Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Vsem toplo priporočam knjigo z naslovom Krog življenja od Elisabeth Kubler Ross. In čeprav je priporočam vsem, verjamem, da jo bojo prebrali samo tisti, ki jim je res namenjena. :)

Lp

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Deli na socialnih omrežjih

Guest VilaSonca
CC rulz. mene je tok potegnilo notr, sm si hotela kar celo zbirko kupit prec, met doma vse, prebrat 100x skoz :D

pa sm se tolk presmejala x:Dx v bistvu čist resne zadeve pa to, sam tko napisano, da se sam režiš lahk :palec:

berem zdaj Pot u Ištlan (sbhv.) ... preden sem se ufurala, sem že prebrala pol knjige ... ampak me zabava. xDDx

v bistvu mi je vseeno, kaj v Castanedovih knjigah je "resnično", kaj "izmišljeno", jaz vse te Don Juanove bedarije vzamem v zakup. teslo. xDDx x:Dx

berem zdaj Pot u Ištlan (sbhv.) ... preden sem se ufurala, sem že prebrala pol knjige ... ampak me zabava. xDDx

v bistvu mi je vseeno, kaj v Castanedovih knjigah je "resnično", kaj "izmišljeno", jaz vse te Don Juanove bedarije vzamem v zakup. teslo. xDDx x:Dx

Sem tudi jaz mnenja, da je Castanedo zabavno brati ne glede na to, ali je vse skupaj izmišljeno ali ne, čeprav se bolj nagibam k prvemu. knjige so pa res cool. x8Dx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Guest VilaSonca

ko bo čas, pridem pa po legende Indijancev. xDDx

ne ne, ne more biti izmišljeno. jaz si želim, da ne bi bilo izmišljeno. x:px

spet sem se prekomerno navdusila,pa moram vsem priporocit-haruki murakami-kafka na obali.tkooo not padla,sem bila na peljescu,kjer ponoci zavijajo SAKALI!!!ja no,ne mores verjet...in je bila knjiga v cistem sozvocju s kozmosom,tako da so me vse ostale knjige potem,pustile ravnodusno.govori o petnajstletnem fantu,ki zbezi od doma,da bi nasel sebe...ampak to niti priblizno ni pravi opis,ker v resnici je se bols...berem ze drugo njegovo...marsa ti si murakamija predelala,se spomnim da si ga tukajle priporocila.super je!

Tudi jaz stojim v vrsti x;)x Nisem prebrala samo še te zadnje- si jo bom morala zgleda prej kupit, kot pa jo bom dobila v knjižnici.

Evo - prebrala nazadnje Žena popotnika v času. (spet avtorica ušla iz spomina). Tako not padla, da šla na netu pol preverjat, če kronomotnja zares obstaja x:Dx

Sicer pa - glede na to, da vedno na minute v knjižnici - dedc zunaj s parkiranim avtom,jaz pa hitro hitro..in temu primerno samo vzamem knjige s police in doma penim, kaj za enega vraga sem si pa privlekla...ena knjiga je o ugrabitvah v Kolumbiji - dosleden opis dogajanja in ključnih dogodkov in oseb..marsikaj izvedela o kokainski mafiji..prebrano, dotaknilo..pol pa neko očitno krvavo kriminalno zadevo. do nadaljnega neprebrana.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Tudi jaz stojim v vrsti x;)x Nisem prebrala samo še te zadnje- si jo bom morala zgleda prej kupit, kot pa jo bom dobila v knjižnici.

Evo - prebrala nazadnje Žena popotnika v času. (spet avtorica ušla iz spomina). Tako not padla, da šla na netu pol preverjat, če kronomotnja zares obstaja x:Dx

Sicer pa - glede na to, da vedno na minute v knjižnici - dedc zunaj s parkiranim avtom,jaz pa hitro hitro..in temu primerno samo vzamem knjige s police in doma penim, kaj za enega vraga sem si pa privlekla...ena knjiga je o ugrabitvah v Kolumbiji - dosleden opis dogajanja in ključnih dogodkov in oseb..marsikaj izvedela o kokainski mafiji..prebrano, dotaknilo..pol pa neko očitno krvavo kriminalno zadevo. do nadaljnega neprebrana.

ti morš deca zamenat ne pa knjige x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Trenutno berem eno boljših knjig..."ČASOVNA PUŠČICA" od Amisa...Prav paše v tem pofukanem dežju in sivi utopični svetlobi!

Življenje poteka v tej knjigi poteka ravno obratno, kot pri "nas". Torej, začne se s smrtji, se zbuidš, si v zelo slabem stanju, potem pa se malajša, postaja bolj zdrav, nazaduje v službi, pozna vedno manj ljudi...

Še najbolj zanimivo pa je, da so obrnjeni res čisto vsi procesi. Naprimer od nakupovanja v trgovini, pa do kuhanja, obedovanja, in pač to opravlanje poterbe...

