Skoči na vsebino

partnerski odnosi

*rakica*

Recommended Posts

Tako se meni zdi ... ljubezen na prvi pogled se ponavadi ne obnese. Ker gre za kemijo, začaranost ali nekaj podobnega, potem se pa kot milni mehurček razblini.

Tega se pa jaz ta trenutek bojim.

Upravičeno a ne?

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 63
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Vsekakor. o tem sem tudi napisal (glej malo visje).

Notranja drza pa je odraz ljubezni, tudi do sebe, ne pa egoizma. pomoje mesas pojme.

namrec tisto cenjenje ki izhaja iz napihnjenosti ega, ni cenjenje, temvec napuh.

Menim, da je za uspešno zvezo potrebna pripravljenost na kompromise. Ta moderna individualizacija je samo preoblečen egoizem. Če nisi dovolj egoističen, se kao ne ceniš dovolj. :xx!:

ja, razumem. kljub temu je moj odgovor se vedno na mestu. x:Xx x;)x

kar se moskih tice je ogenj veckrat pogojen s polnimi jajci. ce pa znamo cutit, dojet se kaj drugega pa se lahko naslonimo na tisto, ki je tudi trajnejse.

zej pa ti meni povej ce hoces, kako pa je pr vas zenskah? :inocent: x:o)x

Nisem imela tega v mislih, pač pa to, da se mi zdi, da lahko tak ogenj prehitro izgori.

Mogoče se pa motim in je bila pač samo smola. x:Dx

Grrrr ponavljam: l a h k o

ne pyzdi...tako eno, kot drugo je lepo...dokler traja x;)x

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

če sem sploh narjena za življenje v dvoje x:o)x x:Dx

Si mi dala mislit s to izjavo... A je sploh kdo narejen za življenje v dvoje? Saj vem, kaj si hotela reči, a meni ta "v dvoje" deluje kot dvojno, torej dvojno življenje. Mogoče pa smo narejeni za življenje v Enem, v Eno, sami ali še s kom. x:)x

mene samo tolaži, da je velik stvari v življenju skrajno nelogičnih, ena izmed takih stvari je tudi ljubezen.

Bog ne daj, da bi bila logična. Čeprav ima svojo interno logiko tudi ljubezen. x^x

Possible—but highly unlikely.

Si mi dala mislit s to izjavo... A je sploh kdo narejen za življenje v dvoje? Saj vem, kaj si hotela reči, a meni ta "v dvoje" deluje kot dvojno, torej dvojno življenje. Mogoče pa smo narejeni za življenje v Enem, v Eno, sami ali še s kom. x:)x

Bog ne daj, da bi bila logična. Čeprav ima svojo interno logiko tudi ljubezen. x^x

Če smo že pri logiki, potem živjenje v Enem ali kakorkoli že to enost označiš tako ali

tako pomeni živeti sam s sabo, v partnerstvu ali ne, saj je vseeno....

Kaj ima pa ljubezen opraviti s partnerstvom mi pa tudi ni čisto jasno.....približno

toliko kot s čimerkoli drugim....razen, seveda, če je ne zamenjujemo z genetsko pogojenim

stanjem posebne vrste nerazsodne obsedenosti, ki ji pravimo zaljubljenost in ima z

ljubeznijo toliko skupnega kot, recimo, kakanje. V nekem splošnem smislu ima stične točke, kakšne

prav posebne neposredne povezave pa jasno da ni.

In namesto, da so ljudje pri razvijanju partnerstva pozorni na pomembne zadeve, kot so

spoštovanje, iskrenost, sodelovanje in podobna jajca, bežijo pred vsem tem skozi iluzijo

bebave zaljubljenosti, ko pa se ta enkrat razblini je pa dostikrat prepozno nadoknaditi zamujeno...

Žal, a ne..... x;)x

Norost je vcasih najvecja modrost…

Mogoče pa je bolje, da kdo ostane sam. Vedno bolj prihajam do zaključka, da si je konec konec koncev treba odnos - dober odnos zaslužiti. Potrpeti, kadar je potrebno stisniti zobe, ker ljubezen je kot vse energije. Pade, raste, vedno v nihanju. Ko raste, bi se vsi imeli radi in vsi hrepenijo po tem odnosu, ko pade pa ni več za zdržat.

