Alan_New 21. april 2009 Prijavi Deli 21. april 2009 Brian Greene - Tkanina vesolja Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. april 2009 Prijavi Deli 26. april 2009 Scott Blum - Waiting for autumn Kupila na slepo in mi je bila všeč Zdaj pa berem: Julie Cannon - Just Business Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 26. april 2009 Prijavi Deli 26. april 2009 trenutno berem Die Apothekerin od Ingrid Noll. spannend, immer spannend. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. april 2009 Prijavi Deli 26. april 2009 fajn, da berete. sam sem na sredini žižkove "for they know not what they do". sem jo nabavu zadnjič v konzorciju za borih 8 eurov. zdej majo vse skonto. kupiš dve, plačaš najdražjo v paru itd. pa vprašam prodajalca kdaj mislejo dat žižkov komplet za 50 eurov pod skonto pa se mi je sam smeju. po drugi stran pa... le kdo bo to solato brau. dans bi prej prodau merkatorjevo reklamo ko resno čtivo. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 26. april 2009 Prijavi Deli 26. april 2009 jh, jest spet dve žvečim J.Bernstein Living in the Borderland:The Evolution of Consciousness and the Challenge of Healing Trauma pa C. M. Smith: Jung and Shamanism in Dialogue Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 30. april 2009 Prijavi Deli 30. april 2009 Julie Cannon - Just Business Knjiga, katere vsebino bom čez en teden pozabila. Zdaj sem pa začela Twilight Dobila sem 3 knjige in bom prebrala, da vidim, zakaj ves ta "big deal" okoli filma...Začne se precej najstniško... zdej majo vse skonto. kupiš dve, plačaš najdražjo v paruJoj, to je RAJ zame V Londonu sem kupila 2 za 6 funtov, od ene izmed mojih najljubših "lahkotnih" pisateljic.Potem 2 "eco life" knjigici za 5 funtov Fantastično knjigo o Beatlih A4, trda vezava za 12 No, novejše so bile nekoliko dražje, sploh tiste, ki jih jaz rabim... najdražja je bila 23, pri nas pa cca 60 eur.Jaz grem v mojo najljubšo knjigarno tam, ostalim rečem, da naj grejo po svoje in da se dobimo čez 3 ure Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. maj 2009 Prijavi Deli 1. maj 2009 ja, to mi je že folk govoru, da grejo po knjigarnah v Londoni. js tam še nisem biu in za nas (ljudi s hribou) je že konzorcij tolkšen, da se v njem lahka zgubimo. sam si pa predstavljam, da lahko zapraviš ceu dan tkole med brskanjem, sploh pa če si lahko kakšno privoščiš. pa še to... če ni knjige jo lahka v konzorciju naročiš in pride cenej kot na amazoni, ker oni pač naročjo večjo količino al pa kej. trenutno sem pri "A brief theory of everything" by Ken Wilber. če daš takšno knjigo na plodno podlago mora kej jestljivega zrast. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 1. maj 2009 Prijavi Deli 1. maj 2009 sam si pa predstavljam, da lahko zapraviš ceu dan tkole med brskanjemJa. Pa v kakšni galeriji (contemporary).Drugače sem pa jaz šele pred kratkim začela naročat iz amazona. No, sej ne naročam veliko, ampak nekatera dela britanskih in nekaterih ameriških avtorjev raje berem v angleščini (ker eni prevodi dejansko uničijo knjigo...). Če se ne da dobit tukaj...Konzorcij je fajn Katera pa je ta najljubša? Mal me firbec kr sm jih js tud dost prečesala .... Waterstones.Po moje ima ene 5 al 6 nadstropji... pa po vseh mestih so... Pa John Sandoe in Foyles... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. maj 2009 Prijavi Deli 1. maj 2009 Katera pa je ta najljubša? Mal me firbec kr sm jih js tud dost prečesala .... Mene pa naj nekdo spusti v Foyles, pa pridem čez en teden ven. Tudi Watkinsa se ne branim. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. maj 2009 Prijavi Deli 7. maj 2009 :palec: Na email sem dobila knjigo od Urše Čepin Ah. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Pa še en predlog - težka, a tudi zelo zanimiva knjiga za ljudi, ki jih zanima krščanstvo in kritika le-tega. Avtorica je Amati, naslov pa Zver in lepotica (ali pa obratno).kaj je zdej s to knjigo, ne najdem niti avtorice niti naslova Luisa Accati: Pošast in lepotica : oče in mati v katoliški vzgoji čustev Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. junij 2009 Prijavi Deli 26. junij 2009 Katero knjigo o BUDIZMU priporočate? Zadnjič sem našla Švejka 6 knjižic... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 26. junij 2009 Prijavi Deli 26. junij 2009 Tibetanska knjiga Življenja in umiranja [by Sogyal Rinpoche] :Meditacija by Sogyal Rinpoche [1. od treh navedenih metod]. Meditativna celota zase;1. ‘Opazovanje’ dihaTa prva metoda je zelo stara in jo najdemo v vseh šolah budizma. Njeno bistvo je v tem, da usmerimo pozornost, nalahno in čuječe, na lastni dih.Dih je življenje, osnovni in najbolj temeljni izraz življenja. V judaizmu ruah, dih, pomeni tudi božjega duha, ki prežema stvarstvo; tudi v krščanstvu obstaja globoka zveza med Svetim duhom, brez katerega nič ne bi imelo življenja, in dihom. Po Buddhovih naukih je dih, ali prana po sanskrtsko, ‘voz duha’, saj je prav prana tisto, kar dela, da se naš um giblje. Zatorej ko z ustreznim uravnavanjem dihanja umirimo um, ga s tem samodejno tudi ukrotimo in umirimo. Saj menda vsi vemo, v kakšno olajšanje nam je, če smo lahko sredi nakopičenih življenjskih težav vsaj nekaj minut sami s sabo in se nadihamo, globoko in v miru. Celo takšna preprosta vaja nam lahko veliko pomaga.Zatorej, kadar meditirate, dihajte naravno, tako kot vselej. Pozornost nalahno usmerite na izdih. Kadar izdihnete, v duhu sledite izdihu. Vsakič, ko izdihnete, izpuščate vse svoje stremljenje. Predstavljajte si, kako se vaš dih raztaplja v vseobsegajočem prostranstvu resnice. Med vsakim izdihom in vnovičnim vdihom boste opazili naravno vrzel, v kateri kopni stremljenje.Pomudite se v tej vrzeli, v tem odprtem prostoru. In ko spet vdihnete, se ne osredotočite na vdih, ampak še naprej odpočivajte um v vrzeli, ki se je odprla.Kadar vadite, je pomembno, da se ne zapletete v miselno komentiranje, razčlenjevanje in notranje čvekanje. Nikar ne zamešavajte takšnega vsiljivega komentiranja, ki poteka v umu (‘Zdaj vdihujem, zdaj pa izdihujem.’), za pozornost; pomembna je le čista navzočnost.In nikar se preveč ne osredotočajte na dih: oddelite mu kakih 25 odstotkov pozornosti, preostala pa naj bo spokojno sproščena in odprta. Ko se boste bolje zavedali svojega dihanja, boste odkrili, da postajate čedalje bolj navzoči, da zbirate vse razdrobljene vidike samih sebe vase in postajate celota.Zdaj vam diha ni treba več ‘opazovati’, ampak se polagoma poistovetite z njim, kakor da postajate on sam. Tako dih, dihalec in dihanje postajajo eno; dvojnost in ločenost se razblinita.Videli boste, da vam ta nadvse preprost postopek urjenja v pozornosti prečiščuje misli in občutja. Počutili se boste, kakor da bi se levili, kakor da se z vas lušči nekaj starega in dotrajanega.Nekateri ljudje se pri takšnem opazovanju dihanja ne morejo sprostiti ali pa jim je pri tem nelagodno; zdi se jim malodane klavstrofobično. Zanje bo naslednja tehnika primernejša...”Knjiga se dobi v knjižnicah. Praksa meditacije notranjega uvida [Vipassana]http://www.slo-theravada.org/meditacija.htm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. junij 2009 Prijavi Deli 27. junij 2009 Katero knjigo o BUDIZMU priporočate? Zadnjič sem našla Švejka 6 knjižic... mene je na budizem opozorila odlična hessejeva knjiga siddharta, ki sem jo požru v trenutku. druge takšne neposredne literature ti ne morem direktno proporočit. budistična biblija, dhammapada, se najde tudi v slovenskem prevodu, ampak takšna besedila so vedno alegorična, metaforična in tako naprej, zato je tu vedno problem razlage. z neta sem si tut povleku "encyclopedia of buddhism" (robert buswell), ki je dobra za propozicionalno/faktično/zgodovinsko/fakultativno znanje. to poudarjam zato, ker naj bi bil budizem predvsem življenska praksa. no, če te zanima, obstajajo tudi podcasti, ki si jih DLjaš preko i-Tunes-a oz. greš direktno na stran zencast.org. to včasih poslušam zvečer v postelji namesto pravljice za lahko noč. najboljš se mi je vtisnil paul schwartz (bodhidharma to america). on gre dobesedno na polno. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 27. junij 2009 Prijavi Deli 27. junij 2009 mene je na budizem opozorila odlična hessejeva knjiga siddhartaTud meni je bla to sicer odlična knjiga in jo večkrat prebral; so jo pa baje - tud kaki budisti - precej pokritiziral, da ne odraža glih pravega nauka budizma in da Hesse tega niti ni pisal iz lastnih izkušenj, ampak je pač plod njegovih fantazij. Tko da mogoče ni najboljša referenca budizma kot budizma, je pa vsekakor vredna branja. ker naj bi bil budizem predvsem življenska praksa V tem smislu budizma sta mi ble zelo dobre tele dve knjige:- Who Ordered This Truckload of Dung?: Inspiring Stories for Welcoming Life's Difficulties (avtor: Ajahn Brahm)- What Would Buddha Do?: 101 Answers to Life's Daily Dilemmas (avtor: Franz Metcalf)Obe se da dobit na amazonu. Je pa še ena knjižica, ki kr dobr opiše Budovo pot in njegove osnovne nauke: Siddhartha postane Buddha (avtor: Šri Činmoy) - mislm, da se jo še da dobit v kakih knjigarnah oz. knjižnicah sigurno.Tud film Mali Buda je zajel neke osnove...Na wikipediji je tud dobr opis budizma: http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. junij 2009 Prijavi Deli 27. junij 2009 Budizem [religije.com]http://www.religije.com/budizem.htmBudizem [sI Wikipedia]http://sl.wikipedia.org/wiki/BudizemTeravadski Budizem [sI Wikipedia]http://sl.wikipedia.org/wiki/Teravadski_budizemZen Budizem [sI Wikipedia]http://sl.wikipedia.org/wiki/Zen_budizem "Tajske oblasti zaenkrat še niso razglasile Budizma za religijo, kljub temu, da je večina njenih državljanov budistov. ..."http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/budi...i-religija.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. junij 2009 Prijavi Deli 28. junij 2009 mene je na budizem opozorila odlična hessejeva knjiga siddharta, ki sem jo požru v trenutku. druge takšne neposredne literature ti ne morem direktno proporočit. budistična biblija, dhammapada, se najde tudi v slovenskem prevodu, ampak takšna besedila so vedno alegorična, metaforična in tako naprej, zato je tu vedno problem razlage. z neta sem si tut povleku "encyclopedia of buddhism" (robert buswell), ki je dobra za propozicionalno/faktično/zgodovinsko/fakultativno znanje. to poudarjam zato, ker naj bi bil budizem predvsem življenska praksa. no, če te zanima, obstajajo tudi podcasti, ki si jih DLjaš preko i-Tunes-a oz. greš direktno na stran zencast.org. to včasih poslušam zvečer v postelji namesto pravljice za lahko noč. najboljš se mi je vtisnil paul schwartz (bodhidharma to america). on gre dobesedno na polno. Hvala!!!!!!! Zelo koristen post! Budistične biblije ne bi brala.Ne vem, a sem Hessejovo že prebrala, mislim celo, da jo imamo doma že nekaj časa. Najbrž bi vedela (ali pa pač ne, po toliko knjigah?). No, vsekakor bom prebrala. Hvala! Od Buswella si bom pa potegnila ja. Take stvari potrebujem in imam rada (dejstva ). TV tem smislu budizma sta mi ble zelo dobre tele dve knjige:- Who Ordered This Truckload of Dung?: Inspiring Stories for Welcoming Life's Difficulties (avtor: Ajahn Brahm)- What Would Buddha Do?: 101 Answers to Life's Daily Dilemmas (avtor: Franz Metcalf)Obe se da dobit na amazonu.Hvala!!! What would Buddha do mi je tudi zelo znana Si bom sposodila! Na wiki sem pa že prebrala. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 28. junij 2009 Prijavi Deli 28. junij 2009 prelepo bi blo, če bi se kej o žiuljenju dal iz knjig naučit Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. junij 2009 Prijavi Deli 28. junij 2009 prelepo bi blo, če bi se kej o žiuljenju dal iz knjig naučit Torej je boljše, da se jim na veliko izogibaš. Ne pacat odlične teme, ene izmed najboljših na forumu. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 28. junij 2009 Prijavi Deli 28. junij 2009 Filio ni doma (Berta Bojetu) Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 29. junij 2009 Prijavi Deli 29. junij 2009 Prebrala Gospodarja prstanaZdaj sem na tem, da malo ponovim vajo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 29. junij 2009 Prijavi Deli 29. junij 2009 Prebrala Gospodarja prstanaZdaj sem na tem, da malo ponovim vajo. 2x prebral v angleščini! Definitivno priporočam original,.je zelo fajn napisana, bogat jezik,..kar padeš not. Kljub temu, da je film precej dobro narejen, ni to nič v primerjavi s knjigo. Priznam pa filmu odlično scenografijo - zelo podobno sem si stvar predstavljal tudi sam ob branju. Že v eni drugi temi sem se spomnil na tole odlično knjigo:Robert Sheckley: Menjava duha Siddharto prebral že 3x in se strinjam z oceno, da gre bolj za Hessejeve fantazije, kot za budistične nauke. Vendar pa je dobro poznal sebe in nasploh ljudi in knjiga je odlična. Nasploh mi je Hesse super pisatelj, ker se tako poglobi v karakter vsakega svojega knjižnega junaka. Prebral sem vse knjige, ki sem jih našel v naših knjižnicah. Kot prva me je totalno presenetila in navdušila s svojo globino Stepni volk (sem začel z njegovo najtežjo), potem pa sem začel prebirati vse po vrsti. Pa še eno vprašanje: A se lahko na Konzorciju naroči katerakoli knjiga iz Amazona in ti jo pripeljejo v Lj, pa še ceneje bi naj bilo? Mislim,..to se pa super sliši! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 29. junij 2009 Prijavi Deli 29. junij 2009 Katero knjigo o BUDIZMU priporočate?Samospominjanje. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 Jože Javoršek-Povečevalno steklo. glihkar prebrala. zvečer pa Dane Zajc-Medeja. sem mela par težkih, nezanimivih tekstov zadnje dni, recimo Veliko puntarijo od Krefta :xx!: in Afero od Kozaka. politične drame, kmečki upori - sux! drama absurda zmaga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. julij 2009 Avtor Prijavi Deli 14. julij 2009 js sm pa na morju eno fajn knjigo prebrala, naslov je Knjiga soli, avtorice se pa zal ne spomnim **(ameriska vietnamka, se mi zdi oz. vietnamska americanka). Taka rahlocutna. Govori o znanem in razvpitem (lezbicnem) paru Gertrude Stein in Alice B. Toklas, v imenu kao njunega kuharja (kar je avtorica slucajno uocila med nekimi zapiski [da sta imeli vietnamskega kuharja] in zdomisljirala to knjigo ).Men je bla zlo zanimiva (frenda jo je pa -2. polovico- komaj zgoltala, se ji je zdela dolgovezna itd.).Men se je zdela pa nekaj posebnega in sm zlo uzivala, k sem brala. pa se eno sm brala, sam je nisem do konca, pa bom rajs pol povedala, k jo bom. Pa eno agatho christie, k obozujem njen stil, veckrat sem se na glas smejala zraven pa morila frendo k ji brala odlomke. nc ne de, ce sm ze 100x brala in clo filme gledala, poznam vse razplete in vse - sej ne berem zarad tega. Okol padam in uzivam v opisih in strukturi, se sam divim A. C. Npr. en opis pasjega vedenja: da zakaj tolk laja na postarja? zato k je tolk brihten.... Kdo je edini, k vsak dan pri vratih zvoni in nad vztraja v bajto pridt, pa ga nikol not ne spustijo? ** sm nasla (avtorico): Monique truong: Knjiga soli Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.