Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

The Secret... :o|o:

Tu noter sicer samo vsake toliko časa mal poškilim... x:)x

Pa me je ta skret malo začel zanimati.

Film dobil, sklenil da ga pogledam in v knjižnici rezerviral knjigo.

Imajo samo en izvod pa še ta rezerviran za... x?x

Film sem gledal kakšne pol ure, na računalniku, nisem ga niti na CD zapekel.

Še dobro, sem prihranil dva CD-ja... :o|o:

Meni je vse skupaj delovalo kot pranje možganov na kakšnem mitingu MM(mrežni marketing... :xx!: )

Komercialno, ja, pa topla voda pa še kaj... xrolleyesx

Rezervacijo za knjigo sem preklical.

:palec:

Pravim od začetka že, da je ta Sekret ameriško marketinško sranje.

Trenutno pa berem nekaj od Asimova - čisto pravi SF... :palec: x:px

Veliko veliko bolje, tako za tvoj um kot za dušo in telo. :palec:

Jaz pa premlevam Otok prejšnjega dne od Umberta Eca.

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

Hey Marsa...Hmmm samo nekaj knjigic raznih zvrsti, ki so cool...in mi pridejo trenutno na misel....

Jack Kerouac-na cesti (potopisna bukvica...) bral že dolgo nazaj pa pozabu sam se spovnim da mi je bila super....

Anthony Burgess-peklenska pomaranča (tole je klasika...art-nasilje-droge-glasba, poglej si tudi Kubrickov film)

Bret Eston Ellis-ameriški psiho (yuppii, ralph lauren, burberry, kokain...knjiga je zakon, film beden)

Bret Eston Ellis-less then ZERO (droge, droge.....droge....)

George Orwell-1984 in živalska farma (ni potrebno razlage....)

Miha Mazzini-Drobtinice (Super in nagrajena knjiga...v Slovenščini obstaja film na to temo-Operacia Cartier-preberi vsa njegova dela )

Ingo Hassebach-Dnevnik Naci-Skina (...Odlično resnično branje o skinheadu, kis e je odločil izstopiti iz začaranega kroga...)

...................Zdaj pa v knjižnico, 3 Kg mandarin.....pa brat!

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

:palec: Imenovali so jo dvoje src.(Marlo Morgen)

Zgodba o pogumni ženski,ki je potovala z avstralskimi domorodci in spoznavala kako zaupati in verovati svojemu notranjemu vedenju in vodstvu. xsrcx

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Salman Rushdie: Satanski stihi

...kul knjiga... v bistvu prva njegova k sem jo prebral... pol sem sel za hec pogledat se nejgovo natalno karto, da vidim zakaj mi je tolk kul... in kaj vidim... sonce v exaktni konj. z luno na 26. dvojcka direkt na mojem soncu-orbis manj kot stopinja in merkur na 21. stopinji raka-exaktno na mojem merkurju... njegov jupiter exaktno na mojem asc. in se par takih povezav... sam gledas...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Hey Marsa...Hmmm samo nekaj knjigic raznih zvrsti, ki so cool...in mi pridejo trenutno na misel....

Jack Kerouac-na cesti (potopisna bukvica...) bral že dolgo nazaj pa pozabu sam se spovnim da mi je bila super....

Anthony Burgess-peklenska pomaranča (tole je klasika...art-nasilje-droge-glasba, poglej si tudi Kubrickov film)

Bret Eston Ellis-ameriški psiho (yuppii, ralph lauren, burberry, kokain...knjiga je zakon, film beden)

Bret Eston Ellis-less then ZERO (droge, droge.....droge....)

George Orwell-1984 in živalska farma (ni potrebno razlage....)

Miha Mazzini-Drobtinice (Super in nagrajena knjiga...v Slovenščini obstaja film na to temo-Operacia Cartier-preberi vsa njegova dela )

Ingo Hassebach-Dnevnik Naci-Skina (...Odlično resnično branje o skinheadu, kis e je odločil izstopiti iz začaranega kroga...)

...................Zdaj pa v knjižnico, 3 Kg mandarin.....pa brat!

Hoj!

ma seveda! vse sem brala razen ameriskega psiha in dnevnika naci skina.

Na cesti pa Peklenska pomaranca pa sta itak kultni.

