Rožica I 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 jaz pa sploh ne shizim na Almodovarja... OK, stekam zakaj je folku vsec in ima neko grotesknost, dramaticnost (kot npr. Fellini pri Italijanih... no ne maram primerjav, vendar ce ze, mi je ta italijanski stos veliko blizje, od spancev pa bunuel)..---------------Almodovar je cool....1x/ 2 leti cca (oz za tistega, ki ni videl še nič njegovega (ali eventuelno 1 film)). V dani primerjavi pa ne vidim vzporednic, ker Fellini je zame umetnik, Almodovar pa zgolj ljubitelj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. januar 2010 Prijavi Deli 4. januar 2010 Evo, pogledu cel film.In ne v 3D tehniki. Glede na vsebino filma, mi ni jasno kako lahko sploh reces, da je bistvena 3D tehnika!? - tvoja izjava, mi bo verjetno se dolgo uganka. Namrec res zelo zalostno da morajo delat blazno zahtevne in drage filme, ker ljudje ne vidijo in slisijo tistega preprostega kar jim film sporoca in je primerljivo v nasem realnem vsakodnevnem zivljenju!Ob vsem blaznem streljanju in patriotizmu, ki je vsaj v tem filmu koncno na mestu (ker ne zajema zgolj cloveka, temvec kaj vec), je prav tako res zelo zalostno da morajo delat taksne streljaske filme, da narod sploh gre gledat film ki prinasa sporocilo/a! Kaksne ekoloske filme pa si ogleda v povprecju (ugibam) zgolj procent toliko gledalcev kot pa tega o katerem govoriva. Kljub temu, da so nekateri vsebinsko in sporocilno mocnejsi. Predvsem pa govorijo o resevanju problemov. Glede na tvoj komentar pa ocitno kljub vsemu balastu filma, sporocilna vrednost vseeno ne pride tja kamor je bil njen namen. Zakar bi se clovek kar zjokal od hudega, se posebno ce pomislim, da je morda (ugibam) mnogim ljudem bistven 80 procentni film v 3D tehniki, ne pa sama sporocila vrednost. Slednje, torej sporocilo, nisem povedal samo jaz ze nekaj vec tisockrat, pac pa o tem pise, rise, se dere ze ves svet. Kljub temu, pa bomo se vedno gledali nadvisoko drage filme, sporocila, ki jih bodo nosili, pa bodo odplavala mimo nas, kot da jih ni bilo. Torej, se razlog vec, da se zjocemo, ali kako je ze Dylan pel:How many roads must a man walk downBefore you call him a man?Verjetno si bo tole pelo clovestvo tam nekje "u vecnim lovistima", ce mu bo usojeno tja priti sploh. Niti gledal nisi pa taka kritika .Res si model Sicer je pa treba gledat v 3d tehniki, ker dlih to je 80% filma. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. januar 2010 Prijavi Deli 4. januar 2010 Si vidla film? No, mene je pozitivno presenetil. Pa tudi od filma, torej po koncu nisem bil "posiljen" kot pri Avatarju.Ocitno so ljudje v svoji praznini postali pravi custveni mazohisti. Bolj kot jih custveno zadane, rajsi imajo film. Mogoce custva, socutje ki se poraja do igralca malce dvignejo "nivo", ali pa tudi ne... ali kakor pri kom.In ce ze, se mi zdi s tem predvsem primerno kaj narediti v zivljenju.Sicer pa, se ne nimam za kakrsnegakoli poznavalca filma sploh. Kar pa se tice Almodovarjevega filma, pa si vseeno upam napisat, da je meni dober, kamera in glasba pa odlicni! V dani primerjavi pa ne vidim vzporednic, ker Fellini je zame umetnik, Almodovar pa zgolj ljubitelj. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 4. januar 2010 Prijavi Deli 4. januar 2010 Po odličnih filmih 7 in 8 1/2 (Fellini), je zdaj Hollywood naredil film 9! Nekaj mi pravi, da ne bo tako uspešen kot predhodnika. ,.čeprav ocene pa niso slabe. Je kdo že gledal? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 4. januar 2010 Prijavi Deli 4. januar 2010 Evo, pogledu cel film.In ne v 3D tehniki. Glede na vsebino filma, mi ni jasno kako lahko sploh reces, da je bistvena 3D tehnika!? - tvoja izjava, mi bo verjetno se dolgo uganka. Namrec res zelo zalostno da morajo delat blazno zahtevne in drage filme, ker ljudje ne vidijo in slisijo tistega preprostega kar jim film sporoca in je primerljivo v nasem realnem vsakodnevnem zivljenju!Ob vsem blaznem streljanju in patriotizmu, ki je vsaj v tem filmu koncno na mestu (ker ne zajema zgolj cloveka, temvec kaj vec), je prav tako res zelo zalostno da morajo delat taksne streljaske filme, da narod sploh gre gledat film ki prinasa sporocilo/a! Kaksne ekoloske filme pa si ogleda v povprecju (ugibam) zgolj procent toliko gledalcev kot pa tega o katerem govoriva. Kljub temu, da so nekateri vsebinsko in sporocilno mocnejsi. Predvsem pa govorijo o resevanju problemov. Glede na tvoj komentar pa ocitno kljub vsemu balastu filma, sporocilna vrednost vseeno ne pride tja kamor je bil njen namen. Zakar bi se clovek kar zjokal od hudega, se posebno ce pomislim, da je morda (ugibam) mnogim ljudem bistven 80 procentni film v 3D tehniki, ne pa sama sporocila vrednost. Ne vem Free kaj tebe matra , sam jest filme gledam zarad sprostitve in ne nekih globokih sporočil in realnosti.Zato imam dokumentarce,knjige itd. Uglavnem kaj me je pritegnil, to da sem imel občutek kot da bi bil z ljudmi v istem prostoru,dobro narejeni kadri pri katerih se vidi da so bili posneti ravno zaradi 3d tehnike(itak da če gledš v klasiki da tega ne porajtaš ) -zato tut pravim da brez 3d nima smisla, in pa lepa zgodba z klasiko romance in malce predvidljivim koncem.Glede na to da je bilo takih filmov posnetih na tone,kjer se vsebina samo pogreva,tukaj nisem imel občutka da je tako-hja mogoče zaradi izredne animacije kjer sploh nisem razmišljal da gledam računalniške animacije temveč res prave žive like .James Cameron je čakal na to že od 90. leta, da rač. tehnologija toliko napreduje da bi bilo to izvedljivo.Drugače pa že pri Alienu,Terminatorju,Titanicu kapo dol.Zanimivo pa je tudi recimo videt Sigourney Weaver v 3d tehniki kjer imaš občutek da je resnično pred tabo - nekako najbližja podoba realnosti .Sporočila filma pa je jasno-da je narava mogoče malce več kot samo "drevo" in da ljudje res živimo preveč umetno življenje. Koncept je pobran iz zgodovine ko je sodobni človek uničil domorodca ki je še vedno živel v simbiozi z naravo-banalni primer je Evropejec, ki je prišel v Ameriko in uničil indijance zaradi kapitala in z tem pa so tudi eventuelno izgubili stik z naravo in ezoteriko in danes se zavedamo da to ni prav in se nam počasi mal začenja svitat da smo malce zabredli z filozofijo življenja,spremebe čez noč pa niso možne kar tako, ker je zato potrebno veliko časa.No pa ima film le globejši pomen . Kar se ekoloških tem tiče;ko je ravno tolk IN vse skupaj; bom pa rekel da je narava izjemno močna.Narava se spreminja ne glede na to ali smo ljudje na zemlji ali ne.Halo se pa dela predusem zato, da nekdo profitira.Ne vem do kdaj boste taki bebci.Smo v Kapitalizmu kjer ima glavno besedo kapital.Človek je delni krivec za segrevanje vendar ne glavni.Segrevanja so odvisna od mnogih dejavnikov in predusem naravnih ciklov.Dokaze najdemo v naši pestri zgodovini in en tak klasičen primer je recimo ko se je 10.000 let pr.n.št. morje zaradi nenadne menjave pozicije pola (zemeljske osi) v parih stoletjih dvignil za 60-80 metrov(prišlo je do taljenja S. ameriškega plašča( cela s. amerika je bila do takrat pod ledom) in to taljenje se nadaljuje še danes) . Če bi bili takrat na takem tehnološkem nivujo kot smo danes bi verjetno krivili človeštvo za te spremembe x:Dx pa bi spet nekdo pobasal masne pare v smislu nekih rešitev ker bi prej normalno povzročil propagandno paniko x:Dx x:Dx Zemlja je živa in nenehno v gibanju in katastrofe kot njen sestavni in normalni del. Raj kakšno zgodovinsko knjigo vzem v roke pa poglej kolikokrat je šlo vse v kurac zaradi različni kataklizm (zadnjič pred 60 miljoni let ko (konec vladavine dinozavrov)je šlo po gobe 99% vseh živih bitij na Zemlji-predvidevajo da zaradi zadetka velikega nebesnega telesa v premeru par km)-Zemlja se je v parih tisoč letih resitirala in zaživela na novo, ker ima neverjetno moč obnove ,bo pa preživela tudi ljudi v skrajnem primeru,vendar mislim da stvari le niso tako klavrne.