Skoči na vsebino

Filmi, ki jih radi gledamo

Marsa

Recommended Posts

eternal sunshine of the spo0tless mind

Ful mega igra Jima Careya in Kate Winslet, posebna ljubezenska in, hm... futuristicna zgodba, zlo dobr narejen...

Ne me ganjat, ce vam nou vsec. x:)x

:o|o:

Moj "ljubljeni" Jim Carey... :vio:

Samo po tistem kar sem prebral na IMDB zna bit dober... x?x :palec:

Bom probal poiskat in pogledat, mogoče mi JC celo rata všeč... :inocent:

Jaz pa včeraj pogledal

Ladyhawke

Rutger Hauer, Michelle Pfeifer in Matthew Broderick

Fantazijsko-romantičen film, lušten za pogledat... :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

Changeling.

Odličen film, v določenem momentu me je spreletel srh, nejevera ...

Vsekakor pa vse pohvale - vreden ogleda.

Igra Angelina Jolie, je pa Eastwoodov ... tip obvlada :)

Popravljeno -> Nefertari

Sleep, angels will watch over you

And soon beautiful dreams will come true

Can you feel spirits embracing your soul

So dream while secrets of darkness unfold

Jst obožujem grozljivke! Ampak tiste psiho korejske scene... Čeprav tudi ameriške priredbe onih niso tako slabe... Najbolje pa je ko imaš 2 uri sociologije ob petkih in gledaš Shrooms ali pa the Descent, Yu-On in se userješ od strahu in sredi ure začneš upit v telefon in potem te seveda prfoksa ven vrže ampak to ni več bistvo... bistvo: med poukom ali pa službo glejte filme! x:px

Ne maram pa kakih romantičnih dram ko lohka še sladkorno bolezem fašeš ko so tako pocukrani.... Pa še preveč predvidljivi so - velik problem zame... huhu

Risanke so pa itak zakon! x:Dx

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela

Po nasvetu Petre Majdič sem si pogledal film Miroljubni bojevnik.

Film ima dobra sporočila: bodi prisoten v trenutku, odvrzi nepotrebno šaro iz misli, ne ujemaj se v čustva, bodi opazovalec, vsak trenutek je nekaj posebnega,..

Vseeno sem se počutil, kot da mi prodajajo ceneno "duhovnost", kot da bi gledal Karate Kida 8.del. Kakorkoli že, film je za pogledat, lahko bi ga imenoval motivacijski film, posnet pa tudi po resnični zgodbi, kar mu doda nekaj točk. :palec:

Po nasvetu Petre Majdič sem si pogledal film Miroljubni bojevnik.

Originalni naslov x?x x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Alef, Peaceful Warrior.

http://www.imdb.com/title/tt0438315/

x:Dx

Hvala... :palec: x:Xx

Običajno sta slovenski in originalni naslov toliko različna da se nikakor ne da ugotovit originala... xrolleyesx

Changeling.

Odličen film, v določenem momentu me je spreletel srh, nejevera ...

Vsekakor pa vse pohvale - vreden ogleda.

Igra Angelina Jolie, je pa Eastwoodov ... tip obvlada :)

Se strinjam!!!

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Gledal danes

Coach Carter

Film posnet po resnični zgodbi, film o vrednotah, o ciljih.

Malo spominja na

Edge of America o katerem je bilo že govora v tej temi.

Vreden ogleda... :palec:

jaz sem pa končno pogledala do konca a scanner darkly... drugače pa ker je meni osebno moda in kostumografija blizu je pa kraljica margot zelo odličen film ker je zelo dobro pokrit kar se tiče kustomografije.

drugače pa the descent ali pa shrooms! xsrcx

Nelson Mandela

jaz sem pa končno pogledala do konca a scanner darkly... drugače pa ker je meni osebno moda in kostumografija blizu je pa kraljica margot zelo odličen film ker je zelo dobro pokrit kar se tiče kustomografije.

drugače pa the descent ali pa shrooms! xsrcx

Potem ti bo mogoče všeč tale

Elizabeth s Cate Blanchett v glavni vlogi

In nadaljevanje

Elizabeth: The Golden Age

Cate Blanchett in Jordi Molla

3/4 filmov k ste jih zde3j nastel na konc ne poznam oz. jih pac nisem se gledala.

