Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Marinka Fritz Kunc - Borboletta

Trenutno v xbookx . Zanimiva zgodbica, o življenju mlade deklice z narkomanom - na srečo s knjigo postavljena v situaciji v kateri sicer nisem.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

Marinka Fritz Kunc - Borboletta

Trenutno v  xbookx . Zanimiva zgodbica, o življenju mlade deklice z narkomanom - na srečo s knjigo postavljena v situaciji v kateri sicer nisem.

... situacija, v kateri pa sicer ona je...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Spomnila sem se na en roman (pozabila avtorja) naslov pa je MESTO KOT ALICE.

Ful mi je bila všeč.... Nekomu sem jo posodila, in kot mnogo mojih knjig, ni bila vrnjena :o|o:

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Camus: Tujec

Sicer je res, da smo jo mogli prebrat v gimnaziji, ampak jaz jo berem ponovno... Mi je vsec... ker je on drugacen kot otali in je zato nerazumljen.

Sem opazila, da imam rada knjige, v katerih so junaki popolnoma drugacni kot jaz in ki se odzivajo na popolnoma drugacen nacin... ?!?!?! :eek: xrolleyesx

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Juan Manuel de Prada : Pičke

Kljub naslovu, knjiga zanimiva...niti malo vulgarna...opisuje pa seveda...pičke... x:Dx

Malidoma Patrice Some : O vodi in duhu

Avtobiografija afriškega šamana iz Burkine Faso...izobražen na zahodu...se občasno vrača v svet ...od koder izhaja...

Po tistih krajih sem se klatila...zato mi vse...kar opisuje...deluje tako znano...

Priporočam...tudi tudi ostalim...res je zanimivo...

Astra

Per aspera ad astra

:vragec:

Louis Pauwels & Jacques Bergier

"LE MATIN DES MAGICIENS"

(jutro charodejeu)

odlichna zadeva....she v print verziji...verjetno, da pri nas nikoli ne bo zagledala dneva luchi....govori pa o NACISTICHNI MISTIKI....kako je pravzaprav nacizem nastal iz Berlinskega teozofskega drushtva....vredno branja....

666 zlobijeu....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Marguerite Yourcena

Hadrijanov dnevnik

Seveda to v resnici ni Hadrijanov dnevnik, čeprav je pisan v prvi osebi...

Pisateljica je 20 let zbirala material in preučevala Hadrijanovo obdobje..nastala knjiga, ki verno opisuje to obdobje...z vsemi filozofi, pesniki, umetniki..in njihovimi deli...

Astra

Per aspera ad astra

Guest sanjalica

Tri knjige me čakajo:

Beigbeder Frederic, 2.999 SIT

Nicholas Sparks, Ljubezen v steklenici (mislim da je limonada, ker je film tudi bil limonadast...ampak...včasih je treba prebrat tudi limonado)

in

Feri Lainšček - Ločil bom peno od valov

Bomo videli....

Kalisto; avtor Vesna Milek... pa saj jo že vsi poznate zato se ne bom trudil opisovanjem... mi je bla všeč. Med drugim, ko se Slovenska ženska čisto "razgali" pred bralcem. "Vse to sem JAZ..." je povedala Vesna. Vsaka čast njej.

Tam sem se saj naučil, kako ženska deluje.x:)x

Zdajle sem trenutno ful v branju pravljic in podobnega za diplomo.. Ampak tole sem danes prebrala in jo res priporocam - Alenka Goljevscek: Med bogovi in demoni; liki iz slovenske mitologije.

Zenska ima krasen stil pisanja, v bistvu opise vse poglavitne slovenske mitoloske like, od povodnega moza, sojenic, kurenta, bele kace... ampak ni kaj pretirano esejsko vse skupaj, ampak strasno zabavno napisano.. Tko mal, za splosno izobrazbo :xx!: x;)x

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

• 2 weeks later...

Dr. karl Koning: BRATJE IN SESTRE (zapovrstje rojstev kot usojenost)

..." ... so prvi otroci, ki nenehno polagajo in vzdržujejo temelje tega templja. Stavba človeštva temelji na delu prvorojencev; na tem, kar na zemlji pretrpijo in prenesejo, ko doživljajo stisko sveta. Drugorojeni otroci so stebri in arhitravi tega templja. Opirajo se na temelje, ki so jih položili njihovi starejši bratje in sestre. Sami pa se poganjajo navzgor in nosijo streho - prispodobo neba, ki se boči nad nami. In kaj preostane tretjim otrokom? Oni so krovci! Med nebom in zemljo opravljajo svoje delo in oblikujejo kupolo templja. Biti tretjerojeni otrok je visoka služba - in tudi zelo nevarna! zato jih na poti k cilju toliko omaga. Ampak kako bi mogli ostati brez krovcev? Brez otrok iracionalnega, ki vidijo prihodnost, kot bi bila že sedajost?..." ...

...zelo zanimivo razmišljanje o tem, kako vpliva na socialno vedenje zapovrstje (sem kar ta izraz uporabila, ker se boljšege ne spomnim) rojstev v družini... xbookx xzobkox

Jaz pa mam fejst rada verze..npr. od Neže Maurer (knjiga:Tej poti se reče želja)...

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

• 4 weeks later...
Prebrala Nekaj vijoličastega : Alice Walker . Simpatična knjigca, v bistvu se pred očmi odvija preobrazba iz pokorne ženske, v močno, samostojno, pa vseeno ljubeče bitje. Pa ni kakšna zatežena, moreča zgodba, na trenutke se prav nasmeješ.
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...