Rožica I 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 VonTrier-filling? Ja, morala bi začutit res veliko željo, da bi si ogledala ta film.. Sploh po prebrani vsebini in številnih kritikah in, seveda, po nazadnje videni Plesalki v temi ... Ipak pa je zadeva umetnina, (kljub vsem njegovem ustvarjalnem "onaniranju") in zaradi tega vredna pozornosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rožica I 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Če si iz lj in daš kaj nase, potem NE hodiš na prireditve. Zanimivo stališče... Pravzaprav sama razmišljam pol kroga drugače .Je to edini film, ob katerem nisi dal kaj dost nase in si ga ogledal na letošnjem Liffe-u ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Aja prvic slisim. Tudi jaz razmisljam drugace ali bolje RAZLICNO! Sicr pa, itaq (fizicno) nisem vec iz ljubljane.Pa ni to to. Če si iz lj in daš kaj nase, potem NE hodiš na prireditve. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Je to edini film, ob katerem nisi dal kaj dost nase in si ga ogledal na letošnjem Liffe-u ? Nisva se čisto razumela. Jaz še nikoli nisem bil v LJ na tem festivalu, samo enkrat sem bil blizu temu da grem, pa je bilo potem razprodano. Mi je pa Von Trier zelo dober režiser in bi z veseljem pogledal kak njegov novejši film, ker že dolgo nisem videl nič od njega. Pa če boš gledala kakega dobrega, daj kaj napiši. Premalo na LF debatiramo o nizkoproračunskih filmih,..samo TV še gledamo in downloadamo komercialo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Premalo na LF debatiramo o nizkoproračunskih filmih,..samo TV še gledamo in downloadamo komercialo. Torej naj nekdo začne, nekdo ki jih pozna.Jaz ne, nisem toliko seznanjen s to filmsko vejo, čeprav ravno ne gledam samo komercialnega sranja in TV. Torej, kdo bo kaj napisal o t.i. nizkoproračunskih filmih?Kakšno priporočilo kaj pogledat, izkušnje, vtise po ogledu?Kere vse "nizkoproračunsko" ni tudi kvalitetno, kot tudi vse komercialno ni sranje. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Tale film nima veze z LIFFE-jem, ali nizkoproračunskimi filmi Je bil pa zadnjič odkrit slučajno in je prijetno presenetil. Ni kaka huda mojstrovina, je pa zelo nasmejal z na trenutke surovim, na trenutke malo butastim humorjem. Prikaže nekaj dni v življenju dveh "zadetkov" na zelo humoren način. Film za manjšo "pavzo" in odklon od kakih "resnejših" filmov. Načeloma me taka ameriška sr... ne fascinirajo, ob tem pa je bilo kar nekaj smeha - za pogledat in ocenit Pineapple Express Sicer pa je bila ta vikend Godfather turneja - je fajn gledat enega za drugim - si človek lahko vsaj približno zapomni kdo je kdo v familiji... Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Meni je povsem cist ornk useeen kaksen film je v smeri ali nizko ali visoko proracunski, iz pakistana, kitajske, indije ali hollywooda, ali od jozeta, almodovarja, bozidarja, mihca, ali spilberga.... Zakaj: ker ce mi film nekaj da, nekaj sporoca kar v nekem mojem trenutnem zivljenjskem obdobju, situaciji, momentu ali dihu potrebujem, je to dovolj. Cetudi ni popolen v razlicnih oskarjevskih normah (kostumografija, igra, glasba, rezija, bla bla bla).Jasno je predvsem odvisno kaj mi zelimo od filma!Ali gledamo film, whatever, in se prepuscamo in naso neaktivnost izrazimo skozi aktivnost igralcev, nase strahove skozi dramaticne cloveske usode, nase romantice in seksualne potrebe skozi ocarljivost, seksipilnost in karizmaticnost, skozi razlicne zanre, itn.... ali zelimo zavest, dodatne informacije, dodatne okoliscine, potesitev raziskovanja in vedezeljnosti o tem ali onem (morda kaksnem kraju kjer nismo bili, morda pestrosti kreacije oblacil, morda boljsi vpogled v zgodovino in s tem razumevanje sedanjosti, morda kaksne znanstvene in zdravilne informacije...).Torej zakaj gledamo tv je res razlicno in pestro. verjetno obstajajo neke statistike, ki bi lahko govorile v kljub temu ali onemu festivalu, kraju ali obodobju ter zanru; toda zdi se mi, da