Skoči na vsebino

Filmi, ki jih radi gledamo

Marsa

Recommended Posts

x:o)x x:Dx

(Sean Connery xrolleyesx xrolleyesx ...)

...........

Če kdo nou mogu spat al pa kej - dons je na HRT1 ob 1:10 Down by law Jima Jarmuscha.

Ful dober film, kulten; fajn zgodba, igralska zasdba (izvrsten Benigni, posebneža Tom Waits in John Lurie...), duhoviti dialogi, ful lepa fotografija in posebnost - film je črnobel.

Vsekakor treba vidt. xyesx :palec:

x:Dx

Se mi je zdelo... :vio: x:Xx

Jarmusch sicer :palec: :palec: ni pa za vsak okus... x?x

Jaz pa včeraj pogledal We Bought a Zoo - Matt Damon, Scarlett Johansson

Simpatična komedija :palec: :palec:

Zelo mi je bil všeč odgovor glavnega lika na vprašanje zakaj je kupil živalski vrt - Zakaj pa ne?

Odgovor ki je uporaben tudi v mnogih drugih odločitvah :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

zdajle sem slučajno uočila, da je na HRT2 (se je ravno začel) film Christine.

Tak odštekan. xDDx

Drugač med Kingovimi knjigami (kot tudi filmski izvedbami) meni med najmanj všečnimi... samo kot se pa spomnim, je pa vseeno za uč vržt. x:)x

No jaz ga nisem gledala že enih... 20 let al kolk...

tko da še ne vem, kako bi mi bil/mi bo (?) všeč v *današnjem času*.

(no sej herbiji mi tud niso bli ravno za okol past, po drugi strani pa čist super)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hm, jaz pa težko gledam Robina Williamsa (čeprav mu *priznam* da je dober, samo ima dost podoben trip v večini filmov).

Zdajle sem vidla, da je ob 20h na POP TV As good as it gets.

Fajn film, meni je bil zelo všeč (in tudi oba super igrata). :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

mene tud ni pritegnila Christine. To smo gledali *gor* pred 20 leti...

pa sem pač hotla vidt, kako zgleda zdaj... pa je dost b.z.

Twin peaks je tudi meni bil ful všeč, napeto smo gledali vsako. tedaj je bla glih vojna menda al je blo obdobje to.

pa je soseda panično uletavala (ker sva bla v kleti, tam je kao varno, če bodo bombe) pa smo pol skupaj gledali.

pripopani na ekrane ob 20h ob sobotah al petkih al kdaj. x:)x

Picasso

aja,

Zdajle sem vidla, da je ob 20h na POP TV As good as it gets.

Fajn film, meni je bil zelo všeč (in tudi oba super igrata). :)

se moram dopolnit: vsi trije super igrajo, tudi Greg Kinnear xyesx

Izvrstna igra njegova pravzaprav, nisem prej tolk tega opazila (pol pa vsakič, če večkrat gledam film, ga gledam z nekolk drugačnimi očmi).

Me je včas začudilo, kako je pravzaprav v dostih filmih pomembno prisoten in kaj da vidijo tolk na njem (ni niti karizmatičen niti čeden niti se mi ni zdel kej posebnega igralec), no zdej sem pa vidla "njegovo igralsko veličino". xDDx

Tu je bil res izvrsten.

Mi je bil torej zlo všeč spet včeraj film, sem ga ponovno gledala. x:)x

Picasso

U, hudo, zdajle sem vidla da bo zdajle (čez 2 minuti - 20:50, HRT2) Metulj.

Zakon! x^x

ena od filmskih izvedb, ki je prav tko dobra kot knjiga.

sem bla presenečena, ko sem v tem novejšem času ponovno gledala, pa je tud produkcija bla dot dobra. sem mislila da bo skor črnobel pa čist bled pa tak.

je pa še vedno za pogledat. xokx

Picasso

uh, zdajle sem vidla da bo ob 20h na tv 1000 Midnight express.

:palec: :palec:

mega film, izvrsten Brad davis! :palec:

Ne za vsakič, ne za vsacga, ampak za filmofile praktično nadnujno za pogledat! :palec:

carski v bistvu.

že nad dolgo ga nisem gledala, po mojem ga pa glih bom dons. x:)x

al pa vsaj uč vrgla.

ampak sej pravim, ni glih za kar takole ga pogledat, je tudi mučen, samo zelo dobro narejen.

ok, po vsem, kar je že bilo od tedaj narejenega (tudi po navdihu tegale), morda za marsikoga kao 'nič novega'.

samo za tedaj je pa bilo.

