. lazim po Halozah. na srečo niso večje od 1000 m.

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

partnerski odnosi, pa partnerski odnosi,

pa partnerski odnosi, pa sex! pa sex, pa sex,

pa govorjenje o parnetrskih odnosih,

pa misliti o partnerskih odnosih, pa razclenjevati

partnerske odnose.... pa sport, kjer se je treba mocno

trudit in delajo vse okoncine (prosto plezanje)...

pa drvenje z prevoznim sredstvom- pravzaprav ni nobeno dovolj

hitro... pa itak je ze zdavni cajt, da se zacnemo prevazat po

zraku in manj po zemlji.

pa biti v pricakovanju v partnerskem odnosu (kar je vcasih bilo

se bolje, kakor partnerski odnos)

glasba itak...

borilne vescine - mega!!!!

jesti super :)

ua, pa tobogan smrti...

pa mogoce dihat pod vodo :/ kaj ce bi mel pa skrge :) ????

potem bi biv pa verjetno podvodni.lunin.net in morda

se delavnice "ziveti z vodo"!! kaj voda daje,

povezati se z vodo, vpliv lune na vodo haha

kaj dviguje oseka?? hahahaha

pa biti v vetru, gledat naravo...obcutit zivljenje narave...

pa pojasnjevat si ;) (tko k tukaj sdaj mal...)

pa harmonizirat vse okoli; prostor, odnose, svet...

pa vcasih oblikovanje na racunalniku- kreativnost

pa astrologija, ki je modra, pa govorjenje angleskega jezika

pa kreativnost skozi pisanje-obracanje besede v drugacno pisavo

pa da mam lepo za oblect

pa da disim, kakor tudi prostor, da disi

pa da se vsedem v pospravljeni harmonizirani sobi in zacnem

ustvarjati

pa organiziranje je tudi fajn

z leti pa tudi uciti se - nazalost p o c a s i

pa lahko bi izumili se kaksne boljse metode ucenja...ki delujejo

glede na optimalno moznost posameznika v nacinu sprejemanja informacij

kar zajema energetski potencial, kateri del mozganov je aktivnejsi,

skozi kateri energetski center naj dobi informacijo, etc...

pa astrologija je 'cudna' znanost, ki kar vlece k spoznanju???

potem pa se vsest za klavir al pa kaksen neodkrit instrument

in poslusat le tone tipk z efektom dlje casa in pocasi,

ki jih podaljsuje v odmev...

pa sanjat- oz. bit zavesten v sanjah!!

pa itak - dajati!

zadnjic mi je neka psihologinja povedala

(na podlagi narisanega drevesa), da nisem imel usmerjene energije..

recimo kaksna zracna tarot karta (morda tista z meci) kot

primerjava :|

torej ali res zemeljsko vcasih poteka prepocasi?

potem pa morda se komponirat, izumljat kombinirat harmonijo

tonov, kaj hkermu pase... ali pa k partenrju... :))))

verjetno, morda je dirigent prmoran k temu, da spusti

del ega in dopusti glasbenikom, da so del njega???

ja saj, nastevav chart, menda?.

morda pa jutri pride drugi dan in vonja vrtnic pustim se malo doma.

Imam ogromno zbirko CD in LP plosc ter poslusam in navijam glasbo non-stop. Preberem kaksno knjigo, pisem poezijo ter veliko filozofskih misli, ki se mi porajajo v glavi. Najraje od vsega pa imam hribolazenje. Gojzerji, nahrbtnik, palice in gremo. Vcasih me obliva hladna polt, ko se sprehajam po nevarnih krusljivih poteh, se posebej nekje na grebenu. Pa vendar me to se bolj vlece. Ne moti me, kadar pada dez. Vcasih za spremembo, si vzamem bicikel in ojladri.
Ja sam ka mali pao s lipe

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...