Skoči na vsebino

Filmi, ki jih radi gledamo

Marsa

Recommended Posts

zgleda zanimivo, taki filmi so tud men vsec.

sam kaj, ko ne znam norvesk (al kaksn). xDDx

Čakam na en lep večer na topli peči,v dvoje. x:px

:palec: x8Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

zgleda zanimivo, taki filmi so tud men vsec.

sam kaj, ko ne znam norvesk (al kaksn). xDDx

Podnapisi... :inocent: x:Dx

Danes na TV 1000 ob 20:00

Mrs. Brown

Judi Dench, Billy Connolly

Zdi se mi vredno ogleda... :palec: :palec:

In takoj za njim

Elizabeth

Cate Blanchett... :palec: :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Ucer sm gledu po tv film: Generacija X.

Se kar zanimiv, glede na to da ne poznam taksnih scen kej prevec. Tudi vsebinsko dober film, saj mi je podal vprasanja. Mogoce je mal "prehitr" film. Se mi zdi, da je en redkih filmov, k bi ga lahko rezvlekli na vsaj 3 ure, recimo. Takoda bi mel vec casa razmisljat vmes, tudi o tem kaj so povedali itn... :vio:

Bi bla tut zanimiva tema za na forum!

Za Sherlocka Holmsa pravijo,kolikor sem uspel prebrat recenzije v par revijah,da je gledljiv film.Pomoje se splača gledat,ker ni tipični Sherlock Holmes,je malo drugačen.

Generacija X......gledal ga pred ene 5 leti prvič in mi je ostala cela zgodba v glavi do danes.Zakaj?Ker je po svetu še zmeraj tako kot v filmu prikazuje.Le da so mogoče tolpe drugačne vrste.

Tud to mi je všeč,da je tisti del,ko je Norton v zaporu posnet v črno-beli tehniki.Sam sem mel tud ene parkrat,ko sem bil v Lj nekaj problemov,ker sem se že takrat bril po glavi in so me vsi spraševali,če sem skinhead oz. nazilover.Sam je pa to pri meni ravno nasprotno.Všeč so mi druge rase,drugačni ljudje.Zato mi je bil ta film blizu.Je bil med prvimi,ki se je lotil samo te teme.

25th Hour glejte.....tud Edward Norton,režiser Spike Lee.

Darling,stand by me

25th Hour x?x

Bomo poiskali... x:Dx :inocent:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

A filmi od Galaktike obstajajo? :inocent: x:px :palec:

Trije so - B.G. Miniseries iz l. 2003 je v bistvu malo daljši film.

B.G. Razor

B.G. The Plan

To so extra epizode, daljše od običajnih

Obstaja pa tudi Neka nova Galactica ali kaj, z nekimi levimi igralci - B.G. - IMDB Search

super, Alef, bom pogledala :palec:

gledala včeraj Blade runner (popravljeno verzijo iz 2006; I. je komentiral, da se nekaterih delov filma drugače spomni, konec je pa čist drugačen, tko da so očitno mal predelovali).. fajn :palec: za današnje čase ful počasno, sicer...

Gledala tud District 9.. ne morem ful komentirat, ker sva začela ob polnoči in sem zaspala vmes (v bistvu mi je bilo prepozno pa kar sem vidla je blo tko psihično nasilno, da nisem niti hotla gledat), ampak.. se mi zdi, da je precej hudo narejen film.. začne kot nek počasen, dolgočasen dokumentarec, potem se pa počasi spremeni v film, poln akcije.. pa zelo, zelo realno vse skupaj... in zato tolk bolj grozno in žalostno..

pa še prvo serijo Clone Wars skoraj dokončala včeraj. Postaja zanimivo, čeprav.. je še vedno samo risanka in daleč od filmov..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

En totalno odštekan, malo težek film (Daniel Day-Lewis):

There Will Be Blood

In še nekaj fenomenalnih od Depp-a:

Film o ameriškem gangsterju Johnu Dillingerju:

Public Enemies

o preprodajalcu Georgeu Jungu:

Blow

o skrivnemu agnetu FBI - Donnie-ju Brascu:

Donnie Brasco

in še en starejši, a tudi odličen:

What's Eating Gilbert Grape

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Jst pa končno v kinu gledala Avatar-ja (3D). x:px :2src:

