Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Tak nasploh al na morju? :inocent:

ne tko na splosno. xDDx xokx

mam rada knjige in zato dbest da so!

sem rpebrala tega Maughma (ostrina britve) in mi je svec, mi je svec njegov stil, morm se kej prebrat od njega.

Waltersove pa ne maram prevec oz. ne shizim zlo, se mi zdi krivicn na nek nacin, da jo sploh primerjajo z agatho C, kamoli da je boljsa.

je pa res, da so okusi pac razlicni.

men je blazn vsec, ce nekdo dobr opisuje (znacaje) in tud zato mi je agatha vsec.. ne tok zarad samih zgodb (k itak ves kaj bo pa na konc bojo necaki uletel, kar en folk, k bodo bistveno sprmeenil zadeve xDDx).

no ampak mi je vsec ce je pisatelj dober psiholog.

aja hvala vsem za namige, je fajn vedt, kaj kej je. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

xDDx x;)x

men je bla pa vsec o hrckih. xDDx

je bla not (al pa clo na naslovnici) fotka hrcka, k tko nekak roke vije :2src: in je bil podnapis fotki: Hrcek prav prosi za hrano. xDDx

in res!

kar tko rokce si mane pa tko jih drzi k da bi prosil. tok zabave! :D

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sem ji pravkar vzel nedolžnost :palec: Se fajn bere ker se poglavja na hitro menjajo... in ni dolgovezno x;)x Večno vračanje enakega... ne predstavljam si človeka, ki bi lahko odgovoril na večno vračanje z DA... gre se za to, ali lahko rečete, da vse odločitve, ki ste jih sprejeli v življenu lahko še enkrat in enkrat in še in še doživite, se pravilno odločite vse tja asimptotično v neskončnost x?x Grozno... ni merila za preverjanje hipotez pri odločevanju... edino merilo je nagubano čelo pri 90tih na smrtni postelji oz. začudeni HA x?x ... A ŽE x?x v očeh preden te zgazi avto ali kaj temu podobnega... tako je smisel življenja, da se nanj požvižgamo in to asimptotično žvižgajoč proti neskončnosti x^x

Če bi se še enkrat rodil bi se pri vsaki odločitvi diametralno nasprotno odločil x!x Zakaj x?x Just for the Hell of it x:Dx x:px

ojla,

asimptota, ne doseze krivuljo. tudi ulomnjena racionalna krivulja ne doseze osi... , vso filozofijo se da matematicno dokazat. bolj kot se priblizujes neskoncnosti, ki je nikoli ne dosezec, ( lim f(X) ko gre x proti neskoncnosti enako 0), si lahko tolmacis tudi tako, da dalj kot si od samega "sebe", blizje si Atmanu oz. samemu sebi. se pravi. kar je trdil ze Pascal B. v svojih Mislih:tako blizi kot zelim biti sem takrat, ko sem neskoncno dalec.

m.

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

jaz pa zdej berem knjigo Jaz, gejsa.

nekoc sem si jo ze sposodla pa je rok potekel, predn prisla do nje, tko da jo prvic berem.

(*sem izbirala med Crno dalijo pa gejso pa sem se za slednjo odlocla, una mi nekak tezko gre, sem jo ze 2. zacela, pa ceprav bi znala bit gud).

Mi je vsec tale gejsa.

hec. k sem par strani prebrala, me je kej nase spomnl, k se je opisovala.. pa da je bla taka samosvoja pa taka, pa sem pomislila, da je zihr skorpijon al pa vodnar..

pa se hotla letet brskat na net, pa si rpemislila, sem si mislila, sej je japonska, oni pa dajo na astrologije pa lohk da bo kje usput omenla, k bo mela kak rojstni dan al pa kej.

In res, ze cez nekaj strani napise da je skorpijon. 2. november.

za pisatelje fulkrat uganem. po stilu. xDDx

Picasso

jaz sem pa film gledala.

po moje je knjiga boljsa.

ampak, marsa, barve v filmu pa pejsaži, ti so pa res nori!

m. :palec: :palec:

nora na barve.... xsrcx

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

uh verjamem, mega, jaz tud cist shizim na barve pa to, sploh pa tele vhodnjaske scene me privlacijo! :2src:

a ves da sploh nisem vedla da je film tud? x:Ix

al pa pac, nisem registrirala.

kera jo pa igra? :irs:

Picasso

joj, film je:

Memoirs of a Geisha.

sorry, ampak je res lepa pokrajina,..

m.

jaz pa zdej berem knjigo Jaz, gejsa.

nekoc sem si jo ze sposodla pa je rok potekel, predn prisla do nje, tko da jo prvic berem.

