Samson23 27. avgust 2008 Prijavi Deli 27. avgust 2008 ..na dopustu sem prebral Pelevlin-ovo Življenje žuželk in mi je blo zlo všeč... hude ideje... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janajam 27. avgust 2008 Prijavi Deli 27. avgust 2008 trije mozje v colnu brala pred leti in od tam mi je za vedno ostal v spominu prizor med psom in macko,neskoncno zabavna knjiga.v istem obdobju takrat sem brala polentarsko polico in imam ti dve knjigi nekako skupaj v glavi,obe sta skrajno duhoviti.sicer pa kar se tice marqueza,sem prebrala ogromno,a mi edinole ljubezen v casu kolere ni sedla.vleklo se mi je,pa skoz sem cakala,kdaj bosta junaka knjige koncno prisla skupaj.je pa res,da bi jo mogoce zdaj drugace videla.zame je sto let samote se vedno najljubsa njegova.prebrala drugo murakamijevo-norveski gozd in je tudi super.ceprav je kafka na obali se zmeraj zmagovalka.zdaj sem se lotila jeruzalem-a nekega slavnega portugalca,pa se dobro bere,ampak me ne potegne tema,tako da jo bom kar vrnila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 27. avgust 2008 Prijavi Deli 27. avgust 2008 hudo, se mi zdi, da ste ful dobrih knjig omenjali tlele...komi čakam, da naredim tale izpit in se znebim enih in istih tem, sam gasa v knjižnico in me ni ven iz sobe pol en teden.. Zadnji Harry je pa prvi na vrsti. (hehe, stala ta teden že dvakrat pred knjižnico.. in se zadnji trenutek obrnila in šla praznih rok domov... karkol vzamem, mi bo skrajšal čas učenja za en dan.. no go... ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 knjige o drugi svetovni vojni. fajn zadeva, brutalno na momente... mi je všeč taka tematika, zgodovinska, pa ko ni sam tisto pusto in hladno naštevanje informacij... Ti priporočam Primo Levi - Potopljeni in rešeni. Jaz sem jo imela za faks, ampak vseeno. Knjiga je super, ti da misliti, kako je izgledalo taborišče skozi uči preživelega intelektualca, ki je po napisani knjigi napravil samomor. Ni mogel preživeti... Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2008 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2008 mene pa po opisu nc ne pritegne, se mi zdi mucno in morasto...morda ce bi ze padla not....a da bi pa prav t(aksn)o si izbirala, pa rajs ne.pa se zivcno me naredi, tezko mi je... saj veste: "marsidko misli da ima dobro srce, a ima v resnici samo slabe zivce". Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 Ja, tudi jaz ne bi brala, če pač knjiga ne bi bila obvezna Ampak ko sem jo začela brati, je enostavno nisem mogla odložit. Sem jo dobesedno "požrla". Res s prav psihološkega vidika opisuje, kako se fašisti "prisilili" taboriščnike, da so namesto njih opravljali grda dela, kakšni so bili s karakternega vidika, kako so imeli največ težav v taborišču izobraženi ljudje, ker so krivico težko sprejemali,..Seveda se najdejo tudi kakšni še posebno kruti odlomki o zobeh, laseh in podobno, ki so ostali na dnu krematorija. Ampak - kaj čemo, to so dejstva, s katerimi se moramo sprijazniti Pa še en predlog - težka, a tudi zelo zanimiva knjiga za ljudi, ki jih zanima krščanstvo in kritika le-tega. Avtorica je Amati, naslov pa Zver in lepotica (ali pa obratno). Ta knjiga pa govori z antropološkega vidika o poročnem obredu - razlaga zakaj bela obleka, zakaj duhovnik, poročna noč... Praktično o žrtvovanju ženske, ki se zgodi s poroko. Znova - verjetno je ne bi brala, če ne bi bila na faksu. Dobro, da študiram da lahko berem zanimive knjige, ki jih sicer ne bi niti povohala.. Defenitivno priporočam! Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2008 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2008 Ja, tudi jaz ne bi brala, če pač knjiga ne bi bila obvezna Ampak ko sem jo začela brati, je enostavno nisem mogla odložit. Sem jo dobesedno "požrla". Res s prav psihološkega vidika opisuje, kako se fašisti "prisilili" taboriščnike, da so namesto njih opravljali grda dela, kakšni so bili s karakternega vidika, kako so imeli največ težav v taborišču izobraženi ljudje, ker so krivico težko sprejemali,..Seveda se najdejo tudi kakšni še posebno kruti odlomki o zobeh, laseh in podobno, ki so ostali na dnu krematorija. Ampak - kaj čemo, to so dejstva, s katerimi se moramo sprijaznitiaja sem spregledala (fax)... ja saj stekam, si mislim da je najbrz tko, ja... da pac zarad necesa si not padla, tud jaz bi utegnila, psihologija me je vedno zanimala oz. ce je blo kaj bl *tko* podano. ja ja, se strinjam, po 2. strani pa se mi zdi, da bi lohk pocas zacel naprej gledat...kajti stalno potrjevanje preteklosti (ceprav pa pac to tud mora bit) pa po drugi strani onemogoca premik naprej oz. zadrzuje v preteklosti in teh (istih) konfliktih.Nc ne bo nikol zmenjeno "do konca" in tko, da bi bli cist vsi totalno zadovoljni. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 Jst sm pa spet pri Castanedi. Zdaj berem Aktivna stran neskončnosti... se kar "potopim" noter v njegove knjige. In vedno bolj razumljivo mi je vse kar preberem. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 ja ja, se strinjam, po 2. strani pa se mi zdi, da bi lohk pocas zacel naprej gledat...kajti stalno potrjevanje preteklosti (ceprav pa pac to tud mora bit) pa po drugi strani onemogoca premik naprej oz. zadrzuje v preteklosti in teh (istih) konfliktih.Nc ne bo nikol zmenjeno "do konca" in tko, da bi bli cist vsi totalno zadovoljni.Ja, tako pač je, če si študent zgodovine Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2008 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2008 () jp, ale', men tud CC zakon....ne tok da ga cist obozujem in to, ga jemljem tacga k je, sam ga blazno maram, k je tak vnet in (samo)iskren.pa se smisel za pisanje ma in za humor.se dva dodatna plusa torej. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 jp, ale', men tud CC zakon....ne tok da ga cist obozujem in to, ga jemljem tacga k je, sam ga blazno maram, k je tak vnet in (samo)iskren.pa se smisel za pisanje ma in za humor.se dva dodatna plusa torej. Ja vse to kar si naštela.... Ampak glavno pa je to da mi odstira zavese... Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 Kar se tiče Castanede - manjkata mi dve knjigi (Magične kretnje in še ena), ki jih "nikjer" ni mogoče dobit (v teh spletnih knjigarnah). Kakšen nasvet - kje še pogledat? sam me zanima tud ta človekova temna stran. pač tam je in ne morem, da ne bi pogledala Isto Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2008 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2008 ce ves kdo je izdal, ti lohk morda zrihtam.morda pa clo posodim (sam morm pogledat, ce mam tle, k 3/4 nimam tu) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 Ja, Magične kretnje in Umetnost sanjanja. Izdajatelj - Gnostica . Bi pa knjige kupila - tiste iz knjižnice imajo preveč tujih "energij" na sebi :D Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2008 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2008 ja lohk zrihtam.clo cenejs k v knjigarnah. nove, disece. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 Superca, a mi lahko pišeš na zs? Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 3. september 2008 Prijavi Deli 3. september 2008 je pa neverjetno, kakšne razlike so med prevodi različnih Castanedovih knjig. berem te od založbe Gnosis. zdaj sem pri "Povestih o moči", komaj na 60. strani in moram reči, da me je ta prevod vrgel na rit. kakšna spretnost, izbira besed ... skoraj poezija. med vsemi prejšnjimi knjigami iz zbirke res nisem opazila razlike, čeprav prevajalec po vsej verjetnosti ni en sam. tukaj se pa takoj opazi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. september 2008 Avtor Prijavi Deli 3. september 2008 a si pogledala, kateri je? Loonanai - sele zdle vidla, velja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 3. september 2008 Prijavi Deli 3. september 2008 Uroš Kalčič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 3. september 2008 Prijavi Deli 3. september 2008 Strašno Prva (in upam, da zadnja) knjiga, ki sem jo od daleč zagnala v smeti Dobila sem jo v dar, pa sem jo vzela na morje en dan.Knjiga je napisana v bednem slogu, besedišče kot stranišče- obeh avtoric. Brez vsakršnega itelektualnega nivoja, plehkoba in vulgarnost. Laično mlatenje prazne slame na temo hujšanja, škodljivi napotki, skregani z zdravo pametjo. Totalna komercijalna potegavščina :xx!: Ampak...kar me je globoko pretreslo, kar mi je zazibalo tla pod nogami...so štorije iz klavnic in podrobnih opisov najbednejšega mučenja živali s strani psihopatov in drugih zelo bolnih ljudi.Čeprav so se pravočasno oglasile v meni varnostne zaklopke, sem nekaj le prebrala...nakar sem v navzei in šoku vrgla knjigo v smeti. Izključno za mazohiste in vse tiste, ki verjamejo, da bodo shujšali, če ne bodo jedli mesa. Najprej naj povem, da mi knjiga ni bila všeč, ampak se v večino stvareh absolutno NE strinjam s tabo. To, da gre za laično mlatenje prazne slame na temo hujšanje NE DRŽI. Se strinjam, da se avtorici ne izražata najlepše in tudi mene ta stil moti, ampak vsa dejstva, ki jih navajeta, so dokazana z raznimi raziskavami različnih univerz, zdravnikov, zdravstvenih ustanov. Če je ne bi tako hitro zagnala v koš, bi na proti koncu knjige videla, kdo je kaj dokazal in kdaj. Nikjer ne piše, da če samo nehaš jest meso, da shujšaš (potemtakem bi jaz zgledala kot Gisele Bundchen). To je bullshit. Je pa res, da zagovarjata nemesno prehrano (kar je meni logično, sploh pa glede na podatke, ki sta jih navedli... tebi mogoče ni). Na koncu je seznam živil, ki jih lahko ješ in so zdrave zate. Sem prepričana, da ta živila vsebujejo vse, kar človeško telo potrebuje (tudi tako hudo opevan B12). Knjiga je na nek način vulgarna in to je tudi tisto, kar meni ne sede, ne pa govorit, da je mlatenje prazne slame, ker je to neumnost.Ena izmed avtoric je nutricionistka. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sh1nda 3. september 2008 Prijavi Deli 3. september 2008 življenje je tvojemodrost starega učiteljazdajdo skrajnih mejasvetlo modrokar nam mame niso povedale, očetje pa niso znali te knjige je težko komentirati........ker v vsakem pustijo drugačen, vsekakor pa pozitiven pečat.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 7. september 2008 Prijavi Deli 7. september 2008 Najprej naj povem, da mi knjiga ni bila všeč, ampak se v večino stvareh absolutno NE strinjam s tabo. To, da gre za laično mlatenje prazne slame na temo hujšanje NE DRŽI. Se strinjam, da se avtorici ne izražata najlepše in tudi mene ta stil moti, ampak vsa dejstva, ki jih navajeta, so dokazana z raznimi raziskavami različnih univerz, zdravnikov, zdravstvenih ustanov. Če je ne bi tako hitro zagnala v koš, bi na proti koncu knjige videla, kdo je kaj dokazal in kdaj. Nikjer