Nicky 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Boljše da si kaka gejša, plesalka al kaj drugega. Prostitucije se rajš izogni. Po moje majo take ženske malo ljubezni v sebi---> to je sicer sodba ,sam V ozadju je verjetno keš, ker če bi ženske tako ali drugače hotele ugajat moškemu, no vsem pač, izrazit sebe, fascinirat ..lahko to naredijo na karšenkoli drug način. Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Čestitke...kako sem ponosna na tvoje dobro delo! Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Mislim, da gre tej ženski tista omenjena ljubimčeva škrtost na živce, ker se sama bori za preživetje. Če se lahko hodi k njej "crkljat", je prav, da ji pomaga, sploh ker je (po napisanem) dobro situiran.Ker se tega ni sam domislil, mu je zadevo pač tako podala... To, da je on poročen... Njegova stvar, recimo, da on "greši" al kako bi rekli, ona je ločena, ne?Mogoče ji pa to povsem ustreza, da nima nekega tečnega desca ves čas nad glavo. Najbrž se ni ločila zato, ker bi ji bilo v zakonu nevemkako super... Ne razumem tega, da se krivda za prešuštvo ponavadi prisoja tistemu, ki "razdira zakon", se pravi tisti tretji osebi... Ljudje, ki so v odnosih, v katerih so obljubili zvestobo, so "krivci" pri tem... Ona ni nič obljubljala njegovi ženi... Je pa lažje bit jezen in zamerit nekomu, na katerega nisi tako močno čustveno vezan kot na (izven)zakonskega partnerja... Ampak lažje poti so redko "taprave". Ok, tole je izven konteksta... Sicer pa so prostitutke tiste, ki spolne usluge prodajajo različnim strankam - tu gre le za eno "stranko". Poleg tega je dogovor glede deleža pri najemnini, ne pa direktno za spolne usluge. Če pa bolj na široko gledamo, se pa vsi po malem prostituiramo, kot je že marsikdo pred mano povedal...Lahko kdo reče, da se mu ni zgodilo, da je nekje nekja "lažje skoz spravil", ker je bil všeč tistemu, ki je imel vpliv pri tej zadevi?Uradne stvari, izpiti, službe... konec koncev "skonto" na štantu...Je to tudi prostitucija?Pa male manipulacije v odnosih - se dogajajo, čeprav jih ne odobravamo, v tem primeru jih kvečjemu na nek minimum spravimo, izničimo pa ne. Ker smo egoisti - itak. Treba je zase poskrbet, ne? Uuuuffff, sem naložila... Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 8. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 8. marec 2006 Mislim, da gre tej ženski tista omenjena ljubimčeva škrtost na živce, ker se sama bori za preživetje. Če se lahko hodi k njej "crkljat", je prav, da ji pomaga, sploh ker je (po napisanem) dobro situiran.Ker se tega ni sam domislil, mu je zadevo pač tako podala...Jap, bi znalo kar držati tole. Saj to "zaračunavanje" ji hodi po glavi zdaj, ko je v finančni stiski. Prej, ko še ni bila podnajemnice, seveda ni "zaračunavala", ker ni potrebovala in je njegova škrtost ni motila. Ja, v stiski še hudič muhe žre. ;-) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ScorpioGirl 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Mislim, da gre tej ženski tista omenjena ljubimčeva škrtost na živce, ker se sama bori za preživetje. Če se lahko hodi k njej "crkljat", je prav, da ji pomaga, sploh ker je (po napisanem) dobro situiran.Ker se tega ni sam domislil, mu je zadevo pač tako podala... To, da je on poročen... Njegova stvar, recimo, da on "greši" al kako bi rekli, ona je ločena, ne?Mogoče ji pa to povsem ustreza, da nima nekega tečnega desca ves čas nad glavo. Najbrž se ni ločila zato, ker bi ji bilo v zakonu nevemkako super... Ne razumem tega, da se krivda za prešuštvo ponavadi prisoja tistemu, ki "razdira zakon", se pravi tisti tretji osebi... Ljudje, ki so v odnosih, v katerih so obljubili zvestobo, so "krivci" pri tem... Ona ni nič obljubljala njegovi ženi... Je pa lažje bit jezen in zamerit nekomu, na katerega nisi tako močno čustveno vezan kot na (izven)zakonskega partnerja... Ampak lažje poti so redko "taprave". Ok, tole je izven konteksta... Sicer pa so prostitutke tiste, ki spolne usluge prodajajo različnim strankam - tu gre le za eno "stranko". Poleg tega je dogovor glede deleža pri najemnini, ne pa direktno za spolne usluge. Če pa bolj na široko gledamo, se pa vsi po malem prostituiramo, kot je že marsikdo pred mano povedal...Lahko kdo reče, da se mu ni zgodilo, da je nekje nekja "lažje skoz spravil", ker je bil všeč tistemu, ki je imel vpliv pri tej zadevi?Uradne stvari, izpiti, službe... konec koncev "skonto" na štantu...Je to tudi prostitucija?Pa male manipulacije v odnosih - se dogajajo, čeprav jih ne odobravamo, v tem primeru jih kvečjemu na nek minimum spravimo, izničimo pa ne. Ker smo egoisti - itak. Treba je zase poskrbet, ne? Uuuuffff, sem naložila... Citiraj How will we ever knowif we never try ...P.M. