Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Evo, sem se je le lotila.

Prišla nekje do polovice.

Povsem navaden ljubavni roman, na čase mogoče dobiš občutek, da te avtor skuša naučiti zgodovine (oz. preteklosti določene osebe), ker tega ne vplete dovolj dobro v pripoved oz. se že na daleč vidi, kaj dela, drugače pa povsem solidna stvar.

Za na plažo.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Deli na socialnih omrežjih

Evo, sem se je le lotila.

Prišla nekje do polovice.

Povsem navaden ljubavni roman, na čase mogoče dobiš občutek, da te avtor skuša naučiti zgodovine (oz. preteklosti določene osebe), ker tega ne vplete dovolj dobro v pripoved oz. se že na daleč vidi, kaj dela, drugače pa povsem solidna stvar.

Za na plažo.

Pol bo men všeč. x:px x:Dx

Pol bo men všeč. x:px x:Dx

Hja direkt zate. x:Dx Ti jo posodim, ko jo sfiniširam.

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Aja??

Kaj pa je spremenjeno?

V kratkem bo izšla 7. izdaja ...

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Odstranjevanje vezi, ki omejujejo - ma vse samo da rešim največji zos svojega lajfa... ša enmal še enmal...

a potem je tole kar vidve opisujeta ok?

ma sej nimam časa brat x:o)x

REZ ni knjiga o rezanju vezi ( če mogoče to mislila), ampak je ena kriminalka, kjer tudi režejo (Ne vezi xDDx )in sekajo in žagajo (pa ne drva....) - kar en mal krvava knjiga, ampak vseeno fajn...

ni pa za reševanje tvojih problemov, žal :palec:

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

Aja??

Kaj pa je spremenjeno?

V kratkem bo izšla 7. izdaja ...

A spet ga bo izdal? Ta roman je prava (prodajna?) uspešnica.

Sicer sem prebral le nekaj začetnih poglavij do sedaj, a v grobem gre za to, da je zdaj roman bolj romanesken in manj potopisen. Kar izpustil je določena geografska opisovanja pokrajin (podatke o nadmorski višini, zgodovino ipd.). V bistvu je to dobrodošla svežina, vsaj zame. x:)x Pa tudi nekaj podrobnosti v sami zgodbi, vsaj na začetku. Tisti vodič Ali, ki ga v 1. poglavju privede do jame, kjer naj bi bil Jogananda, je zdaj kar Jogananda sam incognito, in se mu razkrije kasneje v Lehu potem ko mu reče slavne besede "Ti me iščeš, jaz te pa najdem."

Possible—but highly unlikely.

Po končanem izpitu sem si obljubila kup knjig! :)

Vendar najprej Bukowskega. x:Dx x;)x

Našla sem samo Pesmi – prav fajn jih bo spet prebrat in se malo nasmejat!

In še Špeh na kruhu.

Z ovitka:

V Špehu na kruhu so stvari imenovane s pravimi imeni, nič ni olepšano in nič prikrito: gre za iskreno odkrivanje sveta in življenja, seksa in pijače, pijače in samotnega molka, tanke rezine špeha na skorjici starega rženega kruha.

Pa malo za pokušino:

Vstal sem, odgrnil zaveso in vstopil. Bilo je temno. Pokleknil sem. Pred seboj sem videl obrise mreže. Frank je rekel, da je tam zadaj za njo bog. Klečal sem in se poskušal domisliti, kaj sem slabega storil, vendar mi ni nič padlo na pamet. Kar klečal sem in si razbijal glavo, da bi se česa spomnil, pa nič.

»Dajmo,« je rekel glas. »Reci že kaj!«

Glas je zvenel jezno. Nisem pričakoval, da se bo kdo oglasil. Mislil sem, da ima bog časa na pretek. Prestrašil sem se. Sklenil sem, da se bom zlagal.

»Prav,« sem rekel. »Brcnil sem očeta… Zmerjal sem mamo…Iz torbice sem ji ukradel denar. In si kupil čokolado. Iz Chuckove žoge sem izpustil zrak. Puncam sem gledal pod krilo. Brcnil sem mamo. Jedel sem smrkelj. To bi bilo nekako vse. Razen, da sem danes krstil psa«

»Krstil si psa?«

Konec je bilo z mano. Smrtni greh.

Presenetilo me je, da ni tako hudomušna kot Ženske. Na trenutke zagrenjena. Realna.

... Say what you mean

And mean what you say ...

A spet ga bo izdal? Ta roman je prava (prodajna?) uspešnica.

Sicer sem prebral le nekaj začetnih poglavij do sedaj, a v grobem gre za to, da je zdaj roman bolj romanesken in manj potopisen. Kar izpustil je določena geografska opisovanja pokrajin (podatke o nadmorski višini, zgodovino ipd.). V bistvu je to dobrodošla svežina, vsaj zame. x:)x Pa tudi nekaj podrobnosti v sami zgodbi, vsaj na začetku. Tisti vodič Ali, ki ga v 1. poglavju privede do jame, kjer naj bi bil Jogananda, je zdaj kar Jogananda sam incognito, in se mu razkrije kasneje v Lehu potem ko mu reče slavne besede "Ti me iščeš, jaz te pa najdem."

Sem ga vprašala o spremembi (preden sem tvoj post prebrala) pa je rekel, da je malo poglavja premešal in roman malo skrajšal. Da se mu tako pač zdi boljše.

Sklepam, da nova izdaja ne bo nič "popravljena", ker ima trenutno ful dela in se nima časa še s tem ukvarjat. Celo roman ne bo uspel iziti pred jesenjo, kljub temu, da ga več ni na zalogi. Se pa kar prodaja, moram priznat. Pri ostalih knjigah se večja prodaja pozna samo v prvih dveh ali treh mesecih, ta pa gre cel čas ...

