Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

V mariborski Kazinski dvorani pa so pred dnevi predstavili novo knjigo (ne)znanega avtorja, ki na 777 straneh in v 7777 izvodih govori o nareku razuma in o preprostih odgovorih, ki jih znanost že dolgo išče.

Skrivnostni avtor romana [psi] se ne želi postaviti pred svojo stvaritev, saj je kot trdi, knjiga pisala njega in ne on nje. "Če bi se avtor razkril, bi bralec v knjigi in prigodah iskal pisca besedila, njegovo dosedanje delo in njegova kvazicije, ne pa sebe, kar je bistvo knjige, " je dejal avtor. "Knjiga je plod sanj, ki so se zgodile v noči na 25. december 2007. V njih sem videl vse to, kar je zapisano v knjigi, ki sem jo na koncu sanj držal v roki natančno takšno, kot sem jo izdal. Pisec v njej ni bil podpisan in tega sem se tudi sam držal," je še povedal.

Svojo knjigo razlaga kot prispodobo življenja, spoznavanje sedmih skrivnosti - dokazov, resnice skozi doživetja novodobnega mladeniča Erosa, ki nenaključno po naključju zaradi nesrečne ljubezni naleti na psa in pozneje še na dvanajst svetov oziroma psihe dvanajstih ljudi in njihove značaje. Zato naj bi bila knjiga plod načrta življenja in ne človekovega uma. "Nikomur še ni uspelo razkriti nobenega od največjih še nepojasnjenih vprašanj človeštva z različnih področij, zato je toliko bolj nenavadnjo, da je pisec, ki o teh področjih nima predznanj, do odgovorov prišel v sanjah," je razložil avtor, ki v knjigi bralcu narekuje tempo, saj mu točno določa, kje, kaj, kdaj in koliko brati, zadnje spoznanje pa pušča odprto. Sam odgovor sicer pozna, a čaka na pr(a)vega bralca, ki bi lahko postregel s pravim odgovorom. Nagradil ga bo z nekaj več kot dvanajst tisočaki in dodatno stimulacijo od prodaje vsake knjige posebej. Resnica z lahko berljivim romanom [psi] je tako dostopna vsakomur. "da bi jo lahko prepoznali, se moramo najprej naučiti razumeti sami sebe," je še poudaril pisec. "Vse se je zgodilo po nareku razuma, o katerem doslej nismo vedeli skoraj ničesar," je dodal. Kot pravi avtor, bo tisti, ki se bo odločil za vnovično branje romana, presenečn ugotovil, da bere popolnoma drugo knjigo.

Roman [psi] naj bi bil ogledalo naše psihe, v kakršnem se še nismo ogledovali, napoveduje avtor. Če mu bo uspelo prodati 3600 izvodov, po sledil prevod v angleški in nemški jezik.

(prepisano iz Dobro jutro (mal vaje, ko sem že v staležu, da ne pozabim, da je moj job in fact šrajbanjex:px))x:)x Sounds interesting al ne?

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~
Deli na socialnih omrežjih

Res toplo priporočam knjigo Ukradeno sonce od Zorana Šteinbauerja. Ti da tak poseben pogled na življenje skozi tri ženske (babica, mama in hči). Predvsem pa skoz oči slepega http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Verjetno imam (samo) predsodek do slo.avtorjev knjig, ker jih enostavno ne berem. Bila oni dan v knjižnici in glih razmišljala, kaj hudiča naj pa zdej berem, ker knjig zame zanimivih enostavno ni xrolleyesx

okol mene pa sami slo.avtorji :o|o:

ene parkrat sem res poskusila, a sem se res silila, da sem knjige prebrala do konca. Prevečkrat sem omagala in knjigo enostavno vrnila v knjižnico. Ne vem, a mam sam smolo, da zmer neke depresivne knjige v roke dobim, al pa "porivajo/vulgarizem" non stop, pa še besedišče jim je ubogo.

Ajde, D.Muck je izvzeta.

Še dobro, da sem ravno na tukajšnjih straneh našla par izjemnih predlogov (Njegova temna tvar, Otroci Zemlje).

Peti dan mi je bil ravno tako všeč, čeprav je kar debela.

Kaj bi se še "splačalo" prebrati, da gre za zgodovinsko/znanstveno/pustolovsko/domišljijsko zvrst - nekaj lahkotnega, a ravno prav možgane zaposlujočega in da se obenem nekaj novega naučim/zvem? ZF ala Štopar po Galaksiji odpade, ljubavne priče ala Angelika ravno tako. Detektivske sem večinoma predelala, Tolkiena tudi.

Najrajši mam trilogije x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Še dobro, da sem ravno na tukajšnjih straneh našla par izjemnih predlogov (Njegova temna tvar, Otroci Zemlje).