ponekod proizvedejo veliko filmov med katerimi je manj kvalitetnih, nekje pa manj med katerimi je vec kvalitetnih, oziroma taksnih ki nam v nekem trenutku koristijo. Morda je ob tem res bistveno to, kako se pocutimo po tistem, ko smo svoj cas in energijo podarili vsebini tv zaslona.Koliko smo sami v tem prisotni in koliko je nase, ce recem temu zdrave svetove obogatilo notranje ali pa osebnostno v smeri izobrazevanja (recimo izpopolnitev nase stroke).In ja, ne solim pamet, ker sem se tudi sam ze prevec prepuscal. Namrec pri sebi sem videl da je ta meja med tem ali nakaj gledamo, spremljamo zavesto, z razmisljanjem, z namenom ali izpopolnitvijo vcasih lahko prevec tanka, med tem kar gledam s prevec prepuscanja. In tega si ne zelim in sem vesel, ce se obcasno spomnim, zakaj in kako sedim pred ekranom. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Kere vse "nizkoproračunsko" ni tudi kvalitetno, kot tudi vse komercialno ni sranje. Si pa ornk zagrabil. Ni blo mišljeno tako, da je kvalitetno vse, kar je nizkoproračunsko in obratno. Govoril sem o tem, da pogrešam kakšne take filme,..zadnje čase ne pridejo več do mene oz. jaz do njih. Saj smo že nekatere omenjali v tej temi,..bi pa bil vesel še kakega komentarja, če bo kdo kaj gledal iz Liffeja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rožica I 24. november 2009 Prijavi Deli 24. november 2009 Nisva se čisto razumela. Se mi zdi, ja . Vmes sem odgovorila še uporabniku z imenom Razlika in si mislil, da je odgovor namenjen tebi oz si citiral moj odgovor njemu. Skratka, VonTrierjeve zadeve, ki sem jih videla: Europa, Lom valov, Idioti (zadnja dva našteta še iz kultne Dogme), Dogville in Plesalka v temi. Vse razen slednjega!Katere pa poznaš sam? Se strinjam, da se premalo govori o vsem, kar ni direktno iz filmske Meke oz z buđetom 20 M. Alef- že če samo začnemo brskat po festivalu LIFFE http://www.liffe.si/program/abc-seznam/ (če se ne motim, je bil letos 20.)- imamo dost materiala . Oz vsaj meni je ta festival precejšnje vodilo, saj sem popoln filmski amater. Ampak s srcem za film . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. december 2009 Avtor Prijavi Deli 1. december 2009 (*zal ze dolgo ne spremljam vec neodvisne, alter produkcije, nizko proracunskih filmov... - vcasih sem bila cisto in).. je pa dons en dober film, tudi (ali celo predvsem) za taksne z bolj prefinjenim okusom: Igra solz - Crying game - na kanalu A ob 23:20. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Gledala Dan po jutrišnjem , in moram rečt, da mi je veliko boljši film kot npr. 2012. Včeraj sem se pa nasmejala ob filmu Vsemogočni Evan. Fajn komedija. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ABCfree 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Nord....roadmovie z motornimi sankami po Norveški se mi zdi.Kinoteka. Citiraj Darling,stand by me Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2009 Avtor Prijavi Deli 10. december 2009 zdajle sem opazila da je na tv1000 ob 20h Big Lebowski (se pravi ze traja 8 minut).Meni zakon film, priporocam, ce ga se kdo ni gledal, pa mu je vsec mal odbit humor oz. filmi bratov Cohen. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rožica I 10. december 2009 Prijavi Deli 10. december 2009 Žal, prepozno videla ! Pa pojma nimam, kateri program je to (imam TV za 15h/mesec cca.) . Drugače pa Jeff Bridges ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2009 Avtor Prijavi Deli 10. december 2009 res skoda, super film, mega dialogi! ce kdaj ujames, glej. (ja sem cist slucajno videla, sem ga pa ze tolkrat gledala, da ga tokrat nisem, k sva ga ravno zadnjic 1x spet s tamalim) sem ga 1x slucajno odkrila - je bil ze kar nastiman (tv1000). jaz sem *ne_tehnik* in nabolj kul mi je, da dam sam 'play' - no in tle je blo tako nekako. majo dostkrat filme, slo prevod, ob 20h in 22hh je dostikrat kaksen dober - pac star, sam v veliki beri je kar precej dobrih... jih pa potem tud 100x ponavljajo, tako da slej ko prej gotovo