Skoči na vsebino

Obleka naredi človeka?

Marsa

Recommended Posts

Ali ga res?

Koliko vam pomeni zunanji videz?

Ali dosti daste na to, kako je nekdo oblečen (in tudi, kaj dajete nase sami)?

Vam je pomembna modnost, blagovna znamka, cena... ipd.?

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

jest os. mam rad nekičast reljef´.Nič ne sme bit pompozno klovnskega, videz mora zveneti z naturnim šarmom,treba ga je nevidno in elegantno klasično okrasit. no ja,včasih sem popolen v izgledu,ne pa vedno, saj parfum ne sme izostajat. Trzam na kombinacijo stilla.

Videz mi z leti bolj pomeni, to pa zato, ker ga znam ceniti, ga vzdržujem in s tem si krepim samozavest:)

seveda z videzom manipuliramo svoj zaostal´ karakter.

ker se ne znamo besedno soočati, se soočamo z obleko.

pokowc

na žalost prevečkrat velja da obleka naredi človeka. Jaz se nisem nikoli ozirala na modo. Največkrat mi je neka stvar postala všeč šele kakšno leto ali dve po "modi". Pa sem jo takrat kupila ali sešila. Če sem lepo oblečena sem včasih bolj samozavestna, drugič pa spet ne. Meni je pomembno, da se v cunjah dobro počutim, pa kakršne že so.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Z obleko je pa pri meni tako. Sem zlo izbircna, ker z njo povem kako se pocutim in kaksna sem. In se vcasih tudi zgodi, da ni take obleke, kot se jaz pocutim in pol bi bila najraje naga. Ali pa da nekaj prerastem ali spremenim v sebi in moram neke cote kar vreci stran ali jih dati komu drugemu. Zelo me privlaci izvirnost, in da nekaj ni po modi. Pri drugih je to pac eden od prvih vtisov, ki ga dobis o cloveku in sigurno nekaj sporoca.

Spomnim se ene sosolke, ki je bila zmeraj oblecena v nevpadljive blede barve, ful zapeta do vratu, nic oprijetega, lasje pocesani strogo, vse bolj brezoblicno, ampak prijetna punca. Videla sem jo stokrat, milijonkrat. Potem pa sem enkrat prisla k njej domov po neke zapiske. Skoraj me je vrglo s tira!

Bila je sicer v trenirki, toda oprijeti, frizura naravna, vihrava, majca z izrezom, zenska je, ma postavo, joske, BARVO! Komaj sem prezivela, kar gledala sem jo, kako je lepa in nezna in vesela ....

Takrat sem jo spoznala iz cisto drugega zornega kota. V bistvu je bila plasna oseba in se je skrivala pred ljudmi. In dosti o njej sem "izvedela" samo od obleke.

Vidite, obleka JE pomembna, ker tudi z njo nekaj sporocamo. Ceprav pa ni vse...

Ne vem če obleka naredi človeka, to bi bilo kar malo prelahko, se pravi da bi lahko to kar si želimo biti kar kupili v trgovini.

Sigurno pa človek naredi obleko, oz. obleka dosti pove o človeku.

Zdi se mi pomembno kako si oblečen, da si urejen in če hočete lep. S tem ko si lep in privlačen priteguješ pozornost drugih in tudi energijo, tako se ti že ob sami misli da si lep dviguje samozavest pa še posredno z dotokom energije ob pozornosti drugih.

Jaz se rad oblačim preprosto, kavbojke in majice predvsem pa tisto kar ni treba likat, mi doma ne likamo to se nam zdi potrata časa, zato hvala bogu za vse te nove materiale.

Sem pa opazil kako se je z leti spreminjalo moje oblačenje. Ko sem bil mlad in neumen in poln kompleksov je bila moja najljubša barva črna. Črna že sama po sebi odbija energijo in tudi pozornost drugih, kar kričri "pustite me na miru". Sedaj pa ko sem še vedno mlad vendar pametnejši in z manj kompleksov in strahov je vsa moja gardroba v svetlih barvah, še najtemnejša stvar je jeans. Svetle barve privlačijo energije. Že fizikalno črna odbija vso svetlobo bela pa vsrka vase vso svetlobo in tako vse barve vmes ene bolj druge manj.

andrej

Jaz imam najraje jeans in rada se oblečem športno-elegantno. No, če gre za res poseben dan (zabava...) se pa raje oblečem elegantno. Barve morajo biti skombinirane tako kot se šika. Zelo so mi všeč asimetrični izrezi, obleke... Znamka mi pa sploh ni pomembna.