(*sem izbirala med Crno dalijo pa gejso pa sem se za slednjo odlocla, una mi nekak tezko gre, sem jo ze 2. zacela, pa ceprav bi znala bit gud).

Mi je vsec tale gejsa.

hec. k sem par strani prebrala, me je kej nase spomnl, k se je opisovala.. pa da je bla taka samosvoja pa taka, pa sem pomislila, da je zihr skorpijon al pa vodnar..

pa se hotla letet brskat na net, pa si rpemislila, sem si mislila, sej je japonska, oni pa dajo na astrologije pa lohk da bo kje usput omenla, k bo mela kak rojstni dan al pa kej.

In res, ze cez nekaj strani napise da je skorpijon. 2. november.

za pisatelje fulkrat uganem. po stilu. xDDx

ja škorpija je bila :palec:

Jaz jo tudi že brala, mi tudi bila zelo všeč.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

ja a ne? sej ti si tud mal taka. xDDx

men tud tko, marsikaj mi je blo zlo znano (pac k se opisuje, kaksna oseba je bla oz. je)...

tko sem najprej mal tezko not padla, k omenja neke dinastije pa imena so, k jih tezko ponovis, mi je pol se tezje prebavljat vse te podatke...

sam pol je pa tko zanimivo, pa se tak lusten stil je, japonci so na nek nacin minimalisti, pa ceprav ful slikoviti pa pogosto tud pretirani... sem ze nekaj knjig brala japnksih (prredvsem) avtoric, pa so mi ble kar vsec, nekaj posebnega, kar vse, ki sem jih brala.

pa se zanimiva tematika pa kaj bom vec vedla o tem. xDDx

mia - nc nis povedala, kera jo je igrala, k sem te vprasala.. a je kaksna neznana, ni recimo Lucy liu? :8):

Picasso

ojla,

asimptota, ne doseze krivuljo. tudi ulomnjena racionalna krivulja ne doseze osi... , vso filozofijo se da matematicno dokazat. bolj kot se priblizujes neskoncnosti, ki je nikoli ne dosezec, ( lim f(X) ko gre x proti neskoncnosti enako 0), si lahko tolmacis tudi tako, da dalj kot si od samega "sebe", blizje si Atmanu oz. samemu sebi. se pravi. kar je trdil ze Pascal B. v svojih Mislih:tako blizi kot zelim biti sem takrat, ko sem neskoncno dalec.

m.

ooo lejo... ka sem dobu sogovornika x?x x:px x:Dx

ko Wittgenstein po točkah:

1. asimptota je krivulja, ki ne doseže osi... kot pri seksu... non-stop prihaja a nikol ne pride x:Dx

2. ravno obratno... matematiko se filozofsko razlaga... filozofija je itak VSE... nadpomenka nadpomenk... npr. to geometrijo, ki se jo učimo po šolah je utemeljil filozof Evklid (evklidski geometrijski - aksiomski sistem) in temelji na petih predpostavkah x;)x v Einsteinovem prostor-času npr. te predpostavke ne držijo in se tako dogodi, da se dve vzporednici sekata x:px x^x nothing is for sure xrolleyesx

3. ja... Atman... tuki pa nisem glih doma... me boš pa ti naučila x;)x

Trenutno berem, sicer zlo po delih ampak vseeno, Fausta. Faust je učenjak, ki je predelal vse kar lahko človeku znanost nudi in je skrajno nezadovoljen s življenjem, perspektivo, itd, bla, bla, bla. No, Mefisto, je pa upadli angel oz. hudič, ki se je z Bogom pogodil, da bo Fausta premamil iz uglajenih tirnic "božjega" življenja. Gospod Bog zaverovan v Faustovo trdnost in voljo dovoli hudiču svojo igro in tako sklene Faust s hudičem pogodbo. Seveda ima hudič vsa posvetna sredstva... vina tečejo v potokih, brhka dekleta tešijo naslado, dežela opoja in razvrata x:px . Zdej sem predelu prvi del... baje je Goethe napisal prvi del, pol pa leta in leta nič in je delo šele po nekaj desetletjih dokončal s pomočjo finančne injekcije nekega mecena. In res se na prehodu opazi neka pretganost dela... v drugi del me veliko manj vleče kot v prvega, ko me je kar pozauhalo x:px

ajde... knjiga je orožje... zalučaj jo komu v glavo x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

je tist najleps v cloveku je to.kaj si pa mislu?... x:o)x

popolnoma se strinjam s seksualnim vidikom.doseci vrhunec je cista neumnost, ker ko dosezes vrhp, pades v dolino. da ne govorimo o tantricnem dojemanju , ki se na ta nacin razvije in aplicira na svet okoli tebe,

jaz ne morem brat.

