Skoči na vsebino

Filmi, ki jih radi gledamo

Marsa

Recommended Posts

Vidim, da je bil včerajšnji dokumentarec s hitlerjevo tajnico uvod v današnji film Propad. Precej utrujen sem ga gledal v kinu, zato ga utegnem pogledat danes (zgleda, da so ga razdelil na 2. dela). Poudarit pa je treba odlično igro igralca, ki je upodobil hitlerja.... :palec: Definitivno vredno ogleda. :palec:

Ga imam v enem delu, saj veš! x;)x

Drugače pa res dober film :palec: Vojna tematika mi ni preveč všeč, tega pa se splača pogledat. Pianist je npr. tudi en izmed dobrih vojnih filmov. :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Deli na socialnih omrežjih

Drugače pa res dober film :palec: Vojna tematika mi ni preveč všeč, tega pa se splača pogledat. Pianist je npr. tudi en izmed dobrih vojnih filmov. :palec:

Pa Schindler's List tij biv tut zakon poj x;)x

Ja, je bil! Samo so me potem še mesec dni mučile sanje s tistimi prizori! :V:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Tale o katerem vidva pišeta sem zdi k daj hitler res sproščen bogi človek.Katastrofalna igra oziroma dobra igra samo katastrofalna predstavitev kakšnen naj bi bil :xx!:,njegovo obnašanje, itd.

Sam ne vidim tega tako, je precej realističen film, se mi zdi. Sploh, če si mogoč včeraj gledal izpoved njegove tajnice. Sicer pa je bil bogi blazni človk.....še tak fanatik, blaznež ima tudi čist človeške lastnosti. x;)x

Vem ja. Mogoč drug del pr teb pogledam x;)x xDDx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Sam ne vidim tega tako, je precej realističen film, se mi zdi. Sploh, če si mogoč včeraj gledal izpoved njegove tajnice. Sicer pa je bil bogi blazni človk.....še tak fanatik, blaznež ima tudi čist človeške lastnosti. x;)x

Ja vem Mick, sam sm tolk preštudirov scen od Hitlerja(dokumnetarci na 1000 in 1 način,njegovi govori,ljudi kej mel okol sebe, itd),ker druga svetovna vojna mi je poleg vse zgodovine itak en tak hobi x:px in hitler kot glavni predstavnik pa seveda "zanimiv" človek, v smislu kako ,pa kaj,od kje on kr tko na oblasti, zakaj ,njegova ozadja,itd.In glede na to da znam iz človekove mimike prebrat kakšen naj bi bil ta človek,kaj čuti,kaj ga žene,zakaj je tak... mi dlih ni dobr narjen.

Samo on kot lik me moti ostalo je super in se vid da je bil film narjen po ispovedi te tajnice.

Ja, je bil! Samo so me potem še mesec dni mučile sanje s tistimi prizori! :V:

A jebi ga.Tko blo :xx!: .Zakva bi se pretvarjal da ni blo.Naj se ve kaj so počel.Pa še to kar je blo posnet je blo sam tko čez "povrhnico".

Ne vem. Stvar percepcije, zgleda. Tudi sam kar dost tega vidu in bral, pa se mi je ta prikaz zdel kar bliz..... xnckrivx

Itak. To se mora vedet, pa naj je še tko grozljivo. x^x

K. Čapek

Mene je tut Untergang razočaral... pa vleče se tko, da sem ugasnu pol. Ma, tiste tajnice... dej, Eva, ti povej kako misliš. Ja, mein Fuehrer, sie wissen ja am besten x:Dx Pol se pa neki pogovarjajo na kavču, Rusi, Amiji, to že vse naokol ko mravlje, nemška vojska z vojaki starimi 10 let in manj, ona tam mu pa še vedno bluzi, ko boš zmagal, nagnal Ruse itd. bla bla bla... skratka nič zgodovinske vrednosti ali poučljivosti (seveda po mojem skromnem mnenju x:px x:Dx x;)x ), umetniški vtis nul koma jozef... dojgcajt skratka... x;)x

Ammm... za razliko od schidnlerja... to je pa že druga zgodba... x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Men pa je vsa ta kako bi reku "banalnost", ne najdem pravga izraza, zanimiva. En zakompleksan, zblojen, glup in duševno bolan tip zavede nemce in sproži svetovno vojno v kateri umre več 10 milijonov ljudi......ne morš verjet skor, no. Dvomim tud, da ni prec bliz bilo tud realno dogajanje konca hitlerja, po tem kar sn prebral o njem in ostalem nacističnemu vrhu se ne bi čudil, če bi bilo tako, ne glede kak čudn in že smešn je.... :xx!:

K. Čapek

Mick, kako je to možno, pa kako se še od vedno in se tudi zdaj obnašamo zelo vodeno... za to tematiko predlagam dva dokuja, na pol filma... What the bleep do we know (ta je zlo odštekani, v stilu združitve psihoanalize in kvantne mehanike x:Dx )... drugi je pa doku v štirih delih BBC-ja "The Century of the self"... just let the mula do it's work x:px

