Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

"Srečni kar tako" Marci Shimoff

To sem si vzela za darilni bon v Vale Novaku. Kar dobra je. Notri so tudi zgodbe enih ljudi, ki jih ima Marci za srečne kar tako. Zdaj sem pri koncu in moram povedat, da je knjiga kar vplivala name. Ni mi žal, da sem si jo vzela. :)

Drugače pa ena prijateljica zdaj bere Karizma, samozavest in osebna moč in pravi, da je super, uvodno stran sem prebrala in zdi se mi kar dobra.

Ne jokaj za soncem, ki je zašlo; zaradi solza ne boš videl zvezd.

PARRA

Deli na socialnih omrežjih

Mene pa zanima, če je kdo prebral še kaj drugega od Eckharta Tolle (poleg A new earth)?

Slišala sem nekaj o "The power of now" pa o novi Oneness of all life

Drugače pa berem lahkotne ženske knjigice... Prebrala sem 2 od Ildiko von Kurthy, ki mi niso bile najbolj všeč (Nočna tarifa in Prosta linija).

Sem pa navdušena nad Sarah Addison Allen. Taka pravljična :2src: :2src:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Mene pa zanima, če je kdo prebral še kaj drugega od Eckharta Tolle (poleg A new earth)?

Slišala sem nekaj o "The power of now" pa o novi Oneness of all life

Najbolj priporočam "Practising the Power of Now". Krajša knjižica, kako Power of Now (njegova prva knjiga) furat konkretno v lajfu.

Te ta nove (A new earth) pa še nisem bral... je ok?

Te ta nove (A new earth) pa še nisem bral... je ok?

Ja, je. Zanimiva filozofija. Name je naredila vtis. To je ena izmed tistih knjig, kjer si lahko čisto fasciniran ali pa čist nič (baje).

Mislim, da so jo končno prevedli tudi v slovenščino. Pri takih knjigah se mi zdi, da je veliko bolje, če jih prebereš v angleščini.

Jaz sem bila najprej skleptična, ker sem mislila, da bo ena taka, kot je The Secret (Skrivnost). No, pa ni.

Sicer imam pa občutek, da sem eno njegovo knjigo v preteklosti že prebrala. xscratchx Že dolgo časa nazaj... ne vem, očitno ni naredila name vtisa, če se ne spomnim. Itak je bilo pa že toliko knjig....

Danes sem izvedela, da bojo (so ali snemajo) film po simpatični knjigi Jej, moli, ljubi. Glavno vlogo bo imela pa Julia Roberts. :palec:

Dobila sem U is for Undertow (Sue Grafton). Nisem še brala njenih knjig, ta je zadnja... Sem prav radovedna.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

samo da opravim še z enim izpitom, pa grem iskat v knjižnico kakšno dobro dramatiko. x:)x

jaz berem Celestino.. španska Romeo in Julija :) sem bila prepričana, da obstaja prevod, pa ga ni, tko da kar v originalu.. zaenkrat je tko, baročno, nakladajoče, ampak simpatično :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Prejšnji teden sem prebrala Očarljivi skupinski samomor od Arta Paasilinne.

Tabu tematika na odštekan način. Priporočam. Le več prevajalcev v slovenščino bi blo potrebnih. Passilinna je namreč napisal že več kot 30 knjig... xDDx bo treba začet brat npr. v angleščini.

Trenutno berem od Coelha Brido... x:)x

Knjige od Eckharta Tolleja sem brala...prejšnje poletje. Fajn branje... tako da začneš gledat na življenje s še kakšnih drugih zornih kotov...

So zanimive njegove "seanse" v živo pred polno dvorano. xhypnox trajajo nekje 2 uri....se jih da dobiti na netu.

Arto Paasilinna je hud tip. Prebrala sem vse njegove prevode v slovenščino.

Priporočam ga vsem.

Najbolj odbiti knjigi sta Očarljiv skupinski samomor in Gozd obešenih lisic.

Ko berem njegove knjige se počutim prav srečno.

In tip prihaja iz dežele z največjo stopnjo samomorov.

Še je upanje za Fince!

Zdaj sicer berem Štoparski vodnik po galaksiji (IN ENGLISH!)