Če rečem, da dolgotrajne veze temeljijo na kompromisih - sem mar total neduhovno bitje, ki je izgubilo lastni jaz, zato, ker v silnih bukvah, ki prepravljajo tržišče in revijah raznoraznih, ki nam občanom svetujejo, kako naj jemo, kako seksamo, da bomo vroče in zaželjene, kako naj mislimo, da bomo videti pametni, če že nismo...dovolimo, da nam vplivi vsi tile operejo možgane in da slučajno ne bi izpadli totalni vozeki, pač udarimo tam, kjer nas ne boli. Boli pa partnerja in bog ne daj, da imamo še družino za sabo.

Stvar je čisto preprosta.

Če pogrešaš nekoga, ko ga ni, če se ti zdi fino najprej povedati partnerju nekaj, ne pa celi vesoljni žlahti prej ali pa kvazi frendom, če je kemija prisotna, če imaš nekoga preprosto rad(ne bom uporabljala visokoletečih besed), potem je tole vredno, da se za tole tudi boriš.

Tudi ko amplituda nihanja pada..in tako zelo, da se ti zdi, da nikoli več ne bo nehala padati.

Berem pač tule besede, da je bolje biti sam. Če kdo tako misli, pol je bolje biti zanj sam. Ker s takšnim razmišljanjem dela škodo partnerskim odnosom. Če sta dva ni več osebek sam, ampak se treba ozirati na potrebe in želje tudi osebe s katero kaniš preživeti dolgo časa.

Mislim pa, da je pametno postaviti meje takoj na začetku. da ne nastane kakšna sužnjelastniška veza - primer sestra in mož njen. Čeprav menim, da ji tole očitno paše, sicer bi prekinila takšno razmerje. Torej rabi očitno tole.

Vsakemu svoje.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 6 months later...

(20:43) Vsak odnos se prej ali slej sreča s krizo. Rešitev le te je v veliki meri odvisna predvsem od zrelosti partnerjev in pripravljenosti na iskren pogovor. Kakšen pomen ima izgradnja skupnih vrednot? Kaj, ko zaljubljenost mine? Kakšne posledice ima lahko prešuštvo in ali je tovrstne rane možno zaceliti? Kako se raziti, če ni druge rešitve? Kakšen je vpliv primarne družine? O krizah v partnerskem odnosu, o psiholoških procesih, ki jih doživljamo ob tem, o njihovem vplivu ter reševanju, smo govorili s prof. dr. Slavkom Ziherlom.

• 1 year later...

Partnerski odnosi: oddaja z Nado in Boštjanom Trtnikom

(25:00) Velikokrat zaznamujejo človeka vzorci, ki jih je prejel v zgodnjem otroštvu in ki kasneje v partnerskih odnosih zavedno ali nezavedno prihajano na plano. Za dobro partnersko vezo je razumevanje zakonitosti in poznavanje veščin, ki omogočijo živ partnerski odnos, kjer dobijo prostor zaupanje, svoboda in toplina, več kot dobrodošel. Nekaj teh veščin, sta nam povedala Nada in Boštjan Trtnik ...

dobro  :palec:

Asociacije na 2. ali spolno čakro

SAMOTNOST- prisotnost sebe...

OSAMLJENOST- odsotnost drugih...

Razlagajte si pa sami. x:Dx Dam namig, glih zaradi nerazčiščenih stvari v sebi se ljudje zapletajo v "čudne" odnose.... xg:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

ja, asosiacije so lahko precej razlicne, predvsem veckrat taksne, ki se ticejo predvsem nas samih oz. lastne ali osebne asosiascije, ki so namenjene predvsem nam samim.

zapletanje ni nakljucje! nakljucij ni!

lahko pa gledas tudi tako: 

nekdo se zaplete, ker tako cuti ali misli da je prav. ga potegne.

nekdo drug pa se ne, ker zeli se naprej "kontrolirat". 

me veseli, da še nekdo ve, da naključij ni :palec:

kontrola je pa itak iluzija, čeprav to lahko počnemo v nedogled...

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...