Tudi jaz imam zelo rada jeans - tako večinoma nosim kavbojke (ampak morajo biti Sixty, ker sem končno odkrila prave in so to edine, ki so čisto popolnoma fit).

Sicer nosim dosti preproste stvari, majice ipd, ki pa morajo imeti NUJNO vsaj 80% bombaža. No, lahko je tudi svila, pa tudi viskozo imam rada.

Nosim tudi minice (tudi nekako iz jeansa).

Tudi jaz ne likam, ker se mi zdi škoda časa (in konec koncev energije) in tudi cunj (jih nenehno žgati), imam pa totalen postopek pranja in sušenja, da se kar "samo vse zlika". :)))

V oblačenju sem zelo preprosta, čeprav uporabljam dodatke.

Ni mi všeč moda, ki nima nikakršnega smisla ali ki je zelo neestetska - npr. špičaki ali debeli podplati, ali tista, ki me kakorkoli ovira - tudi zato ne nosim dolgih kril - saj potem ne morem hodit - najbolj praktične so minice.

ne maram tudi živalskih vzorcev, padam pa na črte in nosim veliko črtastih majic.

Ne maram kara, ne maram patentov (to sem vedno rezala stran), ne maram visokih ovratnikov.

Blagovna znamka mi sicer ni pomembna, se pa zalotim, da imam po več stvari iste znamke (npr. kavbojke in minice sixty, beneton perilo in kopalke...). Vendar to je bolj zato, ker sem (na srečo) ugotovila, kaj mi paše in katere firme delajo to, tako da firme same po sebi (ker bi bilo to fancy) pa mi nič ne pomenijo.

Všeč pa so mi dodatki in te pa si navadno izberem najdražje. Čisto slučajno... Gledam ure, pa če so še tako drage, pa mi ni nobena všeč, ko pa končno ena, pa je 121 jurjev! :))

Prav tako očala... Sem izbirčna, iščem, gledam, končno prava: Paloma Picasso - 40 jurjev!

Tako se zadovoljim s Fossil očali za 15 jurjev in z beneton uro za približno nekaj podobnega.

Izberem tisto, ki mi je všeč (rdečo) - in je slučajno ravno Beneton.

Edina draga stvar, ki jo imam, pa so očala (ne sončna).

Ko so mi bila končno ena všeč (imam majhno glavo in arhaičen videz obraza, pa mi 90% očal ne paše), ko je bilo to res to - pa sem si izbrala Emporio Armani... Vendar - nisem nič premišljala - tu pa si lahko privoščim - saj gre za oči in nekaj, kar nosiš na obrazu.

Tudi pri čevljih sem zelo natančna - morda še najbolj, prav tako kot pri perilu.

Aja - in večkrat kupim kaj v športnih trgovinah (všeč so mi razne Nike jopice ipd).

Najbolj padam na čevlje, jackije in torbice (vendar bolj nahbrtnike ipd, ker vedno kaj vlačim).

Se pravi - NAJBOLJ pomembno mi je, da se dobro počurim in da sem sebi všeč. Ker sem dokaj samokritična, ni težav, da bi mi bilo prehitro kaj všeč na meni. :)

Aja - in ne maram napisa Nike (adidas, reebok, beneton...) čez ves hrbet.

Čimmanj napisov.

In ne nosim kostimov in dolgih oblek - cele flehe barve. Tega ne maram in sem v tem totalna mona (čeprav zgledam v tem nobel in visoka in vitka).

Tako nekako...

Marsa

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Danes se mi je tako fajn pogovarjat o oblekah,.... saj drugače nisem taka....

Česa jaz ne nosim in ne maram so veliki vzorci rožic, ki so grdo narisane. Bljak! Ali pa še nekaj hujšega: kot si rekla ti, Marsa napis Nike al Beneton čez cel hrbet. 2xBljak! Totalno so mi všeč prelivi med 2 barvama ali pa tisti vzorci, ki nastanejo ko si sam barvaš stvari. Mi je pa tudi zelo zanimivo, ko maš na majici narisano eno velikansko glavo od nekoga (npr. neko indijsko božanstvo) in ko pogledaš takega človeka od daleč zgleda kot da Krišna njega nosi... Kaj pravite?