Pa še ta fora, najprej so zdravi, potem grejo k zdraviku, ki jim reče da je vse uredu, potem zbolijo, grejo spet k zdravniku, potem mu dajo recept in kmalu so spet zdravi...

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

Meni sta pa všeč knjigi Življenje kot igra - Wayne W. Dyer, ali pa Eckhart Tolle - Zdaj!Resnično tvoj je samo ta trenutek

Dyerja ne poznam, če pa ga omenjaš hkrati s Tollejem (knjiga "Zdaj" je res izredna), potem me zanima. x8Dx. Hvala za namig.

je kdo brau "on the road" od jacka kerouaca x?x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

seveda, vcas (v mojih krogih) ni blo nobenga, ki je ne bi.

Kultna knjiga, definitivno za prebrat.

(ne vem pa, s kaksnimi ocmi bi jo zdaj brala, ker je minil vec desetletij odkar sem jo x:px)

velik teh kultnih piscev je rib. x:)x

Tud Steinbeck (Cannery row itd.)

CC zakon, nenazadnje je zelo berljiv in duhovit, najbl pa mi pase njegova iskrenost in ta vnetost, samoizprasevanje in ta trma njegova in to.....

sem jo brala pred cca 25 leti, pa mi niso potegmnile (se one rumene, sr/hr), potem pa sem jo brala ponovno pred kakimi 12-imi in sem uzivala (vendar samo prve 4 so mi vsec, druge so itak 'raztegovanje' dotedanjih del, pa se prevod je drugacen, slabsi, kot da se na koncu ze ne bi vec posvetil, da si prav videl, kako bi najverjetneje moral pisat (pa ni)).

Tako da me je zivcno delal.

Prve 4 pa zakon! xokx

Na morju sem rpebrala 4 knjige.

Eno dost brezvezno kriminalko, ki se ne spomnim naslova, 2 Coelhovi in 1 Deepaka Chopre.

Coelhovega Prirocnika bojevnika luci sem nekoc ze imela sposojenga, mal preletela, se mi je zdel, nc novga, pa ga neprebranega vrnila.

No pa se mi je spet pojavil, tokrat ga vzela, prebrala.

Ceprav menim isto, da pac nc novega, mi je blo vseen ga vsec prebrat, je pasal v moje momente. x:)x

Prebrala sem tud Carovnico iz Portobella, ki me je najprej navdusil nacin - da ne pise kot nekdo, ki govori oz. povezuje zgodbo, pac pa skozi oci 'drugih'... da tako zgodbo izluscis: kaj skozi eno doloceno obdobje o eni osebi prav cca 7 folka (do 10).

Se mi je pa zdela mal za lase privlecena in me ni tok navdusila.

Pa se prevod ni bil tok dobr (ne vem kdo je prevajal, sicer je Blazka Mueller izvrstna prevajalka in sicer zelo cenim njene -Coelhove- prevode)... morda je rpevajalec/-ka isto dozivel... za lase privleceno.

pa so potem dialogi postavljeni tako, da je 'vse narobe', pogosto.

recimo nekaj kar bi morala oseba m. sp. izjavt v prvem sklonu ednine, je tam kar v mnozini oz. kot da nekdo drug nekomu drugemu govori..

da sem morala parkrat it brat nazaj, k me je motl oz. sem hotla vedt, KDO je reku in KAJ tocn sploh KOMU. x:o)x

me to mal 'razjezi'. Kot da un, k prevaja, se prebere ne. Tko povrsno... pa se pol tud cuti... je pa mozno, da je tko napisano, povrsno, pa zato tud tko prevedeno... ni notri unega zhara, bistva...

Oz. je, ampak se zdi, kot da bi zarad tega bistva na silo spravil skupaj ne prevec posreceno zgodbo.

Ena zenska se ful isce, svoje poslanstvo, kao je mela ful tezek lajf... a v bistvu pa nc tok tacga.

Coelho se je nekak ufural zdaj analizirat, se ukvarjat s tole zensko mocjo, energijo, vendar manjka tisto D.

Skratka, v primerjavi z Zahirjem, Alkimistom in 11 minutami (mensezdi je ta tud Coelhova) se tale skrije.

Nic posebnega, mal razocarana.

Zdej pa se 3. berem. x:o)x (*slucajno... sem jo ze prej v knjiznici vzela, pa pol Carovnico dubla pa njo vzela s sabo, tale me je pa doma pocakala) - sem se je zarad zoprnega oz. odbijajocega naslova do konca izogibala, no zdaj pa jo pac mam in berem - Ob reki Piedri je sedela in jokala...

Sem bolj na zacetku, tezko kej recem, a je spet o zenski energiji in ljubezni, a ze zdaj si upam rect, da mi ne bo tok vsec kot Zahir ali 11 minut.

Tud nad Choprovimi Hcerami radosti sem bla mal razocarana.

