nimbus 10. september 2008 Prijavi Deli 10. september 2008 ammm... sej je dobr ko človek bere dobre knjige,ampak še boljši občutek je pa to goro knjigzamenjat za zvezdno nebo. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 10. september 2008 Prijavi Deli 10. september 2008 Jst se pa prov matram z "Ime rože" (U.Eco). Sploh mi ne paše, sam jo bom "požrla", pa če je to zadnja knjiga, k jo preberem v lajfu ne štekam teh opatovsko/meniških zadev, poleg tega je notri toook velik latinščine, da me srat prime vsakič, ko naletim nanjo. No, sej zato bo pa tok časa trajalo, da jo preberem, sam prebava je pa super Cookie, super si Inat do konca: 'E sad neću i kako ja hoću...' Film je boljši, lažje prebavljiv . Sean Connery...pa manj krut konec...bi si ga še kdaj ogledala, a je na kruta scena, ko derejo prasce, pa me mine, da bi gledala Velikan mi že več let reže to sceno ven... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klančica 10. september 2008 Prijavi Deli 10. september 2008 Jst se pa prov matram z "Ime rože" (U.Eco). Sploh mi ne paše, sam jo bom "požrla", pa če je to zadnja knjiga, k jo preberem v lajfu ne štekam teh opatovsko/meniških zadev, poleg tega je notri toook velik latinščine, da me srat prime vsakič, ko naletim nanjo. No, sej zato bo pa tok časa trajalo, da jo preberem, sam prebava je pa super ha. jaz sem jo v prvo z veseljem prebrala - mi je šla v slast - ampak to je več kot deset let nazaj. pol sem gledala film. se mi je zdel http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/sick.gif v primerjavi s knjigo. pol sem pa knjigo spet primla v roke pred par mesci. in obupala po par straneh :!: :!: :!: in mi ni blo jasno, kako sem jo pred leti s takim užitkom prebrala. a si zihr, da boš rinla skoznjo? Citiraj vaja dela mojstra, če mojster dela vajo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 10. september 2008 Prijavi Deli 10. september 2008 sej če zignoriraš vse tiste latinske stavke čist nič ne zamudiš..ja, tole še ena knjiga, ki bi jo spet lahk v roke prijela... nazadnje mi je bla super.. sem si pa danes rezervirala zadnji del Harryja Potterja. Sem ga hodila pol leta iskat v knjižnico pa skoz izposojen, zdaj sem pa rekla, da si zaslužim nagrado za narejen izpit.. in sem ga kar rezervirala tko da nestrpno čakam mail.. pol me pa en dan in eno noč ni na spregled, dokler ne zmanjka knjige Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klančica 11. september 2008 Prijavi Deli 11. september 2008 sej če zignoriraš vse tiste latinske stavke čist nič ne zamudiš..ja, tole še ena knjiga, ki bi jo spet lahk v roke prijela... nazadnje mi je bla super.. sem si pa danes rezervirala zadnji del Harryja Potterja. Sem ga hodila pol leta iskat v knjižnico pa skoz izposojen, zdaj sem pa rekla, da si zaslužim nagrado za narejen izpit.. in sem ga kar rezervirala tko da nestrpno čakam mail.. pol me pa en dan in eno noč ni na spregled, dokler ne zmanjka knjige tole pa jaz tud rada preberem, pa tud še nisem ta zadnjega. sem mal pozabla nanj. hvala, k si spomnla Citiraj vaja dela mojstra, če mojster dela vajo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. september 2008 Avtor Prijavi Deli 11. september 2008 mene pa ne pritegne ne knjiga, ne film (ime roze). mi ni vsec 'tak' trip. totalen dolgcajt.sm se tud enkrat hotla prebijat cez knjigo, pa sm hitr nehala oz. nisem niti zacela, glih zato, k ce pa ze zacnem, pa se tud jaz pregrizem do konca... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. oktober 2008 Prijavi Deli 7. oktober 2008 Karmen Šterk: Serijski morilec - normalen psihopat patološke matere. Obvezno za vse, ki jih zanima psihoanaliza....tudi v pomenu analize psihotov tokrat. Zdaj sem še bolj pro-choice in anti nejasnim odnosom. En citat nekega angleškega avtorja za ocvirek...Ko so prišli v dom tistega psihota, ki je inspiriral film Psycho: "There was an armchair...with real arms." Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 7. oktober 2008 Prijavi Deli 7. oktober 2008 Karmen Šterk: Serijski morilec - normalen psihopat patološke matere. ima pa Karmen še novo knjigo -Šterk, Vrtačič -Serijska kultura, popularni morilec, sam zna bit da je že razprodana. Mi je pa sedla ena zadnjih knjig, ki sem jih prebrala Poletje v Belfastu -Lucy Caldwell, pa Za mojo malo in pa Plesalec. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cloe 9. oktober 2008 Prijavi Deli 9. oktober 2008 Isabel Fonseca - POKOPLJI ME POKONČNO Boris Pahor - NEKROPOLAEva Menasse - VIENNAJohn Shors - POD MARMORNIM NEBOMSouad - ŽIVA ZAŽGANAErnest Hemingway - KOMU ZVONI Lp cloe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 11. oktober 2008 Prijavi Deli 11. oktober 2008 SOčasno čitam vsaj 5 knjig Odvisno od filinga in nivoja utrujenosti, ker čitam (samo še) v postelji pred spanjem Obožujem biografije.Trenutno obdelujem biografijo Woody Allena- katerega, če odmislim njegov nagravžen izgled- obožujem.Dobra knjiga, delno v obliki intervijuja , zelo intimna, igralec precej sprosti zavore, ključ njegovega živlenja je v tem vrstnem redu:-ljubezen do NYC- psihoanaliza- ženske in njihova vloga v njegovem življenju- filmarija- jazz*Z muko včasih čitam dalje Madonnino biografijo. Na momente za kozlat. Sem jo pred občudovala, ker je ženska z vztrajnostjo parne lokomotive, čeprav mi njena glasba ni všeč.Ampak za kakšno ceno in koliko trupel je ustvarila? Promiskviteta in spolna devianca :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 13. oktober 2008 Prijavi Deli 13. oktober 2008 Dobila v dar Benkino Pocestnico , lusna knjigak, se kar pozira Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 14. oktober 2008 Prijavi Deli 14. oktober 2008 Očarljivi skupinski samomor - Paasalinna.. Finski črni humor - nepremagljiva knjiga Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. oktober 2008 Prijavi Deli 16. oktober 2008 Kupil Gomoro od Roberta Saviana. Tip napisal knjigo o ita mafiji - camorri v Neaplju, zaradi tega sprejel številne smrtne grožnje, od izdaje ga nenehhno spremljajo osebni stražarji, zadnja je bila, da bo do Božiča mrtev. Po knjigi tud film, ki je dobil grand prix v Cannesu. Salman Rushdie boja proti organiziranemu kriminalu. Me prav zanima.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 16. oktober 2008 Prijavi Deli 16. oktober 2008 Očarljivi skupinski samomor - Paasalinna.. Finski črni humor - nepremagljiva knjiga To mi delaj! Paasilina rulz :palec: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 16. oktober 2008 Prijavi Deli 16. oktober 2008 Ja, zdele sem pri Gozd obešenih lisic - z.a.k.o.n, res! Tipu se dogaja, jaz se včasih prav režim ko berem, ko si tako živo predstavljam... Moj me samo čudno gleda in si misli - "kako ji dogaja ob BRANJU knjig"... Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. oktober 2008 Prijavi Deli 24. oktober 2008 Routledge History of Philosophy, Vol. 06. The Age of German Idealism aja, pa trstenjakova zgodovina filozofije... toplo priporočam Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 Berem tam da nekdo žali knjigo Umberta Eca.Blasfemija! Če gre za Ime rože, še toliko večja. Sodi v izbrani panteon leposlovja in ob bok ji lahko štejem samo Gracianov Criticon, potem pa se ne spomnim nobene več, ki bi prišla blizu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 Berem tam da nekdo žali knjigo Umberta Eca. Problem pri tej knjigi je ta da jo lahko razume samo človek z zelo širokim spektrom znanj, zanimanj karkoli že. je nekak Alan Ford književnosti, zame najbolj genialna knjga vseh časov. Strokovnjaki jo običajno ne morejo razumet. Skratka nedotakljiva! Nimbus:"Ampak še boljši občutek je pa to goro knjigzamenjat za zvezdno nebo." Tole jes trenutno berem . Aja, pa Tolle: Zdaj sem spet vzel v roke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 Teolog [oz. študent teologije še] pravi o knjigi takole:http://erlah.net/2008/07/27/umberto-eco-ime-roze/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 28. oktober 2008 Prijavi Deli 28. oktober 2008 Foucaltovo nihalo sem prebrala ene četrt - trdno odločena, da me templjarske zadeve zanimajo in sploh...pa..no in ko sem jo hotela podaljšat..je nisem več mogla, ker bila rezervirana Zdaj berem Veronika se hoče ubiti.Imam pa en kup knjig pri postelji.(mater sem daleč prišla, da si knjige v pojstlo jemljem ) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 28. oktober 2008 Prijavi Deli 28. oktober 2008 Zdaj berem Veronika se hoče ubiti. Veronika se odloči umreti . Super knjiga, mene je kar malo zanesla... Baje je tudi Coelhovo najbolj "avtobiografsko delo"... http://www.zrss.si/doc/SLO_SLO_Veronika%20...ci%20umreti.doc Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 28. oktober 2008 Prijavi Deli 28. oktober 2008 Pa res.Sram me bodi Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 28. oktober 2008 Prijavi Deli 28. oktober 2008 Tašča-Azra Širovnik ....vse je res... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 28. oktober 2008 Prijavi Deli 28. oktober 2008 Imam pa en kup knjig pri postelji.(mater sem daleč prišla, da si knjige v pojstlo jemljem )Zdaj ti je lahko jasno, zakaj je Agatha Christie v postelji zadovoljila več moških, kot katerakoli druga ženska. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 28. oktober 2008 Prijavi Deli 28. oktober 2008 Pa še ena dobra knjiga. Karl Marx - Kapital (Borchardt edition) Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.