Alef, se od zadnjic na Jima C. x:)x

men je bil v zacetku zoprn oz. nekako odbijajoc, ker mi ni vsec tak humor, telesni, naturalisticni. xDDx ne maram prevec spakovanja pa tega...

pa vendar.... take mimike in gestikulacije nima prakticno nihce drug, v bistvu je car.

Ce pa pogledas recimo Trumana in se kak njegov film, pa (Eternal sunshine...), pa vidis da je totalen jack in posebnez, obcutljiv k shus in izvrsten igralec. x^x

O temle filmu; tokrat sem zraven zaspala in sploh se mi ni zdel tok fascinanten, prvic ko sem ga pa gledala, mi je bil pa za okol popadat. x:)x

Najbrz pa sam nisem bla in the mood, zato k vsebina, igra in vse... se mi pa se vedno zdi dbest...

Tko da je vsekakor za pogledat.

Zadnjic si omenjal un film o rasizmu, kjer sta igrala gene hackman in willem defoe, no pa sm vcer sele opazla, da ga je Parker reziral (nisem prej vedla). No pa sem se ob tem spomnila na film, ki bi ti bil skoraj govoto vsec: Midnight express.

Kaksen film! sej ga ze nisem 25 let gledala al pa kej tacga, sam smo ga gor nekajkrat in je hud. Ne vem ce ni bil prvi ta film, kjer se je uporabil ta utrip srca totalno nasponan... tko adrenalinsko. zdaj se ne bi to zdel najbrz nic posebnega, jasno, ker so ze vsi to uporabil.

Hud film!

Nisem nikogar se vidla, da bi omenil risanko Macek fritz (fritz the cat). to je pa totalna spica, nad noro narejeno, duhovito, mega, mal bl underground scena pa to... ni za kake obcutljive uchke. x;)x

NI recimo risanka, ki bi jo skupaj z otroki gledal v stilu: bomo risanko gledal. :D ;)

Sem pa med vikendom gledala 2 dobra filma po TV (oz. je bil clo se kaksen, sam tadva omembe bl rvedna): enmu je bil naslov mensezdi jean Harris (ben kingsley in izvrstna anette bening!! :eek: nisem vedla da je tok mega igralka, blazna igra, me je cist prilimal, pa dobr je bla povedana zgodba, se je vse prepletal pa tko. Po resnicnih dogodkih (nad cimer se rpaviloma ne navdusujem prevec).

Drug je bil pa vcerajsnji ameriski psycho, ki sem ga sicer ze 1x prej gledala, ampak ze dolg, pa tedaj se nisem nc vedla o igralcu Christianu Bale-u, ki je tud zlo dobr igral. Skratka, dober film, cist odstekan, sicer v bistvu mal.. ogaben, pac krvi je nekaj pa tko, sam je cist nekaj posebnega, mi je bil zlo svec - ze tedaj prvic in vcer.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

3/4 filmov k ste jih zde3j nastel na konc ne poznam oz. jih pac nisem se gledala.

Sem pa med vikendom gledala 2 dobra filma po TV (oz. je bil clo se kaksen, sam tadva omembe bl rvedna): enmu je bil naslov mensezdi jean Harris (ben kingsley in izvrstna anette bening!! :eek: nisem vedla da je tok mega igralka, blazna igra, me je cist prilimal, pa dobr je bla povedana zgodba, se je vse prepletal pa tko. Po resnicnih dogodkih (nad cimer se rpaviloma ne navdusujem prevec).

