Skoči na vsebino

Filmi, ki jih radi gledamo

Marsa

Recommended Posts

Evo glihkar iz Xpanda,..pogledal Avatarja. 9/10. Zakaj odbijam 1 piko in zakaj ima film vseeno tako visoko oceno.. Že kmalu po uvodu sem dobil asociacijo na ameriške indijance. Baje je Štefančič izjavil, da gre za najdražji protiameriški film vseh časov. x;)x Zgodba je na trenutke prav banalna, ponekod se opazi, da je Cameron moral sekat film. Kar se tiče pa efektov in tudi poguma za tak projekt, pa vsaka čast. Verjetno bom šel še kar enkrat pogledat, da se še nagledam izrednih 3D prizorov. Le kakšne filme bomo gledali čez 10, 20 let!!!? :palec:
Deli na socialnih omrežjih

:eek:

Zanimivo... x:Dx

Eno leto prej je bil posnet film

Bathory

Enaka zgodba.

Ker nisem videl še nobenega, ne morem ocenit kateri je boljši.

Na IMDB je razlika v oceni 0,1 točke.

Je že kdo videl oba?

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Danes ob 20:05 na Slo 1

Rabbit-Proof Fence - Za ograjo

Film o t.i. "izgubljeni generaciji", o nasilnem asimiliranju avstralskih aboriginov v družbo belcev. :palec: :palec: :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Film o t.i. "izgubljeni generaciji", o nasilnem asimiliranju avstralskih aboriginov v družbo belcev. :palec: :palec: :palec:

uuu, tole morm gledat :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

gledu od cca. pol dalje ali od cca. 15 min. preden so pobegnile, tolk da sm vidu mentaliteto "vzgojne" ustanove.

navdih svobode! :palec: vredu! sicer pa grozno realno, mi je bila kar muka. se posebej ker se take zadeve dogajajo domalane celo dandanes. se clovek vprasa ZAKAJ!?

En eno glavno vprasanje ki se mi je po filmu porodilo je,: CE verjamemo, da nakljucij ni, s kaksnim namenom je bela rasa prinesla toliko gorja med ostale rase? :sori: hm, v bistvu zanimivo vprasanje! kaksno jeb..o karmo smo si naredili. Koliko gre za izmenjavo, koliko "pametnejsi zrtvuje" sebe za razvoj celote?

Gledala pred leti. Sem se spomnila na še en - zdaj že star, ampak tudi odličen in pretresljiv film o koloniziranih ljudstvih - Nekoč so bili bojevniki.

Ideja, da so se te rase žrtvovale, da bi se mi butli kaj naučili - ne vem, no, ne verjamem - so najbrž drugi vzroki.

sem ga zamudla, ampak ga mam že pripravljenega za ogled x:)x

drgač pa ... mi je bil všeč filmčič Up in the Air :palec: :palec: ... odlična igra Clooneyja :palec:

Gonna rise up

Burning back holes in dark memories

Gonna rise up

Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

Evo glihkar iz Xpanda,..pogledal Avatarja. 9/10. Zakaj odbijam 1 piko in zakaj ima film vseeno tako visoko oceno.. Že kmalu po uvodu sem dobil asociacijo na ameriške indijance. Baje je Štefančič izjavil, da gre za najdražji protiameriški film vseh časov. x;)x Zgodba je na trenutke prav banalna, ponekod se opazi, da je Cameron moral sekat film. Kar se tiče pa efektov in tudi poguma za tak projekt, pa vsaka čast. Verjetno bom šel še kar enkrat pogledat, da se še nagledam izrednih 3D prizorov. Le kakšne filme bomo gledali čez 10, 20 let!!!? :palec:

Jaz sem tut gledala. Ampak zaj v soboto. Meni je bil film zeloooooo všeč, pa ostalim s katerimi sem govorila tudi. Takoj bi si ga šla še enkrat pogledat. Prizori v njem so nekateri res naravnost božanski. Tudi zgodba mi je bla zelo všeč. Sploh pa ko vidiš da ma film neki pomen. Čeprav te razžalosti, ko vidiš kolko resnice je noter..... kaki smo ljudje...in kako lepo bi nam lahko blo. Uglavnem po dolgem času film nad katerim sem 100% navdušena.

Sem pa videla, da je ena pisala gor, da so kasirali za očala ko se je šlo v dvorano.... no to je razlog zakaj koloseja ne maram več tolko, čeprav še grem tja ker je bližje:) Tega v planet tušu ni blo, in mi je dosti bolj prisrcu zarad tega odnosa lepšega.

Ja čist je asociacija na ameriške indijance.Tut sam sm to porajtov x:)x .Celo jezik domačinov ima tak prizvok sev. amer. plemen.

