Skoči na vsebino

Knjige, ki so nam vsec

Marsa

Recommended Posts

Trenutno berem knjigo ŽIVLJENJSKI DIAMANT- ROY GOREYA odlična knjiga in zanimiv pisatelj

Bodite kakor sončni žarek, ki sije na blato, a nič ne izgubi na svoji lepoti. sv.Vincencij Pavelski

Prihodnost nas vznemirja, preteklost zadržuje. Zato torej nam sedanjost

uhaja.

FLAUBERT

Deli na socialnih omrežjih

js pa dobil učerej evangelij po focnu.

menda jezusov prijatelj iz otroških let... pa da vidm, če je bil večja nadloga kt jes... ker... na stara leta swa oba pametna in mučenika xcivx x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

waaaaauuuu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

a da bi nam jih pa prebrala, pa ne pride u poštev? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpg

Haha, a veš kolk strani ima to? Knjige imajo med 820 in 1100 strani :)

• 3 months later...

Anne Wambrechtsamer: Danes grofje Celjski in nikdar več (prebrala kot otrok in še zmer čiiiiist navdušena. Bohvet kaj bi bilo, če bi Ulrik zaplodil moškega potomca, potem za Habsburžane danes še vedeli ne bi)

Janez Jalen: Bobri (več na: http://sl.wikipedia.org/wiki/Bobri_%28roman%29)

al pa od F. S. Finžgar: Pod svobodnim soncem (več na http://sl.wikipedia.org/wiki/Pod_svobodnim_soncem)

je pa res vse bolj slovenske zgodovine x;)x

porkaš Vilinčica, tačas, k sm iskala linke opisov, si mi z jezika snela bobre

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

porkaš Vilinčica, tačas, k sm iskala linke opisov, si mi z jezika snela bobre

Hehe a veš, da sem tudi jaz najprej hotla dat linke zraven.

Vilinčica in Cookie, hvala. Nisem brala nič od tega. Upam, da bom jih uspela najti. x:)x

Malenkost - upam, da so prevedene, ali jih bereš tudi v slovenščini?

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

• 2 weeks later...

Napisal sem roman. Uspelo mi ga je izdati v e-obliki pri založbi Ruslica. Spomladi izide še v klasični, tiskani verziji.

Knjiga govori o sodobnem starševstvu, kot ga doživljajo sodobni očetje, ne manjkajo pa tudi občutja sodobnih mamic. Gre za zabavno in lahkotno branje.

Prvih 56 strani je brezplačnih. https://sites.google...e/urbansodoben/

lp Samo

kul, to bi blo pa zanimiv za prebrat x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

• 2 weeks later...

Minnie, preberi si Noriška rapsodija od Mini Malenšek xDDx

(pa še nekaj sem brala od nje, pa se ne spomnim ... :inocent: )

In skorajda obvezno: France Bevk - Umirajoči bog Triglav!

Lepo branje želim x:)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

:palec: Res je, kot kontra vsej tej poplavi. Znotraj poplave. Ker nekih silnih presežkov v tej knjigi ni. Je pa res da sem jo brala tako... površno, listala v bistvu. Zelo veliko šokantno atraktivnih prispodob za samoosvoboditev. Ne vem no. Kaj je tukaj novega?

Novo je, da avtorica kvalitetno/kritično opazuje našo (zahodno) družbo in da se ob branju, ne listanju -bralec kar strezne.

Novodobna literatura , ki je namenjena samopomoči- ravno vsak ima GARANT recept, za izboljšanje tega ali onega. Avtorica se fokusira predvsem na izbiro. Ta je tisti mučni instrument, ki v bistvu ne prinaša navidezno obljubljene svobode, tembeč povzroča tesnobo. AVtorica ne ponuja nekaj novega- torej kaj je tu novega- to, da le opazuje dogajanje. Namen knjige ni podajanje recepta za odlično, uspešno in zadovoljno življenje, temveč ena majhna streznitev ob prepolnem tržišču vseh možnih nasvetov za izboljšanje življenja.

