Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Florinda Donner: V sanjanju

Podnaslov bi jaz dala 'Parodija Egu'. Zabavajo me tele ego igrice, ko berem, hkrati pa me straši, ker notri ful sebe najdem. In potem se mi še v sanjah podobne stvari dogajajo ...

ja, dobra knjiga :palec:

Deli na socialnih omrežjih

Se zadnje dni sprašujem ali je res tako dobra ali samo meni tako sede. Ker se kar dobro notri najdem ... pa še nenormalno močno mi vzpodbudi predstave - vse: vizualne, slušne, vonj ... kino z vsemi efekti. xDDx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Zelena Milja by King xsrcx

:palec: Vrhunska stvar,priporočam vsakemu, da jo prebere..

To je zgodba o zapletenosti človeških odnosov in ljubezni do življenja.. x^x :2src:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

To je zgodba o zapletenosti človeških odnosov in ljubezni do življenja.. x^x :2src:

Res izredna zgodba od tega kralja horrorja. Sploh ni značilna zanj in prav zato mi je njegova najljubša. x^x

Ko sem že pri Kingu, od njegovih čistih horror romanov pa mi je najboljši in najbolj kompleksen It.

http://www.geocities.com/hollywood/cinema/2636/it-cove2.jpg

Possible—but highly unlikely.

Metulj-Henri Charriere

:palec: prvič brala leta 76, ko sem bila pri teti v franciji na počitnicah (brala slovenski prevod) - sem komaj skrila knjigo, tako je bila ogorčena, da sploh LAHKO berem knjigo o takem LOPOVU, prevarantu....

...pa mi je po vseh teh letih še vedno všeč :palec:

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

Paulo Coelho: Zahir

:palec:

glih berem, se strinjaM! :palec:

aha, metulja sem jaz tud ze ziher kakih 5x prebrala. x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, zelo zanimive osebe in vzdušje.

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

men je pa nekje na sred dol padla.

sem "prevec pricakovala", valjda.

(*da ne govorim o podenj prevodu pa da niso mogl niti lektorja nabavt, ob TAKI knjigi, s TAKO naklado xrolleyesx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Meni se zdi tale Coelho čisto precenjen. Prav dolgočasen je in neizviren.

men tud najprej ni bil vsec... one neke ob reki je sedela in jokala al nekaj tacga.. :o|o:

se alkimista sem se branla do nezavesti, sm mislila da mi nou vsec, se clo zacela sem ga pa mi ni potegnil.

no pol sem pa 1x na morju eno popoldne si vzela, sedela na plazhi - in jokala. x:o)x x:px skor.. pac, me je ganil, zarad preprostosti.

No pol mi je pa knjiga 11 minut prisla v roke, mi je bla blazno vsec, zdaj ta Zahir pa tud (dons mam knjiznico, pa tvegam zamudnino, k jo hocem do konca prebrat xDDx).

govori o custvih, men je pa to vsec, ce je avtor iskren in si upa odstirat plasti poleg seb tud drugim.

recimo iz istega razloga mi je moravia (predvsem prezir) tok vsec... pa ceprav ma cist totalno drugacen stil, pravzaprav zna bit blazno tezek, sam men je zakon, recimo. xDDx

Picasso

Od Coelhota sem samo alkimista prebral in mi je bil zelo všeč... Sicer je dolgo nazaj, a sem imel občutek, da je zelo podoben tistemu Malemu Princu... zapletene stvari je v knjigi tako enostavno povedal, da se je bralo kot pravljica... tko, branje za razvedrilo... ni pa to neka hard core literatura x:Dx

x:px x;)x

Sem pa zdaj pri koncu Idiota in moram rečt, da je bil prava poslastica... no, češnjo sem si pustil za danes zvečer... Dostojevski je pri meni med top 5... na vrhu rula pa še vedno zločin in kazen x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

NEJC GAZVODA - CAMERA OBSCURA :palec:

(mislim, dans sem samo odlomek pri kolegici prebrala.. izredno všečen slog pisanja, tip prejel ful dobre kritike.. svaka čast.. :) )

pa.. priporočam.. Deklica in sončnice (al nekaj takega.. Noelle Chate...something) .. ful nice knjiga :)

Neil Strauss: The Game :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

• 2 weeks later...
tretjic berem Professional Dreamerja od Ghalil :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

• 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...