Kar se tiče materiala, BOMBAŽ je na 1. in edinem mestu, pa če mi je še nevemkako všeč neka stvar, če ni bombaž (ali lan), adijo! Rada imam enostavne stvari, brez nepotrebnih okraskov. Zato tudi jaz najdem svojo garderobo pri benetonu, championu in (ne predragih) firmah, čeprav mi je v bistvu to čisto vseeno. So pa večinoma tudi bolj kvalitetno sešite in to me veseli. Ampak nekaj moram priznati: JAZ RADA LIKAM! To mi je poslastica in najljubše gospodinjsko opravilo. Zdaj sicer nimam več tolko časa za likanje, kot prej ampak vsake tolko si vzamem "svoj dan". Sovpada z mojimi ogenjčki v horoskopu. In še ena stvar ki je nikoli in nikakor ne bi oblekla za med ljudi: hlače na "korenček".

Uh - likanje!! :)))

Kako postanem prav nesrečna! Ko tistih enkrat na leto pa le likam!

Ko imata tisti dve srajčki (ki ju rada nosita)! Pa to se mi vse zalika z robovi, vse se nekaj mota... Ob živce me spravlja skratka totalno. Pa še vroče!!!

In vedno, ko likam, se spečem. Vedno. :)))

To seveda sovpada z mojimi astrološkimi položaji (sicer nisem ogenj, a imam nekaj prav zažigalnih aspektov) ;))

Je pa moj svak vedno tako posvečeno in z užitkom likal... :)

Tako da poznam to...

Marsa

Picasso

Rada imam, da se v obleki dobro počutim. Ne maram z obleko izzivati in pritegovati pozornost nase.

Rada sem urejena in usklajena: barvno in materialno (z vrsto blaga mislim).

Nora sem na čevlje - baje znajo psihologi o tem veliko povedati?!?!

Imela bi 1 milijon ur, katere bi kombinirala k oblekam kot nakit.

Rada si spreminjam tako obliko(frizuro) kot barvo svojih las.

Vem, da mi urejen videz (make up, frizura, obleka, dodatki (torbica, pas) čevlji...) dajo dober občutek.

V prostem času sem preprosto oblečena vendar urejena.

To sem jaz!

Kuul. icon_smile_cool.gif

Marsa

Picasso

Ja super je, če si lahko lepo oblečen, no mislim tko kot si želiš.Meni je do ločitve to uspevalo, sedaj, ko sem na eni plači se zadovoljim s tem kar pač imam.Všeč mi je jeans,za v službo pa tudi kostimi.Včasih sem bila mahnjena, da je tudi nakit sovpadal z obleko, sedaj pa so mi dodatki odveč.To si razlagam zato, ker me je življenje nekako osvobodilo in vsi dodatki bi bili ene vrste breme. Zato jih ne maram več.Všeč so mi okusno oblečeni ljudje, vendar mi pa niso všeč popeglanci, ki jih samo obleka drži po konci.Oseba mora biti osebnost,sploh pa, kaj pa ji ostane takrat, ko se sleče?

Meni je najbolj pomembno, da se dobro počutim. Sem pa zelo samokritična, tako rada zakrijem svoje pomanjkljivosti. Imam kompleks velike riti icon_smile.gif, tako da mora moja obleka to upoštevati. Sicer pa nisem obremenjena z lepimi oblekami, sploh ne maram nakupovanja in prav nesrečna sem, ko je treba kaj kupiti. Moda? To ni zame. Sem včasih kar nesrečna, ko mislim, da se jaz pa ne morem zrihtat, tako nobel. Saj, včasih, za posebne priložnosti se, ampak se ne počutim najbolje. Čevlji, dodatki... ne vem, ne najdem se tu. Je pa res, da imam službo nekaj minut stran, v službi sem oblečena udobno, športno, tako da ni niti priložnosti, da bi se OBLEKLA. Saj, ko pa pride priložnost, je pa cel križ. Se spomnim, ko se je sestra poročila, sem ji bila priča in sva po celi Ljubljani hodili, da bi me oblekli. Kar jokala bi takrat! Kaj pa vem, je moja Venera kriva ali kaj??
strelka

