Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Prebrala vse.

Pa še eno -ki pozabila naslov.

Mah meni je Očarljiv skupinski samomor ta boljša tule

No, zdaj sem se spomnila( pa še doma jo imam) Rešitelj Surunen :palec: Jo prebrala prvič pred enimi dvajsetimi leti.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

No, zdaj sem se spomnila( pa še doma jo imam) Rešitelj Surunen :palec: Jo prebrala prvič pred enimi dvajsetimi leti.

Ta je bila pa edina od Paasiline, ki je nisem niti prebral do konca. Mi ni bila všeč. Dolgčas.

no, pa sem včer le prišla V knjižnico, in celo najdla "moje" (kjer sem se pred selitvijo redno pasla) police x8Dx

zdele mam pa dve knigici; ena o spremljanju umirajočih, pa eno iz mojega zanimanja (a zanima me stoineno :frog: ). V glavnem, nič šunda, krimićev, pustolovskih, SF, zgodovinskih...

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Dobila preko dubokih kanala x:px Brennanovo Astralno projekcijo in se jo lotim, čim bo moč it na dopust :vragec:

Drugače pa prejšnji teden kupila v Bg novo zalogo astroloških knjig.

Šizim za učbeniki, od vedno x^x

Pogorelčevi dve knjigi že nekaj časa rolam po nočni omarici, težko prebavljivi, težko prenašam tako močno poudarjeno

avto-ego poveličevanje :eek: :V:

Našla odlično ezoterično trgovino, z dobro založenim knjižnim delom- tu v Trstu :eek: :eek: :eek: , 100 od mojega ofisa :inocent: :vio: .

(a zanima me stoineno :frog: ).

mene pa samo eno. po eno... in prwo... kera knjiga to o spremljanju umirajočih. pred leti sem jih nekej prebral, pa čist možn, da je kej nouga, odkar ne spremljam, tko da... inlajt mi plis

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Po toj knjizi ima napravljena i mini serija, ne? x:)x

x:Dx

Ja.

The Last Templar

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

mene pa samo eno. po eno... in prwo... kera knjiga to o spremljanju umirajočih. pred leti sem jih nekej prebral, pa čist možn, da je kej nouga, odkar ne spremljam, tko da... inlajt mi plis

zdej me je kuki zrajcala, pa sm mal mrdnu...

a kdo pozna knjigo: zadela me je strela

menda je ena kolumbijska zobozdravnica, k jo je usekala strela in je preživela. tiste tunele swetlobe pa to. pa menda tud sodbo.

Nisem brala tele knjige ...zadela me je strela ...

na enem blogu jo opisujejo takole...

Dr. Gloria Polo Ortiz je ob udarcu strele doživela tako hude poškodbe, da z njimi v normalnih okoliščinah človek ne more preživeti. Njen nečak, ki je skupaj z njo hodil v nevihti pod istim dežnikom, je bil na mestu mrtev. Njeno telo je bilo povsem ožgano, kakor čevapčič. Imela je močno poškodovane notranje organe. Pravzaprav je doživela smrt. V knjigi pričuje o svojem življenju pred udarcem strele, ki ga je v obsmrtni izkušnji pregledala skozi 10 božjih zapovedi z Jezusom, s katerim se je srečala, ko se je spomnila, da ga pokliče na pomoč, saj je ostal edini, ki jo je lahko rešil iz brezna pogubljenja v katerega je tonila. V knjigi življenja, ki jo je z njim prebirala je spoznala vse svoje grehe in njihove posledice. Ta knjiga je pričevanje vere, kakor beremo v podnaslovu in tudi primer poročanja iz onstranstva. To je še en primer poročanja o življenju po smrti, sodbi ipd., za kar premnogi tako radi povedo, da se ne ve kako je s tem, saj ni bilo še nikogar nazaj, da bi o tem povedal. In vendar so bili. Tudi dr. Gloria je ena od teh. Zanimivo je, kako je na veliko lagala, tega greha se je sama tudi za življenja dobro zavedala, za razliko od nekaterih drugih, in kako je premnogokrat manipulirala s svojo pobožno materjo, ko je prisegala ob kakšni laži "naj me udari strela, če ni res". Tako se je zgodilo.

To je pričevanje, ne samo o obsmrtni izkušnji, pač pa tudi moči molitve, o veri, spreobrnenju in nazadnje o čudežnem popolnem okrevanju. Knjiga je pretresljiva, odlična, najbolj pa me je nagovoril odlomek, ko je Jezus Gloriji namenil še eno možnost, in to na podlagi molitev ljudi, ki je niso osebno poznali, v čemer je izpričano več ljubezni, kot v molitvi svojcev in znancev, za katere se nekako podrazumeva, da molijo zanjo; posebej odločilna je bila molitev enega preprostega kmeta indijanskega rodu, ki se je Devici Mariji celo zaobljubil, da bo poromal k njej v oddaljeno romarsko središče na jugu Kolumbije, če pomaga njegovi sestrici, kakor jo je v svoji globoki veri preizkušanega moža in očeta doživljal omenjeni kmet. Glorijino življenje se je sicer odvijalo v glavnem mestu Bogoti. Gloriji je Jezus naročil, naj ne pričuje o tem, kar je doživela le 1000-krat, ampak 1000-krat 1000-krat. Gloria se svoje obljube Jezusu drži, dano pa ji je bilo v vednost, da se bo ob smrti od nje, ki je prejela tolike milosti, mnogo več zahtevalo, kar pomeni, da bo strožje sojena.