Če samo pogledaš koliko so šle stvari naprimer pri beli tehniki v pozitivo glede porabe vode in elektrike v desetih letih,postavitve prvih električnih črpalk za avtomobile,napoved avta na vodik v naslednjem desetljetju kot main stream..itd pol ti je jasno-pa te spremembe so v teku že pred temu halojem ki se dogaja zdele kakšne 15 let.Z počasnim uvajanjem novih tehnologij bomo napredovali in prav to nas bo verjetno rešilo.Naučiti pa moramo tega seveda še zaostali svet kjer je problem hrana kaj šele te zadeve. Sorry, of topic, sam pun kurac mam že teh kvazi ekologov ki ne vejo niti kaj se je dogajalo 50 let nazaj, kaj šele miljone let zemeljske evolucije živalstva, rastlinstva,geografije in klime.Upam da ti ne spadaš med njih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Dva super filma od Denzela Washingtona: The Great Debaters in Out of Time Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Dva super filma od Denzela Washingtona: The Great Debaters in Out of Time Out of Time... The Great Debaters ne poznam, bo treba poiskat... Dobri so tudi naslednji njegovi Inside ManThe Manchurian CandidateThe Bone CollectorDeja Vu Eden malo starejši Glory Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Avatar... Pogledal nekaj odlomkov(trailerjev) - po tistem kar sem videl čisto spodoben SF obrtniški izdelek.O zgodbi in vsebini potem ko dobim kakšno gledljivo celotno verzijo... Kaj komu v filmu - kateremkoli - več pomeni, ni vredno debatirat.Vsak pač vidi tisto kar je sposoben dojet.Nekateri sliko, posebne efekte, nekateri pa zgodbo, sporočilo... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Nisem še gledal Avatara, in tebe ne čislam preveč, ker si kot prvo riba kot drugo pa poslušaš Tošeta Proeskega premda si tip, toda s tem komentarjem se jojmene strinjam popolnoma in v celoti. Jaz pa ne.V delu ki govori o filmu. V delu ki se ne tiče filma pa - recimo. Samo ni v pravi temi... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 jst bom tko reku znalci! Niche od vas ni argumentiral nicesar v temi: Copenhagen in podnebne spremembe, - Ali smo po vase krivi ljudje ali narava sama?dejansko sem skoraj preprican da nihce od vas tudi nima kaksnega primernega argumenta, ki nasprotuje podanim konkretnim raziskavam IPCC-ja, tko da si vase kvazi ekologe in avatarja lahko zataknete tja kamor sonce nikoli ne posije, mazohisti! aja, valda da clovek po vase ni glavni krivec, kje pa... zakaj ap bi bil, saj bi to pomenilo odrecti se vnaprejsnjem sprenevedanju, bubregizmu in gledanju nadvisoko proracunskih filmov kot je avatar! ali kako bi rekel mujo: ma, s kim ja zivim! :xx!: Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 ja sej! si vse povedu! aha, to te sprosti, ok. ja sej (spet) o cem ap sem jaz pisal! zal pa treba snemat za "sroscanje" blazne filme da se vam zacne malo svitat sploh! pa octino se vedno ne! aha, pa se ti res zelo svita! in kako argumentiras da clovek ni glavni krivec? glede na to, da IPCC trdi in dokazuje drugace!In ce so nihanja ze bila, NIKOLI niso bila tako nenadna in tudi ne s takim rastom CO2 in drugih plinov.A si lahko bolj konkreten glede profita!!?? Sicer pa, kdo ima profit od tega da pijemo boljso vodo, imamo manj