Skoči na vsebino

Filmi, ki jih radi gledamo

Marsa

Recommended Posts

Ko bi le vedeli kolk uspesnih filmov bazira na njegovi knjizni podlagi:

Ja res, saj ni sam Misery. :palec:

x:Dx x:px

Pozabila sta omenit

The Tommyknockers :palec: :palec:

Pa mini serijo ki sem jo že omenil - The Stand :palec: :palec: :palec:

Meni pa Shawsank Redemption, oz. Kaznilnica odrešitve, čeprav še vedno najbolje ocenjeni film na IMDb, ni všeč... xnckrivx x8Dx

Kaj češ, nismo čudni samo v puberteti... :inocent: x:Dx

Pa še Kingova filmografija

Stephen King - IMDb

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

Kratko receno - knjiga je vedno boljsa kot film. Tak je vsaj pravilo.

Je pa seveda par izjem. Recimo od Vladimirja Nabokovega knjiga Lolita. Film je res boljsi, ker je glavna igralka

odlicno odigrala svojo vlogo (v mislih imam film iz leta 1997).

Se ima kdo kaksen primer?

Meni ni (film boljši). Men je Nabokovova knjiga carska. x^x :palec:

Tale filmska lolitka, ne morem se spomnit njenega imena, vem pa da je rojena 12. 8. 1980.. nekaj na swan... xscratchx - je res dobra. xyesx

Tud Irons je ful dober.

Sploh je film dober - sam men ne tolk kot knjiga.

En primer dobre knjige in po njej ful nad dobrega filma: Fight club. x^x :palec:

Še en primer dobre knjige in morda celo boljšega filmskega prikaza: let nad kukavičjim gnezdom. x^x :palec:

...

x:Dx x:px

Pozabila sta omenit

The Tommyknockers :palec: :palec:

Pa mini serijo ki sem jo že omenil - The Stand :palec: :palec: :palec:

tega pa nisem gledala, thanx (in za link). x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Meni ni (film boljši). Men je Nabokovova knjiga carska. x^x :palec:

Tale filmska lolitka, ne morem se spomnit njenega imena, vem pa da je rojena 12. 8. 1980.. nekaj na swan... xscratchx - je res dobra. xyesx

Tud Irons je ful dober.

Sploh je film dober - sam men ne tolk kot knjiga.

Dominique Swain

Jaz te Lolite nisem gledal, videl sem pa že davno tega tole

Lolita - 1962

James Mason, Shelley Winters, r. Stanley Cubrick x?x :palec: :palec:

Pač času ko je bila posneta, primerno "nedolžna" x8Dx

Knjigo tudi prebral, težko bi rekel kaj je boljše.

Knjiga je povsem drug svet kot film, zato nerad delam primerjave.

Običajno je res knjiga boljša, je pa po mojem to tudi stvar okusa - nekomu je bolj všeč knjiga, drugemu film.

Mene moti, recimo, pri filmu če vsebina(zgodba) preveč odstopa od knjige.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Meni tud ni vsec da je film cisto drugacen od knjige.

Dober primer za to je Talentirani gospod Ripley.

Knjiga je odlicna, tekoce branje z zanimivo zgodbo, po drugi strani pa je film katastrofa.

Nikjer v knjigi ni pisalo da je glavni igralec (Matt Damon) homoseksualec in konec je tudi drugacen.

Eni ljudje res hocejo vse po svoje spremenit.

Let nad kukavicjim gnezdom sicer nisem bral, vem da je za njega dobil prvega oskarja

Michael Douglas, ki ga je soproduciral

Thanx! x:)x :palec: (sem razmišljala da je tud nekaj na 'que' (kao morda Monique?), pa si nisem pa nisem mogla spomnit, a bla pretrmasta da bi šla počekirat na imdb x:o)x :8):)

Ja, tastarga sem tud jaz hotla oment, James Mason je itak car (sam je žal potonil v pozabo - si gledal Rebecco?)

Imaš prav, težko je primerjati, no ampak včas se temu ne da izognit. x;)x

Meni tud ni vsec da je film cisto drugacen od knjige.

Dober primer za to je Talentirani gospod Ripley.

Knjiga je odlicna, tekoce branje z zanimivo zgodbo, po drugi strani pa je film katastrofa.