ne piše, da če samo nehaš jest meso, da shujšaš (potemtakem bi jaz zgledala kot Gisele Bundchen). To je bullshit. Je pa res, da zagovarjata nemesno prehrano (kar je meni logično, sploh pa glede na podatke, ki sta jih navedli... tebi mogoče ni). Na koncu je seznam živil, ki jih lahko ješ in so zdrave zate. Sem prepričana, da ta živila vsebujejo vse, kar človeško telo potrebuje (tudi tako hudo opevan B12). Knjiga je na nek način vulgarna in to je tudi tisto, kar meni ne sede, ne pa govorit, da je mlatenje prazne slame, ker je to neumnost.Ena izmed avtoric je nutricionistka. Da je knjiga zgolj mlatenje prazne slame je pač moje osebno mišljenje, ti meni ne govorit kako naj oblikujem svoje mnenje o zadevah. Žal je vegetarjanstvo še naprej tvoja šibka točka, takoj postaneš agresivna in žaljiva do vsakogar, ki ne podpira brezmesnega prehranjevanja. Večkrat sem vsa ta leta na forumu zasledila, da se pravzaprav ves čas otepaš odvečnih kilogramov. Pri tem obelodanjaš svoje dietetične jedilnike in strategije (npr-izpuščanje obrokov) in širokogrudno pišeš dietetične recepte, kjer pri zaslajevanju na veliko uporabljaš Natreen. Nakar čaz čas spet pišeš, da si se (spet) zredila in tudi priznavaš, da ti odvečni kilogrami predstavljajo večji problem in podobno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. september 2008 Prijavi Deli 7. september 2008 Agresivna? Lepo te prosim. Vse kar sem hotela povedati je to, da so stvari v knjigi podprte z dokazi in raziskavami. Nič drugega. Zato se mi ne zdi mlatenje prazne slame. Agresivna nisem. Tudi ne silim ljudi v vegetarijanstvo (vsi moji jedo meso) in mi je popolnoma vseeno za ostale. Kaj jedo itd. Žaljiva do tebe nisem bila. Ti pa do mene si in pišeš o meni napačne informacije (ma izvoli, če se bolje počutiš).NIKOLI nisem hujšala z izpuščanjem obrokov. MA NIKOLI! To je prvo kot prvo. Da pa izpustim kdaj kakšen obrok iz lastne pozabljivosti, prezaposlenosti oz. malomarnosti, pa priznam. Kot vsak. Natreena že kar precej časa nisem sploh videla (pravzaprav sem ga uporabljala samo pri enih sadnih zadevah, pa še to redko), tako da ne pretiravaj. Recepti so pa super. Kaj imajo moji odvečni kilogrami (čeprav ti ne veš, kaj so zame odvečni kilogrami...lahko so zame tisto, s čimer bi bila druga oseba čisto zadovoljna...ampak to je moja osebna kaprica, vsak ima svoje... brat me ni treba) pri tem? Enake probleme sem imela tudi, ko sem jedla meso. Čudno, da človek ne pomisli, da je mogoče problem v ščitnici... Lahko bi bil tudi v čustvenem prenajedanju? Ali pa karkoli že. Kar pa ne pomeni, da ne ve, kaj je prav... Ampak če ti paše sklepat po svoje... izvoli... Pa oprosti za napačno izbiro besed prej...pravzaprav je bilo samo to. Ampak dobro.. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. september 2008 Prijavi Deli 8. september 2008 Jst se pa prov matram z "Ime rože" (U.Eco). Sploh mi ne paše, sam jo bom "požrla", pa če je to zadnja knjiga, k jo preberem v lajfu ne štekam teh opatovsko/meniških zadev, poleg tega je notri toook velik latinščine, da me srat prime vsakič, ko naletim nanjo. No, sej zato bo pa tok časa trajalo, da jo preberem, sam prebava je pa super Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 8. september 2008 Prijavi Deli 8. september 2008 Še so ljudje, ki se ne bojijo govorjenja na glas, kriljenja z rokami, življenja in odgovarjanja v verzih. Priporočam intervju s Tonetom Pavčkom p.s. drugače je ponovitev jutri ob 12h na SLO1, jaz sem totalno inspirirana še od včeraj zvečer... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.