smeti, izkoriscamo manj skodljiva goriva, imamo vec novih delavnih mest, itn? Namrec glede na tvoje pisanje je ekologija ali bolje okoljevarstvo predvsem stvar okoriscanja nekoga! Torej vidim, da ti je "RES" jasno vse skupaj! Seveda se bo nekdo okoristil! Hvalabogu da se bo! A se se kdaj ni! Ni pa point v vprasanju okoriscanja, kot to vidis ti, temvec je point v tem kaj bo clovestvo kot skupnost v celoti imelo od tega da prehajamo na cloveku in okolju bolj prijazen nacin sobivanja! -To je bistveno (iz stalisca recimo temu zemeljskih nivojev). In kaj je se bistevno: skupna pot, namen po doberm, zdruzevanje ljudi, povezovanje v skrbi itn... ampak zakaj pa bi ane, boljs zivet tako kot sedaj in ne se spreminjat! Da, katastrofe so sestavni del; predvsem tiste kjer otroci umirajo za rakom, ker nafti lobijo puscajo odpatke v njihovih pitnih vodah! :xx!: Ja, ja imas prav, res so sestavni del, kakor so vojne, milijarda lacnih, miljarde umorjenih zivali, povsem uniceni dezevni gozdovi na nekaterih predelih zemlje, izsusena jezera, milijarde azijskih ljudstve ki bodo ostala brez pitne vode, so res sestavni del... toda predvsem rasti in gluposti ter egoizma clovestva, in zmoznosti tako velikega sprenevedanja kot ga kazes tudi ti! Mislm, zakaj pa bi bil sodobni razviti clovek kriv! Kje pa...mi pa ze nismo nic krivi sploh. Upajmo upajmo, da bo temu tako. Toda vecina znastvenikov se strinja, da so in bodo posledice hujse kot smo mislili. Poreberi Sternovo sporocilo in Japonske raziskave o porabi svetovnega BDP za odpravo in ustavljanje podnebnih sprememb (za katere je po tvoje in mnogih skeptikov kriva narava sama). Dans vsak mulo lahko pogleda internet ali prizge TV, pa dobi na tone podatkov. Tko da tele tvoji kvazi ekologi niso tolk kvazi sine! In sploh si spregledal bistvo!! Ne gre za ekologijo, gre za rast in prezivetje clovestva! Nic vec. Kar pa posamezniki dodajajo k temu pa je druga pesem. Vedno so in do ene stopnje vedno bodo.Jaz za vedenje o prihodnosti ne potrebujem preteklosti, kot ti in mnogi znastveniki, ki se nanjo naslanjate. Pa se ta govori drugace kot bi ti zelel. Vsaj glede na porocila IPCC-ja, kar pa lahko marsikaj pomeni! In cetudi preteklost govori nekaj ali v prid eni ali drugi strani (ce se tako izrazim), dejstva ostajajo!!Podnebje SE spremija in vecian ljudi sodobnega sveta si zeli BOLJ zdravega zivljenja v cistejsem okolju, vsi si zelimo manj energetsko potratnega zivljenja, z manj odpatkov itn! Tako, da neglede nato kaj zgodovina pravi, je le ta v realnosti lahko povsem irelevantna! Kar kar je je!In ce je (po tvoje) narava kriva za spremembe, in clovek tudi, pomeni ,da mora clovsetvo narediti se toliko VEC da bo vpliv cloveka in narve skupaj mansji kakor pa ce bi pustili da zivljenjski stil tak kot je ostaja nespremenjen.Kar se tice okolju prijaznejse tehnologije ki jo omenjas ... ja, da, seveda... potem ko smo unicili ze dobersen del sveta; seveda.Sicer pa govoris kot da se z ekologijo ukvarjajo predvsem laiki! Torej ravno obratno kakor je dejansko! Laicni svet gleda filem kot je Avatar, uziva in misli, da so za vse krivi drugi! Vkljucno z naravo! Ja, no, pa ko bi se iz filma vsaj kaj naucili!No, sicer pa sem o tem pisal ze v prejsnjem postu, ki ga ocitno nisi razumel. Pa nic nede. Vsi bomo enkrat razumeli! tako ali drugace. Ja, najboljs je ko nekdo rece da mu gredo kvazi ekologi na zivce http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/em119.gif se bolsje pa, ko rece, da so kvazi ker ne poznajo zgodovine! evo, tako ozkogledno lahko razume clovek ekologe: kar lahko pomeni edinole to, da ne razume! http://greenupgrader.com/wp-content/uploads/2009/12/climate_denier_cartoon-550x367.jpg jest filme gledam