Nikjer v knjigi ni pisalo da je glavni igralec (Matt Damon) homoseksualec in konec je tudi drugacen.

Eni ljudje res hocejo vse po svoje spremenit.

Let nad kukavicjim gnezdom sicer nisem bral, vem da je za njega dobil prvega oskarja

Michael Douglas, ki ga je soproduciral

Hecno, meni je bil pa film Ripley total nadvšeč, knjigo pa sem neprebrano vrnila v knjižnico. x:o)x x;)x

No morda samo ni bil pravi trenutek, ampak ker nisem prebrala knjige, mi je bil film kot rečeno nad všeč, clo tolk, da sem ga v enem mesecu gledala vsaj 3x. x:Dx x:Ix (najprej s frendo na morju, pol k je še tadruga frenda pršla, pol pa še v LJ s tamalim, k mi je frenda posodla dvd xDDx)

Pa ni tko eksplicitno da je homoseksualec (čeprav je pač nedvomno), hočem rečt, pravzaprav ni to point zgodbe, v filmu je to zato (po mojem), da je še bolj dramatično in še bl zadane. x:)x

Tud film Catch 22 ni slabo narejen po Hellerju. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sm že mislila, da me bo pobralo, ker ni blo nobenega dobrega filma za pogledat, pol pa alef saves the day x:Dx :palec:

x:Dx x^x

Da ti še malo polepšam prvi dan novega leta... x:)x

Takoj za Heat - Pop TV ob 22:55

Fargo

Režija Joel coen, scenarij Joel in Ethan Coen.

Mislim da je s tem vse povedano... :palec: :palec: :palec:

Po dolgem casu gledala vceraj, spet Fargo, ceprav sem bila zaspana k hudich :o|o: nisem mogla nehat x:px :palec:

Drugace pa zaenkrat najbolj nestrpno cakam Black Swan, The King's speech in Rango x:)x

.... ne morem verjet pa, da se se nisem spravila gledat ta novega HP :o|o: ... nisem cist pri sebo, ocitno.

Support bacteria, they're the only culture some people have!

Po dolgem casu gledala vceraj, spet Fargo, ceprav sem bila zaspana k hudich :o|o: nisem mogla nehat x:px :palec:

Drugace pa zaenkrat najbolj nestrpno cakam Black Swan, The King's speech in Rango x:)x

.... ne morem verjet pa, da se se nisem spravila gledat ta novega HP :o|o: ... nisem cist pri sebo, ocitno.

:eek: x?x x?x

Black Swan in The King's speech se že da dobit - DVDSCR in DVD Rip - da ne razlagam kje... :inocent: x:Dx

Rango pa šele pride x?x

Jaz pa pogledal med prazniki

Socialno omrežje(The Social Network)

O nastanku Facebooka in njegovem ustanovitelju(Mark Zuckerberg)

Zanimivo, in na nek način tudi grozljivo... :palec: :palec:

In

Takedown - znan tudi pod naslovom Hackers 2 - film o najbolj znanem hackerju, Kevinu Mitnicku :palec: :palec:

x:Dx x:Dx x:Dx Sem spomnila enga srbskega

:palec:

Tole smo šli gledat v kino. Spet smo imeli previsoka pričakovanja, kako humoristična zadeva bo...pa mi je bilo tako dolgcajt...verjetno zato, ker sem bil premlad, da bi pokapiral subtieln srbski humor in razmere x:Ix

Socialno omrežje pa je kul film...ta tip, ki gra Zuckerberba je res kot narejen za to vlogo x:)x Timberlake pa tudi prekosi samega sebe x;)x Bravo Fincher! x8Dx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Reservoir Dogs

Pulp Fiction

Dinner for Schmucks

Eyes Wide Shut

Damage

etc...

Me zanima če ve kdo za kšno dobro serijo... js osebno priporočam HIMYM, The Big Bang Theory, Breaking Bad, Peep Show in seveda klasika Seinfeld :hepko: !!!

Tutum omnia legere, non omnibus credere.

Me zanima če ve kdo za kšno dobro serijo... js osebno priporočam HIMYM, The Big Bang Theory, Breaking Bad, Peep Show in seveda klasika Seinfeld :hepko: !!!