Drug je bil pa vcerajsnji ameriski psycho, ki sem ga sicer ze 1x prej gledala, ampak ze dolg, pa tedaj se nisem nc vedla o igralcu Christianu Bale-u, ki je tud zlo dobr igral. Skratka, dober film, cist odstekan, sicer v bistvu mal.. ogaben, pac krvi je nekaj pa tko, sam je cist nekaj posebnega, mi je bil zlo svec - ze tedaj prvic in vcer.

Verjetno je bil tale

Mrs. Harris

Zdi se mi zanimiv, ne poznam od prej, bom ga pa vsekakor probal najti... :inocent: x:Dx :palec:

American Psycho pa sem gledal pred leti.

Odličen film, ampak to je zame film za enkrat videt in nikoli več.

In si zapomnit sporočilo ko ga daje.

To kar film prikazuje, Amerika zdaj doživlja vse pogosteje tudi v RL.

Pa ne samo Amerika, žal... :sori:

JC jaz pač ne maram prav zaradi njegove pretirane mimike, s katero naj bi bil smešen, videl eno ali dve njegovi komediji, to je vse, meni ni bil smešen, in sem ga imel poln kufer za vedno.

Vedno pa rad ppogledam tudi drugo plat in film Eternal Sunshine še iščem.

Od filmov ki jih je omenjala Brusnica pa tudi jaz poznam samo The Descent.

Pa tudi za film Elizabeth: The Golden Age(Cate Blanchett in Jordi Molla) sploh nisem vedel da obstaja.

Našel slučajno ko sem iskal link za Brusnico na IMDB... :palec:

Pa še kot zanimivost

Petelinji Zajtrk

Zelo dobra ocena na IMDB... :eek: :palec:

Jaz ga sicer nisem videl in ga verjetno tudi ne bom, o slovenskem filmu imam pač svoje mnenje - mislim da ne bom nič zamudil če nobenega ne vidim... :vio:

Alef, se od zadnjic na Jima C. x:)x

men je bil v zacetku zoprn oz. nekako odbijajoc, ker mi ni vsec tak humor, telesni, naturalisticni. xDDx ne maram prevec spakovanja pa tega...

pa vendar.... take mimike in gestikulacije nima prakticno nihce drug, v bistvu je car.

x?x

Meni deluje kot slaba kopija Jerry Lewis-a... :inocent:

Tegale bi pa skoraj pozabil omenit

Out of Africa

Danes ob 20:00 na TV 1000.

Oglejta si ga... xsrcx :palec: :palec:

Pa še kot zanimivost

Petelinji Zajtrk

Zelo dobra ocena na IMDB... :eek: :palec:

Jaz ga sicer nisem videl in ga verjetno tudi ne bom, o slovenskem filmu imam pač svoje mnenje - mislim da ne bom nič zamudil če nobenega ne vidim... :vio:

a nisi prebral *moje ocene* xDDx??

Ko sem prav zarad tega filma osvezila slovenski film in cele slavospeve pela? xDDx xyesx

men je bil odlicen (tud sicer kriticna do slo filma)..

Ja, sej stekam, za Jima careya... sej pac nom te silila. x:o)x

no ampak hocm rect, da sm podobno ga percepirala v zacetku, pol sm ga pa cist drugac zacela gledat.

Ja, to je ta film, mrs. harris - fantasticna anete bening! :palec:

Out of africa sem pa glih vcer gledala na enem programu, ponovno, ja, fajn film, zelo.