Ob tvojem pisanju sem najprej pomislila na tvojo venero, vendar žal nisi navedla kje jo imaš in kako je aspektirana. Sicer pa poznam ogromno strelk in strelcev, ki jim obleka ni ne vem kako pomembna, raje se odločijo za kakšne daljše počitnice. Jaz pa raje ne hodim po mestu, hvala bogu,da stanujem v manjšem naselju, ker nimam dovolj denarja za obleko, ampak verjemi mi, v pol ure si nabavim tako garderobo, da si popravim lastno vrednost.Vendar je že tko prav, da si ojačan to vrednost tudi na kakšen drug način,lepo oblečena sem bila kar nekaj časa, zdaj je čas verjetno za kreiranje česa drugega.

Mene nakupi spravijo največkrat v slabo voljo, danes na primer sem kupovala kopalke. Groza!icon_smile_sad.gif Z mojo venero je pa tako (to verjetno spada že v astro forum)- v sedmi hiši, v konjukciji s soncem, v kvadratu s plutonom, na nekaterih kartah, kjer upoštevajo večji orbis (7 -10)pa še kvadrat uran, saturn, kiron. No, saj ne vem, če je to to, sem pa pomislila. Pa hvala Lunca, ker si se 'ukvarjala' še z mojimi težavami.
strelka

Strelka - KOPALKE!!!!! icon_smile_sad.gif icon_smile_dissapprove.gif icon_smile_clown.gif

Ma - ne poznam ženske, ki je ne bi malone spravilo v jok kupovanje oz. pomerjanje kopalk!!!!!

Počutim se enako!!!!!

Mislim - prav ZARES nesrečna postanem...

To je res odštekano... Imam 52 kg in sem še kar visoka - torej čisto fit. Imam mere za cca 38 (lahko tudi 36, lahko pa tudi 40 - nekako S, včasih pa celo XS ali pa M) - dbest skratka!

A da ne bi mislila, da dobim kopalke!!!

Ne maram "s kostjo". Ne maram enodelnih. Ne maram s šivi. Ne maram butastih barv. Ne maram živalskih vzorcev. Ne nosim rož. Ne nosim bele barve. Ne nosim in ne maram tangic, niti kopalk s trakci...

Se že zelo zoži potem izbor... :))

Potm pa še - če mi je modrc ravno prav in super, so mi prevelike hlačke (nimam ravno veliko riti) in obratno...

Ali pa zagledam ful dobre kopalke, pa opazim, da so z bleščicami ali čim podobnim, kar je meni npr. nesmiselen ali celo totalno neestetski dodatek...

Moja prijateljica "nima nič jošk". "Ne dobi kopalk", po njenem mnenju jaz, "ki sem tako fit, jasno takoj dobim kopalke zase". Malo morgen!!!

Prideva domov s projekta "Kupovanje kopalk", ona s tremi "izkupička", jaz pa praznih rok!

Ja, ja, kopalke, groza in trepet.

Potem pa so še butasti v trgovinah in dajo tisto svetlobo in TISTA ogledala... No, ponekod so že postali pametni in dali NORMALNA ogledala - za par milimetrov zožijo... ;))

Marsa

Picasso

Očitno nisem torej edina,ki ima pravo krizo pred nakupovanji.

tudi sama ne maram nakupovanja in imam prav določene trgovine kje si kaj nabavim. prodajalke poznam, one pa mene in njihovi presoji in presoji moje boljše polovice lahko bolj ali manj zaupam. Malo mesto ima kar nekaj dobrih lastnosti in to da te ljudje poznajo je mogoče celo ena izmed njih. Me pokličejo in mi rečejo:nekaj krasnega imam zate, če hočeš priti pogledati...

Sicer je pa bistveni faktor to,da se v nekem oblačilu dobro počutim. da me ne ovira, tišči, da lahko stegnem noge, če se mi zahoče.

torej jaz pa res ne nosim minic. ker se največkrat spozabim, stegnem, prekrižam noge, na nepravem mestu in tako...

pred leti sem si oblekla belo obleko z zanimivim - prevelikim dekoltejem. in se na pošti spozabila - se nagnila predaleč naprej...prava kriza.

to pa je druga - slabša stran majhnih mest. o tem kakšno oprsje nosim je vedelo hudičevo veliko ljudi...

