alef 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 Mike Leigh. Moja povezava Moja povezava Moja povezava ...... itd. Mike Leigh Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 Super, očitno torej še obstajajo dobri *učitelji*. (tamalga tud igra&režija zanima, zato se še tolk bl *trudim*, da res *kej tacga* gledava ) jp ... tale je 'bil' dober .. nič veze z akademijo, Rus, ki je tukaj živel in delal kar precej let, zdaj so pa šli cela familja v Avstralijo .. sta on in žena takoj dobila službo kot prfoksa na neki hudi casting agenciji tlele sta se pa borila za vsako vlogo ali režijo, ker sta pač v Moskvi doštudirala, tlele je pa plac najprej za AGRFTjevce pol pa za ostale .. delata pa po sistemu Stanislavskega, sem lani hodila na seminar k njima in se ful, ful naučila škoda, da nisi prej tega omenila, bi Timu blo po moje ful fajn hodit na tole ... en letnik pred mano so trije od štirih, ki so hodili na ta seminar in se vpisali na AGRFT bili sprejeti ... (sem še jaz malo razmišljala, da bi za foro še enkrat poskusila pa sem pol ugotovila, da res ne vem kaj bi delala, če bi me slučajno sprejeli .. ne bi mogla rečt ne, hodit pri 30ih tja pa tud ne bi začela ... ) Aja ... Viktor nam je med drugimi filmi tud Dead man walking priporočil .. če še nista gledala .. pač kot primer filma, kjer se nič posebnega ne zgodi, ampak je ful čustveno in hudo zaigrano .. pač to, ko moraš igrat nekoga, ki bo umrl in ne delaš tega 'na ven' .. patiš, jokaš, tuliš ... ampak vse na not .. in se samo na obrazu vidi in v filingu, ki ga odsevaš ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. november 2010 Avtor Prijavi Deli 6. november 2010 Fajn. Zakaj pri 30-ih? Nikoli ni prepozno. Ja, škoda, ampak sej.... bo pa kej druzga.Mam pa jaz narejen filmski seminar, samo ker je blo v sklopu Škuca (k sem bla snemalka), nismo v roke tega dobil, pa zdej nimam nobenga pildka in kot da ga nimam (itak pa ne vem zakaj bi kej rabla oz. komu bi morala kej dokazovat ). Sej hodi na neko impro ligo vadit, mi včas kej *odigra*, je zlo artikuliran in ima dober vokal (luna v biku ) pa dobr oponaša (to majo sploh ribe: Hribar, Gojc... hm... naša tamala... , Tim...) V bistvu sem ga jaz kurla za režijo, k se mi zdi da je tak tip - že od mejhnega, k je skoz stripe risal, ima cele zgodbe v glavi. Tko da sva tud že svašta filmov gledala, tud stare, razne klasike itd.Samo je pa težko enga navdušit v tem času za kake ČB filme... Npr. jaz bi si ful še 1x pogledala All about Eve (si gledala? IZVRSTNA! Bette Davis)... ful dobra zgodba.Al pa Kdo se boji Virginie Wolf (z izvrstnima Lizz Taylor in Richardom Burtonom)...Sam tega folk ne gleda... A zgodnje Bunuelove filme ste kej gledal (k je še z Dalijem ustvarjal)?To je tud čist noro.. Ma svašta je tega, dobrih filmov - še dobr. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Firestarter 7. november 2010 Prijavi Deli 7. november 2010 kaj ve kdo slucajno ce mislijo v kinu predvajat tud Despicable me z podnapisi? do zdaj je samo sinhronizirano... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 7. november 2010 Prijavi Deli 7. november 2010 kaj ve kdo slucajno ce mislijo v kinu predvajat tud Despicable me z podnapisi? do zdaj je samo sinhronizirano...Saj bi, pa ne znajo (uporabljati predlogov s/z)... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 7. november 2010 Prijavi Deli 7. november 2010 Zanimive zadevce, ki jih trenutno še zmeraj predvajajo v kinu Dvor...dve risanki, ena res malo odštekana in nek kao dokumentarec, ki da res malo za mislit...kaj pa če je res...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif A Town Called Panic (2009) - IMDb The Secret of Kells (2009) - IMDb The Shock Doctrine (2009) - IMDb Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2010 Avtor Prijavi Deli 7. november 2010 nekaj me zanima...kako bi prišla do naslova ene risanke, ki se je predvajala kot predfilm enega filma?Hočem rečt: a je to *v paketu* s filmom ali je odvisno od predvajalca? Ker sem enkrat gledala tolk hudo risanko kot predfilm, da je bla precejkrat boljša kot film (ki je mensezdi bil Lipstick). Skratka, ful huda risanka, kako na nekakšni *šahovnici življenja* prestavljajo folk, ena ogromna kovinska roka iz neba... in potem hoče en ubežat temu in ga tista roka tolk časa zasleduje, menda že umre in ga na koncu celo oživi - in potem postavi na to 'šahovnico'...sej sem trapast povedala, ker se niti ne spomnim čist točno, je že res ogromno cajta minilo, sam me zanima, če bi se dal to še kje vidt/dobit... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Firestarter 7. november 2010 Prijavi Deli 7. november 2010 Saj bi, pa ne znajo (uporabljati predlogov s/z)... aja, mislis da se nasi ne znajo tak tekoce anglesko da bi prevedli nimam rad nasih sinhroniziranih filmov, nek odpor mam do njih Zanimive zadevce, ki jih trenutno še zmeraj predvajajo v kinu Dvor...dve risanki, ena res malo odštekana in nek kao dokumentarec, ki da res malo za mislit...kaj pa če je res...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif A Town Called Panic (2009) - IMDb The Secret of Kells (2009) - IMDb The Shock Doctrine (2009) - IMDb Danes sem tud sam malo pregledal te novosti - Shock doctrina me nekak ne privlaci.A town called panic je na mojem seznamu, kaj pa The secret of kells? si jo ze gledal? 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2010 Avtor Prijavi Deli 7. november 2010 Čist nč pametnega ni po tv...sem mislila da bova kakšen film gledala, Schindlerja se nama ne da, k je predolg pa ni dons energij za to gledat...In zdej tam *miga* nek Bruce Willis... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2010 Avtor Prijavi Deli 7. november 2010 Hec... ko nisva nič računala na kak film več, mal šaltava in naletiva na Amelie. In sva ga kakih 10-15 minut zamudila. Tim je rekel, jess!, ravno včeraj sem pomislil da bi ga še 1x gledal! Jaz ga pa še nisem.Luštkan film in tud zelo domiselno narejen. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. november 2010 Prijavi Deli 10. november 2010 Danes sem tud sam malo pregledal te novosti - Shock doctrina me nekak ne privlaci.A town called panic je na mojem seznamu, kaj pa The secret of kells? si jo ze gledal? Shock doctrina pač ni za vsakega. A town called panic je odštekana risanka. The secret of kells je pa bolj tko tko...primerna za bebice ne toliko za odrasle, ni glih po hollywoodskem principu... Še en film ki je res vreden ogleda... My Name Is Khan (2010) - IMDb Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. november 2010 Avtor Prijavi Deli 10. november 2010 Danes je Večno sonce brezmadežnega uma. :palec: (slo 1, 20:05) (jaz sem okol padla k sem ga prvič vidla) Z Jimom C., Alefče... (čist netipična vloga zanj.. no, po 2. strani pa je tud v Trumanu bil nekakšna taka *žrtev*). neki posebnega; oba sta dobra (s Kate W.) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Firestarter 10. november 2010 Prijavi Deli 10. november 2010 v totem filmu my name is khan tak spila indijski superzvezdnik, v vsakem njihovem filmu je.Pa plesejo tud kaj? to najraje indijci delajodrugac pa je eternal sunshine... res dober film. ideja da so si nekateri resnicno usojeni je super Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. november 2010 Prijavi Deli 10. november 2010 v totem filmu my name is khan tak spila indijski superzvezdnik, v vsakem njihovem filmu je.Pa plesejo tud kaj? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif to najraje indijci delajo V tem filmu skoraj ni plesa,vse skupaj je za manj kot pet minut...gre se za razlike med muslimani in indijci...ko pa islamisti kao sesujejo tista dva dvojčka se pa šele zares začne...par stvari je bilo kar realno prikazano kaj se je dogajal po tistem v ZDA...in nekatere scene znajo udarit tudi na čustva posameznikov... Name je ta film naredil full dober vtis...kar se ne zgodi dostikrat...skratka priporočam...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. november 2010 Prijavi Deli 11. november 2010 Z Jimom C., Alefče... Jaz pa včeraj pogledal Policaji - original naslov je Cop LandS. Stallone v povsem netipični vlogi zanj... :palec: Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. november 2010 Avtor Prijavi Deli 11. november 2010 sej te štekam. jaz tud ne gledam filmov s Slyjem, no Rambo mi je (bil) pa vseen zakon. (tko da razumem če ti je nekdo antipatique, da si ga ne želiš 2 uri gledat ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. november 2010 Prijavi Deli 11. november 2010 J.C. je res EDINI x!x igralec ki ga enostavno ne morem gledat, ne glede na kvaliteto filma v katerem igra. Stallone mi tudi ni ravno simpatičen, od njega sta mi za silo všeč prvi Rambo in prvi Rocky, pa Cliffhanger, ostalo ne preveč.V prej omenjenem(Cop Land) ni prav nič podoben svojim ostalim likom - igra napol gluhega, z video igricami zasvojenega šerifa v majhnem mestu ki ga obvladujejo policaji iz NY.Akcije skoraj nič, nekaj malega čisto na koncu. Za ljubitelje alpinizma pa v petek(jutri) ob 21:00 na Pop TV Vertical Limit :palec: Sicer se ne more primerjati z K2 sploh pa ne z Cerro Torre: Schrei aus Stein - Scream of Stone ali po naše Krik stene. To je povsem moja ocena, na IMDb so vsi trije podobno ocenjeni. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. november 2010 Avtor Prijavi Deli 11. november 2010 K2 (men pa če ni všeč igralec, me tud film ne pritegne, kajti s tem se pokaže tud režija: izbor režiserja. In če da not Demi Moore, se ve, kaj si predstavlja s filmom... me moti, če VIDIM, da igralec IGRA. Mora samo BIT v vlogi, se stopit z njo) Se pa pustim presenetit. Tko mi je bil Kevin Costner nad zoprn, pa mi je potem celo v kakih dveh filmih bil všeč, prav tako mi je Ricahrd Gere bil nekje všeč (v enem filmu, ne spomnim se naslova, ampak ko je bil odvetnik Edvarda Nortona). Potem so mi pa kateri igralci tud antipatični, čeprav so dorbi igralci (npr. Denzel Washington) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 11. november 2010 Prijavi Deli 11. november 2010 včeraj zvečer strašila tu po forumu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif ... zraven pa poslušala in včasih obrnila stol pred tv http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif ... Lepo je biti Mozart ... poučno-zabaven slovenski tv film ... in mi je kar malo žal, da ga nisem gledala v miru ... moram zdaj to dol sprav z neta http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg http://www.rtvslo.si/kultura/film/s-kvizom-do-mozartove-dediscine/148863 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. november 2010 Avtor Prijavi Deli 11. november 2010 Dons je pa na TV 1000 Summer of Sam - ob 22h. Men je bil zlo všeč, sem bla presenečena da je tolk dober, ker nisem nič pričakovala pa bogve kaj sem mislia da bo (kao: poletje ko je moril Sam - oni Samov sin - množični morilce, ki je v 70-ih moril po NY). (*zdej - ob 20h - je pa film Sneakers) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. november 2010 Avtor Prijavi Deli 14. november 2010 Kolk dobr sva se spomnila s tamalim, da ravno TA film pogledava; namreč Placid Lake. Kolk mega film (mi je sicer še par avstralskih ful všeč, ker je čist drug trip).. Priporočam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 15. november 2010 Prijavi Deli 15. november 2010 The notebookhttp://www.imdb.com/title/tt0332280/ ena čudovita romantična drama 4 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. november 2010 Prijavi Deli 15. november 2010 A Serious Man. Tako dobrega filma že nisem gledu celo večnost. Ne, ni romantična drama, ni komedija, moj bog, ni niti akcija niti izvedba teorije zarote. Je film, ki temelji na dobri ideji, najtežji efekt je pa "outzoom". V glavnem se gre za teorijo in prakso. To je nekje arbitrarna delitev v človeških možganih (racionalizacija), ki pa seveda kot taka ne obstaja. Tako se v filmu mešata dva diskurza, ki se na koncu združita v realnost. Prvi je diskurz profesorja fizike, ki predstavlja teorijo in je v RL neroden, neiznajdljiv, skratka neuporaben, drugi je pa neki mistični modrec, ki je dal že vse skozi in pozna svetne in prekosvetne zadeve, zato največkrat molči in premišljuje. Oba skupaj pa, sicer po različni poti, prideta do enake ugotovitve. Tj. združitev teorije in prakse, ki v bistvu nikoli ni (bila) ločena. Profesor razlaga kvantno mehaniko in pride do ugotovitve => "The uncertainty principle. It prooves that we can't ever really know, what's going on." Kamera ga odzuma in mi pademo v trans. No, oni modrec se pa pogovarja s fantom, ki obredno preide v židovsko skupnost in mu reče => "When the truth is found to be lies and all the hope with in you dies,... then what " Diskurz prakse. No, na koncu se pa zgodba, ki je tule sploh nisem opisal, izteče ravno po načelih, ki je skupen tema dvema principoma. Nedoločeno/določeno. Skratka, zelo dobro strukturiran film, bi se ga dalo posnet low-budget z mobitelom, ampak ideja zadaj in nekateri dialogi so pa ubitačni,...al pa sam men tolk špila. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 15. november 2010 Prijavi Deli 15. november 2010 A Serious Man. masterpis ..pri psihijatru, pri ženojebcu, podkupnina, ki to ni, pri sosedi, pri oltarju, sin, napušen... al pa sam men tolk špila. Vsekakor, jeba je samo, da nimaš posluha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. november 2010 Avtor Prijavi Deli 15. november 2010 Vsekakor, jeba je samo, da nimaš posluha A to je tole? http://www.imdb.com/title/tt1019452/(čudn, pa kar šizim na Coena, pa prvič slišim za ta film - sem si zabeležila v spomin ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.