Niso samo ameriški filmi vredu.....

Chopper...avstralski kultni film:

http://www.imdb.com/title/tt0221073/

Sin Nombre....o mehiških tolpah

http://www.imdb.com/title/tt1127715/

Agua....o plavalcu,ki se skriva....

Zanimivi filmi,mam ''zloudano'' in vsi za pozitivno oceno.

Darling,stand by me

Niso samo ameriški filmi vredu.....

Chopper...avstralski kultni film:

http://www.imdb.com/title/tt0221073/

Sin Nombre....o mehiških tolpah

Agua....o plavalcu,ki se skriva....

Zanimivi filmi,mam ''zloudano'' in vsi za pozitivno oceno.

Končno nekaj kar ne diši po Hollywoodu. :palec: Tist o ilegalcih- Sin Nombre je pa dober film. Ostalo bom pa probal prečekirat. xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

rada bi nasla neko tv serijo iz davnega otrostva,pa se ne morem spomnit niti naslova,niti igralcev,samo zgodb.a mi mogoce lahko kdo pomaga?

bile so tri epizode,v katerih je igral isti igralec,ampak niso imele veze ena z drugo.bilo je ene 30 let nazaj,francoska serija,komedija,ampak trpka.v eni zgodbi je slo za cloveka,ki je bil tako zelo vzoren in sploh priden,da mu je cez noc zrasel svetniski sij.cel film potem gre za to,da se ga na vse mozne nacine poskusa znebit,ker je motec in mu gre na zivce.v drugi zgodbi je taisti igralec igral lik,ki se lepega dne zave,da lahko hodi skozi stene.konca se tako,da zaradi glavobola poje par aspirinov,kar povzroci stranski ucinek,da izgubi to sposobnost in ostane ujet v steni,kjer potem za vse vecne case kuka skozi narisane oci nekega plakata na steni ulice.tretjega dela se ne spomnem.evo,to je to,vem da ni veliko,amopak mogoce se pa kdo javi,ki ve.

sicer imam obdobje obujanja davno pozabljenih filmov.prav tako ene 30 let nazaj smo vsak praznik po tv gledali dva filma zapored,ki sem ju po srecnem nakljucju spet nasla.gre za dva kratka filma francoskega reziserja larissa(alfred se mi zdi),rdeci balon in beli zrebec.to je nekaj taaakooo lepega in disi po neki lepoti starih casov.saj ne da sem nostalgicna,ampak ti prinese cisto drug duh casa.pa metaforika mi je vsec.

Ponedeljek, 20:00, TV 1000

Ran(Kaos)

King Lear by Akira Kurosawa :palec: :palec: :palec:

Ja čist je asociacija na ameriške indijance.Tut sam sm to porajtov x:)x .Celo jezik domačinov ima tak prizvok sev. amer. plemen.

Meni tudi.

In tudi en velik minus za Kolosej, kar se očal tiče.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

O fino!

Zadnjic sem omenjala, da sem gledala en film Woodyja A., ki ga se nisem in mi je bil vsec, pa vidim, da je dons na TV:

Zlocini in prekrski, TVS2 ob 22:55

http://www.siol.net/tv-spored.aspx?val=232...8foichxzvdlkxcg

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

To bom pa gledala, če ne bom zaspala. :palec:

Na POPu je pa Catch me if you can (Leo DiCaprio - ODLIČEN JE).

Meni je film všeč, mogoče se malce preveč vleče....

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

To bom pa gledala, če ne bom zaspala. :palec:

Na POPu je pa Catch me if you can (Leo DiCaprio - ODLIČEN JE).

Meni je film všeč, mogoče se malce preveč vleče....

kdaj??????

dbest! tocn to (kej tacga) hocm gledat (dons)!

sem ga ze ene 4x, shizim!

jes jes!!!

a dej!!!! zdej vidla...

ob 20h, nisem se prisla do tja!.

No to je pa res superichka! xsuperx

Oba sta mi NAD! :palec:

Leo in Tom!

O kok nad kul, pol si moram pa hitr jajc dol sprat. x:px x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, thanx, sem vidla pol, super! xokx

(sem ze klicala mamo pa frendo da je treba nujno gledat. x:)x tam je se en datum 13. 3., pa sem mislila ko sem 1. gledala, da je njegov ta datum [bi blo cist mozno da bi bil riba x;)x], vendar je ocitno bil od nekoga, ki je ponaredil njegov dokumten. x:)x)

Picasso

pol si moram pa hitr jajc dol sprat. x:px x;)x

x:Dx x:Dx x:Dx

Po Tomu in Leu sta na vrsti še Ben Affleck in Samuel L. Jackson v

Changing Lanes - Nevarna smer

Uživaj... :palec: :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...