Alan_New 25. maj 2007 Prijavi Deli 25. maj 2007 Ti povem, ko preberem. Brate Karamazove si tudi bral? Odličen roman -- škoda je le, ker je nedokončan... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 25. maj 2007 Prijavi Deli 25. maj 2007 Berem Kafka: Proces. Težko ocenim ali je knjiga dobra, saj je še nisem prebrala. Ima pa tip zanimiv način pisanja, ki te pritegne k branju. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. maj 2007 Prijavi Deli 26. maj 2007 @alan new: Sem prebral prvi dve knjigi (mislim, da so tri) in je biu carski, sam nekak mi je pol cajta zmanjkal... ga moram še enkrat prebrat Spomnim se pa, da je biu večji del prve knjige kao dolgočasen in sem že tuhtal, da bi prešaltou na kakšnega Konsalika al pa kej , ampak je keč v tem ta Dostojevski gradi fundamente dogajanja res izčrpno in v detajlih, da potem, ko se stvar začne odvijat, dela res tadamtadam... tko, da tisto nadolgo opisovanje ruskega realizma je treba pač prežvečit @nelika: carsko, fajn slišat, da se tut take knjige tuki berejo... evo, ta izsek sem si izpisu, ko sem Kafko brau in mislim, da je iz procesa: "Tukaj je torej človek, ki je tuj našim ljudem, naši človečnosti. Nenehno strada, nič mu ne pripada, edino trenutek, dolgi trnutek mučenja... Vedno poseduje le eno: svoje trpljenje, na celotni zemeljski obli zanj ni zdravila, ni tal, v katera bi posadil svoji stopali, nič, za kar bi se lahko prijel, zato ima neskončno manj kot artist na trapezu, ki vsaj visi na vrvi." Pri procesu se tut kar neki dogaja, ne veš čist točn kaj za hudiča se dogaja WTF, on se bavi z nekimi listinami, ampak na koncu pride dialog z duhovnikom (I guess so) in katarza... takrat štekaš... slično na Camusovega tujca, ki v bistvu sledi nekemu redu dogodkov, katarza resnice se pa sprosti z pogovorm z duhovnikom v arestu pred obsodbo (pa ne v stilu zadnje maše itd., temveč v stilu "marš van, prodajalec praznih upanj")... skratka... te knjige trgajo gate V najslabšem primeru pa vsaj misli... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 26. maj 2007 Prijavi Deli 26. maj 2007 @alan new: Sem prebral prvi dve knjigi (mislim, da so tri) in je biu carski, sam nekak mi je pol cajta zmanjkal... ga moram še enkrat prebrat Spomnim se pa, da je biu večji del prve knjige kao dolgočasen in sem že tuhtal, da bi prešaltou na kakšnega Konsalika al pa kej , ampak je keč v tem ta Dostojevski gradi fundamente dogajanja res izčrpno in v detajlih, da potem, ko se stvar začne odvijat, dela res tadamtadam... tko, da tisto nadolgo opisovanje ruskega realizma je treba pač prežvečit In za prežvekovanje te lepo nagradi. Ampak potem, po drugi knjigi (ali zvezku), ko naj bi se nekaj dogajalo naprej, kajti tako je nakazano, je nenadoma konec. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 26. maj 2007 Prijavi Deli 26. maj 2007 Zanč so me mal čudno gledali, ko sem omenla, da sem ene 3x v slo pa ene 2x v originalu prebrala Življenje je sen od Calderona de la Barca.. pa 5x gledala v Drami se splača, ni velik za prebrat, ampak je pa huda knjiga, res... še boljš gledat, itak, sam že nekaj časa ni več na sporedu.. drugač me pa trenutno čaka ena bolj tehnična, Magisterij vožnje motocikla, Gustinčič.. za vse, ki bi radi mel ideje dobil kako je na motorju sedet pa za vse ostale tud.. je fajn napisana, sem samo preletela zaenkrat... pol pa še ene par socioloških in tam okol, da nardim izpite, pol mam pa že cel seznam kaj bi med počitnicami brala.. da mal možgančke vklopim... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tjama 28. maj 2007 Prijavi Deli 28. maj 2007 O tebi, nama in usodi - Sonja Pirman Lepo, lahko branje pred spanjem. Lepa zgodba z naukom, ki bi si ga bilo vredno zapomniti... "Ker se lahko vsa sreča življenja konča v delčku sekunde, mojega sina vedno učim, naj ljubi sleherni trenutek svojega življenja in naj živi svoje sanje. Naj premosti vse prepreke, ki ga ločijo od njegove sreče, kajti nikoli ne veš, kdaj ti jo lahko kdo vzame in te vsega oropa. Jaz sem se za preskakovanje svojih ovir odločila prepozno, prepozno sem se začela boriti za svojo srečo. Če bi se morda odločila takoj, bi bilo morda vse drugače..." Citiraj Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo. (Walt Disney)T design Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. maj 2007 Prijavi Deli 28. maj 2007 V protislovju si... če se sreča lahko konča v delčku sekunde, potem si se tudi za preskakovanje ovir lahko odločila samo za delček sekunde prepozno Tko, da je še čas... ampak samo delček sekunde ... je pa res da vsako sekundo Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 5. junij 2007 Prijavi Deli 5. junij 2007 pravkar sem prebrala Veslanje brez vesel ( Ulla Carin Lindquist) - pretresljiv dnevnik, posebno, ker je prejšnji teden znanec umrl za isto boleznijo Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 11. junij 2007 Prijavi Deli 11. junij 2007 Hinds´ feet on high places Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 12. junij 2007 Prijavi Deli 12. junij 2007 Berem Kafka: Proces. Težko ocenim ali je knjiga dobra, saj je še nisem prebrala. Ima pa tip zanimiv način pisanja, ki te pritegne k branju. Kafka Prebrala sem Grad, Proces in Amerika. Menda je še Preobrazba, ki je še nisem dobila... Drugače pa priporočam Meša Selimović, Derviš in smrtRade Šerbedžija, Do zadnjega diha (avtobiografija). Dobra knjiga - zanimivo življenje in zelo lep jezik...Zlatko Blažič, Zgodovina moje heroinske odvisnosti pa še kaj se bom spomnila. Vmes berem pa tudi čisto prave žajfnce, sploh kadar moram dat misli na pašo. Pa veliko užitkov ob branju Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 12. junij 2007 Prijavi Deli 12. junij 2007 Sam Bourne: Pravičniki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 12. junij 2007 Prijavi Deli 12. junij 2007 Classic girl stories. Darilo od neke deklice. Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 14. junij 2007 Prijavi Deli 14. junij 2007 imam že pripravljeno kopico morskih knjig - pa sem jo že kar načela berem Čarovnik iz Zemljemorja Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 14. junij 2007 Prijavi Deli 14. junij 2007 To je ena kriminalka, aneda? Tematika podobna DaVincijevi šifri? zdaj pa berem Eragon-a xbookx pa kupila sem siKambizova uganka pa ful dobra je tudi Barra Creek sn čist Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 15. junij 2007 Prijavi Deli 15. junij 2007 A B C of emotions Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. junij 2007 Prijavi Deli 15. junij 2007 Že razmišljam o knjigah za na morje...kaj laaaahkega Ampak ne osladnega (oz. ravno prav).Ideje? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 16. junij 2007 Prijavi Deli 16. junij 2007 Prva damska detektivska agencija. Pozabila avtorja. Nič osladna. Pa Dedu na sledi - Paasilina (upam, da dobro napisala) Pa Iščem impotentnega moža - Gaby Hoffmann - meni je tale bila dobra, prebrala na en mah..ostale njene so samo približek tej knjigi.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 19. junij 2007 Prijavi Deli 19. junij 2007 Prva damska detektivska agencija. Pozabila avtorja. Nič osladna. Pa Dedu na sledi - Paasilina (upam, da dobro napisala) Pa Iščem impotentnega moža - Gaby Hoffmann - meni je tale bila dobra, prebrala na en mah..ostale njene so samo približek tej knjigi..vse so fajn - pa naslednje od Prve damske.....tudi. Avtorja se ne spomnim. Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liriel 19. junij 2007 Prijavi Deli 19. junij 2007 vse so fajn - pa naslednje od Prve damske.....tudi. Avtorja se ne spomnim. Alexander McCall Smith:1. Prva damska detektivska agencija2. Žirafine solze3. Spodobnost za lepa dekleta4. Strojepisje za moške5. Življenja polna skleda6. V družbi srečnih žensk Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 19. junij 2007 Prijavi Deli 19. junij 2007 o fajn, hvala. ene treh še nisem prebrala.bom dopolnila morski seznam . ne vem, kdaj bom imela cajt plavat. Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 20. junij 2007 Prijavi Deli 20. junij 2007 Singularnost - Zbirka kratkih fantazijskih in znanstveno fantastičnih zgodb Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 27. junij 2007 Prijavi Deli 27. junij 2007 A kdo pozna Miha Remca? jaz bi ga definirala kot pisatelja erotične znanstvene fantastike... Lovec in Nečista hči je bila moja prva mal bolj erotična knjiga, ki sem jo prebrala... mami in oči po moje nista vedela kaj vse se skriva tam v skladovnici knjig, ki sta jo enkrat na metre nabavila zadnjič v knjižnici zagledala njegovo novo - Ixs. In ugotovila, da je v bistvu trilogija, ki se začne v 80ih letih z Iksionom (ki je menda smatran za najboljši slovenski antiutopični roman)... si sposodila, prebrala v šusu.. zdaj sem pri drugem delu - Iksia... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 28. junij 2007 Prijavi Deli 28. junij 2007 Mali Princ-Antoine de Saint Exupery Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 28. junij 2007 Prijavi Deli 28. junij 2007 A kdo pozna Miha Remca? jaz bi ga definirala kot pisatelja erotične znanstvene fantastike... Lovec in Nečista hči je bila moja prva mal bolj erotična knjiga, ki sem jo prebrala... mami in oči po moje nista vedela kaj vse se skriva tam v skladovnici knjig, ki sta jo enkrat na metre nabavila To mam doma na polici, glihkar preverla....grem brat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. junij 2007 Prijavi Deli 28. junij 2007 **A je kdo prebral Igro s hudičevim repom ob Zupana? Jst sm jo bral v srednji šoli. Jo pa imam zdaj doma; sm jo enkrat na pumpi kupil zraven cajtnga Še ena od avtorja, Vitomila Zupana - med vojno je baje enkrat v Zagrebu vdrl h Krleži, nameril vanj pištolo in se hotel pogovarjati o literaturi. Živel je pa v Ljublani nad legendarnim bifejem Šumi. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.