Alan_New 28. junij 2007 Prijavi Deli 28. junij 2007 A kdo pozna Miha Remca? jaz bi ga definirala kot pisatelja erotične znanstvene fantastike... Lovec in Nečista hči je bila moja prva mal bolj erotična knjiga, ki sem jo prebrala... mami in oči po moje nista vedela kaj vse se skriva tam v skladovnici knjig, ki sta jo enkrat na metre nabavila zadnjič v knjižnici zagledala njegovo novo - Ixs. In ugotovila, da je v bistvu trilogija, ki se začne v 80ih letih z Iksionom (ki je menda smatran za najboljši slovenski antiutopični roman)... si sposodila, prebrala v šusu.. zdaj sem pri drugem delu - Iksia...Remec obvlada znanstveno fantastiko. Mirno se ga spravi ob bok največjim svetovnim pisateljem ZF-ja, kot so Stanisław Lem, Isaac Asimov, George Orwell (zaradi 1984) in drugih podobnega kova. Iksion ali Beg iz prikazovalnice pa je sploh biser, čeprav mi je še vedno njegov najljubši roman Mana. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Remec obvlada znanstveno fantastiko. Mirno se ga spravi ob bok največjim svetovnim pisateljem ZF-ja, kot so Stanisław Lem, Isaac Asimov, George Orwell (zaradi 1984) in drugih podobnega kova. Iksion ali Beg iz prikazovalnice pa je sploh biser, čeprav mi je še vedno njegov najljubši roman Mana. O jobu, kakršnega imaš ti in o možnosti "službenega" branja, ki sodi zraven, sem včasih sanjal.Ampak je zdj tud čist v redu. al Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 prebrala še Iksio... in šibam v knjižnico še po zadnji del.. prva dva pa doma pri bratu odlozila, še en, ki šizi na SF in mislim, da ne pozna še tele trilogije... ej, kok je pa fajn, ko sem končno spet padla not v eno knjigo... pa še kaj pametnega moram najdt, bom imela 1 teden časa za branje, sem že vsem razložila, da bom asocialna (če ne bom slučajno ugotovila, da mi je na barki lahk tko slabo, kot v avtu) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 ej, kok je pa fajn, ko sem končno spet padla not v eno knjigo... Hm, ja, precej boljš, kot če padeš v kakšno grapo, kot se je zadnjič naredilo meni in me je v zvezi s tem dober teden bolel hrbet. lisičkerastejovčasihnanevarnihmestih.com Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 dej naslednjič, ko boš not padal, še men pošlji eno porcijo... lisičk, ne padanja... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
exorcist 8. julij 2007 Prijavi Deli 8. julij 2007 Odličen ljubezenski roman: Haruki Murakami - Južno od meje, zahodno od sonca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. julij 2007 Prijavi Deli 18. julij 2007 v bistvu sem hotel tole postat http://www.philosophytalk.org/pastShows/Su...dingList07.html ne zgodi se pogosto, da je slovenska literatura v tujini čislana... no, mogoče celo bolj kot doma... zanima me pa, če je že kdo prebral Kunderovo Neznosno lahkotnost bivanja Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. julij 2007 Prijavi Deli 18. julij 2007 Neznosna lahkost je noro fajn knjiga, priporočam (jaz sem jo prvič dobila v roke enkrat, ko sem bla slučajno v enga Tomaža zaljubljena pa je bla ful luštkana fora) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 18. julij 2007 Prijavi Deli 18. julij 2007 Odličen ljubezenski roman: Haruki Murakami - Južno od meje, zahodno od sonca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Ravnokar prebrala hud roman: Slip&Fall http://g-ec2.images-amazon.com/images/I/11v8vcSmJ8L.jpg BTW - Nick Santora je eden od piscev Prison Break-a. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Sem ji pravkar vzel nedolžnost Se fajn bere ker se poglavja na hitro menjajo... in ni dolgovezno Večno vračanje enakega... ne predstavljam si človeka, ki bi lahko odgovoril na večno vračanje z DA... gre se za to, ali lahko rečete, da vse odločitve, ki ste jih sprejeli v življenu lahko še enkrat in enkrat in še in še doživite, se pravilno odločite vse tja asimptotično v neskončnost Grozno... ni merila za preverjanje hipotez pri odločevanju... edino merilo je nagubano čelo pri 90tih na smrtni postelji oz. začudeni HA ... A ŽE v očeh preden te zgazi avto ali kaj temu podobnega... tako je smisel življenja, da se nanj požvižgamo in to asimptotično žvižgajoč proti neskončnosti Če bi se še enkrat rodil bi se pri vsaki odločitvi diametralno nasprotno odločil x!x Zakaj Just for the Hell of it Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Nabavu "Bes in ponos" in "Apokalipso" Oriane Fallaci.........pa Izpoved iz harema.....resnična zgodba o beograjčanki, ki je 4 leta preživela v haremu v Dubaju...........pa še ene resnične zgodbe.....Pobegi......Paul Dowswel.......8 zgodb o pobegih iz Alcatraza, Hudičevega otoka, pobegi med vojno iz nemških, italijanskih zaporov ipd. Pa Waltersino Kiparko......Bomo videl Fallacijevo sn si že dolgo želel prebrat, posebna ženska Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Kiparka je fajn knjiga. Jaz pa glihkar prebrala Hudičevo pero - tudi Waltersove.Me vedno znova malce šokira tale babnica...vedno privleče tako črne strani človeškega značaja na plan, da te pretrese do amena. In potem spoznaš, da vsak lahko nosi v sebi tole. Lahko se mučijo mačke, lahko se folk dol da s cuckom, lahko ubije kdo mater svojo pa žlahto..skratka.. Po enih parih njenih knjigah, me po malem nič več ne bo presenetilo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Trenutno me navdušuje Minette Walters. Všeč mi je njen stil. Njen način. Valolom. Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Nabavu "Bes in ponos" in "Apokalipso" Oriane Fallaci.........pa Izpoved iz harema.....resnična zgodba o beograjčanki, ki je 4 leta preživela v haremu v Dubaju...........pa še ene resnične zgodbe.....Pobegi......Paul Dowswel.......8 zgodb o pobegih iz Alcatraza, Hudičevega otoka, pobegi med vojno iz nemških, italijanskih zaporov ipd. Pa Waltersino Kiparko......Bomo videl Fallacijevo sn si že dolgo želel prebrat, posebna ženska O. Fallaci sem brala že dolgo nazaj, mislim, da je bil naslov knjige Pisma nerojenemu otroku (avtobiografski roman)...takrat mi je bila knjiga zelo všeč. Kriminalke od Waltersove so pa zelo nenavadne a zanimive Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Kriminalke od Waltersove so pa zelo nenavadne a zanimive Ravno zato. Nenavadne. Včsih se človek kar malo izgubi a se hitro najde....mar ne? Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 28. julij 2007 Uh kaksna knjiga posebna - pismo nerojenemu otroku, Fallacci. kar mocna. sam dobra, ja.. se kar jezis nanjo. jaz sem se mal. sam v bistvu je pa kul, nekaj posebnega. jaz pa vendo znova ugotovim, kako vsec so mi skandinavski avtorji.se clo kriminalke so mi vsec, sem enga Manklla na morju prebrala pa eno hecno humorno knjigo od Soeborga (al nekaj tacga) - lepo se nam godi.taka lahkotna, sam zlo fajn.skandinavci so mi vsec, k majo tak inteligenten stil.ta mankell tok dobr pise, tocno tiste besede uporab v takih povezavah, da se taka stanja pa situacije nad dobr opise.res super! drugac pa zdej berem Somerseta Maughma, Ostrino britve. On mi je tud zlo vsec. Ze zdavnaj sem ga brala (te se ne, ki jo zdaj), pa mi je vsec, k mi je spet v roke prsel. sva se s frendo pogovarjali na morju, da hvalabogu da mamo knjige!!