Guest VilaSonca
jaz berem Celestino.. španska Romeo in Julija :) sem bila prepričana, da obstaja prevod, pa ga ni, tko da kar v originalu.. zaenkrat je tko, baročno, nakladajoče, ampak simpatično :)

zaenkrat ostajam pri domačih avtorjih. sem navdušena nad domačo produkcijo. x:)x ko se spet lotim učenja španščine, pa mogoče celo kaj v španščini preberem ... saj je še celo življenje pred mano. x:px

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Svinjarija x8Dx Čudovito vesolje berem že skoraj tri mesece, pa dalj kot do polovice še nisem prišla. Pet strani maximum na dan, pa še to ne vedno.

S kvantno mehaniko pa sem itak do konca lajfa skregana.

Glih prej poklicala v knjižico in podaljšala knjige.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Živjo :) Mene pa zanima, če katera oziroma kateri pozna ono oddajo Knjiga mene briga? Dobila sem asociacijo na Oprahin knjižni klub in me zanima, če tudi ta oddaja vpliva tako, kot v Ameriki :) namreč, tiste knjige, ki jih Oprah predstavi, postanejo ogromne uspešnice, meni se pa zdi, da je Knjiga mene briga pri nas bolj zapostavljena, kot si zasluži... Ne vem, no :) Imate ve kakšno mnenje?

• 1 month later...

A ne, da je dobra:))

S tem, da me pa Čudovito vesolje pušča popolnoma hladno.

Tako dolgo kot pa tole berem, pa sem brala menda samo enih par knjig..na prste ene roke lahko naštejem..Pa tudi zaj. sem, ker sem prej gledala film - Stik, kot pa šla brat knjigo.

Zaj. me čisto. Berem jo idiotsko - na pol knjige pol pa sem šla konec brat..:(

• 2 weeks later...

sm šla v idrijsko knjižnico, po eno bukvo, ki je pr nas ni. pa mam še ene stare dolgove za plačat... 18€ za zamudnino + opomin :icon15: :blackeye: fak, totalno stran vržen dnar, in to ne malo. pa to sploh ni prvič w:Iw sam pr nas so mi do zdej kake večje zneske zmer kr zbrisal x:Dx

mah. :opica:

Zato pa je treba knjige pravočasno vrniti. x;)x Sicer si preberi Kingovega Izterjevalca, kaj se ti lahko zgodi. x:px

Possible—but highly unlikely.

Zato pa je treba knjige pravočasno vrniti. x;)x Sicer si preberi Kingovega Izterjevalca, kaj se ti lahko zgodi. x:px

Če je po srhljivosti podobna Pet cemetary, me sploh ne zanima. Knjiga je bla tok grozljiva, da sem jo lahko brala samo podnevi, pa še so me tlačile more par mesecev :o|o:

po tistem se Kinga sploh ne upam več brati x:o)x

bujnadomišljija.press

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Če je po srhljivosti podobna Pet cemetary, me sploh ne zanima. Knjiga je bla tok grozljiva, da sem jo lahko brala samo podnevi, pa še so me tlačile more par mesecev :o|o:

po tistem se Kinga sploh ne upam več brati x:o)x

bujnadomišljija.press

Zelena milja nije toliko strašna. Film mi je bio odličan. Ne znam jesi li gledala, uglavnom radi se o jednom čovjeku nepravedno osuđenom na smrtnu kaznu. Na kraju se čovjek još i rasplače. x:)x

Se ne spomnem. Vem samo, da je šlo o groznem knjižničarju, pri katerem si konkretno najebal, če nisi vrnil pravočasno knjige. x:Dx

Baš poučno štivo za uvrstiti kao lektiru u školu. x^x

Zelena milja je tudi meni bila všeč - mislim pa, da je to edina Kingova knjiga, ki sem jo prebrala.

Zdaj moram v knjižnico -so me pri zadnjem podaljšanju rahlo opomnili, da je pa to zadnjič, da mi te knjige podaljšajo (samo matematiko in fiziko sem si privlekla, pa Stik - ajd).

Naslednjo rundo knjig bodo samo srcepajarjoči in tugojuči romani. Prisežem. Po možnosti s srečnim koncem.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...