Mogoce ti bo vsec tud Steinbeckova Ulica ribjih konzerv (cannery row) in nujno preberi Igro v rzi, ce je se nisi (Catcher in the rye, prevodi razlicni: varuh mlade rzi, lovec v rzi, igra v rzi... itd.), avtor J.D. Salinger.

In hecna knjigca, neznana, men zlo vsec, je pa tud Na ducat ceneje, avtorja pa sta (brat in sestra) hmmm. Farnk in ernestine (?) Glibreth....

res je mazzini eden redkih slo mlajsih avtorjev, ki so mi zlo vsec, pa tud kot clowk je super; inteligenten in duhovit in za zur! :palec:

xDDx

Satanskih stihov pa (se) nisem brala- x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

evo, jst sem si pa nabavu "a comentary to kant's critique of pure reason" by norman kemp smith tko, da je žur za starga leta zagotovljen... mimo grede sem si pa še zamaške za ušesa nabavu. ta velk paklc x:Dx x:px

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Eoin Colfer

Atemis Fowl

Operacija Arkitka

:2src: supr knjiga

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Hoj!

ma seveda! vse sem brala razen ameriskega psiha in dnevnika naci skina.

Na cesti pa Peklenska pomaranca pa sta itak kultni.

Mogoce ti bo vsec tud Steinbeckova Ulica ribjih konzerv (cannery row) in nujno preberi Igro v rzi, ce je se nisi (Catcher in the rye, prevodi razlicni: varuh mlade rzi, lovec v rzi, igra v rzi... itd.), avtor J.D. Salinger.

In hecna knjigca, neznana, men zlo vsec, je pa tud Na ducat ceneje, avtorja pa sta (brat in sestra) hmmm. Farnk in ernestine (?) Glibreth....

res je mazzini eden redkih slo mlajsih avtorjev, ki so mi zlo vsec, pa tud kot clowk je super; inteligenten in duhovit in za zur! :palec:

xDDx

Satanskih stihov pa (se) nisem brala- x:)x

Ja buby, isti stil imava...:) Salingerja sem bral....Steinbacka pa še nisem...bom pa v kratkem...:) Hvala za idejo! Zdaj sem na Karmični Diagnostiki L:) Wuhuuu !!!

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

aha.....

no jaz pa zdaj nisem v bralni fazi..

drugac pa, ce se se cesa spomnim, pa napisem (Klub golih pesti pa si morda ze tud clo ti cist v zacetku, ko si prisel, omenjal, no men je to, pa ceprav 'cist drugacna', tud zakon knjiga - in prav tako film)....

a ne? Igra v rzi, kok super? xokx jaz sem jo brala v anglescini in srbohrvascini tud, pa morm rect, da je tud slovenski prevod dobr (no tega k sem jaz brala).....

Steinbeckova ulica ribjih konzerv pa ti bo najbrz tud vsec...

so mi vsec 'ribji' pisatelji xDDx (kerouac, steinbeck, douglas adams itd., me je pa zlo presenetl, k je marquez tud riba, no sej niso vse tok tezke k 100 let samote xDDx)...

Tud Zadnji odcep za Brooklyn je fajn knjiga, ki bi ti znala bit vsec (Hubert Selby)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Tud Zadnji odcep za Brooklyn je fajn knjiga, ki bi ti znala bit vsec (Hubert Selby)

Noro dobra stvar (sva že pri prostituciji haha)! Film je super... :palec:

a dej, tud to poznas?

ja, jaz sem film gledala par desetletij po branju knjige - oboje mi je blo vsec.

kaj pa Zajtrk pri Tiffanyju, poznas? Truman Capote...

No morda bo zate ta prevec... 'nezhna', je pa posebna in men tud super (in tud fajn film je posnet z audrey hepburn)

Picasso

a dej, tud to poznas?

ja, jaz sem film gledala par desetletij po branju knjige - oboje mi je blo vsec.

kaj pa Zajtrk pri Tiffanyju, poznas? Truman Capote...

No morda bo zate ta prevec... 'nezhna', je pa posebna in men tud super (in tud fajn film je posnet z audrey hepburn)

Ah Marfsa, kako, da ne...Zajtrka pa še nisem bral vem, sramota in sram me je...ampak vse še pride na vrsto...sem nazaj padu v bralno mrzlico po kratki pavzi...Ta vrsta branje je čista zabava, zadnje čase sem preveč tičal v znanstvenih knjigah...in potrebujem malo "real life"...sem se spovnu , da mi je bila "jaz gejša" tudi kr všeč glede na to, da sem razočaran nad filmom...sploh sem ugotovil, da bom prenehal gledati filme po prebranih knjigah...ker mi zjebXXX predstavo in pol se samo še slabe volje...no ja edino od coppole godfather...je čista umetnina...in zadetek v polno...

tko, se to dela...