I found them very interesting... x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Men pa je vsa ta kako bi reku "banalnost", ne najdem pravga izraza, zanimiva. En zakompleksan, zblojen, glup in duševno bolan tip zavede nemce in sproži svetovno vojno v kateri umre več 10 milijonov ljudi......ne morš verjet skor, no. Dvomim tud, da ni prec bliz bilo tud realno dogajanje konca hitlerja, po tem kar sn prebral o njem in ostalem nacističnemu vrhu se ne bi čudil, če bi bilo tako, ne glede kak čudn in že smešn je.... :xx!:

Drgač jih ju umrl okol 50 miljonov :xx!: od tega sam rusov 20 miljonov židov 6 miljonov itd :xx!: .Drgač to kar se je zgodil je bil splet okoliščin ki so šle Hitlerju na roko v smislu inflacije,kaosa v državi(nemci so zlo natančen narod in če prepoznajo liderja v nekom mu sledijo brez oporekanja-taka mentaliteta pač tut še dons vidno v različnih firmah itd),kompleksa prot zmagovalkam 1. svetovne vojne itd.Našel se je nekdo ki je iz tega naredil red in dal ljudem delo in upanje.Čeprov "bolan" pa še z karizmo kar je sploh + zanga bil.

Po premlevanju tega obdobja sem prišel do takih zaključkov in se ne čudim da mu je folk sledil.In tudi marsikdo bi mu še danes v podobnih razmerah kot takrat če bi bilo državno stanje tako kot je blo v Nemčiji od 1920 do 1933 ko je ratov kancler.Zato je delno kriv tudi svet ki je to dopustil in izvajal na Nemčijo tako represijo.Ne zagovarjam Hitlerja ampak samo dejstvo da je Stalin v svojih kampih pobiv še več ljudi kot nacistična Nemčija med oblastjo marsi kej pove.Zmgovalcu je to dovoljeno brez replike, razen danes seveda ko dajemo okostnjake iz omar.Pa so ravno tako takrat vedeli za to Američani,Angleži.Pa so se raje zgražali samo nad nacisti.Evo dvojnih meril :xx!:

Men se pa zdi narobno brezskrbno mnenje, da je to nekje nekdaj bilo in da se je človek iz tega ne vem kaj naučil. Moje mnenje je, da je Hitler uspel, ker je človeštvo že imelo tehnologijo za takšne stvari in če bi meu džingiskan na primer jedrske konice o Hitlerju sploh govoril ne bi. Vojna tehnologija v zadnjih 50-ih letih pa ni nazadovala (torej, nismo pozabli kako šiba chain-reaction), evolucija človeka pa potrebuje le majčken več časa, da se dvigne na višji nivo, zato pričakujem v bližnji prihodnosti še veliko hujše masakre. x;)x

Sej smo mi isti... samo opazuješ javno mnenje koga ljudje volijo, obožujejo... vsi se bojijo enih bogih strojanovih... to so zametki... to je v nas x;)x In ogromna razlika je, če ti samo ukažeš naj pobijejo toliko in toliko stotisočev ljudi, oziroma to sam (takorekoč lastoročno - pač sodeluješ) narediš... večina nemcev ni vedlo kaj se dogaja in da sploh obstajajo kampi, Hitler tudi ni neka absolutna beštija oz. poosebljeno zlo, kot ga hočejo nekateri prikazat... spet oni v kampih, ki so pa izvrševali eksekucije (da ne omenim, da je to npr. v Auscwitzu delal sonderkomando, ki je bil izključno sestavljen iz internirancev, pretežno Litvancev, ki so pa jih kompletno zamenjali v pol leta, a so imeli v tem času vedno polno mizo dobrot hrane in piti) so imeli pa itak psihične probleme... nekaj malega kar jih je preživelo. Zato ni bil Hitler tisti, niso bli nemci ali pa tko, kot nektaeri govorijo hrvati so taki in taki... fige mige x:px ... organizacija, tehnologija pa človeška neumnost x;)x

Še se bomo klal dragi moji... verjemte mi x;)x

Fernando Pessoa

Drgač jih ju umrl okol 50 miljonov :xx!: od tega sam rusov 20 miljonov židov 6 miljonov itd :xx!: .Drgač to kar se je zgodil je bil splet okoliščin ki so šle Hitlerju na roko v smislu inflacije,kaosa v državi(nemci so zlo natančen narod in če prepoznajo liderja v nekom mu sledijo brez oporekanja-taka mentaliteta pač tut še dons vidno v različnih firmah itd),kompleksa prot zmagovalkam 1. svetovne vojne itd.Našel se je nekdo ki je iz tega naredil red in dal ljudem delo in upanje.Čeprov "bolan" pa še z karizmo kar je sploh + zanga bil.