Niso ravno standard TV serije ma...

- Top Gear (če te zanimajo avtomobili) Top Gear, fantje so zelooo zabavni - vsaj meni no x:Ix

- Band of Brothers Band of Brothers

- The Pacific The Pacific

- Long Way Round ful zanimivo potovanje z motorjem okoli sveta in drugo čez Evropo do Afrike in po njej... Long Way Round

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Ja, te ocene so včas čist odštekane oz. zame nerealne, vendar po drugi strani se pa vseen mal *zanesem* kdaj nanje...

Včas imajo ogromno oceno iz nekakšnega *spoštovanja* (recimo stara dobra klasika, ki si zasluži visoko oceno in vso pozornost skratka, a recimo 8.3 je pa vseen preveč...)

Meni je od serij trenutno najvecji favorit Modern family, sledi pa mu Californication, ceprav postaja malo zlajnan. Ni je varne punce pred Hank Moodyjem...

Se par serij

Mad men

30's rock

Men pa Californication ni všeč, k mi oba nista simpatična (ne Duchovny ne ona Nataša Mcwhatever - čeprav mi je bla včas ful všeč, ima nekaj elegantnega in eno tako lepoto...).

Mi je pa všeč Mad men (a so to 'Oglaševalci'?) in ful mi je dbest Pisarna. x8Dx :palec:

............................................

Zadnjič sem se spomnila na film Blow up, ki zanj ne vem, če sem ga prav velikrat tle omenjala, je pa nad vreden omembe. xyesx

To sem gledala že kot majhna (pa me je nad pritegnil), pa potem še gotovo 10x.

(Zabriskie point od Antonionija mi je tud všeč, sam se zame ne more primerjat z Blow up)

Skratka, za ljubitelje tud takih posebnih, umetniških filmov, z lepo fotografijo itd. (nič čudnega, saj govori o fotografu in fotografiji v bistvu) - je nujen za pogledat. xyesx

Ne manjka tudi lepih deklet in sploh je zlo estetski za pogledat, pa tud sicer je kul...

Čisto nekaj posebnega, eno spešl vzdušje tud. x^x :palec:

Picasso

tisti seriji nisem napisal kot naljubsi.

pravzaprav sem danes gledal kaksnih 15 min prvega dela od mad men, pa mi sploh ni blo zanimivo.

Roko na srce: obstajajo zenske serije (desperate housewifes) in moske serije (californication).

Zato me pa sploh ne cudi ce ti californication ni vsec.

Ce pa ti je vsec The office pa si poglej tudi Modern family, ker je isti pristop in je tudi zelo smesno.

Roko na srce: obstajajo zenske serije (desperate housewifes) in moske serije (californication).

Zato me pa sploh ne cudi ce ti californication ni vsec.

japajade.

Kam prištevaš OZ?

al pa Sopranove?

med 'ženske' al med 'moške' serije?

(te mam pa -po temle- na sumu, da boš provajdal razlago a la: OZ mi je všeč, ker je moška serija, ker sem ženska... x:o)x x:px ... xrolleyesx x;)x)

((btw, ne gledam niti razočaranih gospodinj niti sex and the city [se pravi tim 'ženskih serij'], sploh ne šizim na nanizanke tipa nadaljevank, ker se mi ne da *vezat*, ravno zato pa mi je všeč OZ in Sopranoti, ker lohk kadarkol vpadeš not...))

Picasso

Itak. x:o)x Na kaj češ pa druzga pomislit, če sem jaz komentirala? K mam to terminologijo v ne sam tamalem prstu, pač pa nohtu. x:o)x x:px

Picasso

japajade.

Kam prištevaš OZ?

al pa Sopranove?

med 'ženske' al med 'moške' serije?

OZ sploh ne poznam, se nikoli slisal dokler nisem pogledal na imdb.

Sopranove pa tud nikoli nisem gledal. Tak da pustimo te serije.

Saj nisem rekel da zdaj moras gledat sex in the city ker si pac zenske.Nisi pa ciljna skupina ustvarjalcev

od californication, to je zagotovo. Kakor tud jaz nisem za razocarane gospodinje, jih pa vseeno rad gledam

:)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...