krokodil 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 patetičen -čna -o prid. (e) pretirano navdušen, pretirano vznesen (SSKJ) Nimbus, ti si pateticen. Samo poglej, s kaksno pretirano vznesenostjo si napisal svoj zadnji post Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 V redi, se pa smej Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 V redi, se pa smej Saj se ne podre svet, ce se nekdo ne strinja s tabo, s tvojim mnenjem, s tvojim okusom, s tvojo izbiro. Svet se tudi ne podre, ce se nihce ne strinja s tabo. Ne vem, zakaj bi si sploh kdo jemal to k srcu....hvala bogu da je tako. Glede smejanja pa tako...jaz bi se tudi smejal, pa sem zdajle dobre pol ure nabiral koprive z golimi rokami,da jih bom posusil za zimo...kaj pa vem, nekako mi ni zdajle najbolj do smeha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Ma dej ne bodi prevec pametn no Nisem rekla, da je narobe, ce ne strinja z mano...pac naj se smeje, ce mu je smesno. samo ne kritiziraj stvari, k jih ni Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Ma dej ne bodi prevec pametn no Hej, ne bom se pretvarjal da nisem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 patetika -e ž (e) pretirano navdušenje, pretirana vznesenost: njegova patetika je vzbudila posmeh; slabš. frazerska patetika / pri predavanju je zašel v patetiko Kateri pomen, mislis, da sem jaz mislila? Sicer pa me veseli, da vam je vsec. Baje je to klasika. Men je se zmer obup od knjige. Pac 100 ljudi, 100 cudi Lep dan se naprej Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Meni velik bolj vsec kot Miller (bolj duhovit, rpedvsem).Hja, sva že dva ! Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 patetika -e ž (e) pretirano navdušenje, pretirana vznesenost: njegova patetika je vzbudila posmeh; slabš. frazerska patetika / pri predavanju je zašel v patetiko Kateri pomen, mislis, da sem jaz mislila? Napisala si patetičen... torej - pretirano navdušen! Ker sem prebral te knjige, mislim, da si napisala to v kontekstu, da se ti zdi usmiljenja vreden, kar je dejanski prevod angleške besede "pathetic" in nima nič s pridevnikom "patetičen" v slovenščini. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. september 2004 Avtor Prijavi Deli 19. september 2004 Ko smo ze ravno pri patetiki - v bistvu je ne maram. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Kitajska lirika, Alojz Gradnik Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 jaoo...mi mamo za domače branje.....zgodbe svetega pisma....pentatevh in evangelije...... :o|o: :o|o: :xx!: :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Prvi letnik? Tega se pa spomnim. Sej tista bukvica je precej tanka in dost v preprostem jeziku napisana. Poskusaj jih brati z zanimanjem, ker so zanimive. Kot pravljice Pravzaprav so del splosne razgledanosti, velik od tega najbrz ze poznas, tudi ce nisi verna ( o vesoljnem potopu, noeu, adami in evi itd.). Jaz pred takimi branji poskusam sama sebe prepricati, da bo zanimivo...( predvsem kaksnih Cankarjevih knjiznjih delih, pa gimnazijska sociologija, pa na faksu pol rimsko pravo, pa sistemi pa tak )... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Ah, Noe. Le kaj mu je bilo...pri hudicu...da je vzel tudi dva komarja na ladjo....to se sprasujem celo poletje...vsako. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 ja, Michelle, bom se prepričevala....samo nekaj sem že prebrala...pa ni krize komarji....hm, ja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Mene pa skor ne pikajo ...en se mi zdi, da me je en letos Kristalka, domaca branja so po mojem mnenju iz letnika v letnik boljsa ... ce te to kaj potolazi... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 Pozabla povedat...Avtobiografija od hilary je ful simpaticno napisana, odkrita, brez pretiravanj, simpaticno branje, ni mi zal da sem narocila lahko bi se spustila v podrobnosti, ampak jih je tooooooooooooook Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 Jaz sem pa prebrala Hiša iz žada - Madeleine Chapsal Super knjiga, opisuje doživljanjanje zveze glavne junakinje. Je sicer nesrečna, ampak super opisano . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 "Da Vincijeva šifra" je zelo popularna po celem svetu pa me je zanimalo. Tako skrivnostno zveni naslov... Notri mrgoli podatkov in razlag. (Čisto za Device in Škorpijone...) Da glavna junaka bežita po Parizu in še kje, to je bolj takole za Holywood. Pa še malo ljubezni pa film potem (ker ga bodo bojda kmalu napravili) podira rekorde... Dobro spisano. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 bern ...glih sem rabla navdih za kaj odpuljenega Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 Tuleči mlinar ..evo ti Amis, nekaj odpuljenega... pa Korak zadaj, Henning Mankell...dober krimič.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 ooo astra..... ...thx kot da bi vedela, da so mi tud krimiči všeč Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 Potem lahko prebereš tut Na smrt slavni...čeprav je no :o|o: ...ampak zanimivo.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 Kdor rabi pa kaj za adrenalin dvignit pa razmišljat zraven, naj se loti Ludlumovih trilerjev. Na zadnjih desetih straneh se vse dogaja s 150 na uro, in ko pomisliš, da se ti bo zmešalo, tip mirno prešalta na 180! Pa "Park Gorkega" je s te strani tudi super. V nekdanji seriji romanov Trag se je našlo dosti dobrega. V romanu "Podbačaj" ("Neuspeh") gre za to, da ameriškega predsednika med vožnjo po Londonu obstrelijo. Ker pa gre za najboljšega morilca na svetu, se vsi sprašujejo, kako to, da je ravno tokrat zgrešil. Pa postane jasno, da je bil prav to namen, saj je za ponovno izvolitev rabil še nekaj krepkega in atentat nanj je ravno pravšnja stvar. In potem na volitvah seveda zmaga. (A zveni to malce znano?) Lušna zadeva. (Če koga zanima, imam večji del te serije. Sto in nekaj čez.) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.