Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

:flower:

nazadnje sem prebrala knjigi Dana Browna, "Angeli in demoni" in pa "Davinchijeva šifra", zdej pa berem njegovo "Digitalna trdnjava". prejšnji dve sta mi bli full dobri, tale ko je pa zdej berem mi je pa tut zanimiva. je kdo bral kaj nejgovega, kaj se vam zdi x?x

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!
Deli na socialnih omrežjih

Prebrala Pride and Prejudice...oziroma Prevzetnost in pristranost Jane Austen. Najprej mi je bla kul, pol se je že mal vlekla in bla dolgočasna, na koncu pa tud finiš hud...sam, lohk bi jo vsaj kušnu, če je že nabrisu ni. x:Dx :inocent: xnckrivx

Prebral Angel je molčal od Heinrricha Boella: Njegov realizem sliči na Dostojevskega, njegova gnus in obup pa na Sartra. Opisuje pa osebno doživljanje ob koncu druge sv. vojne v Nemčiji oz. kako bedni smo lahko ljudje xrolleyesx Tko, da mam dosti leposlovja za nekaj časa... x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

:flower:

nazadnje sem prebrala knjigi Dana Browna, "Angeli in demoni" in pa "Davinchijeva šifra", zdej pa berem njegovo "Digitalna trdnjava". prejšnji dve sta mi bli full dobri, tale ko je pa zdej berem mi je pa tut zanimiva. je kdo bral kaj nejgovega, kaj se vam zdi x?x

Obe omenjeni knjigi sta mi bile bolj mlačni. Zanimive teorije in fakti cepljeni na podpovprečno kriminalno prozo :8):

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Absolutno se strinjam in podpisujem

Tudi jaz. Ni baš višek literarnega ustvarjanja ...

Sem pa pred kratkim prebrala Jovanovićevega Ekshibicionista (drama). Hudo!

Trenutno se prebijam še skozi en kup dram (študijska literatura) ampak nič omembe vrednega ... Mogoče Jančarjev Veliki brilijatni valček, pa še to, če ste ravno razpoloženi.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Se podpišem tudi jaz pod Antoninusovo izjavo.

Prebral pred kratkim Pekićevo Steklino. Zdaj pa gredo z mano na počitnice Šri Aurobindo - Človeški ciklus, Mama Meera - Odgovori I in Giovanni Stiz - Guida alla finanza etica (Vodnik k etičnim financam; [še] ni prevedeno v slovenščino).

Possible—but highly unlikely.

Se podpišem tudi jaz pod Antoninusovo izjavo.

Prebral pred kratkim Pekićevo Steklino. Zdaj pa gredo z mano na počitnice Šri Aurobindo - Človeški ciklus, Mama Meera - Odgovori I in Giovanni Stiz - Guida alla finanza etica (Vodnik k etičnim financam; [še] ni prevedeno v slovenščino).

Jaz sem se pa že skoraj prebil čez Človeški ciklus x^x . Res super zadeva.

Jaz še ne. Res je super, samo ga meljem že skoraj pol leta. x:Dx

Imaš prav. je za počasno prebavljanje. Eno poglavje na dan, potem pa ruminacija prebranega. x^x

Nič preveč zahtevnega trenutn ne berem že kar nekaj časa......sedaj dokončujem Simmela, njegovo knjigo, ki je še nisem bral "Sanjaj nemogoče sanje". Blizu mi je njegov stil pisanja, všečen, pred kar mnogimi leti sem rad prebiral negovi "Pa čeprav ni zmeraj kaviar" in "Včasih je tudi jokati užitek"...... x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Fanica Sherlocka Holmsa in Dr. Watson-a! x:Dx :palec:

Trenutno obdelujem Londona-Beli očjak! x:o)x Že brala pred leti, sam je dobra knjiga! Veliko zveš o življenskih navadah volkov in indijancev! xDDx

Behind every bitch there is a guy that made her that way.

Sheakespeare

Simmla nisem brala ze 100 let, sem pa skor vse njegove prebrala, ki so izsle v slovenscini (utegnem brat cist sistematicno, tko kot sem vso moravio)....

kaviar je jasno cist spesl, drugac so pa po iistem kopitu, mal... 'pateticne', ampak zna tip pisat, se lepo bere. sam kot pravim, ze davno davno sem brala to.

Klub golih pesti - zakon! tako knjiga kot tud (presenetljivo za tako zgodbo) film! x^x :palec:

brala na enem morju, par let nazaj.

letos sem prebrala 7 knjig, ene 3 dost brezvezne, neka Mary Higgins Clark (kao dajmo mal lahkotnejsega tud, ker sem si zlocin in kazen sposodla, pa debeloto doma pol pustila xDDx) pa nek colin dexter (inspektor morse), drugac pa cist razlicne knjige: razlicnih zanrov, piscev razlicnih narodnosti, stilov, spolov....

Marlo Morgan; Sporocilo iz vecnosti. :palec:

prvic sem jo prebrala (nekoc sem jo morala vrnit v knjiznico, pa sem si jo pustila za drugic, za zdaj torej).