Odlično pričevanje. Odlično pričevanje o neskončnem božjem usmiljenju, ki vliva mnogo upanja.

x:)x

khm khm...

to knjigo glihkar dobil... in jo bom napadu še dons x^x

... kera knjiga to o spremljanju umirajočih. pred leti sem jih nekej prebral, pa čist možn, da je kej nouga, odkar ne spremljam, tko da... inlajt mi plis

Kronika odhoda. "Priročnik" v obliki zgodbe, s praktičnimi nasveti.

Govori o sprejemanju, odpuščanju, sploh pa ni nikakršne kazni xrolleyesx (v našem, človeškem smislu) gre le za različne izkušnje.

Men je bla všeč, še posebej praktični napotki (sej jih je ful malo, sam vseeno) spremljajočim. Še posebej ker naša družba bi to vse pospravla v neke bolnišnice, domove za ostarele, nekam stran od oči, ker smrt je "grooooznnnnaaa" xrolleyesx nimamo pa nekega vzgleda kako postopat/obnašat se v takih primerih (da je umirajočemu prehod kar najlažji), k te zihr vsaj enkat v lajfu doleti.

Nisem brala tele knjige ...zadela me je strela ...

na enem blogu jo opisujejo takole...

... dano pa ji je bilo v vednost, da se bo ob smrti od nje, ki je prejela tolike milosti, mnogo več zahtevalo, kar pomeni, da bo strožje sojena.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

kar pomeni, da bo strožje sojena.

Ko slišm kej tazga, mi stvar takoj zgubi na svoji duhovni verodostojnosti. To je nek "brainwashing" koncept krščanske tradicije, in v bistvu je žalostno, da ta gospa, ki jo je zadela strela, ob taki močni izkušnji in posledičnih osebnostnih/duhovnih spremembah, ni šla preko teh vzorcev. (če je zgodba seveda sploh resnična)

dayo, na prevodih se marsikaj zgubi, človeški jezik pa je sila nenatančen x;)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

dayo, na prevodih se marsikaj zgubi, človeški jezik pa je sila nenatančen x;)x

OK, bom vzel na znanje in dopustil tud to možnost x:)x

Douglas Adams - Vodič za autostopere kroz galaksiju (svi nastavci)

:palec: x8Dx

Johannes Hirschberger - Geschichte der Philosophie

vsi filozofi pojasnjeni strnjeno in razumljivo. berem poglavje od kanta in je res dobro razloženo. zaenkrat še pri kritiki čistega uma. me pa prav zanima kako jasno in glasno mi bo razumljiv hegel. x:px

ma, do tam še moram pridit,

.

.

.

potem pa lahko že naslednji dan umrem. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

vsi filozofi pojasnjeni strnjeno in razumljivo. berem poglavje od kanta in je res dobro razloženo. zaenkrat še pri kritiki čistega uma. me pa prav zanima kako jasno in glasno mi bo razumljiv hegel. x:px

.

.

.

xrainbowx

A Schopenhauer je tudi? Ko Hegla razumeš, lahko res umreš, ker ne obstaja več noben izziv na tem svetu. x:Dx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

ah ne... ne moreš že umret potem...najprej morš eno užent, x;)x no in tud za tem ti sploh ni treba umret, niti najmanj xhypnox

to, da se človek oženi je po možnosti predvsem naklučje, sicer pomembna a ne odločujoča pritiklina empiričnega življenja. ampak hegla pa človek dejansko mora prebat. xDDx

A Schopenhauer je tudi? Ko Hegla razumeš, lahko res umreš, ker ne obstaja več noben izziv na tem svetu. x:Dx

itak, da je. ampak o njem ti itak že vse veš. no, uvod v schopija gre pa tako:

"Schopenhauer hat einmal das Gewissen als eine

Mischung aus 5 Ingredienzien erklärt, nämlich aus

Menschenfurcht, Deisidaimonie, Vorurteil, Eitelkeit

und Gewöhnung. Wenn man dieses Verfahren auf

seine eigene Philosophie anwendet, kann man feststellen:

sie besteht aus 1/5 Kant (Welt als Vorstellung),

1/5 Schellingscher Romantik (Welt alsWille), 1/5

»uralter indischer Weisheit aus den Veden und Upanischaden

« (Weltverneinung), 1/5 englischem Empirismus

(Bestreitung der klassischen Metaphysik) und

1/5 Platonismus. Vom letzteren merkt man nicht viel,

aber er selbst behauptet, daß man besser vorbereitet

sei, ihn zu hören, wenn man in der Schule des göttlichen

Platon geweilt habe. In Wirklichkeit versteht

man Schopenhauer besser, wenn man den Geist des

Empirismus und Utilitarismus des 19. Jahrhunderts

gut kennt."

torej je bil tudi schopi einerzeits platonik. x:)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

A se lahko na Konzorciju naroči katerakoli knjiga iz Amazona in ti jo pripeljejo v Lj, pa še ceneje bi naj bilo? Mislim,..to se pa super sliši!

Knjigarna online: behemot.si, naročanje knjig v angleščini. ...

http://www.behemot.si/

http://www.behemot.si/ordering.htm

"Plus za Konzorcij in Behemot.

Behemot zna bit nekoliko hitrejši od Konzorcija.

Več kot 80 odstotkov naročenih knjig prišlo v 14. dneh.

Cenovno sta si nekje blizu. ..."

Sources:

http://forum.striparna.com/viewtopic.php?t=2710

http://www.joker.si/mn3njalnik/lofiversion...php/t50076.html

Priporočam vsem bogatega duha in s smislom za humor

Jerome Klapka Jerome, in sicer;

Trije možje v čolnu a da o psu ne govorimo.

:palec: Prebrala.

Zdaj sem pri Hobitu.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

.

.

.

xrainbowx

Jel to Mala povijest filozofije? Ne govorim njemački.

Meni je bolja Povijest filozofije od Borisa Kalina - to je kod nas bio udžbenik za filozofiju u gimnazijama.

x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...