Njegova temna tvar je tudi špeh. Nisem je še prebral, imam pa jo že nekaj let na wishlisti.

Kaj bi se še "splačalo" prebrati, da gre za zgodovinsko/znanstveno/pustolovsko/domišljijsko zvrst - nekaj lahkotnega, a ravno prav možgane zaposlujočega in da se obenem nekaj novega naučim/zvem? ZF ala Štopar po Galaksiji odpade, ljubavne priče ala Angelika ravno tako. Detektivske sem večinoma predelala, Tolkiena tudi.

Najrajši mam trilogije x:px

Priporočam serijo Dune.

Possible—but highly unlikely.

Zato pa je treba knjige pravočasno vrniti. x;)x Sicer si preberi Kingovega Izterjevalca, kaj se ti lahko zgodi. x:px

mislim, da vem, kaj bom, med drugim, brala na morju xbookx

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Verjetno imam (samo) predsodek do slo.avtorjev knjig, ker jih enostavno ne berem. Bila oni dan v knjižnici in glih razmišljala, kaj hudiča naj pa zdej berem, ker knjig zame zanimivih enostavno ni http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif

okol mene pa sami slo.avtorji http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif

ene parkrat sem res poskusila, a sem se res silila, da sem knjige prebrala do konca. Prevečkrat sem omagala in knjigo enostavno vrnila v knjižnico. Ne vem, a mam sam smolo, da zmer neke depresivne knjige v roke dobim, al pa "porivajo/vulgarizem" non stop, pa še besedišče jim je ubogo.

Ajde, D.Muck je izvzeta.

Najrajši mam trilogije http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Ne boš verjela. Veš, da jaz tud slovenski avtorjev sploh ne berem, ker mam tud nek zadržek. Ta je prvi roman, ki sem ga prebrala po verjetno končani osnovni šoli oz srednji. Se sploh ne spomnim. Pa še tisto je bilo obvezno branje.

Ta knjiga je bila pa zame res pozitivno presenečenje. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

• 2 weeks later...

Franja Bojc - Bidovec --> Ni neskončnih poti

Zelo dobra knjiga, ki prikazuje pisma, ki jih je pisala Franja svojemu sinu, in ubistvu predstavljajo celo njeno življenje in delovanje bolnice Franje.

Neuspeh ne obstaja,.. so samo ljudje, ki ne vztrajajo dovolj dolgo..

• 3 weeks later...

Za poletje, kolikor ga je še ostalo, bom dokončal Freudova zbrana dela pa Kapital komplet. Za kaj bolj lahkotnega zraven pa bo poskrbel Bertrand Russel. x:px

Sem pa ravnokar prebral od Žižka: First as tragedy, then as farce, Je tudi bolj nezahtevna, tako da se jo da priporočiti.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Mene pa zanima, če je kdo bral knjige Stieg-a Larsson-a, ki so zdej tolk popularne (na amazonu na prvih treh mestih)... a se za kaj?... al je to sam še en dokaz, da je kvaliteta obratno sorazmerna s popularnostjo???

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Prebrala sem kar nekaj knjig od Nore Roberts in Julie Garwood. Take, za krajšanje dolgih večerov. Prebereš jih pa tako, za dobro malco...

Včeraj začela brati Snežena roža in skrivnostna pahljača, ali nekaj takega. Opisuje življenje neke kitajske ženske od rojstva naprej... Čaka me še Šanghajska konkubina...

Prav včeraj sem razmišljala, da sem s pomočjo knjig in moje domišljije prepotovala že cel svet in vsa stoletja...

Kakšno razkošje.... a ne... vsaj zame.... :) xbookx x:o)x

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Za poletje, kolikor ga je še ostalo, bom dokončal Freudova zbrana dela pa Kapital komplet. Za kaj bolj lahkotnega zraven pa bo poskrbel Bertrand Russel. x:px

Sem pa ravnokar prebral od Žižka: First as tragedy, then as farce, Je tudi bolj nezahtevna, tako da se jo da priporočiti.

samo da ne boš izbral principia mathematica, ker te zna njena lahkotnost presenetiti. x:px

zbrana dela bodo uspeh. prejšni mesec sem uspel prebrat interpretacijo sanj in metapsihološke spise. v tem sklopu prebral tudi esej o logičnem času od lacana in slovar lacanovske psihoanalize. žižkov parallax view se mi pa praši že drugo leto. včasih jo malo pobožam, odprem in povoham, in si mislim:"Oooo, kako bi bilo lepo." x:Dx

trenutno pa slovensko filozofijo in ugotavljam, da smo na tem področju res reveži. kanta in hegla ni bral nihče do pred parih desetih let. poznali so platona in aristotla preko neotomizma. kaj češ, vse ima stranske učinke. tudi to, da živiš na vasi. :)

