contesa 27. oktober 2007 Prijavi Deli 27. oktober 2007 Mystic river (Sean Pean, Kevin Bacon) Zdajle na Hrt1. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 Mar Adentro zalljubljena sem v ta film. Včeraj sem ga spet pogledala.In ponovno se me je dotaknil v mojih globinah. Potem se pa še pogledala : The Holiday.Hmmm.Pravljica.Taki filmi niso več zame.Čist preveč pocukrani in igralci čist preveč popolni.Zaspala na polovici filma.In konec me niti ne zanima.Najbrž je v tem smislu:in živela sta srečno do konca svojega življenja(par št.1 in par št.2)Bla,bla,bla.. :xx!: Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 Meni je pa The Holiday ful luškan film Mislim, da sem ga lani gledala ravno malce pred Božičem, tako da je bilo lih pravo vzdušje http://www.imdb.com/title/tt0457939/ No, seveda sem malce pristranska, ker igra srček Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 Mysti podlegla sem...posnela sem si prve 3 dele 3. sezone Grey's Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 http://www.rtvslo.si/vabimo/tv.php?id=864 priporocam. Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 30. oktober 2007 Prijavi Deli 30. oktober 2007 Najboljše je, ko pogledaš eno moderno grozljivko in če ti rata slučajno celo pogledati, na koncu piše: written by....in pomisliš: wtf, a celo napisali so lahko kaj takega, sem bil ziher, da so si sproti zmišljevali. :xx!: Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 1. november 2007 Prijavi Deli 1. november 2007 Za voljo včerajšnjega praznika sem šla gledat Saw IV . No comment :xx!: Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 4. november 2007 Prijavi Deli 4. november 2007 Something new Romantična komedija. lušn film...še bolj lušn glavni igralec http://www4.slikomat.com/07/1104/s9r-something-new.jpg Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 The Illusionist Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 The Illusionist Te je prevaral, a? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Včeraj sem gledal en tak scary film. In na koncu še dodajo, da je to bila resnična zgodba. Eksorcizem mlade Emily Rose Tukaj imate v Slovenščini Hud film, čeprav meni te scary scene niso med priljubljenimi. Dolžina: 1 ura in 55 minutLeto: 2005Država: ZDARežija: Scott Derrickson Igrajo pa Jennifer Carpenter, Laura Linney, Tom Wilkinson in še mnogi neomenjeni.Sedaj predjed: o glavni junakinji Emily Rose. Emily je bila zelo pridna, prijazna, verna, dobra punca. Če jo povzamemo v 2 besedah: perfektna punčka. Kot bi pričakovali, je bila zelo pridna učenka, imela je same petice. Zato se je tudi uspela vpisati na skrbno izbran faks. Sedaj si že vsi mislimo, tu nekaj mora biti narobe. Kaj se je zgodilo? Emily se je oprijela fiksne ideje, da je v njej Hudič. Od tega trenutka se začne naša glavna jed oziroma zanimivi in predvsem grozljivi del filma. Film dejansko govori o boju med vero in znanostjo. Sodobna medicina in psihologija je njene bolezenske znake diagnosticirala: od izrednih halucinacij do nenormalne epilepsije. Po drugi strani je 2000 let stara filozofija katoliške cerkve njeno obnašanje obravnavala kot obsedenost s hudičem. V glavi in okolici mlade Emily je prevladalo seveda slednje. "Hudič je v meni, hudobna sem, duhovnik mi bo pomagal." Si je v glavo zadala.Emilyni prividi, oz./ obsedenost z Hudičem so se kmalu totalno razpasli. Sredi noči, Emily mirno spi. Nakar se nanjo leže nekaj in jo začne davit in potiskat v posteljo, prav v vzmetnico jo je pritisnilo. Ko že sama misli, da je z njo konec, jo osvobodi nakar zbeži ven, popolnoma objokana. Emily je kmalu za tem zapustila faks in se vrnila domov kjer jo je čakala odrešitev muk. Takoj ko je domov prišla, se je že začel njen konec. Predvideva se da je duhovnik z močnimi odvajali Emily prisilil k bruhanju. Saj je bruhanje veljalo za dober znak. Tu se zopet srečata vera in znanost. Nekontrolirano bruhanje vodi, v podhranjenost in dehidracijo. To če se en daljši čas ne spremeni se telo utrudi in začenjajo umirati notranji organi. To vodi v zelo bolečo in mučno smrt. No tu sta se vera in znanost strinjale, Emily je kmalu klonila izganjanju. Sedaj je bila Emily odrešena svojih muk. Hudič je izgnan, vera je zopet premagala zdrav človeški razum. Ampak tukaj se je morala vera, soočiti z realnostjo, po površni presoji je to kaj je g. duhovnik naredil seveda umor. Sedaj se celotno dogajanje vrne na svoj začetek, ko gospoda duhovnika peljejo v lisicah iz hiše Rosovih. Duhovniku se začne sojenje, ki naj bi privedlo na dan seveda resnico. Duhovnika na sojenju zastopa mlada odvetnica, ki si je od tega sojenja obetala prodor na odvetniško sceno. Kmalu pa tudi sama ugotovi, kjer se vera in znanost srečata, je veliko resnic. Sledijo krajši inserti iz sojenja, katere prekinjajo Emilyjini izpadi. Ti izpadi so sol celotnega filma, le-ti so iz navadnega filma naredili pravo grozljivko. Za konec, da vas malo prestrašim, moram povedati, da je film posnet po resnični zgodbi. Z vidika znanosti se lahko vse, kar je prikazano, zgodi vsaki normalni osebi. Finale celotnega mojega besedičenje je:Oglejte si film. Prestrašite se malo realnosti. Priporočam vam, da si pogledate kaj pomenita