Pujsita 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 Prebrala Theodore Dreiser: Jennie Gerhardtova Gre za neke vrste socialni roman, opisuje zgodbo ljubezni obsojeno že vnaprej na propad ker se je sin premožnega tovarnarja zaljubil v revno služkinjo. Ni tolikšen povdarek v bistvu na tej zgodbi, kot na modrosti in pleenitosti te služkinje. Chrissie Glazenbrook : Norolescenti je pa odpičena knjiga v stilu Bridget Jones, s tem, da gre tule za zgodbe različno odpičenih najstnikov . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nova 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 V zadnjem mesecu prebrala 30 nemških klasikov...za izpit... :xx!: ...nič ne priporočam Če komu paše morska literatura, naj vzame v rokeMate Dolenc: Morje v času mrka ter Ozvezdje JadranPredrag Matvejević: Mediteranski brevir Citiraj There is a difference between living and being alive. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 Oj! Prva knjiga, ki me je dobesedno vrgla na tla in se pri meni ovekovečila, kot "najboljša" knjiga je Camusov Tujec. Najboljša v narekovaju, ocenjevano po e in a-fektu . Tisti "monolog" z duhovnikom na koncu zgodbe je kataklizmatičen. Druga knjiga, ki me je tudi vsaj približno tako navdušila in dala za misliti je pa Sartrejev Gnus!!! GNUS...GNUS... GNUS... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 E.A. POE 666 zlomkou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 ...Trenutno imam pa v branju The diary of a Genius od Dali-ja... 666 dalijev... tralala Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Evo, naročila sem uno od Hillary Clinton. Pa da vidmo Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Ja itak. Ko jo dobim, jo bom sla brat.Od Billa je baje cist dolgocasna. Samo tudi to bom prebrala.Biografije raznih politkov so mi vsec. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 17. avgust 2004 Prijavi Deli 17. avgust 2004 Kozorogov povratnik; Henry Miller - sicer so pretekla že leta, kar sem ga brala, ampak v spominu mi je ostalo kot nekaj... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 19. avgust 2004 Prijavi Deli 19. avgust 2004 kdo bi si mislil Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2004 Jaz sem pa danes zjutrajkončno prebrala JANTARNI DALJNOGLED.Strašno uživala v branju(tako kot že pri prvih dveh delih).Skoda, da ni še enga dela Tim cist shizi, mensezdi - a je to to s severnim sijem? Letos smo imeli s sabo... saj me je kar sram povedati... 3 7 knjig...... No jaz sem jih prebrala samo 12 ali 13... sem raje kar malo meditirala, buljila v morje, ali pac plavala...No, na koncu sem prebrala Paniko - vidim, da omenjate to knjigo.. na trajektu sem je se zadnjih 30 strani prebrala...Dobro pise, Desa, Mitja in Tim sta pa Krempline ful hvalila, jaz te knjige -se- nisem prebrala, nisem stigla, v bistvu... Najbolj pa sem uzivala v knjigi Obala moskitov... morda ne bo vsem vsec, cisto stekam, ampak jaz sem pa OKOL PADLA, celo knjigo sem se smejala, si predstavljala tistega fotra (malo me na mojega spominja, v silovitosti, pa tko)... Skratka, tip zvlece celo svojo family v Honduras, ker mu gre na zivce vse - amerika, vsi so debeli, hamburgerji, in skoz se pritozuje, hoce nazaj k naravi, a se ujame v svojo zanko... v bistvu ful zabavno, pustolovsko, a tudi nekako pretresljivo..ma, kul res, sploh ker sem jo cist brez veze vzela v knjiznici - tam je bilo -in to v obeh knjiznicah- vse razgrabljeno jasno... Prebrala sem tudi knjigo Otrok brez imena, osebna pripoved cloveka, ki ga je mama zlorabljala - se totalno izzivljala na njem, grozno... Tudi Tim je prebral to knjigo in ponovno Alkimista, ko je svojih 16 ali koliko prebral. Aja, ko sem brala obalo moskitov, sem se na Staneta spomnila - Stane, ce vidis tole, tebi bo mega vsec ta knjiga, ziher sem, podobno ugotavlja tip v knjigi - vse je bilo ze odkrito in izumljeno, mi ali izumitelji pa pac lahko izpopolnimo, pravi da je najpreciznejsi in najfascinantnejsi mehanizem clovesko telo, kar je res... ma, mene je res prevzela in naredila vtis name... s tem da sploh ne maram zelo pustolovskih romanov niti potopisov... saj ni ravno to, a vsega po malem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 5. september 2004 Prijavi Deli 5. september 2004 Elisabeth Haich: POSVETITEV mami bere....rekla,da morem prebrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 5. september 2004 Prijavi Deli 5. september 2004 Ja Kristalka, zelo dobra knjiga mami pa lahko pokažep tudi na temi duhovnost knjige, mogoče bo kaj našla zase Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 EVO, MENI JE BILA TA ZELO,ZELO VŠEČ... STALIŠČE:HVALEŽNOST M.J. Ryan Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 E.A. POE 666 zlomkou...tralala :OO!: Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 trojnost boginje˝ Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 10. september 2004 Prijavi Deli 10. september 2004 Je kdo prebral Zenske Charlesa Bukowskega? Pri Delu je bila ta teden. Me prav zanimajo vtisi.Sicer se pa jaz se vedno prebijam skozi biografijo H. Clinton. Pa sej je fajn...me je precej ocarala. Samo toliko drugih stvari je, da preberem vsak dan sam ene 30 strani :xx!: Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. september 2004 Prijavi Deli 11. september 2004 Women od Bukowskega sem prebral že nekaj časa nazaj. Sem jo tudi že tu nekje vpisal kot eno izmed zelo dobrih knjig. Od njegovih sem prebral tudi Faktotum, kjer opisuje svojo zgodnjo mldaost. Njegov stil pisanja je zelo prodoren in direkten. Bil je tudi zelo pod vplivom Millerja. Napisal je tudi nekaj poezije... prvič se je redno zaposlil nekje okoli 40-ih letih, kot uradnik (kao stalna zaposlitev). Prej je pa bluzil pri raznih časnikih. Saj, Henry je bil tudi uradnik... bemu, pa Dostojevski tudi!!! Eh... če obstaja tu kakšna korelacija, potem že ne bom napisal nobene knjige ! ajdi Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 12. september 2004 Prijavi Deli 12. september 2004 Jaz pa berem Miško Kranjec - Mladost v močvirju Uživam v meni ljubi pokrajini - Prekmurju in skromnih ljudeh . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Women od Bukowskega sem prebral že nekaj časa nazaj. Sem jo tudi že tu nekje vpisal kot eno izmed zelo dobrih knjig. Od njegovih sem prebral tudi Faktotum, kjer opisuje svojo zgodnjo mldaost. Njegov stil pisanja je zelo prodoren in direkten. Bil je tudi zelo pod vplivom Millerja. Napisal je tudi nekaj poezije... prvič se je redno zaposlil nekje okoli 40-ih letih, kot uradnik (kao stalna zaposlitev). Prej je pa bluzil pri raznih časnikih. Saj, Henry je bil tudi uradnik... bemu, pa Dostojevski tudi!!! Eh... če obstaja tu kakšna korelacija, potem že ne bom napisal nobene knjige ! ajdiPrebrala sem to knjigo, Zenske namrec. Prvo, kar mi pride na pamet je to, da ne morem verjet, da so jo uvrstili med t.i. vrhunce stoletja.Knjiga je meni pravzaprav dolgocasna in ogabna. Opisuje pateticno zivljenje enega manj znanega pisatelja, ki zivi v zanikernem stanovanju, kjer cele dneve popiva, seksa in bruha. Na vsaki strani najdes besede kot so fuk, seks, pijaca, pivo. Na 