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

samo da ne boš izbral principia mathematica, ker te zna njena lahkotnost presenetiti. x:px

zbrana dela bodo uspeh. prejšni mesec sem uspel prebrat interpretacijo sanj in metapsihološke spise. v tem sklopu prebral tudi esej o logičnem času od lacana in slovar lacanovske psihoanalize. žižkov parallax view se mi pa praši že drugo leto. včasih jo malo pobožam, odprem in povoham, in si mislim:"Oooo, kako bi bilo lepo." x:Dx

trenutno pa slovensko filozofijo in ugotavljam, da smo na tem področju res reveži. kanta in hegla ni bral nihče do pred parih desetih let. poznali so platona in aristotla preko neotomizma. kaj češ, vse ima stranske učinke. tudi to, da živiš na vasi. :)

xrainbowx

O super, končno nazaj x:)x

Daj, javi se kaj na mail. Kar se slovenskih tiče, še vedno iščem zgodovino filozofije od Trstenjaka po antikvariatih brez uspeha. :o|o:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Daj, javi se kaj na mail. Kar se slovenskih tiče, še vedno iščem zgodovino filozofije od Trstenjaka po antikvariatih brez uspeha. :o|o:

če je važno, bi se jest na kšnga župnika obrnu. oni majo menda use živo, če se le hočjo mal potrudit. itaq pa je bil tut trstenjak.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

ja, sem dobil zadnjič v antikvariatu fenomenologijo II tko, da ti sposojeno vrnem... v kratkem. :)

trstenjak je pa napisal, zame eno boljših zgodovin filozofije x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Hellow, hehe. Js tut ful rada berem, trenutno so mi najbolj všeč knjige s podobno tematiko kot sta npr. Mi, otroci s postaje Zoo al pa Postaja Death. To so res tiste resnične, pretresljive izpovedi narkomanov, ki se dotaknejo srca, marsikaj se naučiš, zamisliš se, sploh če se sam ukvarjaš s kakšnimi drogami. Še ve mogoče kdo za kakšno knjigo, ki je podobna tema dvema, ki sm ju zgoraj navedla? Če kdo ve, naj mi prosim pove. Hvala! Lp
*TeHtNiCa*

Od otroci s postaje Zoo mi je ostala najbolj v spominu besedna zveza "fiksarska nevesta". ko smo hotli lokalni otroci biti podobni otrokom velemest. sam potem, ko smo prišli do odlomka, ko je moral Detlef potegniti tiča za deset mark, nam ni blo več tolk do tega. odraščanje pač.

xrainbowx

Fernando Pessoa

George R. R. Martin - Pesem ledu in ognja

v slo so ravno prevedli tretjo knjigo (od sedmih), prvi dve sta bile noro dobri.. Volkovi, zmaji, magija.. Ne vem, kaj imam z zmaji, ampak sem čist zaljubljena v njih http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif

George R. R. Martin - Pesem ledu in ognja

v slo so ravno prevedli tretjo knjigo (od sedmih), prvi dve sta bile noro dobri.. Volkovi, zmaji, magija.. Ne vem, kaj imam z zmaji, ampak sem čist zaljubljena v njih http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif

waaaaauuuu :palec:

a da bi nam jih pa prebrala, pa ne pride u poštev? :sori: xcivx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Sem prebrala kar nekaj dobrih knjig. Zaenkrat mi je se vedno vodilna sedma knjiga od Harry Potterja, ampak tudi ostale niso prav nic slabe. Zanimiva je tudi knjiga od Pullmana Severni sij. Se ze ne vem koliko casa spravljam, da bi celo trilogijo prebrala, ampak mi se ni ratal preostalih dveh knjig prebrat :o|o:

Kar se tice slovenskih avtorjev je itak Alamut zakon knjiga x:px . Ker mi je babica za rojstni dan prinesla eno knjig iz Mohorjeve druzbe, sem jo zacela zelo skepticno brat, ampak po parih straneh sem ugotovila, da je knjiga totalno zanimiva. Pripovedovala je zgodbo iz 4. stoletja, ko so bili na nasih tleh se Rimljani in se je odvijala na primorskem zgodovinska bitka med Rimom in Bizancem. Pa ne to ni zgodovinska knjiga, ampak kot en pustolovski roman, ki te dejansko poslje v tisti cas -> Jože Rode: Spopad pri mrzli reki :palec:

http://shrani.si/f/n/lZ/46ldb8qZ/byrdpixelbyfruitkait-d4l.png

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...