epilepsija in halucinacija. Priporočam tudi, da si kaj preberete o eksorcizmu. To je eden od milijonov madežev, brezmadežne katoliške cerkve. Za desert sem vam pa še pripravil nekaj o eksorcizmu. Manjše obvestilo. Ljudje z dobro sposobnostjo predstavljanja, domišljije in slabo toleranco na kri, organe ipd., naj to preskočijo. Eksorcizem - Izganjanje hudobnih demonov, duhov, ipd. iz oseb in predmetov. To počnejo posebej izobraženi ljudje t.i. izganjalci.Izganjati je kot prva začela katoliška cerkev, ampak so verjetno to že počeli v afriških pokrajinah stoletja prej. Izganjanje je postalo ustaljenea cerkvena praksa. Kot sem že omenil, danes izganjajo hudiča z bruhanjem, raznimi zvarki, postopki, obrazci, ipd.. Nekoč so verjeli, da naj bi vse dobro bilo v srcu, kaj je slabega pa je v možganih. In del, kjer bil seveda hudič, so pri živem človeku odstranili. V Afriki še danes žrtvujejo ljudi in se namažejo z njihovo krvjo, da izženejo hudiča. Znano je tudi kopanje v urinu in raznih iztrebkih ter pitje mešanice obeh. Tako naj bi izgnalo hudiča iz telesa. Malo nore ideje, če mene vprašate.Vir. Galileo-Prosieben Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. november 2007 Prijavi Deli 8. november 2007 Včeraj sem gledal en tak scary film. In na koncu še dodajo, da je to bila resnična zgodba. Eksorcizem mlade Emily RoseU ja, ta film sem gledala v kinu ene 2 leti nazaj in mi je bil ful všeč Zanimiv pristop, na imdb nima dovolj visoke ocene (po mojem okusu). Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. november 2007 Prijavi Deli 8. november 2007 Aja točno, Petelinji zajtrk....fajn film! Malo sem potrebovala, da sem se navadila naglasa, ampak potem, ko se enkrat navadiš, je okej Ni moreč (kot veliko slovenskih filmov)... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 11. november 2007 Prijavi Deli 11. november 2007 Dva fajn filma v tem tednu pogledala..Zdj bo pa mir za en čas. Little Children in Breaking and entering. Oba filma sta po mojem okusu.Drami torej,zelo realistično posneto..nič fanatazije,tud pocukrana nista....Little Children mi je sicer za otenek bolj všeč,najbrž prav zaradi še vedno tabu tebe o pedofilstvu in razkazovanju mladoletnikom. Vsekakor vredna ogleda. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 11. november 2007 Prijavi Deli 11. november 2007 Gia [Angelina Jolie] več o filmu Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 11. november 2007 Prijavi Deli 11. november 2007 naja še vedno tuhta vič... to je to... pri dobrih filmih filma nisem gledu drugač že celo večnost... ok, par cajta nazaj ona zlomljena gora... bi mogu met dan ene 35 ur to bi blo carsk Naja je po parih minutkah ugotovila, da je M. Drive že gledala pred meseci, pa ji je bil preveč blesav začetek, da bi ga gledala do konca. In se še vedno ne morem prpravt, da ga pogledam do konca . Ampak ga bom, sam da bom tuhtala, zakaj hudiča se gre . Žage so pa dobre, vsaj prve 3, 4. del še iščem Shooter je tud super film. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 Žage so pa dobre, vsaj prve 3, 4. del še iščem Shooter je tud super film. Potegni ga... Pa kje si ti zadnje cajte? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 Včeraj sem videl na RTV SLO 2 7. del Mojstra in Margarete... Sploh nisem vedel, da jo predvajajo. A ima morda kdo snemano? Saj vem, da se dobi zadevo na internetu, a ni podnapisov, rusko pa ne razumem. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 Potegni ga... Pa kje si ti zadnje cajte? Sem jih že neki potegnla, pa vse narobe Mal več sem jokala zadnje cajte, alef ... Film 300 je pa res beda Včeraj sem videl na RTV SLO 2 7. del Mojstra in Margarete... Sploh nisem vedel, da jo predvajajo. A ima morda kdo snemano? Saj vem, da se dobi zadevo na internetu, a ni podnapisov, rusko pa ne razumem. Za kaj se pa gre? Bi še jaz potem gledala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 Sem jih že neki potegnla, pa vse narobe Mal več sem jokala zadnje cajte, alef ... Film 300 je pa res beda Za kaj se pa gre? Bi še jaz potem gledala. To je zato ker ne gledaš kaj vlečeš... Jokat pa nikar... Kadar te prime da bi jokala, poglej mojo sliko v profilu... Te bo minilo... 300 mora bit pa res beda... Ga imam že dva meseca ali več, s podnapisi, pa se nikakor ne morem spravit da bi ga pogledal.Bo že nekaj na tem... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 Za kaj se pa gre? Bi še jaz potem gledala.Se gre o marsičem. Po romanu Mihaila A. Bulgakova. Preberi si kaj tukaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Master_and_margarita Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 Transformers pred kratkim, res res res res dober film. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 Ha ha, Transformers -- gledal kakšen teden nazaj. Neka malenkost me je motila, sicer pa soliden film. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 kašna malenkost te je pa motila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. november 2007 Prijavi Deli 12. november 2007 Ko se Bumblebee ni mogel preseliti v drug avto/vozilo, ko so ga poškodovali. Ali pa je to sposobnost izgubil zaradi poškodbe? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.