zarad sprostitve ....Uglavnem kaj me je pritegnil, to da sem imel občutek kot da bi bil z ljudmi v istem prostoru,dobro narejeni kadri pri katerih se vidi da so bili posneti ravno zaradi 3d tehnike .in se nam počasi mal začenja svitat da smo malce zabredli z filozofijo življenja,spremebe čez noč pa niso možne kar tako, ker je zato potrebno veliko časa. . ..Halo se pa dela predusem zato, da nekdo profitira.Ne vem do kdaj boste taki bebci.Smo v Kapitalizmu kjer ima glavno besedo kapital. Človek je delni krivec za segrevanje vendar ne glavni. Zemlja je živa in nenehno v gibanju in katastrofe kot njen sestavni in normalni del. ...Če samo pogledaš koliko so šle stvari naprimer pri beli tehniki v pozitivo glede porabe vode in elektrike v desetih letih,postavitve prvih električnih črpalk za avtomobile,napoved avta na vodik v naslednjem desetljetju kot main stream..itd pol ti je jasno-pa te spremembe so v teku že pred temu halojem ki se dogaja zdele kakšne 15 let.Z počasnim uvajanjem novih tehnologij bomo napredovali in prav to nas bo verjetno rešilo.Naučiti pa moramo tega seveda še zaostali svet kjer je problem hrana kaj šele te zadeve. Sorry, of topic, sam pun kurac mam že teh kvazi ekologov ki ne vejo niti kaj se je dogajalo 50 let nazaj, kaj šele miljone let zemeljske evolucije živalstva, rastlinstva,geografije in klime.Upam da ti ne spadaš med njih Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. januar 2010 Avtor Prijavi Deli 5. januar 2010 dons, jutr, pojutrisnjem... so na Kanalu A Harryji Potterji. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 ja sej! si vse povedu! aha, to te sprosti, ok. ja sej (spet) o cem ap sem jaz pisal! zal pa treba snemat za "sroscanje" blazne filme da se vam zacne malo svitat sploh! pa octino se vedno ne! aha, pa se ti res zelo svita! in kako argumentiras da clovek ni glavni krivec? glede na to, da IPCC trdi in dokazuje drugace!In ce so nihanja ze bila, NIKOLI niso bila tako nenadna in tudi ne s takim rastom CO2 in drugih plinov.A si lahko bolj konkreten glede profita!!?? Sicer pa, kdo ima profit od tega da pijemo boljso vodo, imamo manj smeti, izkoriscamo manj skodljiva goriva, imamo vec novih delavnih mest, itn? Namrec glede na tvoje pisanje je ekologija ali bolje okoljevarstvo predvsem stvar okoriscanja nekoga! Torej vidim, da ti je "RES" jasno vse skupaj! Seveda se bo nekdo okoristil! Hvalabogu da se bo! A se se kdaj ni! Ni pa point v vprasanju okoriscanja, kot to vidis ti, temvec je point v tem kaj bo clovestvo kot skupnost v celoti imelo od tega da prehajamo na cloveku in okolju bolj prijazen nacin sobivanja! -To je bistveno (iz stalisca recimo temu zemeljskih nivojev). In kaj je se bistevno: skupna pot, namen po doberm, zdruzevanje ljudi, povezovanje v skrbi itn... ampak zakaj pa bi ane, boljs zivet tako kot sedaj in ne se spreminjat! Da, katastrofe so sestavni del; predvsem tiste kjer otroci umirajo za rakom, ker nafti lobijo puscajo odpatke v njihovih pitnih vodah! :xx!: Ja, ja imas prav, res so sestavni del, kakor so vojne, milijarda lacnih, miljarde umorjenih zivali, povsem uniceni dezevni gozdovi na nekaterih predelih zemlje, izsusena jezera, milijarde azijskih ljudstve ki bodo ostala brez pitne vode, so res sestavni del... toda predvsem rasti in gluposti ter egoizma clovestva, in zmoznosti tako velikega sprenevedanja kot ga kazes tudi ti! Mislm, zakaj pa bi bil sodobni razviti clovek kriv! Kje pa...mi pa ze nismo nic krivi sploh. Upajmo upajmo, da bo temu tako. Toda vecina znastvenikov se strinja, da so in bodo posledice hujse kot smo mislili. Poreberi Sternovo sporocilo in Japonske raziskave o porabi svetovnega BDP za odpravo in ustavljanje podnebnih sprememb (za katere