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Na drugo vprašanje pa ti odgovarjam z vprašanjem: Zakaj pa ti sodeluješ v tej temi? (S)mejte se! Zakaj sodelujem?Moram priznat da sem glede na naslov pričakoval nekaj drugega... Firbec, kaj češ...Potem me je pa potegnilo.Nekako me vedno mal zbode ko se govori o nekom tretjem, kaj počne, kako se obnaša, ali je to prav ali ne...Ne maram sodit in ne maram da se sodi.Sploh pa - prav ali ne prav - kdo to lahko definira? Tisto o privabljanju določenih ljudi - jaz temu ne pravim tako.Da koga privabimo.V to ne verjamem.Življenje nam prinese na pot določene ljudi, naše poti se za trenutek dotaknejo, potem pa razidejo ali ostanejo združene.Sorodne duše...imenuj to kakor hočeš. Hotela si definicijo prostitucije.Ta je jasna.Prodajanje SEBE za denar.Zdaj smo pa tam...Potem je prostitucija lahko vse za kar smo plačani... Ampak "prostitucija" o kateri si ti želela mnenje je prodajanje spolnih uslug.In to je na slabem glasu kot grešno, nemoralno, umazano... Po KATERIH merilih?Družba jih je postavila, tudi cerkev...Ne vem ali si verna ali ne in koliko poznaš sveto pismo, pa saj ni važno.Omenil bi samo kaj je rekel Jezus ko so hoteli kamenjati prešuštnico."Kdor je brez greha naj prvi vrže kamen vanjo"Nihče ga ni vrgel... Tudi ti se (S)mej... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 8. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 8. marec 2006 Alef,naslov je bil že prav postavljen - o tistem, o čemer sem želela govoriti tukaj. Prijateljičin primer, ki sem ga navedla, pa je bil opisan zato, da sem pojasnila, zakaj mi to vprašanje hodi po glavi ali od kod ta ideja, ker sem pač res razmišljala, čemu se lahko reče prostitucija, čemu pa ne. Če bi bil moj namen opravljati nekoga, bi napisala še kak njen podatek. Kaj pa, ko se piše vse sorte o Drnovšku na primer, pa vsi vemo, kdo je to? A tisto pa je OK, al kaj? Tisto ni opravljanje? Jaz pa sem grešni kozel, ker napišem samo en realen primer brez osebnih podatkov. Konec koncev, če komu paše, si lahko tudi misli, da sem jaz ta omenjena ženska - mi prav dol visi. Ker zame ni bistvo to, kdo je ta ženska, ampak je bistvo to, kaj se dogaja, ker verjetno ni edini primer in ker mogoče lahko to doleti tudi kogarkoli od nas. Mogoče pa nimamo glave samo zato, da ne nosimo slame v rokah ali pa da nam uha narazen drži. ;-) Eni pravite, da je prostitucija vsako delo, ki ga delamo za denar. Mogoče imate prav - oziroma za vas je to tako. Jaz pa vseeno mislim, da pod prostitucijo pojmujemo nudenje seksualnih uslug za denar, pri čemer so vsakršna čustva izključena (kot je že ena zgoraj napisala). Kakšno mnenje ima kdo o teh uslugah (grdo, grešno, nemoralno... ali pa je mogoče to ena zvrst umetnosti), pa je stvar posameznika in spada v kakšno drugo temo. Jaz se v navedenem primeru sprašujem edino to, ali ji bo tip (če ji seveda bo) plačal za seks, kot se navadno plača prostitutki, ali ji bo kot prijatelj pomagal prebroditi finančno krizo. Po mojem je razlika, če mu ona reče: "Če hočeš seksat, mi moraš pustiti na nočni omarici ...€," ali pa če mu reče: "Ej, težko shajam. A mi lahko kako pomagaš?" To je podobno kot pri vedeževalkah, ko ti ene rečejo, koliko moraš plačati, druge pa rečejo, da daj, kolikor daš, recimo... Mogoče malo čuden primer, ampak se drugega ne spomnim... Alef, kar pa se tiče "privabljanja" določenih ljudi in situacij v svoje življenje..., boš mogoče bolje razumel, o čem govorim, če boš kaj bral Luise Hay. Ženska je po astrološkem znamenju isto kot jaz, zato so mogoče njeni pogledi in njeno izražanje meni tako blizu. A ja, pa da ne boš mislil, da sem kdaj rekla ali napisala ali narisala, da sem brez greha! :-) Heee, zdaj sem se spomnila! Tudi Luis Hay je bila prostitutka! Zanimivo, da sem se ravno v tej temi spomnila na njo in jo nekako povezala že par postov nazaj, ko sem omenila tisto "privabljanje" ljudi...! ;-) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Alef,naslov je bil že prav postavljen Alef, kar pa se tiče "privabljanja" določenih ljudi in situacij v svoje življenje..., boš mogoče bolje razumel, o čem govorim, če boš kaj bral Luise Hay. Sory, nerodno napisano... JAZ sem mislil da bo v temi govora o nečem... ...drugem, ne o neki določeni osebi ko sem prebral naslov.Zame nisi grešni kozel, niti grešnica.Samo oseba ki želi slišati(prebrati) mnenje drugih o nečem.In jaz sem ga napisal. Louise Hay sem bral.Imam dve njeni knjigi - Življenje je tvoje in Moč je v tebiPoznam njen življenjepis, kaj je preživela... Tisto "brez greha"... Kdo pa je? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.