• 3 weeks later...

Enkrat, ko sem bil še na faksu, sem sosedi v študentu rekel, da je pocestnica. Bila je očitno užaljena, vendar sem ji razložil, da pocestnica v smislu, ker je bila vedno na poti.

Moram rečt, da nisem vedel, da ta beseda res obstaja in da je obrazložena v SSKJ, je pa taka prikupna in res dvoumna beseda x:)x .

Let it be a bee.

berem eno sociološko študijo o magiji, tabujih.. in se spomnila na film Waitapu.. ki mi je eden boljših naših mladinskih filmov.. vtipkala v google in mi je tole vrglo ven med drugim Joža Horvat

so mi kar solze tekle, ko sem brala tekst... in tam omenjene knjige so naslednje, ki jih bom prinesla iz knjižnice... poročam potem :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Michael Hanlon - Znanost v Štoparskem vodniku po Galaksiji :palec: Razvedrilno branje o vsem mogočem in nemogočem.

Zdaj pa trši zalogaj: Brian Greene - Čudovito vesolje: superstrune, skrite dimenzije in iskanje končne teorije vsega xhypnox

Michael Hanlon - Znanost v Štoparskem vodniku po Galaksiji :palec: Razvedrilno branje o vsem mogočem in nemogočem.

Zdaj pa trši zalogaj: Brian Greene - Čudovito vesolje: superstrune, skrite dimenzije in iskanje končne teorije vsega xhypnox

kuuul... če prebereš mal poročaj pol... theory of everything x:px čeprav si sploh ne predstavljam kakšen evolucijski preskok bi to bil. ko smo prišli z dreves smo si poravnali hrbtenico... s TOE bi si pa verjetno zlomili vrat x:Dx

ampak hej... če bi ženske to vidle kot "najlepše" in "najmočnejše"... pol ne bi blo pene x:Dx

bluuzzzzzzz

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

kuuul... če prebereš mal poročaj pol... theory of everything x:px čeprav si sploh ne predstavljam kakšen evolucijski preskok bi to bil. ko smo prišli z dreves smo si poravnali hrbtenico... s TOE bi si pa verjetno zlomili vrat x:Dx

ampak hej... če bi ženske to vidle kot "najlepše" in "najmočnejše"... pol ne bi blo pene x:Dx

bluuzzzzzzz

xrainbowx

Enkrat sem to Čudovito vesolje že začel, a sem na polovici odnehal. Zdaj grem še enkrat od začetka in upam, da se bom prebil do konca.

Knjiga je res dobra: na poljuben način razloži Einsteinovi relativnostni teoriji (splošno in posebno), kako se ti dve ne ujemata s kvantno mehaniko (tudi to poskuša razložiti, kolikor se pač lahko razloži to čudo božje), in kako ju teorija superstrun povezuje. Da je vse skupaj še bolj nerazumljivo, vplete še M-teorijo, ki se mi niti približno ne sanja, kaj je. xnckrivx

se strinjam... obe teoriji (kvantna meh, in relativnostna t.) sta izredno antiintuitivni, ampak vse kaže, da je to prav tisto kar je in je to kar mi dojemamo le del tega. to je znanstven vidik maje x;)x ampak ni za obupat... mi gremo do britkega konca x:Dx x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Guest Mačona
rečeno-storjeno. torej sem si sposodila Zavetje neba od ameriškega pisatelja Paula Bowesa, po čigar romanu je Bernardo Bertolucci naredil film The Sheltering sky (Čaj v Sahari). neznansko uživam v branju. :2src: res je najlepše - po mojih izkušnjah - brati knjigo IN gledati film, pa niti ni tako važno, v kakšnem vrstnem zaporedju ... kaj preveč se z nekim splošnim mnenjem, da naj bi knjige bile boljše od filmov, nisem obremenjevala. obožujem oboje, uživam v obojem, eno me spominja na drugo, se dopolnjuje ... če te nekaj navduši, te navduši.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...