je po tvoje in mnogih skeptikov kriva narava sama). Dans vsak mulo lahko pogleda internet ali prizge TV, pa dobi na tone podatkov. Tko da tele tvoji kvazi ekologi niso tolk kvazi sine! In sploh si spregledal bistvo!! Ne gre za ekologijo, gre za rast in prezivetje clovestva! Nic vec. Kar pa posamezniki dodajajo k temu pa je druga pesem. Vedno so in do ene stopnje vedno bodo.Jaz za vedenje o prihodnosti ne potrebujem preteklosti, kot ti in mnogi znastveniki, ki se nanjo naslanjate. Pa se ta govori drugace kot bi ti zelel. Vsaj glede na porocila IPCC-ja, kar pa lahko marsikaj pomeni! In cetudi preteklost govori nekaj ali v prid eni ali drugi strani (ce se tako izrazim), dejstva ostajajo!!Podnebje SE spremija in vecian ljudi sodobnega sveta si zeli BOLJ zdravega zivljenja v cistejsem okolju, vsi si zelimo manj energetsko potratnega zivljenja, z manj odpatkov itn! Tako, da neglede nato kaj zgodovina pravi, je le ta v realnosti lahko povsem irelevantna! Kar kar je je!In ce je (po tvoje) narava kriva za spremembe, in clovek tudi, pomeni ,da mora clovsetvo narediti se toliko VEC da bo vpliv cloveka in narve skupaj mansji kakor pa ce bi pustili da zivljenjski stil tak kot je ostaja nespremenjen.Kar se tice okolju prijaznejse tehnologije ki jo omenjas ... ja, da, seveda... potem ko smo unicili ze dobersen del sveta; seveda.Sicer pa govoris kot da se z ekologijo ukvarjajo predvsem laiki! Torej ravno obratno kakor je dejansko! Laicni svet gleda filem kot je Avatar, uziva in misli, da so za vse krivi drugi! Vkljucno z naravo! Ja, no, pa ko bi se iz filma vsaj kaj naucili!No, sicer pa sem o tem pisal ze v prejsnjem postu, ki ga ocitno nisi razumel. Pa nic nede. Vsi bomo enkrat razumeli! tako ali drugace. Ja, najboljs je ko nekdo rece da mu gredo kvazi ekologi na zivce http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/em119.gif se bolsje pa, ko rece, da so kvazi ker ne poznajo zgodovine! evo, tako ozkogledno lahko razume clovek ekologe: kar lahko pomeni edinole to, da ne razume! http://greenupgrader.com/wp-content/uploads/2009/12/climate_denier_cartoon-550x367.jpg Ja spet si velik napisov pa nič povedov. Človek pri tvojih postih kr ZZZZZZZZzzzzzzz Nisem še gledal Avatara, in tebe ne čislam preveč, ker si kot prvo riba kot drugo pa poslušaš Tošeta Proeskega premda si tip, toda s tem komentarjem se jojmene strinjam popolnoma in v celoti. Pa kaj maš ti z tem Tošetom. Kakšne podzavestne scene x:Dx Kaj te je kdo na stol privezov pa sputstu Tošeta za en teden Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Pop TV, sobota 22:25 American History X - Generacija X, film o rasni nestrpnosti. Edward Norton, odličen tudi v The Illusionist Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Tvoj argument al kako? Mene ne moti, da ljudje gledajo filme, taksne in drugacne. Nisem izjema in tudi sam gledam shit zadeve. Itaq je veliko shita na ekranih povsod. Tko da nism klele glih merilo ozavescenega gledalca ane. Vseeno pa skozi moje dozivljanje filma in komentiranje tule jasneje vidim neke zadeve.Kar ne pomeni da avatar ni masterpeace v tem kar pac je. In tudi ne pomeni, da vseeno ni holywoodsko nasilen film prirejen povprecnemu gledalcu tega razvitega sveta. Kar ne pomeni da je to narobe, temvec pac da je tak kot je in gledalci zelijo to kar pac zelijo.Verjamem pa, da bi gledalci bili veseli tudi kaj dosti boljsega in manj "holywoodskega".Namrec zabavati se, ne pomeni nujno zgolj prepuscati se. In kar sem govoril je, da je zalostno da smo pac ljudje takstni, da se radi prepuscamo, manj pa nas zanimajo filmi ki so bolj kvalitetni.Osebno vem, da po almodovarjevem filmu nisem imel problemov; po avatarju kot mnogih drugih nasilnih (v vec