Aha, še glede oblačenja.

Pri 18-tih sem se oblačila strogo, klasično. bila, oz. poskušala biti to kar nisem.

Pri 30-tih se oblačim tako kakor želim.

Torej jeans,majice, hlače. dolga ohlapna krila. Ni mi mar, če je v njih moja zadnjica videti velika. saj je moja.

Tudi pri čevljih mi je pomembno to, kako se v njih počutim. komot.

in če me tiščijo, ali kakor koli drugače jih postavim v kot in čez čas pristanejo v košu.

Edino pri spodnjem perilu si resnično vzamem čas. niti mi ni težko odšteti denar zanj.

Pa za parfum.

Na dodatke največkrat pozabim. imam celo goro zlatnine, ki čaka na boljše čase.

Materiali. če se le da naravni. svila, bombaž. ali pa viskoza. da oblačilo diha z mano.

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 2 weeks later...

jest kupujem do0olgoročno.

me ne zanimajo trenutna in kratkotrajna zavržena oblačila.

z leti sem se naučil, da spoštujem kos obleke,zavržem jo šelem takrat

ko jo dodobra poflikam in je že v izpadnem roku.

Če pa se že uniči, potem jo dam narediti, ravno po tem kroju in vsaj podobni barvi.

pokowc

• 1 month later...
Jaz se definitivno oblačim športno. K sreči sem lahko v službi v kavbojkah, če pa grem na kakšen sestanek se spravim v črno barvo in je kul. Rajši imam manj stvari in tiste kvalitetne in zelo pomembno mi je, da imam že utečene kombinacije, da točno vem kaj zraven paše. Zadnje čase mi je muka nakupovanje oblačil, sem že premišljevala, da bom enostavno začela kupovati po katalogih, čeprav to še nikdar nisem naredila. Zadnje čase mi je zelo malo stvari všeč?!?! (se staram?, hehe) Če pa že najdem kakšen lušten pulover, je pa obvezno iz sintetike.... icon_smile_angry.gif

Jaz se rad oblačim v kakšne vojaške hlače, zaradi dobrega materiala in velikih stranskih žepov, kjer lahko spraviš marsikaj. Rad imam pulover ali kako se temu reče, majice s kapucami. Prav tiste prave majice s kapucami, raperske. Nisem raper, je pa zelo praktična zadeva kadar je pomlad ali pa jesen, ko zapade dežek. Rad imam dež, ne maram nositi marele, zato si dam na glavo kapuco.Imam isti okus kot Marsa, ko se gre za napise znanih športnih podjetij. Rad pogledam v športne trgovine, ki imajo obleke specializirinih športnih podjetij. Rad nosim mikice, da so čimbolj poslikane z odštekanimi slikcami ali s kakšnim sporočilom. Prav zdaj sem si nabavil mikico s sliko Elvisa Presleja v kimonu icon_smile_big.gif. Nosi črn pas icon_smile_big.gif. Zgoraj pa piše PIG icon_smile_big.gif. Vsake toliko časa se oblečem v blue jeans kavbojke, sprane lewiske 501, s tem pa seveda še kakšne stare all-starke. Obožujem kavbojke, prisegam samo na lewiske.
Ja sam ka mali pao s lipe

• 8 months later...

Naredi ali ne naredi?

Kako/koliko pomemben vtis naredi na vas zunanji izgled človeka? Oziroma kaj je pravzaprav tisti zunanji izgled, ki (če) kaj pove o človeku: obleka, frizura... ali morda kretnje, govorica telesa...? Kaj pri človeku naredi na vas prvi vtis in koliko se vam zdi pomemben ta prvi vtis?

Ali pa, da vprašam drugače: s čim vi naredite vtis na druge? Pa še: zakaj?

Kako pa je z vašim zunanjim videzom ob različnih priložnostih (n.pr. ko iščete službo, ko se greste za kaj pogajat, ko morate na sodišče, ko greste na poroko ali kako drugo svečanost...)?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...