Muzka špon, dober drive filma, dobre face, dobra igra, dobra zgodba... res v bistvu masterpis od *takih filmov*. xyesx

Picasso

hum.najraje imam komedije...ampak morajo biti res dobre... Če v njih nastopa Leslie Nielsen...skoraj umiram od smeha x:Dx..on je bil pa res igralec, ki me je do solz nasmejal...že, ko ga vidim - ni treba, da se sploh premakne se že smejim x:Dxx:Dx filmi Gola pištola 1,2,3...pa nanizanka Police Squad x8Dx zakon res!

Johny English 2 je bil tudi super x:)x ..verjetno sem se tako nasmejala kot sem se tudi zaradi družbe, ki sem jo imela zraven x:px

Drugače pa Horse Whisperer, Titanic,..

Od grozljivk pa vsi deli Final Destination x;)x

Pa filmi v katerih igra johny deep so tud zakon xDDx ..

Danes sem si ogledala film The sixth sense v glavni vlogi je Bruce Willis, priporočam ogled!! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif
Neuspeh ne obstaja,.. so samo ljudje, ki ne vztrajajo dovolj dolgo..

jaz sem si pa pred kratkim ogledala dva zelo lepa filma, prvi je bil Življenje drugih - sem na koncu tulkala,

drugi pa Favnov labirint, spet tulkala.

Sprva nisem nobenega od njiju hotela gledat, ker se tičeta vojne in povojne problematike ali politike, ampak sta me potegnila not, potem sem razglabljala o njima in sta mi postala še bolj všeč.

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

jaz sem si pa pred kratkim ogledala dva zelo lepa filma, ...

... drugi pa Favnov labirint, spet tulkala.

Sprva nisem nobenega od njiju hotela gledat, ker se tičeta vojne in povojne problematike ali politike, ampak sta me potegnila not, potem sem razglabljala o njima in sta mi postala še bolj všeč.

zanimivo, jaz sem pa prav to hotla pridt napisat, namreč da sem hotla pogledat Favnov labirint, k so ga ful hvalil in ima ful dobre ocene, pa me tko totalno ni pritegnil, da bi me težko manj.

Prav ni mi bil, saj pravim, nikakor nisem mogla not past. Dolgočasen (poleg morast).

sicer pa itak praviloma ne šizim na španski film - z redkimi izjemami, kot je npr. Bunuel, on je pa car! x^x

Poznate kaj?

Še posebej je znan Diskretni šarm buržoazije, no pa tud Fantom svbode in Mračni predmet poželenja sta huda filma.

Sicer je pa znano tudi njegovo zgodnje delo, andaluzijski pes, pri katerem je sodeloval tudi z Dalijem.

Picasso

zanimivo, jaz sem pa prav to hotla pridt napisat, namreč da sem hotla pogledat Favnov labirint, k so ga ful hvalil in ima ful dobre ocene, pa me tko totalno ni pritegnil, da bi me težko manj.

Prav ni mi bil, saj pravim, nikakor nisem mogla not past. Dolgočasen (poleg morast).

sicer pa itak praviloma ne šizim na španski film - z redkimi izjemami, kot je npr. Bunuel, on je pa car! x^x

Poznate kaj?

Še posebej je znan Diskretni šarm buržoazije, no pa tud Fantom svbode in Mračni predmet poželenja sta huda filma.

Sicer je pa znano tudi njegovo zgodnje delo, andaluzijski pes, pri katerem je sodeloval tudi z Dalijem.

Luis Buñuel - filmografija

Kaj pa Pedro Almodóvar x?x

El laberinto del fauno sem se že... :o|o: x?x xrolleyesx ...vsaj trikrat spravil gledat, pa nikoli prišel dlje kot kakšne pol ure... :inocent: :sleeping: xnckrivx

Zdaj ko sem prebral dve povsem nasprotni mnenji - od totalnega navdušenja do totalnega nezanimanja - se bom potrudil da ga pogledam v celoti... xwizardx xcrossfingx :detelca:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

:palec:

(jaz sem morda vidla vse njegove filme, sem bila big fan. :) - no moram na linku sčekirat če je res da vse)

((*hvala za link, meni nekaj sračka mozila pa nisem mogla dat linkov)

Ni mi preveč všeč. xnckrivx

(saj pravim, ni mi preveč všeč ta španski trip...)