Takoj bi ga šla še enkat :palec:

totalnavdušena.press x:px

majo pa obupno debilen in do gledalcev skrajno neprijazen sistem nakupa/prevzema 3D očal. Ko si se že nastal v vrsti za vstopnico (ki je BTW dražja od običajnih kinopredstav), se lahko ponovno postaviš v vrsto za sposojo očal (po 1E/očala). Tako da sva zamudila začetek predstave cca 10min. Pomoje sploh foršpanov (trailerjev) niso rolal xcivx

a da bi očala zaračunal že pri samem nakupu vstopnice in jih nato razdelili pri vhodu v dvorano se pa noben ni spomnil??!?

tko da, cvek za nestrokovnost in neprofesionalnost vodstva Koloseja

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

gledala včeraj Blade runner (popravljeno verzijo iz 2006; I. je komentiral, da se nekaterih delov filma drugače spomni, konec je pa čist drugačen, tko da so očitno mal predelovali).. fajn :palec: za današnje čase ful počasno, sicer...

Ni ravno popravljena, obstaja sedem različnih verzij Blade Runnerja

Seven different versions of Blade Runner have been shown:

The 5-disc limited edition DVD set, packaged in a reproduction Voight-Kampff test case

The contents of the 5-disc limited edition DVD set

1. Original workprint version (1982, 113 minutes) shown to audience test previews in Denver and Dallas in March 1982. It was also seen in 1990 and 1991 in Los Angeles and San Francisco as a Director's Cut without Scott's approval. Negative responses to the test previews led to the modifications resulting in the U.S. theatrical version,[95][96] while positive response to the showings in 1990 and 1991 pushed the studio to approve work on an official director's cut.[97] It was re-released with 5-disc Ultimate Edition in 2007.

2. A San Diego Sneak Preview shown only once in May 1982, which was almost identical to the Domestic Cut with three extra scenes.[98]

3. The U.S. theatrical version (1982, 116 minutes), known as the original version or Domestic Cut, released on Betamax and VHS in 1983 and laserdisc in 1987.

4. The International Cut (1982, 117 minutes) also known as the "Criterion Edition" or uncut version, included more violent action scenes than the U.S. theatrical version. Although initially unavailable in the U.S. and distributed in Europe and Asia via theatrical and local Warner Home Video laserdisc releases, it was later released on VHS and Criterion Collection laserdisc in North America, and re-released in 1992 as a "10th Anniversary Edition".[99]

5. The U.S. broadcast version (1986, 114 minutes), the U.S. theatrical version edited for violence, profanity and nudity by CBS to meet broadcast restrictions.[100]

6. The Ridley Scott-approved (1992, 116 minutes) Director's Cut; prompted by the unauthorized 1990 – One workprint theatrical release and made available on VHS and laserdisc in 1993, and on DVD in 1997. Significant changes from the theatrical version include removal of Deckard's voice-over, re-insertion of a unicorn sequence and removal of the studio-imposed happy ending. Ridley did provide extensive notes and consultation to Warner Brothers through film preservationist Michael Arick who was put in charge of creating the Director's Cut.[101]

7. Ridley Scott's Final Cut (2007, 117 minutes), or the "25th Anniversary Edition", released by Warner Bros. theatrically on October 5, 2007, and subsequently released on DVD, HD DVD, and Blu-ray in December 2007 (U.K. December 3; U.S. December 18).[9] This is the only version over which Ridley Scott had complete artistic control as the Director's Cut was rushed and he was not directly in charge.[101] In conjunction with the Final Cut, extensive documentary and other materials were produced for the home video releases culminating in a five-disc "Ultimate Collector's Edition" release by Charles de Lauzirika.[8]

L. 2007 - ob 25-letnici nastanka filma - je bil posnet tudi komplet 3 CD-jev, Blade Runner Trilogy, completni Vangelis soundtrack iz filma.

Odličen film.

Norton je fenomenalen igralec. :palec: :palec: :palec:

Sherlock me pa zelo zanima... ne samo zato, ker igrata Jude Law in Robert Downey Jr. x;)x Čeprav me zanima njegov angleški naglas.

SH pa Avatar moram gledat...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ni ravno popravljena, obstaja sedem različnih verzij Blade Runnerja

...

Uau. :palec:

Bog ve, katero od teh sem gledal ... x:Dx

Še celo roman, po katerem je bil posnet film (Do Androids Dream of Electric Sheep?), je dvakrat preveden v slovenščino:

- Ali androidi sanjajo električne ovce? (1999), katastrofalen prevod, odsvetujem,

- Ali androidi sanjajo o električnih ovcah? (2007), priporočam.

