Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Poleti mi je uspelo prebrat knjigo Afganistan, kamor ... (nekaj o bogu , da se tja pride zjokat ali da tja niti on ne stopi) - tako pretresljivo. Brezizhodno. Da bi se reskar zjokal. :sori:
If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Deli na socialnih omrežjih

Zdaj pa trši zalogaj: Brian Greene - Čudovito vesolje: superstrune, skrite dimenzije in iskanje končne teorije vsega xhypnox

:eek: ne me basat, da tebe zanima teorija strun x:o)x

čeprav, po drugi strani...je bilo samo še vprašanje časa x:Dx x:Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

se strinjam... obe teoriji (kvantna meh, in relativnostna t.) sta izredno antiintuitivni, ampak vse kaže, da je to prav tisto kar je in je to kar mi dojemamo le del tega. to je znanstven vidik maje x;)x ampak ni za obupat... mi gremo do britkega konca x:Dx x;)x

xrainbowx

Britki konec še ni konec. x;)x Ja, naprej, četudi hitreje od svetlobe ne moremo. xcivx

:eek: ne me basat, da tebe zanima teorija strun x:o)x

čeprav, po drugi strani...je bilo samo še vprašanje časa x:Dx x:Dx

Zakaj pa me ne bi zanimala? x;)x

Possible—but highly unlikely.

Ja, naprej, četudi hitreje od svetlobe ne moremo. xcivx

teoretično pa tut tko ti lahk povem... ker uporabljava domišljijo. hitrej od svetlobe ne more it telo, ki ima maso.

koliko pa tehta duša x?x

pa ne mi rečt 21 gramov x:Dx

everything is possible... right here, right now xsuperx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Zakaj pa me ne bi zanimala? x;)x

Ker tukaj zagovarjaš tako "stroge/striktne" ideje; še med indijoloverje te ne morem prav uvrstiti, bolj vse tko razumsko zagovarjaš (v absolutnem merilu), nič ne puščaš nedefinirano; Bog ne obstaja, Božiček/Miklavž-kera blesava ideja zakaj ne rečeš da ti jaz to podarjam...in tak :vio:

zate je vse "absolutno", nič ni "relativnega"...no, tko te dojemam jaz, pa te osebno sploh ne poznam :o|o:

Vsekakor si ma pa pozitivno presenteil, da te točno ta "problematika" xsrcx zanima...men je to fascinantno (problematika, ne tvoje zanimanje zanjo).

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pozitivna plat crknjenega notesnika je, da sem koncno spet odprla knjige. Ne morem verjet, vcasih sem jih pozirala in nisem mogla zivet brez njih, zdaj pa eno celo leto nisem dosti brala.

No trenutno berem V vrtincu :2src: , pa mal z Lojsko spet debatirava, pa z eno Spansko se ubijam, imam hudo frekvenco, 1 stran na dan :vragec: x:Dx .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 2 weeks later...
Ker tukaj zagovarjaš tako "stroge/striktne" ideje; še med indijoloverje te ne morem prav uvrstiti, bolj vse tko razumsko zagovarjaš (v absolutnem merilu), nič ne puščaš nedefinirano; Bog ne obstaja, Božiček/Miklavž-kera blesava ideja zakaj ne rečeš da ti jaz to podarjam...in tak :vio:

zate je vse "absolutno", nič ni "relativnega"...no, tko te dojemam jaz, pa te osebno sploh ne poznam :o|o:

x:Ix

Sem proti relativiziranju v vsakdanjem življenju, ker to običajno vodi v bluzenje, kjer nihče nima pojma o čem je govora in kaj se sploh dogaja.

Je že kdo bral Zgodovinarko?

Vampirska saga, čez 680 strani. Juhej. x:px :vragec:

Sem videl ta špeh... Kar odbija. Samo še Kovačičevi Prišleki jo presegajo.

hmm. men se vampirji pa špeh fajn sliš. misti, sporoč, če je ok..

drugače v dveh dneh prebrala 4 knjige (no, skor), ki sem jih v 5 minutah nabrala v knjižnici, preden so jo zaprli.

Joža Horvat . Molitev pred plovbo - fajn, lepo napisana, na trenutke mal morbidno deluje, težko bi rekla pesimistično.. ful poudarja temo smrti, usode, slabega vremena in nesreč na barki in manj lepe strani. sam kljub vsemu iz celotnega dela veje pozitiva, da pač tako mora bit in je fajn tako. bi rekla, da vredno branja.