naletis nanj Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. december 2009 Prijavi Deli 11. december 2009 Jutri na POP TV ob 22:50(če ne boste prej zaspali med gledanjem Troje... ) John Q Film o socialni stiski od kakršne tudi pri nas nismo daleč.Denzel Washington, režija Nick Cassavetes :palec: Pred kratkim pa sem pogledal Run Fatboy Run Zabavna britanska komedija o večnem zgubašu ki pa se končno le odloči neko stvar speljati do konca Režija David Schwimmer(dr. Ross Geller iz Prijateljev) Film obravnava podobno tematiko kot Running z M. Douglasom Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rožica I 12. december 2009 Prijavi Deli 12. december 2009 res skoda, super film, mega dialogi! ce kdaj ujames, glej. (ja sem cist slucajno videla, sem ga pa ze tolkrat gledala, da ga tokrat nisem, k sva ga ravno zadnjic 1x spet s tamalim) sem ga 1x slucajno odkrila - je bil ze kar nastiman (tv1000). jaz sem *ne_tehnik* in nabolj kul mi je, da dam sam 'play' - no in tle je blo tako nekako. majo dostkrat filme, slo prevod, ob 20h in 22hh je dostikrat kaksen dober - pac star, sam v veliki beri je kar precej dobrih... jih pa potem tud 100x ponavljajo, tako da slej ko prej gotovo naletis nanj ----------------Sem ga že gledala 1,5x (enkrat samo od polovice do konca, ko sem slučajno naletela spet nanj), ampak se mi je prav zaluštal spet , ko si ga tu gor omenla, Marsa. Je prav dobra rubrika tole ! Nocoj pa me čaka prava poslastica - J.Jarmusch: Noč na zemlji! Že gledala, ampak pred cca. 8 leti. Čeprav razmišljam tudi, da bi si ogledala Alefov predlog... Samo šibat filme, en za drugim, mi ne sede lih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. december 2009 Avtor Prijavi Deli 13. december 2009 fantastičen filma ne? se mi je kar zdelo, da ti bo ful vsec John Goodman oz. njegov lik (res je mega!!) ----------------Sem ga že gledala 1,5x (enkrat samo od polovice do konca, ko sem slučajno naletela spet nanj), ampak se mi je prav zaluštal spet , ko si ga tu gor omenla, Marsa. Je prav dobra rubrika tole ! Nocoj pa me čaka prava poslastica - J.Jarmusch: Noč na zemlji! Že gledala, ampak pred cca. 8 leti. Čeprav razmišljam tudi, da bi si ogledala Alefov predlog... Samo šibat filme, en za drugim, mi ne sede lih.a ne? (da je fino da imamo to, jaz sem vceraj se spravila brat prvih 20 strani (x!x) in sem vse prechekirala, je fajn za idejo kaj (ponovno) gledat, pa vids, da ene filme 10x opises. Ja, Jarmusch je zakon, ne spomnim se, za katerega gre (noc na zemlji), a sem ga gotovo gledala (sem delala v alter videoteki, kjer smo imeli res totalen asortiment svega i svacega ), moram it uch vrzt kateri je. Zadnjic sva s tamalim gledala Down by law - najbrz si ga ze gledala, ce ga slucajno nisi, ga nujno glej! Dbest film! ~~ Dons je pa Klavir na TVS2 ob 22:45.Dober film, lepa zgodba, zelo estetski (eden od *zenskih filmov* ki so mi zelo vsec - sicer ne shizim zelo)... Dobra zasedba, res vreden ogleda! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 13. december 2009 Prijavi Deli 13. december 2009 a ne? se mi je kar zdelo, da ti bo ful vsec John Goodman oz. njegov lik (res je mega!!) a ne? (da je fino da imamo to, jaz sem vceraj se spravila brat prvih 20 strani (x!x) in sem vse prechekirala, je fajn za idejo kaj (ponovno) gledat, pa vids, da ene filme 10x opises. Ja, Jarmusch je zakon, ne spomnim se, za katerega gre (noc na zemlji), a sem ga gotovo gledala (sem delala v alter videoteki, kjer smo imeli res totalen asortiment svega i svacega ), moram it uch vrzt kateri je. Zadnjic sva s tamalim gledala Down by law - najbrz si ga ze gledala, ce ga slucajno nisi, ga nujno glej! Dbest film! ~~ Dons je pa Klavir na TVS2 ob 22:45.Dober film, lepa zgodba, zelo estetski (eden od *zenskih filmov* ki so mi zelo vsec - sicer ne shizim zelo)... Dobra zasedba, res vreden ogleda! ..Noc na zemlji je hud film-sploh zgodba iz Rima je totalen odfuk!!!!Ko sem prvic to gledal... jao Benigni res rula!!!! Veliki Lebowski je pa tut men en najboljših filmov, kar se pa bratov Coen tice pa kar najboljsi, kar sta v tem desetletju posnela vecinoma itak ni omembe vredno, medtem ko sta v prejsnjem skor brez zgresenega strela... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. december 2009 Avtor Prijavi Deli 13. december 2009 ..Noc na zemlji je hud film-sploh zgodba iz Rima je totalen odfuk!!!!Ko sem prvic to gledal... jao Benigni res rula!!!! Veliki Lebowski je pa tut men en najboljših filmov, kar se pa bratov Coen tice pa kar najboljsi, kar sta v tem desetletju posnela vecinoma itak ni omembe vredno, medtem ko sta v prejsnjem skor brez zgresenega strela...sej se mi je mal zdelo da je to (taksist, razlicne zgodbe), sam naslov mi ni bil nic znan.Sem gledala, jasno, ful dober film, res: Benigni rula!!! a ne? Lebowski, jaz sem cist okol padla, sem ga relativno pozno gledala, ampak od tedaj pa ene 5x (vsaj) (jaz lohk vecX filme gledam, sploh take, k velik dogaja pa vedno lohk kej druzga gledam).(*dons ma Buscemi rojstni dan ) Tud Barton Fink mi je bil mega, Goodman total raztura, ful dobra faca pa ful naredi iz vloge, Torturo je tud faca (a ste gledal oni film - morda Redfordov- o Kvizu? z ralphom fiennesom - ta mi je bil tud vsec) - a bi rekel da je riba, Samson?? Odstekano, a ne... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 13. december 2009 Prijavi Deli 13. december 2009 I love you manPa kar lušno no. Gledljivo. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ABCfree 14. december 2009 Prijavi Deli 14. december 2009 sej se mi je mal zdelo da je to (taksist, razlicne zgodbe), sam naslov mi ni bil nic znan.Sem gledala, jasno, ful dober film, res: Benigni rula!!! a ne? Lebowski, jaz sem cist okol padla, sem ga relativno pozno gledala, ampak od tedaj pa ene 5x (vsaj) (jaz lohk vecX filme gledam, sploh take, k velik dogaja pa vedno lohk kej druzga gledam).(*dons ma Buscemi rojstni dan ) Tud Barton Fink mi je bil mega, Goodman total raztura, ful dobra faca pa ful naredi iz vloge, Torturo je tud faca (a ste gledal oni film - morda Redfordov- o Kvizu? z ralphom fiennesom - ta mi je bil tud vsec) - a bi rekel da je riba, Samson?? Odstekano, a ne... Jarmuschovi,Coenovi in Buschemijovi filmi so več al manj vsi dobri/umetnine.Sploh mi je všeč zadnji Buschemijev-Confused.O paparazzu,klošarju in slavni pevki.Totalen kaos. Citiraj Darling,stand by me Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 14. december 2009 Prijavi Deli 14. december 2009 moon - zanimiva zadeva, čisto mogoče, da se bo kdaj to tud zares dogajalo. A je to tole Moon - ga imam v planu pogledat tele dni... Nizkoproračunski film, malo pogledal na brzino, pa... Orphan - tudi imam nekje, nisem še pogledal(slaba stran tega če imaš preobsežno videoteko... ) Priporoćam The Fountain tistim ki jim je všeč SciFi in Mistery v enem paketu... :palec: Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 14. december 2009 Prijavi Deli 14. december 2009 Orphan - tudi imam nekje, nisem še pogledal(slaba stran tega če imaš preobsežno videoteko... ) Zanimiva ideja za radnju, zgolj mi je konec filma bil razočaranje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 15. december 2009 Prijavi Deli 15. december 2009 Pogledal sem Pursuit of happyness Nalašč se napačno napiše happyness in v filmu boste našli razloge zakaj tako. Odlična igra Willa Smitha. Ma ta tip me vedno bolj navdušuje, vsaka mu čast. Že zadnjič me je navdušil s tem posnetkom, pa itak da se je že izkazal v nekaterih prejšnjih filmih. Ko sem bral o filmu sem mislil, da bo mogoče v ameriškem stilu narejena replika La vita e' bella,..med filmom pa sem se spomnil še na film Jude. No, pravih primerjav vseeno ni,..ker je film povsem zgodba zase. Zgodba o socialnih težavah, iskanju ravnotežja, finančni sigurnosti, težavah, ki jih prinaša kapitalizem, konec koncev celo o "sreči". Filmu bi zbil par pik iz razlogov, ki bi tule bili spoilerji. , sicer ga pa le poglejte, vsaj zaradi Willa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.