Pa že, ker sem pri Philipu K. Dicku: dober film po njegovem romanu je tudi A Scanner Darkly (2006) - igrajo Robert Downey Jr., Keanu Reeves, Winona Ryder ...

Possible—but highly unlikely.

Hvala za komentar :palec:

Za Sherlocka Holmsa pravijo,kolikor sem uspel prebrat recenzije v par revijah,da je gledljiv film.Pomoje se splača gledat,ker ni tipični Sherlock Holmes,je malo drugačen.

Generacija X......gledal ga pred ene 5 leti prvič in mi je ostala cela zgodba v glavi do danes.Zakaj?Ker je po svetu še zmeraj tako kot v filmu prikazuje.Le da so mogoče tolpe drugačne vrste.

Tud to mi je všeč,da je tisti del,ko je Norton v zaporu posnet v črno-beli tehniki.Sam sem mel tud ene parkrat,ko sem bil v Lj nekaj problemov,ker sem se že takrat bril po glavi in so me vsi spraševali,če sem skinhead oz. nazilover.Sam je pa to pri meni ravno nasprotno.Všeč so mi druge rase,drugačni ljudje.Zato mi je bil ta film blizu.Je bil med prvimi,ki se je lotil samo te teme.

Hvala za komentarje!

fenomenalen film :palec:

Ok! Hvala! x:)x

priporočam vam ogled Krvave grofice in Law abiding citizen :)

Sherlock me pa ni navdušil. Nekaj manjka. Čeprav Robert Downey Jr. je super :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Uau. :palec:

Bog ve, katero od teh sem gledal ... x:Dx

Še celo roman, po katerem je bil posnet film (Do Androids Dream of Electric Sheep?), je dvakrat preveden v slovenščino:

- Ali androidi sanjajo električne ovce? (1999), katastrofalen prevod, odsvetujem,

- Ali androidi sanjajo o električnih ovcah? (2007), priporočam.

Pa že, ker sem pri Philipu K. Dicku: dober film po njegovem romanu je tudi A Scanner Darkly (2006) - igrajo Robert Downey Jr., Keanu Reeves, Winona Ryder ...

Če si gledal pred letom 2007 je bila verjetno verzija 4 - The International Cut

Philip K. Dick in Do Androids Dream of Electric Sheep kot todi ostali njegovi romani in zgodbe pa tako spadajo v literaturo ki je pri meni na prvem mestu... :palec: :palec:

Sherlock me pa ni navdušil. Nekaj manjka. Čeprav Robert Downey Jr. je super :)

kapa? x:Dx

je*iga...sem nekje bral, da je v knjigah sploh ni bilo (razen enkrat na kratko omenjene)...

downey je briljanten v prikezu bolj temnega sherlocka, hudica, se law, ki ga drugace ne maram prevec, je tu hudo igro dal od sebe...se obilica crnega humorja, edino malo prevec ocitno animiranih efektov (most, recimo), ampak ok...priznam, nisem toliko pricakoval, kot me je film na koncu presenetil x;)x

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

kapa? x:Dx

je*iga...sem nekje bral, da je v knjigah sploh ni bilo (razen enkrat na kratko omenjene)...

downey je briljanten v prikezu bolj temnega sherlocka, hudica, se law, ki ga drugace ne maram prevec, je tu hudo igro dal od sebe...se obilica crnega humorja, edino malo prevec ocitno animiranih efektov (most, recimo), ampak ok...priznam, nisem toliko pricakoval, kot me je film na koncu presenetil x;)x

igra mi ni dobra...law igra isto kakor povsod drugod...rachel mi je drugače ful všeč ampak tuki ne čutim njene prave energije...pol določeni posnetki npr tisto pred žago...kr neki ful slab posnetek...

mi je pa všeč konec :)

jz sem pa izgleda več pričakovala kot mi dal..

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

priporočam vam ogled Krvave grofice in Law abiding citizen :)

lord of war :palec: :palec: končno neki brez good/bad guy-ev, kjer seveda zmagajo ta dobri.

od krvave grofice sm pa pričakovala več.... precej dolgočasno x:o)x

Krvava grofica - original naslov? x:Dx :inocent:

Lord of War - :o|o: xnckrivx :palec:

Čeprav mi ni ravno eden boljših od N.C.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...