pogledih) filmih pa sem zadeve moral predelovati na astralu, sanjah, whatever... in to razumem kot zame negativno, ker so se custva prevec potencirala v smeri vburjenja.In koncno mi film ni prinesel zdrave spokojnosti ali nekega pozitivnega zavestnega ne-mira, temvec custven nemir. Vsaj veliko podobnih filmov kot avatar tako dozivljam. In to so predvsem nasilni filmi, grozljivke.Vec o tem pa sem itaq pisal na prejsnji strani.Tudi ne pravim, da je grozljivka zaradi tega ker lahko povzroca razne nemire v cloveku vedno "slaba" zadeva, temvec sem govoril (ponavljam) o tem, kako ljudje zal hlepimo po skrajnem custvenem nemiru. In celo, kot pravis je nekaterim to v "sproscanje". In ce je taksno filmsko nasilje sproscanje, ali ni potem razumljivo da je tudi dejansko nasilje preveckrat nekomu sproscanje!? Se vprasam."Sam da dogaja". Sicer pa ja, naj vsak gleda kar ce, ce ga to zabava, se toliko bolje! Imam/o pac svoje mnenje, tako kot ti ali kdo drug. Ja spet si velik napisov pa nič povedov.Človek pri tvojih postih kr ZZZZZZZZzzzzzzz Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Ja, kolektivno nezavedno bo letos se mnogo mocnejse zaradi rakovih energij. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 6. januar 2010 Prijavi Deli 6. januar 2010 Ja, kolektivno nezavedno bo letos se mnogo mocnejse zaradi rakovih energij. Ma dej Free ne seri x:Dx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 6. januar 2010 Prijavi Deli 6. januar 2010 Free, Indy, vajine poglede na vse kar se ne tiče filma izmenjujta v ustreznih temah, prosim. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. januar 2010 Prijavi Deli 6. januar 2010 A je kdo ze gledu Slovenko? Se mi zdi, da zna bit fajn film. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2010 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2010 nisem (se)... dons je spet H.P. Evo ravno super, je ze dolgo odkar smo to gledal...tako da se ze veselim... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 6. januar 2010 Prijavi Deli 6. januar 2010 dons, jutr, pojutrisnjem... so na Kanalu A Harryji Potterji. ravno v decembru pogleda vseh 6 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2010 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2010 a dej!jaz pa jih imela v opciji, med stevilnimi, pa sem prav zadovoljna, da je tako kot je (da jih nisem tedaj)! Prav pase mi mal take fantazije (kjer je vcas srhljiva podobnost z RL ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 6. januar 2010 Prijavi Deli 6. januar 2010 Pop TV, sobota 22:25 American History X - Generacija X, film o rasni nestrpnosti. Edward Norton, odličen tudi v The Illusionist Ja res je super kateri koli njegov film sem gledala mi je bil všeč...1A igralec a dej!jaz pa jih imela v opciji, med stevilnimi, pa sem prav zadovoljna, da je tako kot je (da jih nisem tedaj)! Prav pase mi mal take fantazije (kjer je vcas srhljiva podobnost z RL ) ja sej zato pa lahko zdej uživaš ob gledanju...men je pa mal prezgodi ponovitve gledat men tud in to ful...me kljub podobnosti popelje v svoj svet fantazije Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 6. januar 2010 Prijavi Deli 6. januar 2010 A je kdo ze gledu Slovenko? Se mi zdi, da zna bit fajn film. Sem se že odločila, da je ne bom gledala. Med slovenskimi filmi mi jih je bilo zelo malo všeč - nekaj svetlih, dobrih izjem V leru, Šelestenje, Pod njenim oknom, pa še enih par. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 6. januar 2010 Prijavi Deli 6. januar 2010 Mater jest bi pogledov Slovenko pa nikjer za zlovdat dol x:Dx Očitno bo treba še mal počakat. Drgač se pa lovda , blue ray rip.Da vidimo še to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.