Po premlevanju tega obdobja sem prišel do takih zaključkov in se ne čudim da mu je folk sledil.In tudi marsikdo bi mu še danes v podobnih razmerah kot takrat če bi bilo državno stanje tako kot je blo v Nemčiji od 1920 do 1933 ko je ratov kancler.Zato je delno kriv tudi svet ki je to dopustil in izvajal na Nemčijo tako represijo.Ne zagovarjam Hitlerja ampak samo dejstvo da je Stalin v svojih kampih pobiv še več ljudi kot nacistična Nemčija med oblastjo marsi kej pove.Zmgovalcu je to dovoljeno brez replike, razen danes seveda ko dajemo okostnjake iz omar.Pa so ravno tako takrat vedeli za to Američani,Angleži.Pa so se raje zgražali samo nad nacisti.Evo dvojnih meril :xx!:

Saj pravim....več 10 milijonov :xx!: Ja, če se niso nič naučil, mogoč bi. Kolikor sem nemce spoznal so se kar nekaj.....svojo moč širijo skoz ekonomosko uspešnost, eu.... x;)x Ker......za par let jih je res osreču.......sam pol pa uniču.

Ja. Je pa Stalin to delal na sam kao "svojem terenu". Zahodne države so bile za razliko od stalina neposredno ogrožene od hitlerja, napadene, ponižane (francija npr.)......Se pa spomnim kaj so amerikanci zganjal kasneje proti komunizmu.......tud neopravičeno nad svojimi ljudmi, ki to nikoli niso bili. No proti hitlerju in stalinu skor omembe nevredno. Kakorkoli, takšna al drugačna "vojna" s komunisti je bila vedno prisotna, vse do zloma komunizma.......Seveda so komunisti "napade" na njih ljudstvu prikazovali kot napade na "njihove" dežele, ljudi, njihovo državno neodvisnost. V vojno pa se seveda zahod ni bili pripravljeni spustit. Razumljivo. Po takšni grdi 2. svetovni vojni in nevarnosti jedrskega orožja. Pa tud Sovjetska zveza in Varšavski pakt nista bila Irak. x;)x

K. Čapek

Končno sem si le ogledal Parfum. Všeč :palec: Dobro naret film :palec: Je šel kar takoj v arhivo x:px . Čez čas si ga spet ogledam. Po dolgem času spet en (tud nekak mal drgačn) film, ki me je filmsko spet mal navdušil..... x:)x

K. Čapek

Itak, da je fatalc x;)x (film mislem)... knjiga pa tut...

Pogledal Solaris od Tarkovskegy (1972)... bil malo razočaran, se je predolgo vlekel... me pa v bistvu zanima, če je kgo gledal Solaris iz 2002 in kako se mu je zdel... x;)x

Fernando Pessoa

Itak, da je fatalc x;)x (film mislem)... knjiga pa tut...

Pogledal Solaris od Tarkovskegy (1972)... bil malo razočaran, se je predolgo vlekel... me pa v bistvu zanima, če je kgo gledal Solaris iz 2002 in kako se mu je zdel... x;)x

Sem gledal tega iz 2002 in se mi je takrat zdel čisto brez veze in dolgočasen. In ko sem to rekel prijatelju, mi je svetoval, da bi moral gledati original, da tisti pa je odličen. Kaj vem. xnckrivx

Possible—but highly unlikely.

Pogledov Flag of our fathers in Latters from Ivo Jima, ki sta ubistvu en in isti film v dveh delih in prikazujeta pogled in bitko na japonskem otoku Ivo Jima leta 45 tako z strani Američanov, kot v drugem delu z Japoncev.Dobr prikaže kako smo ljudje kljub kulturnim razlikam v osnovi isti. x:px ,malo ozadja te vojne in kako nesmislena je ubistvu.

Bravo Clint Eastwood xokkx

A je kdo že gledal film ZODIAC??

Je čist frišn...o seriskem morilcu iz San Franciska.. x8Dx

Dober more bit. x:px

Ga bom šla gledat...

Ne vem zakaj,ampak vedno me fascinirajo zgodbe teh serijskih morilcev. x^x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Tudi jaz imam rada težke filme, grozljivke (tiste stare tudi), psihološke trilerje, rabila bi pa bolj humoristične, saj se konec koncev dobro nasmejem in sprostim, ampak mora bit dober humor, ker gre obični kar mimo mene. Skoraj vsi se smejijo, jaz pa: kaj je sploh smešnega? x:Dx :

A je kdo že gledal film ZODIAC??

Je čist frišn...o seriskem morilcu iz San Franciska.. x8Dx

Dober more bit. x:px

Ga bom šla gledat...

Ne vem zakaj,ampak vedno me fascinirajo zgodbe teh serijskih morilcev. x^x

Psihič x:Dx

Bravo Clint Eastwood xokkx

Clint Eastwood je res car :2src: Zmeri bolj mi je všeč x^x - pa še zadnje cajte velik njegovih filmov vrtijo na TV :palec:

Res ga ne morem prehvalt, zakon igralec, režiser, scenarist . . .

Support bacteria, they're the only culture some people have!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...