Skoči na vsebino

Filmi, ki jih radi gledamo

Marsa

Recommended Posts

To pomeni, da si Peklensko pomarančo v Kubrickovi izvedbi videl??

In kakšno je tvoje mnenje?

Ja... sem. Fantastičen je... sam ti morem povedat, da sem dokaj Kubrick fan. Film mi je bil pa kul, ker je lepo prikazano tisto prvinsko nasilje. Mladci (neka banda) se izživlja nad ničhudega slutečinimi prebivalci. Od začetka je malo neprijetno, no vsaj men je blo, ker mi ni blo kul, da se tako znašajo nad ljudmi. Bi najraj kar neki naredu. Pamži so čisto podivjani... a veš tisti filing, ko si nekje okol dvajsetih let in imaš občutek, da je dejansko cel svet pod teboj in se ti jebe za vse... no, evo... taki so... ampak Kubrick ne bi bil Kubrick, če ne bi iz tega naredil ene poučne zgodbe. Tako se na koncu vse obrne... in prav ti nenavadni razpleti ti dajo na koncu nekaj uvida v dejstvo, da smo samo ena majhna drobcena pikica v neskončnosti bivanja x;)x Npr., če verjameš v inkarnacijo, karmo in te zadeve, imaš v tem filmu kar nekaj za vidit... na račun pa pridejo tudi tisti, ki imajo radi nasilje pure x;)x

Tko, da... pomaranče RULEZ... sploh one brez koščic x:Dx x:px x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

No, potem pa upam, da mi bo uspelo it gledat! Sem že eni sošolki zatežila in ji dala za povrhu še domačo nalogo, da mora knjigo prej prebrat! x:Dx Itak rada bere.

Če ne bo uspelo, bom šla pa vsaj nekam na orange juice za tolažbo! :D

... Say what you mean

And mean what you say ...

Uf, po dolgm času spet na blef naletu na dobr film.....Return to sender.......Aidan Quinn igra dirty odvetnika, ki si dopisuje z na smrt obsojenimi in potem pisma za mastn dnar proda........tokrat z morilko otroka.....ki to ni.......presenetljiv razplet kar, me je presenetil mal, kar je redko pri teh vrsti filmov........za pogledat :palec:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Bom pogledala...če praviš, da je zanimivo!
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Saj ne vem, mogoče ste ta film že komentirali…ampak včeraj sem si na priporočilo nove kolegice iz Makedonije ogledala njihov menda najboljši film Balcancan in sedaj kar ne morem biti tiho! :D

Jao, satira in pol! :lol: :lol: Tako bi ga še najlažje opredelila, ker drugače mi deluje kot nekakšen miks vsega – od komedije, vojnega filma, politične farse…svašta!

Glavni akterji: Trendafil (po makedonsko roža), njegova žena Ruža in Trendafilova tašča baba Fumbula (spet ena roža!) x:Dx

Čas vojnih nemirov v Makedoniji in Trendafil, ki se drugače navdušuje nad vojnimi filmi, je dezerter. Invalidna tašča kar ne more sprejeti, kako je njena hčer, katere pokojni oče je bil vojno lice, omožila nekoga, ki se izmika služenju domovini. Zaradi nevarnosti, da bi Trendafila odkrili, se odločijo za »dopust«, odhod na morje v Bolgarijo. Taščo z vozičkom vred naložijo na prikolico fička in ponoči krenejo na pot. Sredi poti pa draga tašča umre. In kako sedaj sredi tuje države urediti vse potrebno za pogreb, mrliški list…?? Kot veliko lažja se kaže rešitev, da bi se taščo neopazno pretihotapilo nazaj v Makedonijo in tam uredilo vse potrebno za pogreb. Trendafil torej kupi velik tepih, zavije taščo vanj in hop z njo na streho fička! Še skok na bencinsko črpalko…in nekdo tepih z mrtvo babo vred ukrade!....

Sicer je film res nek čuden miks vsega, na trenutke že malo pretirano, ampak je za pogledat!

x;)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

Guest mačona

S kolegom, ki se nisva videla že kako leto in pol, greva gledat Clockwork orange. :onfire:

Pol bom šla pa še verjetno Sijanje in Široko zaprte oči gledat, če bom le pri volji.

