Skoči na vsebino

Obleka naredi človeka?

Marsa

Recommended Posts

Ali ga res?

Koliko vam pomeni zunanji videz?

Ali dosti date na to, kako je nekdo oblečen (in tudi, kaj dajete nase sami)?

Vam je pomembna modnost, blagovna znamka, cena... ipd.?

Najprej, ce mi je pomembna modnost...v mejah normale. Res zmeraj rada pogledam, kaksne barve, kaksni kroji bodo dolocen letni cas v modi, presodim, ce mi je vsec in ce mi je, kupim. Preprosto. Spomnim se, ko so bila "in" roza oblacila, pa potem z rozcami, baby blue hlace...ze kar nekaj casa nazaj. OBUP. Tega ne bom nosila, pa naj bo se tako moderno x;)x

Mogoce bolj kot obleke, spremljam cevlje...so me takrat navdusili spicaki naprimer....

V glavnem, precekiram modo, nisem pa zrtev nje x:o)x

Lahko se omenim, da so mi pa dost pomembni modni dodatki ( torbice x:px se posebaj)...to tudi naraj kupujem x:Ix

Kar se pa tice modnih znamk, so mi sli vedno na zivce ljudje, ki so se hvalili, kaksno modno znamko so si kupili...samo zato ker je znamka, tudi ce jim ne pase, ampak glavno da je znamka xrolleyesx Bedno. Ce mi pase DKNY in imam denar za dolocen artikel, si bom kupila DKNY. