Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

trenutno berem knjigo o Rayu Charlesu... v bistvu njegovo pripoved o svojem lajfu... zlo vsec x^x :palec: ... ne vem, ce sem ze brala kaksno avtobiografsko pripoved, v kateri bi nekdo tko 'tekoce' in brez kaksnih opravicevanj in kompliciranj opisoval svojo zgodbo... da tega, kaj vse je prezivel in se ni imel za ubogega revcka, niti ne omenjam... decko je slep vozil kolo, motor, avto, sam potoval okoli, zivel sam, se prezivljal sam... res izjemen clovek,... pa saj - kaksno izjemno glasbo je ustvarjal :vtz: xsuperx
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa pred dnevi prebrala Potovanje dus, zdaj pa berem Usodo dus.

Glede ostalih knjig pa tako. V dolocenem obdobju ti je neka knjiga super, ker ti je tisti cas pisana na kozo....cez cas pa te spet zanima neka druga tematika in s tem druge knjige.

So mi pa bile dobre knjige Disave, pa Zgodbar. To slednjo priporocam, ker je v njej toliko erotike.... x:Ix xsrcx

V sili se človek prelevi v genija.

Yann Martel

<{POST_SNAPBACK}>Marsa, mislim, da imava podoben okus - se pravi neizbirčnost glede žanrov, Tudi cankarja sem včasih brala, zdaj že dolgo ne, Moravie pa še nisem. Adams je (bil) sploh car, Alkimist tudi. Trenutno berem Patricio Cornwall - o Jacku Razparaču (sem čist na začetku, ker me za spanje matra in zaspim, predno preberem prvo vrsto). :sleeping:

Oj, ce imava podoben okus in ti je bila vsec knjiga 11 minut, ti bo morda vsec Moraviina Rimljanka... Tu tud pise v prvi osebi zenskega spola, pa se mi zdi, da je zelo dobro mu ratalo tole.

Men je vsec njegovo 'navdusenje', strast in predanost, ki veje iz knjig (pa Zlobec je dbest prevedel, kot tud Prezir - ene druge knjige so pa drugi prevajali, se ne spomnim, kdo, mi pa sploh ne potegne stil, tko da, ful je pomemben prevod).

Cornwall pa mi ni tolk vsec, se mi zdi, da je mal prevec 'na silo moderna'.

velik ljubsa mi je stara dobra agatha, ki jo lohk berem 100x, podolgem, pocez, diagonalno in od spredaj in od zadaj. xDDx

Ker uzivam v njenem STILU, opisovanju, duhovitosti, inteligenci, tako da imajo zgodbe vcasih drugoten pomen, ker sem itak ze vse 100x prebrala in v bistvu poznam razplet.

A me vseeno pritegne. Je ni (zame) vecje carice ne carja krimichev.

Vsec so mi tud mal bolj grobe al pa recimo krute zadeve, recimo Klub golih pesti, ki je tolk dbest knjiga, da sem bila total + presenecena, da jim je ratal tolk dober film po njej posnet.

Vcasih sem cist shizila na Mojstra in Margareto, zdaj je pa ze zlo dolg nisem prebrala.

Praviloma (izjema je Let nad kukavicjim gnezdom) ne maram knjig, ki so pisane v sedanjiku. Prav moti me.

Saj sem postekala sicer, zakaj je to.

ker imam mroda 'obcutek', da se oni se ni dost oddaljil, torej morda mora bit mal casovne distance al kaj (no zdaj sem to zlo poenostavila, ker se mi ne ljubi se 1x nalozit, ampak tko nekak).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Cornwall pa mi ni tolk vsec, se mi zdi, da je mal prevec 'na silo moderna'.

velik ljubsa mi je stara dobra agatha, ki jo lohk berem 100x, podolgem, pocez, diagonalno in od spredaj in od zadaj. xDDx

Ker uzivam v njenem STILU, opisovanju, duhovitosti, inteligenci, tako da imajo zgodbe vcasih drugoten pomen, ker sem itak ze vse 100x prebrala in v bistvu poznam razplet.

A me vseeno pritegne. Je ni (zame) vecje carice ne carja krimichev.

se strinjam. je in bo carica . xDDx

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

<{POST_SNAPBACK}>meni je pa zdaj ful všeč henning mankell ... škoda, ker mi ne zmanjkalo njegovih knjig za prebrat hehe

pa donna leon tudi ni slaba.

tud men je všeč,(henning), sam mal prepočas piše al pa prepočas prevajajo, al pa prehitr beremo... x:Dx

Marsa, Rimljanko se mi zdi, da sem pred leti brala. se ne spomnem točno, jo bom še enkrat vzela ( in na sredi ugotovila, da mi ni nič znano xDDx )

ves kwa ber - Nakljucni popotnik, meni je bila zakon!!!! morda je avtorica ann tyler (al nekaj tacga, skor ziher sem da je ann, cist ziher pa, da je skorpijon xDDx).