Grem gledat Leaving Las Vegas, k je moj fejvorit igralc not (Nicolas Cage :yumy: ), Prison break mam pa celo prvo sezono doma že 1 let, pa se nekak ne spravm. xnckrivx

:eek: :sick:

js ga pa vidt ne morm, tist zjamran, smotan ksiht, mi kr lasje pokonc stopjo in ne morm verjet da pa dejansko obstaja oseba ( in je moja prjatlca :o|o: ) k se ji zdi tale tip njami :o|o:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

:eek: :sick:

js ga pa vidt ne morm, tist zjamran, smotan ksiht, mi kr lasje pokonc stopjo in ne morm verjet da pa dejansko obstaja oseba ( in je moja prjatlca :o|o: ) k se ji zdi tale tip njami :o|o:

Ok, ti ta prvi del oprostim, k si ta druzga tko lepo napisala. :2src: x:px

Nikiiiiiiiiiiiiiiiiiiii x:px x:Dx

haha! x:Dx (Nicholas Cage)

Hecn, da ste glih omenjal YU filme, ker sem namrec glih prisla napisat, da sem zadnjic (prvic) gledala Karavlo in se mi je zdel nad film! :palec: x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x:Dx x:Dx :palec:

Jaz tudi gledam bivše Yu filme... x:px :palec:

Imam Maratonce, Ko to tamo pjeva, Majstori, Lepa sela lepo gore, Dom za vješanje... :palec: xsrcx

Manjkajo mi pa naslovi(za eMule... x:Xx x:Dx ) x8Dx

Pozabil... x?x xnckrivx

Če bi bil kdo tolk prijazen pa mi malo osvežil spomin... x:Dx x:Xx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

hmmm..... :inocent: mi nismo anđeli je tud hud....trije so provzaprov mensezdi......matr se ne spomnem neč..... :o|o:

pa če maš šanso si skini dol Porodično blago...nadaljevanka sicer, srbska, sam tok huda da dol padeš x:Dx res carska zadeva, obvezno za pogledat če si vsaj mal ljubitelj teh jugozadev x^x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Imam Maratonce, Ko to tamo pjeva, Majstori, Lepa sela lepo gore, Dom za vješanje... :palec: xsrcx

tocni naslovi:

maratonci tečejo častni krog

kdo neki tam poje

oky... to je to... k ostalih pa nvem... x:px

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

hmmm..... :inocent: mi nismo anđeli je tud hud....trije so provzaprov mensezdi......matr se ne spomnem neč..... :o|o:

pa če maš šanso si skini dol Porodično blago...nadaljevanka sicer, srbska, sam tok huda da dol padeš x:Dx res carska zadeva, obvezno za pogledat če si vsaj mal ljubitelj teh jugozadev x^x

Ma, se je spomnim malo... x:Dx :palec:

Samo je mula ne najde... x:Dx xnckrivx

Mi nismo anđeli pa že prihaja dol... x^x :palec:

J*** kolk je bilo tega, pa se ne spomnim več... :V: x8Dx :sori: x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Črna mačka bel mačkon.....al obratno..... :inocent: Do romov sovražno razpoloženim odpriporočam, škoda časa........drugač pa ful dober yugo film :palec:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

x:Dx x:Dx :palec:

Jaz tudi gledam bivše Yu filme... x:px :palec:

Pozabil... x?x xnckrivx

Če bi bil kdo tolk prijazen pa mi malo osvežil spomin... x:Dx x:Xx xsrcx

če se ti ljubi brskati morda http://www.imdb.com/Sections/Languages/Serbo-Croatian/

lp

D

"It is not a shame to be down but to stay down"

Eh meni so pa tile srbski pa Kusturičini filmi pa tale jugonostalgična pašteta nekak mim, sem se jih nagledal v rani mladosti..

sej to je cist neki druzga zdej, ne mors primerjat bitke na neretvi z lepa sela lepo gore.

No slednji film (lepa sela..) je pa men en najboljsih filmov SPLOH!

tko, v top ten mojih ziher! xyesx

zadnjic ponovno gledala Dom za vesanje po nevemkolkih letih, pa spet jokala zraven pa srcna cakra bla cist nasponana. xDDx x;)x

sem pa dobila 'priporocilo' za Mi nismo andjeli, si moram se tega 1x pogledat.

~

zadnjic sem gledala pa brokeback mountain. mi je bil svec. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...