Douglas Adams. Losos dvoma sem mislila, da bom prebrala še en del štoparskega pa potem videla, da so v bistvu to zbrana dela, odlomki, članki, misli... iz njegovega računalnika, ko je nepričakovano umrl. Fajn. simpatično. v njegovem stilu. za crknit smešno na trenutke.

Desa Muck. Sama doma. Otroška, ok mogoče mladinska knjiga. Nič posebnega, ampak za bolano 26letnico, ki je prisiljena ležat v postelji, čist fajn preživetih par ur. kao kriminalka.

Rosamunde Pilcher. Konec poletjanapaka. ma saj sem prebrala, sam totalen šund, prerastla že tole. tipičen ljubezenski roman na metre, brez pravega zapleta, kadar se je glih kaj zanimivega začelo, je pozabla in spremenila temo.. nima smisla brat, razen za možgane (čist preveč) na pašo v poletni vročini.

Zdajle mi brat prinese še zadnje 3 al 4 dele Narnie pa še nekaj fantasy iz njegove zbirke.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

V roke mi je prišla knjiga SKRIVNOST. Baje neka uspešnica.

Kdo je bral? A se je naj sploh lotim?

Zadnje čase nisem nič prebrala za lastno zabavo.

To je tista bedarija, ki je tudi dokumentarni film. Trivialna ameriška uresniči-svoje-sanje duhovnost, bi rekel temu. :inocent:

:vragec:

Pranje možganov v stilu MM... http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a080.gif

Poznam samo film posnet po tej knjigi.

Nisem gledal celega, ampak kar sem videl je bilo :xx!:

Za http://www.cosgan.de/images/smilie/tiere/g045.gif

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

js jo mam..semjo dobla z rd....glede na pomp, ki so ga delali, sem bila razočarana....vsebina je čisto ista kot film....mal sem jo pogledala....zdej pa se na njej nabira prah xnckrivx

je pa res, da je napisana čito tipično za ameriški trg

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

v zadnjem cajtu sem spet rpebrala nekaj knjig, zadnji sta bli ena od Murakamija (juzno od sonca, zahodno od... ne vem cesa ze) in od Maughama Kolaci in pivo.

sem vcas hecna pri knjigah in veckrat znam nekako 'sistematicno' brat avtorje, recimo odkrijem moravio, celga preberem, odkrijem murakamija, prav tako, passaliino... itd.

No zdej sem po x letih odkrila spet Somerseta maughma, ki bi imel nedvomno za marsikoga prevec 'starinski' stil, ampak jaz pa cist shizim, na njegov stil in jezik, blazen pisatelj! :palec:

sej mam se eno (Igralka). x:o)x

No, sem pa tamalemu, ki je bil bolan, iz knjiznice samoiniciativno prinesla (ces, "to mors brat" xDDx) 3 knjige oz. 4:

Salingerjevo Igro v rzi, Steinbeckovi Polentarsko polico in Ulico ribjih konzerv (oboje v eni knjigi) in Na ducat ceneje, k sem se glih spomnila, da je kul knjigca, brala sem jo pa nazadnje pred kakimi 30 leti. xDDx

No in zdaj spet berem Na ducat ceneje (avtorja Frank Gilbreth in Ernestine Glibreth)... Taka simpaticna lustna knjizica za vse case in za vse generacije. Jaz se ful zabavam zraven, na glas smejem in tko, pa se hecno mi je, k me ta fotr tok na mojga fotra nekak spominja... ne tok po pocetju kot po znacaju, ves skoz dobre volje in ves ekshn skoz. xDDx

Tko da priporocam za 'lazje ctivo'. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Alexander McCall Smith:

1. Prva damska detektivska agencija

2. Žirafine solze

3. Spodobnost za lepa dekleta

4. Strojepisje za moške

5. Življenja polna skleda

6. V družbi srečnih žensk x:)x

7. Modri čevlji in sreča

Danes sem si nakupila malo klasike.... Desiree in Metulj....

Je kdo bral Bralca?