Včasih so se ljudje zatekal k veri in molitvi. Potem je sodobni svet vse te šrecimo svetopisemske štorje prerastel in ljudje so potrebovali kaj drugega. Potem so izumili nova verovanja, sekte, verske ločine, ki so bile narejene bolj po moderno. Si zamisilš najstnika, ki bi mu v postmodermi dobi hoteli prikazati recimo- kako je hudič skušal Jezusa na Golgoti...eccc In zakaj vse to? Ker današnja družba premočno zagovarja svobodno izbiro, ki ljudi v bistvu navdaja z grozo. Ker je ta super mega izbira preveč prisotna in povsod. Človek bi moral imeti vsaj božanske lastnosti perfektnosti, da bi vse to sfolgal skozi!

Knjiga je dobro poljudnoznastveno čtivo- ki bralca v bistvu potolaži, da je - samo človek in da če ga pokrona v poplavi lastnih izborov, ki pa su mu bili v bistvu vsiljeni- ni nič narobe.

Ljudje smo ljudje, bodimo prizanesljivi do sebe in imejmo se radi. x:)x

Minnie, preberi si Noriška rapsodija od Mini Malenšek xDDx

(pa še nekaj sem brala od nje, pa se ne spomnim ... :inocent: )

In skorajda obvezno: France Bevk - Umirajoči bog Triglav!

Lepo branje želim x:)x

Aeval, hvala na predlogu x:)x

postavmo barikade pa začnemo mlotovke naokol metat. bolje umreti od šusa v glavo

.

.

.

kot od svobode tesnobne izbire. x:px

sam mam občutek, da bomo letošnji december spet hodil po lublan in klical iiiiiiiiiii, kolk je lepo okrašen. mislem, goreče barikade so veliko lepše. x;)x

te izbire, ki nam je pa ultimativno na voljo, pa enostavno nočemo videti...

ali barikade ali pa krediti, davki in sužnjelastništvo za golo preživetje.

to je ultimativna izbira, ki smo jo pa na žalost že izbrali.

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

postavmo barikade pa začnemo mlotovke naokol metat. bolje umreti od šusa v glavo

.

.

.

kot od svobode tesnobne izbire. x:px

sam mam občutek, da bomo letošnji december spet hodil po lublan in klical iiiiiiiiiii, kolk je lepo okrašen. mislem, goreče barikade so veliko lepše. x;)x

te izbire, ki nam je pa ultimativno na voljo, pa enostavno nočemo videti...

ali barikade ali pa krediti, davki in sužnjelastništvo za golo preživetje.

to je ultimativna izbira, ki smo jo pa na žalost že izbrali.

xrainbowx

Huda svobodna izbira (izbrati vnaprej podane opcije). Prava izbira je izbira, ki je nemogoča.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

• 2 weeks later...
Guest VilaSonca

trenutno J. D. Salinger-Varuh mlade rži.

pred tem sem pa od Möderndorferja-Nekega dne opoldne. tole sem bila pa žalostna ... edina njegova knjiga, ki me je naredila žalostno.

pa Nejca Gazvodo sem brala zadnje čase. bo še veliko dobrega izpod njegovega peresa. talentiran. :palec:

• 2 weeks later...
O, kakšna knjiga nebeških slasti. De Flagrorum usu in re veneria - O uporabi biča pri Venerinih zadevah. Spisal dobri zdravnik Meibom leta Gospodovega 1629 v Lyonu. Kaje vse hrani dragoceni vatikanski arhiv.

Verba vana aut risui apta non loqui.

Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Pavel Matej Rak: Za sedmim pečatom

jo ravnokar berem in mi je res super knjiga... pristen in jasen opis spontanih, zelo konkretnih in globokih duhovno-energetskih izkušenj

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...