Antoninus 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Dokončal Ramajano. Navdušen Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Prebral sem knjigo, ki mi je bila še najbolj všeč od vseh do zdaj prebranih, vse najboljše je združeno v njej. Naslov je Sedem duhovnih zakonov, avtor pa Deepak Chopra. Je kratka, zelo življenjska, praktična, prepričljiva, polna resnic... Priporočam zelo. Je že kdo bral Tečaj čudežev? Mnenje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Janez Jalen-Bobri mi je najhujsa kniga pa ceprov sm jo brala kaki 2 leti nazaj Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 OK, zdej pa potrebujem fidbek... v otonu vzel dva romana... pri prvem mi bolj diši naslov "sto let samote", pri drugem me pa avtor bolj rajca "Mihail Bulgakov" (Mojster in Margareta). No, in ker se poznam in vem, da ne prebavim dva romana naenkrat, čeprav imam trenutno velike oči, me zanima katero bi si vi izbrali... Je kdo tu, ki je prebral obe KLIK KLIK Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 emzzi, ko sem Bobre v OŠ vzel, se mi je uvod, prvih 30 strani, takoooo vlekel, da sem čist obupal in je nisem nikdar prebral do konca Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 emzzi, ko sem Bobre v OŠ vzel, se mi je uvod, prvih 30 strani, takoooo vlekel, da sem čist obupal in je nisem nikdar prebral do konca jaz sem pa to prebrala mislim da trikrat pa jokala zraven Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Teyka 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 meni je pa všeč knjiga "umberto eco- ime rože", drugač pa sem se zdej lotla branaja angleških knjig, malo za prakso, da si utrdim besedni zaklad pa to, tako da trenutno berem grimove pravljice v angleščini Citiraj Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Ime rože je pa zakon knjiga sem jo z veseljem prebral Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Henrik Synkiewicz - Quo vadisdruga najboljša knjiga ki sem jo v življenju prebral Kera je pa prva? Si gledal tudi film? Janez Jalen-Bobri mi je najhujsa kniga pa ceprov sm jo brala kaki 2 leti nazaj Nisem pretirano ponosen, da tegale še nisem bral. Ko kdo omeni dobro knjigo, vedno pomislim na Mateta Dolenca in njegovo zbirko novel Potopljeni otok. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2006 Avtor Prijavi Deli 29. september 2006 OK, zdej pa potrebujem fidbek... v otonu vzel dva romana... pri prvem mi bolj diši naslov "sto let samote", pri drugem me pa avtor bolj rajca "Mihail Bulgakov" (Mojster in Margareta). No, in ker se poznam in vem, da ne prebavim dva romana naenkrat, čeprav imam trenutno velike oči, me zanima katero bi si vi izbrali... Je kdo tu, ki je prebral obe KLIK KLIK ma daj nous oni dolgcajt bral (100 let samote). Mojster in Margareta! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Je že kdo bral Tečaj čudežev? Mnenje? Sem bral, ne pa prebral. Se mi dopade ja. Pa še vaje so notri za vsak dan v letu ena Tko, da se lahko kar resno lotiš. Jaz se nisem. Ne spada med najbolj top duhovno literaturo po mojem okusu. Henrik Synkiewicz - Quo vadisdruga najboljša knjiga ki sem jo v življenju prebral Ti si pa čist na zgodovino padu. Prna je pa sto posto Ime rože. A mi lahko v času katerega cesarja se dogaja Quo vadis? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 tole sem si sposodila danes:Kezele: Veličastni Saturn (končno )Kezele: Maitreya (djotiš)Julia in Derek arker: Velika šola astrologije (končno, da se bom spet zabavala s kartami in sinastrijami ... )Agatha Christie: Zgodil se bo umor, Umor v župnišču (celo take od Christiejeve se najdejo, ki jih še nisem prebrala ) in pa eno knjigo v nemščini, da moja nemščina ne zarjavi čisto: Das geheime Tagebuch der Laura Palmer (po tem romanu je bil posnet Lynchev Twin Peaks ... itak ... ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 A mi lahko v času katerega cesarja se dogaja Quo vadis?a ni v času Nerona?ko so križali apostola Petra, in ko je Neron požgal Rim...menda je to v tej knjigi, a ne? Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Neron Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Hvala Cashy, TanciKnjige nisem bral, sem bil pa firbčen, kdaj se dogaja Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
