Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Prebral sem knjigo, ki mi je bila še najbolj všeč od vseh do zdaj prebranih, vse najboljše je združeno v njej. Naslov je Sedem duhovnih zakonov, avtor pa Deepak Chopra. Je kratka, zelo življenjska, praktična, prepričljiva, polna resnic... Priporočam zelo. x;)x

Je že kdo bral Tečaj čudežev? Mnenje? :inocent:

men je tale Sedem duhovnih zakonov tud :palec:

Tečaj čudežev - moram spet v roke vzet, ko dokončam to kar imam v delu...

trenutno sem prebrala Rod jamskega človeka, zdej pa nadaljujem z Dolino konjev. Me je potegnilo tole...

tečaj čudežev sem dobila v dar :2src:

Deli na socialnih omrežjih

No, ko boš Tečaj čudežev prebrala, pa malo pokomentiraj. Jaz sem jo na hitro prelistal v knjižnici in me ni tako povlekla k sebi, že zaradi debeline. :inocent:

Doma me čaka še Vodnik po Celestinski prerokbi. Potem upam, da nekdo v knjižnici vrne še nekaj od Oshota. Potem pa bi bilo dobro preiti k dejanjem oz. nedejanjem. x:Dx

Povej kaj o Dolini konjev, prosim. x8Dx

V preteklih dneh sem prebral še nekaj knjig in še največji vtis so name naredili Kojčevi knjigi Razsvetljeni človek in Pot k sreči. Učbenik življenja imam pa itak doma. x:Dx Zanimivo je brati različne knjige, ki govorijo o duhovnih oz. življenjskih zakonih in potem opazovati življenje okoli sebe, posledice svojih dejanj, itd. Tako se lahko veliko naučimo. Spet lahko rečem, da se določeni življenjski zakoni ponavljajo v različnih knjigah različnih avtorjev, le drugače so interpretirani. V osnovi so pa isti. In tudi sam verjamem, da je v zgoraj omenjenih knjigah (kakor tudi v mnogih drugih) zelo veliko Resnice, ki nam kaže pravo pot do sreče v našem življenju in ne smemo pozabiti - življenju naših bližnjih in celega sveta.

Ti zakoni so pravzaprav zelo preprosti in učinkoviti, zato me odvračajo razne debele bukve z majhnimi črkami. :inocent: :U:

Romanov pa niti ne berem. :inocent:

:flower:

• 2 weeks later...

Kaj pa evangelij po Judi... a se to že dobi al ga še vedno skrivajo x?x

Akhm, da vincijeva šifra je v svetu TV-ja španska nadaljevanka x;)x

Pred časom prebral Mojster in Margareta in ostal ravnodušen.

Trenutno berem potopis iz Tibeta :palec:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ma daj nous oni dolgcajt bral (100 let samote).

Mojster in Margareta! xokx xyesx :palec:

x:o)x x:Dx x:Dx x:Dx

jaz bi se pa verjetn tlele kljub vsemu za 100 let samote odločla. (sam po možnosti verzijo z opombami, če obstaja v slovenščini.. ) Men sta ble obe noro fajn, ampak ja, valjda, totalno različni stili... v Mojstru mal več 'dogaja', sam 100 let samote ma pa tolk... ma ne znam povedat no... ful lepih stavkov, misli, ki ti sežejo, ki si jih zapomniš.. primere, mešanje magičnega in realnega.. te fore, mal odštekana.. folk je ne mara, ker se ful ponavljajo imena oseb (v stilu, vse ženske so Marije, vsi tipi so Joseji pol majo pa še nadimke, da se čist total ne zgubiš...) pa v bistvu je vse skup samo opis začetka, razvoja in padca enega mesta in ene družine, sam... je ful pointov not xyesx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Še to bi dodal, da to knjigo priporočam vsem (poleg sebe), ker sem notri našel odgovore na vsa tista iskrena vprašanja in iskanja, ki mi niso dala miru. Če bi zdajle moral izbrati eno knjigo izmed vseh, bi izbral to. V tej knjigi izveste, da te knjige sploh ne rabite. Sporočilo je toliko bolj iskreno, kakor je bilo iskreno življenje te ženske. Naj vas ne zavede preveč povzetek, naredite si uslugo in si jo sposodite ali kupite, ne bo vam žal. x;)x

Gregorčičeve poezije :2src:

Slika Doriana Graya :palec: Branje te knjige je bila zame čista uživancija

The Best of Roald Dahl- v angleščini, veliko strani ima in se počasi prebijam, ob sebi pa imam vedno slovar x:Ix

In al' veš, da ti ga vnemaš,

ti mu pevski ogenj daš,

al' se smel bo razodeti

vsaj pozneje, sam ne ve.

(F. Prešeren)

Dans začela brat spet eno knjigo po dolgem času.... :palec: Bela Masajka-Corine Hoffmann..Kaj je fajna.. :2src: xsrcx

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Gregorčičeve poezije :2src:

The Best of Roald Dahl- v angleščini, veliko strani ima in se počasi prebijam, ob sebi pa imam vedno slovar x:Ix

Moja najljubša vseh časov. Kupila celo v angleški verziji. :palec:

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Guest mačona

a ne? xDDx :palec:

danes sem končno začela brati Veličastnega Saturna ... zanimivo, kako nas knjige same poiščejo v točno primernem trenutku ... mislim, da jo bom danes pred spanjem pokončala ... dokončala ... x:Dx ena tistih knjig, ki jih med branjem zapreš in premlevaš vsebino, potem pa ob pravem momentu bereš naprej ... dbest. xsrcx :palec:

Še to bi dodal, da to knjigo priporočam vsem (poleg sebe), ker sem notri našel odgovore na vsa tista iskrena vprašanja in iskanja, ki mi niso dala miru. Če bi zdajle moral izbrati eno knjigo izmed vseh, bi izbral to. V tej knjigi izveste, da te knjige sploh ne rabite. Sporočilo je toliko bolj iskreno, kakor je bilo iskreno življenje te ženske. Naj vas ne zavede preveč povzetek, naredite si uslugo in si jo sposodite ali kupite, ne bo vam žal. x;)x

Ti ni treba več pisat... mene si že s prvim postom prepričal... x;)x

Me zanima kako razmišlja... to je to

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Sebastjan

meni je ta knjiga tako zelo všeč! Notri so taki skriti biseri, ki ti spremenijo pogled na svet. xDDx

"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

Pri meni je v branju Bhagavad-gītā, kakršna je.

Najprej so me Prabhupadovi komentarji zelo motili, ker ima čudne argumente, ortodoksne, mogoče bi lahko celo rekel omejene, a mi je ta stričko po svoje vseeno zanimiv. x:)x

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...