Picasso

Pedro Almodovar - sem si šla pogledat, katere filme je režiral, pa sem ugotovila, da sem vse vidla, so mi bli fajn.

Kar se mojega filmskega okusa tiče, ko isem neki poznavalec, iščem vedno globje pomene, simboliko, saj pravim, labirint kot nekaj, kamor se dekletce zateče, saj je realnost prekruta. Ja, morast do amena, amak takšna je (bila) realnost (zgodovina)?

Mogoče je fajn, ko ničesar vnaprej ne veš od filma, pa te potem preseneti?

najbolj morast in zelo težak, ampak tudi lep film mi je bil Lom valov, pa potem sem si šla pogledat še tistega ko je Bjork igrala..

nimam lih največ časa za gledanje filmov... ampak včasih naletim na kaj dobrega, npr. sem si pogledala Ubila bom Billa, mi je bil "hud" - oba pravzaprav.

Ali pa un, ČB, ko je igral Tom Waits .. "I screem, you screem, we screem for Icecream x:Dx..."

...

Kar se mojega filmskega okusa tiče, ko isem neki poznavalec, iščem vedno globje pomene....

Jaz pa v bistvu ne, ampak itak ga najdem oz. ga že ima -dober- film (oz. tisti ki me pritegne).

Jaz sem pa zelo preprosta pri filmih (tko kot povsod pri takih stvareh): ali me pritegne (mi je všeč) ali pa ne.

Mogoče je fajn, ko ničesar vnaprej ne veš od filma, pa te potem preseneti?

Ja, ampak saj tako je s kako polovico filmov. Pač ga gledaš in ti je všeč ali ne. Saj nisi slišal/izvedel vsega o vseh filmih in jih ne gledaš sam po kakšnih priporočilih al pa čem.

najbolj morast in zelo težak, ampak tudi lep film mi je bil Lom valov, pa potem sem si šla pogledat še tistega ko je Bjork igrala..

aha no vidiš, von trier (mensezdi je njegov film) mi pa tud ni všeč. xnckrivx

Po drugi strani pa šizim na Stanovalca, ki pa je tudi v bistvu mučen. :)

nimam lih največ časa za gledanje filmov... ampak včasih naletim na kaj dobrega,

jaz pa si za dober film rada čas vzamem in ful rada gledam filme, samo jih kar počakam da so na sporedu. :)

npr. sem si pogledala Ubila bom Billa, mi je bil "hud" - oba pravzaprav.

Heh, ta stil in estetika in podajanje zgodbe in vse je meni veliko bližji.

tarantino mi je pa zakon.

Pa kakšna brata Cohen al pa kej.

Mi je všeč mal črnega humorja pa če je mal na nenavaden način pripovedovana zgodba, zelo veliko pa mi pomeni tudi igra oz. režija, saj režiser že z izbiro igralcev naredi ogromno za film in s filmom in nasprotno - dober igralec pazljivo izbira filme oz. vloge, tako da so pogosto skoraj nekakšen *garant* za dober film. Vsaj meni.

Ali pa un, ČB, ko je igral Tom Waits .. "I screem, you screem, we screem for Icecream x:Dx...

Ahh, carski, Down by law! xyesx x^x

ja, haha! Kolk so bli dobri, pol pa vsi naenkrat izi sedeli kot da ni nič, ono pa še vedno odmevalo. x:Dx

meni je bil tudi tam dober benigni, ko je (sam sebi) pripovedoval, kako je njegova mama zajca ujela x:Dx ... da je rekla priden zajček, pol pa hop, ck! x:Dx

In da se mu je sanjalo nekoč, da je rekla mama njemu, pridi, sevede in to, pol pa hopsala! x:px

Tolk sem se nasmejala spet zadnjič ob tem filmu... xDDx

pa ni samo duhovit, vse je res super, predvsem mi je atmosfera filma všeč... pa taki kadri fajn, čeprav kateri dolgi, pa lepo ptoekajoči, prelivajoči...

res remek delo. xDDx

Picasso

a dej! :)

Zdajle sem slučajno vidla, da bo na TV3 ob osmih Sječaš li se Dolly Bell!

(U kolk časa ga že nisem gledala!)

