Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Berem Kafka: Proces. Težko ocenim ali je knjiga dobra, saj je še nisem prebrala. Ima pa tip zanimiv način pisanja, ki te pritegne k branju.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden
Deli na socialnih omrežjih

@alan new: Sem prebral prvi dve knjigi (mislim, da so tri) in je biu carski, sam nekak mi je pol cajta zmanjkal... ga moram še enkrat prebrat x;)x Spomnim se pa, da je biu večji del prve knjige kao dolgočasen in sem že tuhtal, da bi prešaltou na kakšnega Konsalika al pa kej x:Dx , ampak je keč v tem ta Dostojevski gradi fundamente dogajanja res izčrpno in v detajlih, da potem, ko se stvar začne odvijat, dela res tadamtadam... tko, da tisto nadolgo opisovanje ruskega realizma je treba pač prežvečit x;)x

@nelika: carsko, fajn slišat, da se tut take knjige tuki berejo... evo, ta izsek sem si izpisu, ko sem Kafko brau in mislim, da je iz procesa:

"Tukaj je torej človek, ki je tuj našim ljudem, naši človečnosti. Nenehno strada, nič mu ne pripada, edino trenutek, dolgi trnutek mučenja... Vedno poseduje le eno: svoje trpljenje, na celotni zemeljski obli zanj ni zdravila, ni tal, v katera bi posadil svoji stopali, nič, za kar bi se lahko prijel, zato ima neskončno manj kot artist na trapezu, ki vsaj visi na vrvi."

Pri procesu se tut kar neki dogaja, ne veš čist točn kaj za hudiča se dogaja WTF, on se bavi z nekimi listinami, ampak na koncu pride dialog z duhovnikom (I guess so) in katarza... takrat štekaš... slično na Camusovega tujca, ki v bistvu sledi nekemu redu dogodkov, katarza resnice se pa sprosti z pogovorm z duhovnikom v arestu pred obsodbo (pa ne v stilu zadnje maše itd., temveč v stilu "marš van, prodajalec praznih upanj")... skratka... te knjige trgajo gate x:Dx x:px x;)x V najslabšem primeru pa vsaj misli... x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

@alan new: Sem prebral prvi dve knjigi (mislim, da so tri) in je biu carski, sam nekak mi je pol cajta zmanjkal... ga moram še enkrat prebrat x;)x Spomnim se pa, da je biu večji del prve knjige kao dolgočasen in sem že tuhtal, da bi prešaltou na kakšnega Konsalika al pa kej x:Dx , ampak je keč v tem ta Dostojevski gradi fundamente dogajanja res izčrpno in v detajlih, da potem, ko se stvar začne odvijat, dela res tadamtadam... tko, da tisto nadolgo opisovanje ruskega realizma je treba pač prežvečit x;)x

In za prežvekovanje te lepo nagradi. xyesx

Ampak potem, po drugi knjigi (ali zvezku), ko naj bi se nekaj dogajalo naprej, kajti tako je nakazano, je nenadoma konec.

Possible—but highly unlikely.

Zanč so me mal čudno gledali, ko sem omenla, da sem ene 3x v slo pa ene 2x v originalu prebrala Življenje je sen od Calderona de la Barca.. pa 5x gledala v Drami :2src:

se splača, ni velik za prebrat, ampak je pa huda knjiga, res... še boljš gledat, itak, sam že nekaj časa ni več na sporedu..

drugač me pa trenutno čaka ena bolj tehnična, Magisterij vožnje motocikla, Gustinčič.. za vse, ki bi radi mel ideje dobil kako je na motorju sedet pa za vse ostale tud.. je fajn napisana, sem samo preletela zaenkrat...

pol pa še ene par socioloških in tam okol, da nardim izpite, pol mam pa že cel seznam kaj bi med počitnicami brala.. da mal možgančke vklopim...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

O tebi, nama in usodi - Sonja Pirman

Lepo, lahko branje pred spanjem. Lepa zgodba z naukom, ki bi si ga bilo vredno zapomniti...

"Ker se lahko vsa sreča življenja konča v delčku sekunde, mojega sina vedno učim, naj ljubi sleherni trenutek svojega življenja in naj živi svoje sanje. Naj premosti vse prepreke, ki ga ločijo od njegove sreče, kajti nikoli ne veš, kdaj ti jo lahko kdo vzame in te vsega oropa.