90% straneh. Obup. Tip opisuje kako seksa ( kar se ne bi bil problem, ce ne bi to opisoval na nagravzen nacin), kako bruha, kako serje, pije, kadi in se drogira. Sam sebe opisuje kot pretezkega, zanemarjenega alkoholika, pa vendar je dobil prakticno vsako zensko ( z dvema sladkima izjemama ). Najvec govori seveda o zenskah...vse mu dajo, vse so malce premaknjene ( za moje pojme )...Na koncu tip ugotovi, da mu pa ena zenska pomeni vec kot vse ostale in zaradi nje zavrne potencialno fukacico. Seveda lahko najdes v knjigi nek globji pomen in spoznanje o zenskah, ampak nacin, kako je ta knjiga napisana, je zame odvraten in brez kakrsnega koli besednega zaklada. Obup.Ja, res..vsak je lahko dandanes pisatelj Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Hahahahahaha... potem pa kar pri Petru Klepcu ostani !V bistvu ga imaš rad, če štekaš njegov humor. Ko sem ga bral sem se ful nasmejal... tule dam pa za pokušino njegovo razmišljanje o toaletnem papirju iz Faktotuma, ko je bil čistilec WC-jev! Natančen sem bil le s papirjem za brisanje riti in s papirjem za pokrivanje školjke, kar je povsem razumljivo. Ni hujšega, kot da se pošteno poserješ, potem pa sežeš z roko po toaletnem papirju in ugotoviš, da ni papirja. Celo najstrašnejše človeško bitje zasluži, da si obriše rit. Zgodilo se je, da sem tako segel po toaletnem papirju in ga ni bilo, potem sem iskal papir za prekrivanje straniščne deske in je tudi tega ravno zmanjkalo. Nato sem se dvignil in opazil, da mi je tudi papir, na katerem sem ravno sedel, zdrsnil v vodo. V takem primeru ostane le še malo možnosti. Še najboljša je ta, da si obrišeš rit s spodnjicami, jih vržeš v školjko, potegneš vodo in zamašiš stranišče. Pa še res je... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Hahahahahaha... potem pa kar pri Petru Klepcu ostani !Kje je fora, da se mi rezis, ce mi taksno branje pac ne ustreza in mi je ogabno.In ja, Peter Klepec je bil boljsi. Tezko mu recem pravi pisatelj, kot to recem Tolstoju, Dostojevskemu, Cankarju, pa Zabotu etc...Dolgocasna, vulgarna knjiga, ki definitivno ne spada med vrhunce stoletja. Razumeti njegov humor...ga ze poskusam razumeti in razumem, zakaj je nekaterim smesen, ampak meni pac ni. Clovek se mi zdi skrajno pateticen. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Saj je v redu Michelle... tisti haha ni k Klepcu spadal. Smejal sem se celemu tvojemu komentarju, ker se mi je zdel hudomušen... to je bil kompliment!Glede pisateljev je pa vsekakor tako, da eni spadajo nekam drugi pa spet drugam. Tudi Dostojevski je kul, a bi kmalu nehal brati knjige, če bi imeli same realiste. Seveda spoštujem tvoje mnenje, da je knjiga dolgočasna, vulgarna in da ne spada med svetovne vrhunce, po drugi strani sem pa vesel, da vrhuncev ne izbiraš ti ! Spet se ti režim... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. september 2004 Avtor Prijavi Deli 19. september 2004 ...Bil je tudi zelo pod vplivom Millerja. ...Meni velik bolj vsec kot Miller (bolj duhovit, rpedvsem).Zelo priporocam Speh na kruhu.Zenske tudi dbest (imamo celo v LKju in na LN en 'rek', misel, ki sem jo prebrala prav v tej knjigi). Sicer pa - Bukowski Lev, Miller pa Kozorog (znajo bit tezki avtorji jarci, tako je tudi Tolkien zame pretezek oz. me moti odsotnost humorja). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Clovek se mi zdi skrajno pateticen.V izobraževalni namen only x!x x!x x!x patetičen -čna -o prid. (e) pretirano navdušen, pretirano vznesen (SSKJ) Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.