Ne vem če ga bom dons, morda ne, samo je pa super film! xokx

('svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem' xDDx x;)x)

((in komadek mi je tud ful všeč))

Picasso

Včeraj pogledal malo lahkotno komedijo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif

This Means War (2012) - IMDb

Sem pa ta vikend malo na sci-fi movijih...

IMDb - John Carter (2012) ta film mi ni sedel, je bila vsebina prav malo "butasta"...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

Malo odštekane komedije z vampirčki in Johnny Depp...Dark Shadows (2012) - IMDb...glih nekaj za mene...

http://www.desismileys.com/smileys/desismileys_0037.gif

Prav tako kot alienčki Men in Black III (2012) - IMDb...zdaj sem se pa lotil še risank Men in Black: The Series (TV Series 1997–2001) - IMDb...sem čisto noter padel...sigurno vpliv polovičke lune...

http://planetsmilies.net/alien-smiley-130.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

u zdajle sem pa vidla da je na hrt2 Hiša letečih bodal in se spomnim da mi je nekoč bil že ful všeč ta film, pa vidim da ima oceno 4. x?x

se mi je čudno zdelo.

So se pa zmotili in so dali oceno enega starega filma z enakim naslovom, ampak predvajajo pa tega, novejšega, *boljšega*, nad katerim sem se tud jaz navdušila.

Priporočam, zelo lep film.

(Ravno se je dobro začel)

Picasso

wow, fascinantno, sem kar pozabla kolk je fantastična koreografija! :2src:

Picasso

mater kakšen fantastičen film, čudovit res, spet sem okol padla, morda mi je bil celo še bolj všeč kot prvič.

Pa kako lepo narejen, ena sama lepota!

pa kakšni lepi posnetki tudi narave pa vsega (barve, perspektiva, bambusi...)... pa koreografija huda, čist pravljično, kot pesem...

Picasso

zdej sem se spomnila še enega filma, ko me je pritegnil: Lola rennt, nemški, napet, lep, nisem predvidela konca. Mi je fajn, ko me film preseneti.

i, še enega sem se spomnila, pojma nimam naslova, ampak mi je bil všeč, ker se podirajo predsodki, kako te ivljenje pripelje včasih v situacijo, k ose to zgodi -vsebina je približno takšna, aja - mislim, da igra Sean penn?? v glavnem, je policist, ne mara črncev, potem na koncu pa reši iz avtomobila, ki mu grozi eksplozija (itak, v ameriškem stilu -to malo zatisneš oči...), ravno črnko, ki jo je v prvem delu filma šlatal, ona pa pač alergična nanj in na vse ostale belce -zdaj se jo je pa moral dotaknit, če jo je hotel rešit - par scen je bilo fajnih mi.

zdej sem se spomnila še enega filma, ko me je pritegnil: Lola rennt, nemški, napet, lep, nisem predvidela konca. Mi je fajn, ko me film preseneti.

a pomeni rennt teči?

(Teci, Lola, teci!)

Če je to to, mega dober film in ful huda Franka Potente (je tud v Bourneu dobra z matom damonom). :palec: xyesx

i, še enega sem se spomnila, pojma nimam naslova, ampak mi je bil všeč, ker se podirajo predsodki, kako te ivljenje pripelje včasih v situacijo, k ose to zgodi -vsebina je približno takšna, aja - mislim, da igra Sean penn?? v glavnem, je policist, ne mara črncev, potem na koncu pa reši iz avtomobila, ki mu grozi eksplozija (itak, v ameriškem stilu -to malo zatisneš oči...), ravno črnko, ki jo je v prvem delu filma šlatal, ona pa pač alergična nanj in na vse ostale belce -zdaj se jo je pa moral dotaknit, če jo je hotel rešit - par scen je bilo fajnih mi.

se spomnim tega filma, samo a sean penn da je bil? nekako ga ne povežem s tem filmom oz. s to podobo, si koga drugega tu predstavljam, ne njega...

samo k ne vemo naslova.

(ja, tip je bil nesramen policaj, k je ustavil žensko in njenega tipa in ju prešlatal oz. ženo, žena pa je bila besna na moža, ker se ni uprl in je še pol scene delala. Mi je bila zoprna ženska, čeprav je v bistvu imela point [tud sicer mi ni všeč ta igralka], v bistvu mi ni preveč všeč ta *izrazna* in pretirana igra, kot jo včas vidim pri temnopoltih... Kao "igra": 'vije roke itd.' xDDx)

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...