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

REZ ni knjiga o rezanju vezi ( če mogoče to mislila), ampak je ena kriminalka, kjer tudi režejo (Ne vezi xDDx )in sekajo in žagajo (pa ne drva....) - kar en mal krvava knjiga, ampak vseeno fajn...

ni pa za reševanje tvojih problemov, žal :palec:

ne nisem to mislila, napisala sem kaj jst berem ;)

pa če je tisto kar se zgoraj opisuje fajn - moraš razumet mojo cigansko slovnico x:Dx ...

Sem ga vprašala o spremembi (preden sem tvoj post prebrala) pa je rekel, da je malo poglavja premešal in roman malo skrajšal. Da se mu tako pač zdi boljše.

Sklepam, da nova izdaja ne bo nič "popravljena", ker ima trenutno ful dela in se nima časa še s tem ukvarjat. Celo roman ne bo uspel iziti pred jesenjo, kljub temu, da ga več ni na zalogi. Se pa kar prodaja, moram priznat. Pri ostalih knjigah se večja prodaja pozna samo v prvih dveh ali treh mesecih, ta pa gre cel čas ...

Sej mogoče je res boljše. Je brez balasta in dolgih opisovanj. x:)x

A ti ga kar poznaš? :inocent:

Possible—but highly unlikely.

Po končanem izpitu sem si obljubila kup knjig! :)

Vendar najprej Bukowskega. x:Dx x;)x

Našla sem samo Pesmi – prav fajn jih bo spet prebrat in se malo nasmejat!

In še Špeh na kruhu.

Z ovitka:

V Špehu na kruhu so stvari imenovane s pravimi imeni, nič ni olepšano in nič prikrito: gre za iskreno odkrivanje sveta in življenja, seksa in pijače, pijače in samotnega molka, tanke rezine špeha na skorjici starega rženega kruha.

Pa malo za pokušino:

Vstal sem, odgrnil zaveso in vstopil. Bilo je temno. Pokleknil sem. Pred seboj sem videl obrise mreže. Frank je rekel, da je tam zadaj za njo bog. Klečal sem in se poskušal domisliti, kaj sem slabega storil, vendar mi ni nič padlo na pamet. Kar klečal sem in si razbijal glavo, da bi se česa spomnil, pa nič.

»Dajmo,« je rekel glas. »Reci že kaj!«

Glas je zvenel jezno. Nisem pričakoval, da se bo kdo oglasil. Mislil sem, da ima bog časa na pretek. Prestrašil sem se. Sklenil sem, da se bom zlagal.

»Prav,« sem rekel. »Brcnil sem očeta… Zmerjal sem mamo…Iz torbice sem ji ukradel denar. In si kupil čokolado. Iz Chuckove žoge sem izpustil zrak. Puncam sem gledal pod krilo. Brcnil sem mamo. Jedel sem smrkelj. To bi bilo nekako vse. Razen, da sem danes krstil psa«

»Krstil si psa?«

Konec je bilo z mano. Smrtni greh.

Presenetilo me je, da ni tako hudomušna kot Ženske. Na trenutke zagrenjena. Realna.

Bova ustanovila bukowski fan club x:Dx

Ej, mam neki te robe v "a la" 1010110011000 zapisu in če znaš nemško al pa angleško ti lahk pošljem... se bom dobro počutil pol... to je kot širjenje evangelija x:Dx x:Dx x:Dx

ka mi dela... dobr da je drugi teden sneg xrolleyesx x:px x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

kere knjige poznate, kjer so zgodbe o mojstrih in učencih? x?x

jaz bi rada take brala x:px

Evald Flisar – Čarovnikov vajenec

Ta ti bo zlo všeč x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

xscratchx ..kakšne mojstre iščeš ? x:Dx

mojstra, ki obvlada bodisi čustva, svoje telo,..mojstre poznamo od pamtiveka. Me pa ne prepriča nekdo, ki nima vrednot, ljubezni (lahko je ta bolj ostra) in ni pristen...

sem razumljiva? :inocent:

"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

trenutna asociacija...Vatsjajana - Kama sutra x:Ix

mojstri tao -super x:Ix

vaje za povečanje in usmerjanje seksualne energije bi se tudi naučila :palec:

kje pa te kaj asocira?

Ishiguro Kazuo x:px

ful dobr pisatelj....sicer na koncu rad šokiraampak se ga splača prebrat x^x

pa še na isti dan mama rd...kak sem se režala, ko se to prebrala x:o)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Ne tale ni dober.. pol ti bolj svetujem da prebereš otroci iz postaje ZOO k so tam zafiksani z bolj dostopnimi drogami kot sta peyotl in meskalin... sicer pa ko enkrat provaš tele substance itak misliš da si najmanj guru, k letet samoumevno že znaš

sem gledala film in me je presunil :O: vem, kak podn je narkomanija, pedofilija, nasilje...kake posledice ima. Ni slabo to prebrati. Zdaj me trenutno zanima, kaj kako uporabiti določene nauke v praksi

Ne tale ni dober.. pol ti bolj svetujem da prebereš otroci iz postaje ZOO k so tam zafiksani z bolj dostopnimi drogami kot sta peyotl in meskalin... sicer pa ko enkrat provaš tele substance itak misliš da si najmanj guru, k letet samoumevno že znaš

to knjigo sem js prebrala, ko sem bla stara 9 let :eek: :inocent: sem jo namesto brata prebrala..ko se njemu ni dalo x:Dx x:o)x takrat me je minila vsaka želja pa kakem eksperimentiranju x^x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...