Taki filmi so mi pa vsec...

se en je tak, mal *podoben*, pa se zdej ga ne morem spomnit.... z zlo podobno tematiko...

no tle je meryl streep res ivrstna, ji je ta(ka) vloga res na kozo pisana, sicer pa ima res sirok spekter vlog, kar je ful za pohvalt, se posebej glede na njen specificen videz oz. izzarevanje. Npr. jasno da igra take dame itd., ne nekih strastnic itd., po drugi9 strani pa ima zlo dobr smisel za humor in lohk tud v komedijah ful dobr igra. x:)x

ja, sej se strinjam (za american psycho), sam sm ga ze kr dolg nazaj gledala pa mroda niti ne celega, pa mi ga je pasal ponovno pa se pac, kot sem rekla, je rpecej drugacen kot sicer *taki filmi*. x:)x

jaz se lohk tud osredotocim recimo sam na igro in me pa to potem pritegne in lohk je razmeroma *dolgocasen film*, pa znam ful uzivat, ce dobra igra ga shlepa - tud ce torej ni nic posebnega. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

a nisi prebral *moje ocene* xDDx??

Out of africa sem pa glih vcer gledala na enem programu, ponovno, ja, fajn film, zelo.

Taki filmi so mi pa vsec...

se en je tak, mal *podoben*, pa se zdej ga ne morem spomnit.... z zlo podobno tematiko...

no tle je meryl streep res ivrstna, ji je ta(ka) vloga res na kozo pisana, sicer pa ima res sirok spekter vlog, kar je ful za pohvalt, se posebej glede na njen specificen videz oz. izzarevanje. Npr. jasno da igra take dame itd., ne nekih strastnic itd., po drugi9 strani pa ima zlo dobr smisel za humor in lohk tud v komedijah ful dobr igra. x:)x

x:Dx

Prebral oceno, ampak meni nekaj pomeni samo moja ocena.

Slovenski film, kot tudi razne serije in nadaljevanke, kar sem jih videl novejših so mi totalno neprebavljivi, tako da sem obupal nad vsem in sklenil da se raje ne lotim več gledanja.

Meryl Streep je bila enkratna tudi v tem filmu, morda je to tisti ki se ga ne moreš spomnit... x?x x;)x

The Bridges of Madison County

Ko prebereš še kdo je režiral... xsrcx :palec: :palec: :palec:

Pri nas so ta film predvajali pod naslovom... x?x ...mislim da Najini mostovi.

Meni pri filmu ni toliko pomembno kdo je režiral, kdo igra.

Najvažnejša mi je zgodba, vsebina, sporočilo.

Sem pa ščasoma tudi spoznal od katerih režiserjev in/ali igralcev "pade" dober film.

In to vedenje me redkokdaj razočara.

Dober film, je Nebeško kraljestvo, včeraj na POP TV-ju

Ugotavljam, sicer da je to en miks Vojne zvezd in Gospodarja prstanov, in da Liam Neeson povsod glumni jedija :)

Ja, se strinjam, Nebeško kraljestvo je res mešanica Vojne Zvezd in Gospodarja prstanov, saj je iz vsakega od teh filmov po en igralec v glavnih vlogah... x:Dx

Drugače pa gledljiv film... :palec:

Tebi bi pa priporočal ogled tegale

Denis the Menace - pri nas predvajan kot Denis pokora... :vio: x:Dx

Me zanima v kateri od glavnih vlog boš videl sebe... x8Dx

"Oskarji 2009 - Nagrajenci so:

Oskar za najboljši film: Slumdog Millionaire, Christian Colson

Oskar za najboljši tujejezični film: Departures (Japonska)

Oskar za režijo: Slumdog Millionare, Danny Boyle

Oskar za glasbo: Slumdog Millionare, A.R. Rahman

Oskar za moško glavno vlogo: Sean Penn, Milk

Oskar za žensko glavno vlogo: Kate Winslet, The Reader

Oskar za moško stransko vlogo: Heath Ledger, The Dark Knight

Oskar za žensko stransko vlogo: Penelope Cruz, Vicky Cristina Barcelona

Oskar za izvirni scenarij: Milk

Oskar za prirejen scenarij: Slumdog Millionare

Oskar za dokumentarni film: Man on Wire

Oskar za kratki dokumentarni film: Smile Pinki

Oskar za animirani film: Wall-E

Oskar za animirani kratki film: La Maison en Petits Cubes

Oskar za igrani kratki film: Spielzeugland (Toyland)