Jaz sem se za preskakovanje svojih ovir odločila prepozno, prepozno sem se začela boriti za svojo srečo. Če bi se morda odločila takoj, bi bilo morda vse drugače..."

Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo. (Walt Disney)

T design

V protislovju si... če se sreča lahko konča v delčku sekunde, potem si se tudi za preskakovanje ovir lahko odločila samo za delček sekunde prepozno x;)x

Tko, da je še čas... ampak samo delček sekunde x:Dx ... je pa res da vsako sekundo x:px

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

pravkar sem prebrala Veslanje brez vesel ( Ulla Carin Lindquist) - pretresljiv dnevnik, posebno, ker je prejšnji teden znanec umrl za isto boleznijo xvrtcx
http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

Berem Kafka: Proces. Težko ocenim ali je knjiga dobra, saj je še nisem prebrala. Ima pa tip zanimiv način pisanja, ki te pritegne k branju.

Kafka :palec: Prebrala sem Grad, Proces in Amerika. Menda je še Preobrazba, ki je še nisem dobila...

Drugače pa priporočam

Meša Selimović, Derviš in smrt

Rade Šerbedžija, Do zadnjega diha (avtobiografija). Dobra knjiga - zanimivo življenje in zelo lep jezik...

Zlatko Blažič, Zgodovina moje heroinske odvisnosti

pa še kaj se bom spomnila.

Vmes berem pa tudi čisto prave žajfnce, sploh kadar moram dat misli na pašo.

Pa veliko užitkov ob branju

Prva damska detektivska agencija. Pozabila avtorja. Nič osladna.

Pa Dedu na sledi - Paasilina (upam, da dobro napisala)

Pa Iščem impotentnega moža - Gaby Hoffmann - meni je tale bila dobra, prebrala na en mah..ostale njene so samo približek tej knjigi..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Prva damska detektivska agencija. Pozabila avtorja. Nič osladna.

Pa Dedu na sledi - Paasilina (upam, da dobro napisala)

Pa Iščem impotentnega moža - Gaby Hoffmann - meni je tale bila dobra, prebrala na en mah..ostale njene so samo približek tej knjigi..

vse so fajn - pa naslednje od Prve damske.....tudi. Avtorja se ne spomnim. :palec:

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

vse so fajn - pa naslednje od Prve damske.....tudi. Avtorja se ne spomnim. :palec:

Alexander McCall Smith:

1. Prva damska detektivska agencija

2. Žirafine solze

3. Spodobnost za lepa dekleta

4. Strojepisje za moške

5. Življenja polna skleda

6. V družbi srečnih žensk x:)x

A kdo pozna Miha Remca? jaz bi ga definirala kot pisatelja erotične znanstvene fantastike...

Lovec in Nečista hči je bila moja prva mal bolj erotična knjiga, ki sem jo prebrala... mami in oči po moje nista vedela kaj vse se skriva tam v skladovnici knjig, ki sta jo enkrat na metre nabavila x;)x

zadnjič v knjižnici zagledala njegovo novo - Ixs. In ugotovila, da je v bistvu trilogija, ki se začne v 80ih letih z Iksionom (ki je menda smatran za najboljši slovenski antiutopični roman)... si sposodila, prebrala v šusu.. zdaj sem pri drugem delu - Iksia...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

A kdo pozna Miha Remca? jaz bi ga definirala kot pisatelja erotične znanstvene fantastike...

Lovec in Nečista hči je bila moja prva mal bolj erotična knjiga, ki sem jo prebrala... mami in oči po moje nista vedela kaj vse se skriva tam v skladovnici knjig, ki sta jo enkrat na metre nabavila x;)x

:eek: To mam doma na polici, glihkar preverla....grem brat. x:o)x x:px

:wOOt:

**

A je kdo prebral Igro s hudičevim repom ob Zupana? x:o)x

Jst sm jo bral v srednji šoli. Jo pa imam zdaj doma; sm jo enkrat na pumpi kupil zraven cajtnga x:o)x

Še ena od avtorja, Vitomila Zupana - med vojno je baje enkrat v Zagrebu vdrl h Krleži, nameril vanj pištolo in se hotel pogovarjati o literaturi. Živel je pa v Ljublani nad legendarnim bifejem Šumi.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...