Zlo me je prevzela. Blazno lepa knjiga, tolk preprostosti not in lepote.... pa tile aborigini, ki so mi na nek odstekan nacin tok bliz (pa nimam blage veze z njimi)..

Tolk lepote in ljubezni do vsega zivega je blo not, da sem jo dobesedno pozrla... kar cmok sem mela na konc. od nekaksne ganjenosti.

Kot tudi pri eni drugi knjigi, ceskega avtorja: Martin Fahrner (se mi zdi) Steiner ali kaj smo poceli. ce bi jo vidla, je ne bi nikol vzela... nek predsodek al kaj, pa nic posebnega na videz, pa se ne zelo privlacen naslov.

V resnici pa je tako duhovno bogata knjiga, kljub svoji preoprostosti, tako da je ena lepsih knjig, kar sem jih prebrala v zadnjem casu.

Toplo priporocam. Govori o vrednotah in o preprostih stvareh, nima namena bit duhovna in taksna, pa ima totalno duhovnosti not.... zelo me je ganila, moram jo mami podtaknit. :)

Potem sem brala hecno knjigco avtorice belgijskega rodu, ki je sicer zivela na japonskem, od te avtorice sem brala ze tudi eno drugo knjigo, zelo posebno (metafizika cevi).

ta knjiga pa ima naslov S strahospostovanjem, aja avtorica pa je amelie Nothomb.

Cist nekaj posebnega.

cela knjiga je kot nekaksna crtica.... opisuje na svojevrsten nacin eno plast svojega dozivljanja japoncev in zivljenja na japonskem, po reglcih in tko.

Cist odstekano, nekaj posebnega, zelo vsec. :palec:

Potem brala knjigo Pismo nerojenemu otroku (al nekaj tacga) italijanske avtorice (predvidevam zaradi imena, Oriana falaci), ki v nekaksnem monologu, sicer pa pogovoru s tem nerojenim otrokom, niza vse svoje misli in pomisleke, v bistvu pa je samo nekaksna intelektualka, ki se ne more sprijaznit z dejstvom, da je noseca in se, namesto da bi se sprostila, raje ufurava in obremenjuje in v tem cist pretirava, je pa vseeno zelo zanimivo. ceprav ti gre vcas na zivce..... je prevec jezna, nima nic ljubezni, vsaj tu je ni kaj dost. sicer pa se ponekod ful stirnjas z njo, nekje pa bi jo kar skloftal. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kje je moj sir... mi je bla všeč zelo...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Prebral pred kratkim Pekićevo Steklino.

Sem jo bral pred petnajstimi - šestnajstimi leti v srbščini. Takrat se mi je zdela ful huda action zadeva.

Ker o ljubljanskem gradu ne vem praktično nič, zdj berem Zgodbo o ljubljanskem gradu, Vere Šenica Pavletič.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

berem trentno ples bogov......avtor ne vem pa se mi ne lub it pogledat......in ugotavlam da sm hecna u bistvu....ker je knjiga tok dosadna u bistvu, žajfnca varianta, sej zgodba je zanimiva u bistvu, sam je tok nekak plehko napisana.....sam morm jo pa prebrat do konca, ker ze mi zdi nedopustn greh to ne naredit x:o)x edine knjige k jih nism do konca prebrala so ble od cankarja x:Dx ker ta me je pa tok napsihiru da sm zbolela dobesedno ko sm brala :xx!: bljak......

...u glavnem uno gor prporočam vsem romantičnim dušam k s zadovolne če čez celo knjigo miljonkrat preberejo ljubim ga.....oh kako ga ljubim..... :o|o:

sm se pa odločla ko tole nekak do konca prteram, grem prebrat še enkrat kavelj 22, da si okus mal popravim x:Dx x;)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

:2src: To bo neki zame....še dobr, da lohk vsaj sanjarm. :o|o: x:Dx x;)x

x:Dx x:Dx jah no....možno.......sestra od mojga je bla navdušena..........da jo je u eni sapi prebrala :eek: js se pa ž ceu tedn prebijam čez njo zok je dosadna :o|o: k č me knjiga zanima ni ovir x^x rekord: trilogija otroci zemlje...vse tri nesramno debele bukve sem prebrala v manj kot šestih urah :eek: x^x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

x:Dx x:Dx jah no....možno.......sestra od mojga je bla navdušena..........da jo je u eni sapi prebrala :eek: js se pa ž ceu tedn prebijam čez njo zok je dosadna :o|o: k č me knjiga zanima ni ovir x^x rekord: trilogija otroci zemlje...vse tri nesramno debele bukve sem prebrala v manj kot šestih urah :eek: x^x

Pa kwa se sploh utrujaš s takimi. Glede na to, da imaš verjetno nekje v predelu riti tajno vgrajen motorček, so zate bl ekšn zadeve. Probi npr. kakšno knjigo od Alistaira McLeana. Zame je najboljši action avtor.

lalala

Z leposlovjem sem zadnje čase bl na pas mater. Zdele berem od Russelovega Perota - Od znanosti do boga

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...