manara 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Moj top 10 (čeprav bi lahko bil tudi top 100): 1.Irvin D. Yalom: When Nietzsche Wept2.Umberto Ecco: Ime rože3.Dostojevski: Idiot4.Tolkien: Hobit5.Pierre La Mure: Moulin Rouge6.B. Pekić: Besnilo (Steklina)7. Dostojevski: Bratje Karamazovi8.Jostein Gaarder: Sofijin svet9. Lynn Picknett & Clive Prince: The Templar Revelation10. Toliken: Gospodar prstanov Pa vrstni red seveda je tako na pamet, sej nemorem rečt katera je prva in katera zadnja najboljša... Toliko se zdej spomnim... ostalo še pripišem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 ma daj nous oni dolgcajt bral (100 let samote). Mojster in Margareta! Konkretno in učinkovito... Sem že par strani Samote obrnil, zdaj sem pa na Bulgakovem Vidiš, kako spreminjaš svet Grem kar brat, bom itak zakinkal... manara: niče joka to moram raziskat Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 30. september 2006 Prijavi Deli 30. september 2006 Evo, da še tukaj nekaj več napišem o knjigi Toliko knjig, sem obljubila Valkiri v drugi temi ... Knjiga še ni izšla, bo pa enkrat te dni verjetno, ker sem jo prejšnji teden korigirala ... Meni osebno najljubši stavek iz knjige: Branje je nekoristno: grda razvada je, čisti užitek. Drugače pa se med drugim najdejo še odgovori na vprašanja: Zakaj Sokrat ni zaupal knjigam in je bil prepričan, da zaostajajo za pogovorom? Zakaj izhajajo knjige, za katere že vnaprej vemo, da ne bodo pritegnile množice bralcev? (npr. pesniške zbirke) Zakaj izvor besede »trgovina« nima ekonomskega pomena in kakšna je povezava med prvotnim pomenom »trgovine« in barantanjem, brez katerega določene kulture ne prodajajo svojih izdelkov? Je teorija, da nobena knjiga ni tako zanič, da ne bi imela tudi kake dobre lastnosti le posledica naše nevednosti? Ali se bodo prerokbe o smrti knjige uresničile? Potem še razlaga, kako se je dobro izogniti neprijetnim situacijam, ko ti nekdo podari knjigo, ti pa je ne prebereš, ker ti ni simpatična (on pa te naslednjič enkrat vpraša o njej), kako se zahvaliti za knjigo, zakaj ni pametno biti včlanjen v knjižne klube ... in en kup nekih stvari o založništvu (zadnji del knjige), ki pa se meni ni zdel ne vem kaj. Aha - pa še ena dobra fora je not - ful ljudi trdi, da bo knjiga umrla, ker jo nadomeščajo računalniki. Oz. da bo tisk na plošno umrl. No, avtor se na tem mestu sprašuje, zakaj potem zraven računalnika, ko ga kupiš, v škatli zmeraj dobiš tudi natisnjena navodila in knjižice (če bi lahko vse dali na CD). Hehe ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 1. oktober 2006 Prijavi Deli 1. oktober 2006 V roke sem dobila knjigo Vera F. Birkenbihl- Sporočila govorice telesa Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 1. oktober 2006 Prijavi Deli 1. oktober 2006 Naslednjo knjigo, kjero si jo želim prebrat v miru, ko bom na tajskem... = Etika Za Novo Tisočletje > Njegova svetost DALAJLAMA. V roke sem dobila knjigo Vera F. Birkenbihl- Sporočila govorice telesa V meni je to prirojeno...vsekakor se mi zdi zelo zanimiva in poučna knjiga ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 1. oktober 2006 Prijavi Deli 1. oktober 2006 in pa eno knjigo v nemščini, da moja nemščina ne zarjavi čisto: Das geheime Tagebuch der Laura Palmer (po tem romanu je bil posnet Lynchev Twin Peaks ... itak ... )uuups, glih obratno je, knjiga je napisana po TV nanizanki. danes sem začela brati in sem čist ... Naslednjo knjigo, kjero si jo želim prebrat v miru, ko bom na tajskem... = Etika Za Novo Tisočletje > Njegova svetost DALAJLAMA. fajn knjiga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
onLy 2. oktober 2006 Prijavi Deli 2. oktober 2006 hmm..naibolša kniga je Bela past..zto k je itak edina k sm jo kdai prebraLa:P Citiraj Paa Smo sPeT Tamm k nS ni..=* Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
manara 2. oktober 2006 Prijavi Deli 2. oktober 2006 manara: niče joka to moram raziskat Ja, super knjiga! Sicer ne vem če je prevod v slovenščini? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ahua- 2. oktober 2006 Prijavi Deli 2. oktober 2006 Pozdravček! Avgusta sem prebrala Celestinsko Prerokbo - James Redfild- innnnnnnn....kaj se zgodi? Neverjetno kakšen upliv je imela name in ko pomislim nazaj......se mi sam smeji. Če resnično upotevaš "znake" in namige v svojem življenju opaziš lahko marsikaj ....še 2 dni pa grem v UK za nedoločen čas in vem če ne bi brala te knjige bi še zdaj živela "običajno", hodila v službo in domov in se občasno zasmilila sama sebi .......kako dolgočasno je moje življenje to je to, LP vsem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
manara 2. oktober 2006 Prijavi Deli 2. oktober 2006 Ja, prav neverjetno kako kašne knjige drastično uplivajo na življenje. Take so mi najboljše! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.