Oskar za kinematografijo: Slumdog Millionare

Oskar za montažo: Slumdog Millionaire

Oskar za vizualne učinke: The Curious Case of Benjamin Button

Oskar za originalno pesem: Slumdog Millionare - "Jai Ho", A.R. Rahman, Gulzar

Oskar za montažo zvoka: The Dark Knight

Oskar za mešanje tona: Slumdog Millionaire

Oskar za make-up: The Curious Case of Benjamin Button - Greg Cannom

Oskar za kostumografijo: The Duchess"

http://www.finance.si/238822/Oskar_za_najb...dog_Millionaire

"Oskarji 2009 - Nagrajenci so:

Oskar za najboljši film: Slumdog Millionaire, Christian Colson

Oskar za režijo: Slumdog Millionare, Danny Boyle

Oskar za glasbo: Slumdog Millionare, A.R. Rahman

Oskar za prirejen scenarij: Slumdog Millionare

Oskar za kinematografijo: Slumdog Millionare

Oskar za montažo: Slumdog Millionaire

Oskar za originalno pesem: Slumdog Millionare - "Jai Ho", A.R. Rahman, Gulzar

No, film je dobil toliko oskarjev, da sem ga poiskal in pogledal.

Hm, no meni je film bil všeč, zelo gledljiv, padeš not. Tudi zapomnil si ga bom, ker je dobro posnet, definitivno sta režija in montaža odlični,..oskarji verjetno zasluženi. Posebej bi omenil glasbo,..glasba zelo paše v film in nasploh je dobra,.veliko indijskih in vzhodnjaških motivov, hkrati pa zveni zelo sodobno, mogoče še preveč, hehe,.tak new age etno fusion. Že imam cd in ga ravno poslušam zraven, ko tole pišem! :palec:

Ni pa to film, da bi ga pogledal še večkrat. 1x je bilo čisto dovolj. Samo ogrodje zgodbe je OK, še bolj pa pritegnejo prizori iz otroštva. Ne bom nadaljeval, da ne bo spoilerjev,..priporočam v ogled.

No jaz sem pa prejšni teden gledala Krožna cesta (Kate Winslet in Leonardo di Caprio) Film mi še danes ne gre iz glave. Bolj zaradi same igre, ki je super. Kate obvlada. :) Mislim, da še nisem v nobenem filmu videla tako dobro zaigrane praznine. :palec:
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Hmmm Indija - tole me je spomnilo na en sicer že malo starejši film, ki mi je ostal v spominu - zelo všečen, tak bolj romantične sorte, ma tudi zanimiv, ker prikazuje življenje vdov (za katere se življenje po smrti njihovih partnerjev skorajda konča) v posebnih templjih:

Water, 2005

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Hmmm Indija - tole me je spomnilo na en sicer že malo starejši film, ki mi je ostal v spominu - zelo všečen, tak bolj romantične sorte, ma tudi zanimiv, ker prikazuje življenje vdov (za katere se življenje po smrti njihovih partnerjev skorajda konča) v posebnih templjih:

Water, 2005

Thx, vilinčica. Zgleda kul, bomo pogledali. x:)x

Naslednji poslastici na mojem filmskem jedilniku sta The Curious Case of Benjamin Button in Frost-Nixon. Poročam.

Potem pa upam, da bom kje dobila še japonskega Departures. xsrcx

Letošnja oscarska bera je res dobra. xsrcx

Gonna rise up

Burning back holes in dark memories

Gonna rise up

Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

uuuu ravnokar sem se spomnila na 2 nemška filma... xDDx

Das experiment ki naj bi bil posnet po resničnem dogodku in ima na imdb zelo dobro oceno

Lola rennt pa igra isti igralec kot pri prvem filmu in ima tudi odlično oceno :D

Nelson Mandela

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...