Se mi zdi podobno, da je zarad osnovnega sporocila knjige (ki je dobro, pomembno, ...) naplozal eno zgodbo, ki naj bi bla vidt kot polna cudezev in magije, ni pa nic posebnega, tud mal za lase privleceno.

Na koncu pa doda sporocilo, nekaksen pogovor med dvema *glavnima junakoma* in to je bistvo knjige in zarad mene, ce bi blo sam to, bi blo velik boljs.

Sem ze kaj od njega brala, pa me je rpesenetla tale knjiga - v smislu mal razocarala.

ampak vse skupaj, vse te 3, pa so imele neko podobno noto, energijo... ljubezen, bit tukaj in zdaj, posvecen... blabla...

No to je je cist pasal v kontext in saj je cist lustn mal potrjevat, kar si ze osvojil oz. vsake tolk na novo osvajas. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne poznam (cefurji raus) oz. nisem rbala, sam se mi pa znan zdi naslov... kdo je napisal? :8):

onole (3 mozje plus pes) sem tud brala prexd desetletji, jo je pa lani na mo0rju Tim bral in vsake tolk se je smeh razlegal od tam kjer se je valjal. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Coelhovega Prirocnika bojevnika luci sem nekoc ze imela sposojenga, mal preletela, se mi je zdel, nc novga, pa ga neprebranega vrnila.

No pa se mi je spet pojavil, tokrat ga vzela, prebrala.

Ceprav menim isto, da pac nc novega, mi je blo vseen ga vsec prebrat, je pasal v moje momente. x:)x

Skratka, v primerjavi z Zahirjem, Alkimistom in 11 minutami (mensezdi je ta tud Coelhova) se tale skrije.

Nic posebnega, mal razocarana.

Alkimista sem prebrala in mi je bil tud všeč medtem, ko sem prekratkim vzela Zahir in sem jo komaj do polovice prebrala...se mi je tako vlekla pa dolgočasen mi je bil...

Sem pa zdej začela brat knjigo o tem zakaj in kako so zgradili Taj Mahal, knjiga se imenuje Pod marmornim nebom, zgodba mi je blazno všeč in knjigo dobesedno jem. :) :palec:

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Guest VilaSonca

aha, Edward S. Curtis-North American Indian

čisto zaljubljena sem v indijance. :2src:

jaz in moje obsesije ... x:Dx

Mysti je všeč Mrha koščena a ne x:px x:px

Mogoče bi mogla kaj prepisat v temo Vegetarijanci x:o)x

Strašno :wOOt: Prva (in upam, da zadnja) knjiga, ki sem jo od daleč zagnala v smeti :ermm:

Dobila sem jo v dar, pa sem jo vzela na morje en dan.

Knjiga je napisana v bednem slogu, besedišče kot stranišče- obeh avtoric. Brez vsakršnega itelektualnega nivoja, plehkoba in vulgarnost.

Laično mlatenje prazne slame na temo hujšanja, škodljivi napotki, skregani z zdravo pametjo. Totalna komercijalna potegavščina :xx!:

Ampak...kar me je globoko pretreslo, kar mi je zazibalo tla pod nogami...so štorije iz klavnic in podrobnih opisov najbednejšega mučenja živali s strani psihopatov in drugih zelo bolnih ljudi.

Čeprav so se pravočasno oglasile v meni varnostne zaklopke, sem nekaj le prebrala...nakar sem v navzei in šoku vrgla knjigo v smeti. :bomb:

Izključno za mazohiste in vse tiste, ki verjamejo, da bodo shujšali, če ne bodo jedli mesa.

:sori:

aha, Edward S. Curtis-North American Indian

čisto zaljubljena sem v indijance. :2src:

jaz in moje obsesije ... x:Dx

si že brala Hanta jo? super je

danes grem po Murakamija. Matermu, pa ker je ta?

Sigurn bom pogruntala, da sem že brala, ponavad je že tok x;)x )

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

Sem pa zdej začela brat knjigo o tem zakaj in kako so zgradili Taj Mahal, knjiga se imenuje Pod marmornim nebom, zgodba mi je blazno všeč in knjigo dobesedno jem. :) :palec:

Že prebrala, odlična knjiga :palec: Zadnje čase sem pa precej razočarana nad knjigami... večina me razočara, še posebno romanov.Zdaj mam sposojenih spet cel kup. Upam, da bo vsaj ena dobra. Je bla komu fajn ljubezen v času kolere? Kdo priporoča kaj... romani ali kriminalke prosim=)

Tko da na konci zavijem med kakšne priročnike glede kristalov, aromaterapije, masaže in kuharske knjige-te me nikoli ne pustijo ravnodušne, še posebej tiste z naslovom čokolada x:Ix

Zuzana Brabcová - Leto biserov

Še ena knjiga ki mi je bila zelo všeč... zelo slikovito opisovanje doživljanja intimnega življenja ženske srednjih let :medal:

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...