trenutno.

besede nimajo ritma. jaz pa vsa divja,...

m, xrolleyesx

Po 3/4 leta na deževen dan spet Aghata Christie. V moščanski ni več neprebranega Štefana Kralja. Ni Ludluma. Ni Oshoja.

A kdo pozna Henriqea Vanđenikena (nekej podobnega)?

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

Dalajlama in dr. Howard C. Cutler: Umetnost sreče

Ha, tole je pa moj fotr bral:) pomojem je kr zanimivo

OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg

je tist najleps v cloveku je to.kaj si pa mislu?... x:o)x

popolnoma se strinjam s seksualnim vidikom.doseci vrhunec je cista neumnost, ker ko dosezes vrhp, pades v dolino. da ne govorimo o tantricnem dojemanju , ki se na ta nacin razvije in aplicira na svet okoli tebe,

jaz ne morem brat.

trenutno.

besede nimajo ritma. jaz pa vsa divja,...

m, xrolleyesx

uf x:px

can't touch this... tu du du du du du du du dum x:Dx

A kdo tu bral Heglovo Fenomenologijo duha x?x x8Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Živjo! xflowx

Jaz sem se vam na novo pridružila, pa naj dodam še nekaj mojih priljubljenih: Celestinska prerokba, Deseto spoznanje; vse od Vladimirja Megre (Anastazija), Moč zdravilnih rok, Vinetou, Pod svobodnim soncem, Tolminci, vse od Agathe Christie pa razni romani o dogajanju na francoskih in angleških dvorcih. Pa še kaj bi se našlo.

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Guest mačona
vse od Agathe Christie pa razni romani o dogajanju na francoskih in angleških dvorcih. .

:2src: :palec:

enako. se podpišem.

zadnjič je bil pa film na TVS2 o sami A. Christie. x:)x je bla modelka. x:)x :palec: Hercule Poirot je pa ... car. x:Dx tako živ lik, David Suchet v nadaljevankah, da kar nočem verjet, da je samo igralec. x:Dx

no, od knjig k filmom. ni ta teden enkrat ZLOČIN IN KAZEN na nacionalki???

Tole vidm so se mi takoj radarji zbudil...

Pol pa vidim da je na tv3...

Tega pa mi ne lovimo v naši vasi... :sori:

Za vse ki mate tv3... film je ob enih ponoč... na šiht zjutraj pridete "razklani".... učinek zagotovljen x:Dx

Fernando Pessoa

Guest mačona
na TV3, ne, se mi je zdel, jaz pa brskam po sporedu in iščem in preklinjam obe nacionalki in se pol na koncu prepričam, da sem blesava in da se mela privid, da sem sanjala, da bo zasekirani razkladnikov razkolnikofffff na TV. x:Dx no, pol vem, da na TV3. nič ne bo. :vragec: x:Dx

Vinetou

xDDx Ojla! :palec:

Pravis pod svobodnim soncem, ga sploh nisem mogla goltat, pac pa sem shizila na Bobre (kerih pa drugi niso mogli goltat) x:Dx

Hercule Poirot je pa ... car. x:Dx tako živ lik, David Suchet v nadaljevankah, da kar nočem verjet, da je samo igralec. x:Dx

Res! xyesx x8Dx

Za vse ki mate tv3... film je ob enih ponoč... na šiht zjutraj pridete "razklani".... učinek zagotovljen x:Dx

O thanx, nisem vedla! :palec:

Jaz pa sem 'odkrila' Manklla. xokx

mi je zlo vsec.

Zdej berem Peto zhensko.

Prebrala Gejso, na konc sem je bla mal sita, vseen.... prevec morda suhoparno nastevanje, sam vseen je blo zanimiv, cist en deset svet. x:)x

Picasso

Guest mačona

čtivo za cel mesec. xbookx x:Dx x:px

Jung-Spomini, sanje, misli.

Jung-Arhetipi, kolektivno nezavedno, sinhroniciteta.

John Osborne-Ozri se v gnevu

Marie Louise Fischer-Die schönsten Liebesgeschichten der Welt

:palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...