(tud film je fajn)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Men pa so bli Črni Diamanti od Jokai Mora super, taka easy ljubezenska zgodba :palec: (edina knjiga, ki sem jo prebral dvakrat) x:)x
It's better be dead and cool than alive and uncool

• 2 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>ves kwa ber - Nakljucni popotnik, meni je bila zakon!!!! morda je avtorica ann tyler (al nekaj tacga, skor ziher sem da je ann, cist ziher pa, da je skorpijon xDDx).

(tud film je fajn)

sem jo že prebrala. Mi je zelo všeč.

Si brala kaj od Irvinga ( eno leto vdova, Garpov svet...) ? :palec:

O, ne, mislim da nisem, super, hvala za priporocilo. x:)x :palec:

Torej oboje je od Irvinga?

Sploh se ne spomnim ce poznam tega pisatelja... nekam znano se mi zdi, ga pa ta hip ne morme povezat z nobenim naslovom...

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>O, ne, mislim da nisem, super, hvala za priporocilo. x:)x :palec:

Torej oboje je od Irvinga?

Sploh se ne spomnim ce poznam tega pisatelja... nekam znano se mi zdi, ga pa ta hip ne morme povezat z nobenim naslovom...

To je oboje Irvingovo, pa še Hotel New Hampshire. Predvidevam, da ti bodo všeč. xDDx

Všeč mi je bila tudi Beležnica (Sparks), doooolgo pa je bila moja najljubša knjiga Sonce vzhaja in zahaja - Hemingway xokx

Vis tega tud ne poznam, hemingwaya tud nisem brala dost, mi je prezalosten.

a si brala Bralca? :)

Picasso

kadar nimam nic za brat, vcas vzamem v roke jadrana Krta.

Ful mi je vsec (pa ceprav sem ga ziher ze 10x brala).

Moja mama pravi da je tak kot Ich (recimo ko je skril racun za telefon itd.). :D

Je bil pa ves tak picajzlast in tak, cudno da Oven. :)

Glih mama pa devica, mal narobe (nima kaj dost pojma o astro, tale sue x;)x)

Picasso

danes sem prelistala vseh 22 strani in si izpisala nekaj naslovov - tudi Bralec je med njimi. Jadrana Krta sem brala (ponoči, ko je hčera spala, ker ga je imela tudi v delu), dober, dober.

Kadar jaz nimam nič za brat , vzamem Pa čeprav ni zmeraj kaviar od Simmla ali pa Rhanna (ne vem pisateja). Prva mi je bolj v razvedrilo, druga pa je malo bolj žalostna.

pa 'Na ducat ceneje' (frank b in morda ernestine B. gilbreth) ber, ves kok je hecna knjiga, nekaj psoebnega, oni fotr me je na mojega spominjal (pa ceprav cist drugacen tip, ampak samo po energiji)

22 strani??!!! :eek: x^x

Picasso

Trenutno sem razpeta med študijem, službo in domom, tako da res nimam časa za kakšno dobro knjigo..... xrolleyesx

Že kar pogrešam in komaj čakam, da na morju sedem v senčko in preberem nekaj za svojo dušo...... x8Dx

Smisel življenja je največja sreča

dons je pri Delu Simmlov Pa ceprav ni zmeraj kaviar (v bistvu najboljsa njegova knjiga),,,

870 torej pride knjiga.

Picasso

ja zdajle me je frendica klicalA, da mi to pove.

Kul ne? x8Dx

Picasso

Če kdo misli kaj takega brat priporočam Barbara Ann Brennan - Moč zdravilnih rok, lepa knjigica, ne moreš je dat iz rok :D

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

xokx

Bos kaj skuhcala, kake rake na ne vem kaksen nacin? x:px xDDx

Picasso

Všeč mi je bil Štoparski vodnik po galaksiji - odštekano

Gospodar prstanov... vse od Tomota Križnarja, Mali princ, Alkimist, DaVincijeva šifra, Pijevo življenje, Harry Potter prvi dve knjigi :palec:

Nazadnje sem pa brala Angele in demone (dan brown - uredu), Haruki Murakami (2 knjigi, pozabila naslove - zanimivo), berem Ian McEwan-Amsterdam (malo zakomplicirano,sicer uredu), Veronika se odloči umreti (Coelho - ful uredu)

Moram pa nujno prebrat Evald Flisar - Čarovnikov vajenec, pa Castanedo

še kej se moram spomnit... včasih preveč berem, potem pa pozabim naslove in avtorje

Live and let live! Life is beautiful!!!!

<{POST_SNAPBACK}>sem jo že prebrala. Mi je zelo všeč.

Si brala kaj od Irvinga ( eno leto vdova, Garpov svet...) ? :palec:

Pa njegov 71 kilogramski zakon je tudi :palec: .S prijateljico sve pred leti prav padli v Irvingov svet in Garpov svet je bil nekaj časa najina biblija. Všeč mi je bil Total-V. Moerdendorferja, knjige Brine Svit Merat(smrt slovenske primadone, con brio..), pa Kureshi-jev buda iz predmestja... xsrcx

fish is mute-fish knows everything-G.B.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...