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Uh kaksna knjiga posebna - pismo nerojenemu otroku, Fallacci. kar mocna. sam dobra, ja.. se kar jezis nanjo. jaz sem se mal. sam v bistvu je pa kul, nekaj posebnega. jaz pa vendo znova ugotovim, kako vsec so mi skandinavski avtorji.se clo kriminalke so mi vsec, sem enga Manklla na morju prebrala pa eno hecno humorno knjigo od Soeborga (al nekaj tacga) - lepo se nam godi.taka lahkotna, sam zlo fajn.skandinavci so mi vsec, k majo tak inteligenten stil.ta mankell tok dobr pise, tocno tiste besede uporab v takih povezavah, da se taka stanja pa situacije nad dobr opise.res super! drugac pa zdej berem Somerseta Maughma, Ostrino britve. On mi je tud zlo vsec. Ze zdavnaj sem ga brala (te se ne, ki jo zdaj), pa mi je vsec, k mi je spet v roke prsel. sva se s frendo pogovarjali na morju, da hvalabogu da mamo knjige!!! svetovn je Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 28. julij 2007 a da so knjige al maughm al mankell? vse skup a ne! (se clo timu sva priporocili lepo se nam godi in mu je blo, po pricakovanjih, vsec... sem rekla, jaz sem taka k gospa Schue (k skoz govori), pa je tim reku da ne. (da una pa CIST skoz in ful iz vsega novo zgodbo naplete - kot da jaz ne ) On je pa Botra vlacil na morje in hec - en od frendkov k smo bli skup ga je mel pa tud. tko da sta dva debela botra bla namest da bi blo vec razlicnih knjig. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 sva se s frendo pogovarjali na morju, da hvalabogu da mamo knjige!!! Tak nasploh al na morju? Uuu, men paše poležavat ob morju pa knjige brat, pa se kopat, pa spet brat, pa tko......Sam se mi zdi, da bo letos mal več potepanja k branja knjig na plaži, ampak bo pa tud to, ziher Haha, boter, ja.... Morm si dvd-je za arhivo nabavt......tko 1 na leto dve ga lohk mirno pogledam.......če je že na tv bil sn ponavad ga Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 sva se s frendo pogovarjali na morju, da hvalabogu da mamo knjige!!! za na plažo v senci se prav priležejo...No , še ena ki me je navdušla. tko za dušo: Nicholas Sparks: Viharna noč.Dečko obvlada Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 za na plažo v senci se prav priležejo...No , še ena ki me je navdušla. tko za dušo: Nicholas Sparks: Viharna noč.Dečko obvlada super! res obvladajaz berem Kri iz črnila. zanimivo mladinsko branje ( za nas mladince ) Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 super! res obvladajaz berem Kri iz črnila. zanimivo mladinsko branje ( za nas mladince ) a ne no....te kar prime..no saj sanje so dovoljene, ker včasih se pol tudi uresničijo.imam pa pred sabo še dve knjigi: Ken Blanchard: Pljusk pohval....Bemu, to bom pa šefici na mizo dala pa še tale: Dr. Wayne Dyer...Dragulj je v tebi in Verjemite, in videli boste.... Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 si jo bom še jaz sposodila, pa tud šefici dala . hvala za namig. Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Že kakšne štiri leta nisem prebrala Don Camilla(Giovannino Guareschi), se res od srca nasmejiš zraven duhovnika, ki vse kroji po svoje. Zelo dobra je tudi Moške stvari, ženske stvari(Hannah Rachel Bell) knjiga govori o aboridžinih, o duhovni vlogi spola v najstarejši svetovni kulturi. Priporočili so mi tudi Petje sveta (Jean Giono), ki se dogaja v divjem, krutem a obenem idiličnem okolju neokrnjene narave, ki te očara in navda s tesnobo. Dva moška iščeta izginulega mladeniča in vse prerašča v skrivnostno epopejo. Največja poslastica pa bo zagotovo Umberto Eco-Foucaultovo nihalo, dogaja se v sodobnosti vendar izvira iz 12 stoletja in govori o Templarjih katerih vpliv in moč živita še danes.Drugače pa sem pred kratkim prebrala Skrivnostna smrt Tutankamona in Pompeje, obe knjigi temeljita na resničnih zgodovinskih dokazih in dognanjih. Zadnjo pa sem prebrala Modrost starega učitelja, ki govori o profesorju in njegovem učencu, kateri knjigo tudi napiše, o zadnjih dnevih profesorja, ki se pogumno bori s smrtno boleznijo in je hvaležen za vsak trenutek, ki ga preživi v krogu ljubljenih oseb, družine, prijateljev in učenca, ki mu do zadnjega deli koristne življenske nasvete, kako živeti in užiti res vse, česar velikokrat nismo sposobni videti, dokler tega ni več. Res zelo dobra knjiga, ob kateri velikokrat zajokaš a se tudi nasmejiš. Predvsem pa razmišljaš o bistvu bivanja. Priporočam! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.