Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

CITAT(Liriel @ 19. Jun 2007, 13:19)

Alexander McCall Smith:

1. Prva damska detektivska agencija

2. Žirafine solze

3. Spodobnost za lepa dekleta

4. Strojepisje za moške

5. Življenja polna skleda

6. V družbi srečnih žensk

7. Modri čevlji in sreča

8. Dobri soprog z zebrinega dovoza

Deli na socialnih omrežjih

super, kako si organizirana, Liriel. x:)x :palec:

Tyna, potem ti je morda vsec tud Paasilina? x:)x

(jaz namrec shizim)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pa še eno vprašanje: A se lahko na Konzorciju naroči katerakoli knjiga iz Amazona in ti jo pripeljejo v Lj, pa še ceneje bi naj bilo? Mislim,..to se pa super sliši!

Še enkrat sprašujem,.če bi kdo vedel slučajno. Jaz bom v kratkem naročal iz Amazona.

Tyna, potem ti je morda vsec tud Paasilina? x:)x

(jaz namrec shizim)

Od njega još nisam ništa pročitala, makar sam namjeravala. Imam u vidu par njegovih knjiga pa ih možda sada preko ljeta posudim. x:)x

Gozd obesenih lisic, remek delo! xyesx :palec:

(ne vem pa, kako so ga pri vas prevedli)

pa tudi druge so fajn, samo meni je ta the top one. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Gozd obesenih lisic, remek delo! xyesx :palec:

(ne vem pa, kako so ga pri vas prevedli)

pa tudi druge so fajn, samo meni je ta the top one. x:)x

Čini mi se da tu knjigu kod mene još nisu preveli. Za početak ću se onda bacit na čitanje ovih ostalih. Godina zeca, Urlajući mlinar i Gromovnikov sin su mi djelovale zanimljivima. x:)x

Godina zeca (pri nas prevedeno Zajčje leto) ti bo najbrz vsec (saj je skoraj malo podobna/slicna) Obešenim lisicam (najbrz bi pri vas pac bil prevod Šuma obešenih lisica x:)x).. Ima (Paasilina) dosti po enem kopitu (podobne zgodbe vedno), a je (meni) vseeno super!

Pa porocaj! x;)x

(Mlinarja -pri nas prevod Tuleči mlinar) pa se nisem prebrala, niti Gromovnikovega sina)

Picasso

(popravljeno)

Malo sam pogledala po internetu i izgleda da je kod nas je još jedino, uz ove tri, prevedena knjiga "Dražesno kolektivno samoubojstvo". Jesi čitala i to?

Ništa, idem do knjižnice. x:)x

Popravljeno -> tyna_

Malo sam pogledala po internetu i izgleda da je kod nas je još jedino, uz ove tri, prevedena knjiga "Dražesno kolektivno samoubojstvo". Jesi čitala i to?

Ništa, idem do knjižnice. x:)x

ne, tudi tega nisem, a je menda (=navodno) tudi zelo dobra.

(saj tu - v tej temi- ce te bo zanimalo, lahko najdes z iskalnikom, ki isce samo po tej temi, opis kaksne knjige in o Paasilini smo ze veliko govorili - morda das samo avtorja, ce pa bos hotela naslov, pa napisi sem, pa ti ga bom skusala prevest, ampak ocitno kar razumes - in to pozdravljam x8Dx)

skratka - ce cesa ne ves/ne razumes, pa vprasaj. :palec:

me veseli, da si v *klubu*, kjer so nam vsec finski/skandinavski avtorji. xDDx

((sama pa sicer totalno shizim na japonskega avtorja: Haruki Murakami! Zakon! xokx xyesx in sploh so mi vsec tud japonski drugi -in sicer vzhodnjaski- avtorji))

No fajn - dober izbor zelim (v knjiznici)! x;)x :palec:

Picasso

* Gozd obešenih lisic - po moje njegova najboljša. Redkokdaj preberem kakšno knjigo 2x.

* Očarljivi skupinski samomor - za crknit smešno,..sploh začetek in razvoj zgodbe.

* Zajčje leto - zabavno, kot vsi njegovi junaki, ki se uprejo navadnemu življenju, čudovita knjiga. Rečmo, da njegova No.2.