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

hm Bralec.... xscratchx cigavo je ze to?

men se zdi, kot da me je nekoc najprej naslov odbil ali kaj je ze bilo, potem pa mi je prisel ponovno v roke in sem mroda celo potem bila pa navdusena.... xDDx

mal sem pozabla, ampak zdi se mi da je to to in da je zlo gud. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Danes sem si nakupila malo klasike.... Desiree in Metulj....

Je kdo bral Bralca?

Jaz sem ga prebrala ravno pred kratkim - in vtis je bolj tako-tako. Sicer zanimiva knjiga, ampak me ni pa prav dosti navdušla xnckrivx Mogoče zato ker je na koncu malo moreča - vsaj za moj okus no...

Aja - napisal ga je Bernhard Schlink

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Thanx! x:)x

za kaj pa ze gre? :8):

(ogromn preberem tkole in zal blazno hitro berem, pa si pol kakega avtorja ali zgodbe po naslovu ne spomnim, dokler ne vidim ali nekak dobim kakega infota da me spomni)

Picasso

Zgodba je o 15-letnemu fantu in kar nekaj let starejši ženski, s katero se zapleteta v nakakšen odnos... Čez nekaj časa ona izgine in šele čez nekaj let se na sodišču, kjer njej sodijo (on je tam kot študent prava) se spet srečata. Tko čist na kratko - če ma kdo še namen brat - da ne bom povedala preveč x;)x

Latinski izrek

aha saj res, saj se mi je mal zdel da bi lohk blo to (sam sem pol mislila da sem nekaj pomesala)

Thanx! x8Dx

(pametno, lepo k skrbis za to :palec: - da nous vsega tle scvekala x;)x xDDx)

a res, men je bla pa zlo vsec.

ja je pa res da gre pol mal cudn. x:o)x

ampak vseen mi je vsec, najbrz mi je bil tud stil in samo razpredanje misli not al pa kej vsec, ce se mi je zdel tok gud.. hocm rect, ne zdej (sam) zarad zgodbe same.

Picasso

Ma ja sej knjiga ni slaba, samo zadnje čase nekako ne prebavljam dobro knjig, ki zamorijo - ne znam drugače povedat. Lep primer je knjiga, ki sem jo prebrala zdaj med svojim "prisilnim dopustom" in jo kritiki ful hvalijo - meni pa je pustila nekako grenko sladki priokus. Ne znam povedat drugače - ampak ko sem jo brala sem na momente ratala čist preveč živčna w:Iw Mogoče je krivo to, da se v like preveč vživim in pol ko nardijo kako neumnost se bunim - kao kaj ti ni jasno da to delaš :P

Ta knjiga govori o tem, do kam nas lahko zapelje strast - v smislu česa vsega smo v imenu strasti sposobni:

Antonio Gala: "Turška strast"

Latinski izrek

Točno to. Pa nočem biti žaljiva ali karkoli do Američanov, samo ... kar je res, je res. Zanje napisano, meni je bila totalno mimo. Populistično, brez kančka duhovnosti, žal.

Hehe, zdej me pa že zato zanima, ker vsi pravite, kako je zanič x:o)x

Bralec od Schlinka je ena izmed mojih najljubših knjig. :2src: :palec:

Si deli mesto s Kafkinim Procesom ...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Bralec od Schlinka je ena izmed mojih najljubših knjig. :2src: :palec:

Si deli mesto s Kafkinim Procesom ...

Upam, da ni enaka nočna mora kot Smrt v Benetkah. Ne bi več prenesla 30 strani enega samega trenutka, ki je zamrznjen v času, s podrobnim opisom vsebine vsake pajčevine....

x:o)x

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Jah, Proces definitivno ni lahko branje. Moji prijateljici naprimer, je bilo branje te knjige mučenje x:o)x

Jaz sem jo pa požirala. Ne bom izdala vsebine, ampak vrti se okoli kazenskega postopka zoper protagonista, ampak on o tem nič ne ve... Konec definitivno ni tak, kot smo ga ponavadi vajeni (no ja, pri knjiž. absurda ga itak nismo). Pravzaprav ga kar ni. Oz. je, ampak... Preberi x:px

Men je to mojstrovina.

Prav tako Zaprta vrata oz. Za zaprtimi vrati (Sartre) - eksistencializem.= :2src:

No, mal sem psiho. x:Dx

Ampak raje to, kot kakšen Prežihov Voranc in takšne morije...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...