* Tuleči mlinar - Zabavna kot vse ostale, vendar z malo grenkim priokusom. Med vsemi naštetimi mi je bila še najmanj všeč,..sem jo pa prebral kot prvo in je bila povod, da sem bral dalje.

* Gozd obešenih lisic - po moje njegova najboljša. Redkokdaj preberem kakšno knjigo 2x.

itak! x^x xyesx :palec:

No sama sem mela to sreco (al pa 'nesreco'), da sem jo prebrala prvo (od njegovih). pa mi potem nobena druga ni mogla vec tolk tega gušta zbudit. zakon knjiga!

Picasso

Problem pri meni je, da vedno (hudiča) pozabim pildek z naslovi knjig doma. In pol tavam po knjižnici in gruntam, kaj bi že morala vzet. Ker pa sem zdaj v sceni kriminalk, sem prebrskala še za neprebranimi Agate Christi, pa Hobita, če že moram epiko furat.

Pol mi pa doma šine v glavo, da sem ja po Paniko (Muckova Desa) šla... (med drugim)

* Očarljivi skupinski samomor - za crknit smešno,..sploh začetek in razvoj zgodbe.

* Zajčje leto - zabavno, kot vsi njegovi junaki, ki se uprejo navadnemu življenju, čudovita knjiga. Rečmo, da njegova No.2.

* Tuleči mlinar - Zabavna kot vse ostale, vendar z malo grenkim priokusom. Med vsemi naštetimi mi je bila še najmanj všeč,..sem jo pa prebral kot prvo in je bila povod, da sem bral dalje.

Prebrala vse.

Pa še eno -ki pozabila naslov.

Mah meni je Očarljiv skupinski samomor ta boljša tule

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

a veš da meni pa ne w:Iw

aja. :inocent:

meni je knjiga:

super, super, super. :2src:

film pa:

super in super. xsrcx

oboje je za domačo knjižnico/videoteko.

za dopust sem si izposodila ti dve hvaljeni knjigi:

-gozd obešenih lisic

-zajčje leto

x:px

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

"Grozna" sem. Že 14 dni se "odpravljam" v knjižnico. Pa majo tak blesav urnik, da nikak popoldanskega ne "ujamem" (al pozabim, al mam glih takrt nujne opravke na drugem koncu mesta, al dežuje, al glih takrt nimam s sabo ključa od kolesar.ključavnice, al pa s sabo izkaznice);

Mam seznam mustread knjig, sam tile šišenski knjižničarji/ke - bogami, čeb mela brzostrelko, postrelim jih vse. Od preselitve lani na novo lokacijo, je užas. Nič ne najdem, vse je prefuzlano na meni total nelogične razvrstitve, frocovje se vrešče preganja po avli, na info točki nikjer nobenga, če prosiš za pomoč, zamahne z roko; tam poiščte (a tale tam je nekam v S smer, al pa reče: v prvem nad. je - a prvo nad. je veliko 100m2 zdej se pa znajdi).

Dons mam spet namen it v knjižnico - upam da mi rata, bera bo najverjetneje primerna času (med dopusti je vse razgrabljeno), še več trušča od nevzgojenih tulečih smrkavcev (matr bi jih jst tepla :vragec: )

rabim dopust, pod nujno! Mi že na agresijo seka xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

aja. :inocent:

meni je knjiga:

super, super, super. :2src:

film pa:

super in super. xsrcx

oboje je za domačo knjižnico/videoteko.

za dopust sem si izposodila ti dve hvaljeni knjigi:

-gozd obešenih lisic

-zajčje leto

x:px

no jz pa knjige nisem mogla prebrat, ker mi je bila tok dolgočasna...verjetno zaradi vojne tematike...kaj pa jz vem... :o|o:

no film mi je bil pa fajn x;)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

js sem pa mal zmeden kar se knjig tiče. x:o)x

.

.

.

polno sobo jih imam pa ne vem kje naj začnem.

pa še počasen bralec sem.

bom mogu it k onemu freehajkerju, da me nauči hitrega branja. x:px

po pa bo. x:Dx

trenutno... filozofija in psihologija joge.

to je glih za mene. joga predstavljena na analitičen način. za nejeverne tomaže nea boljše stvari.

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...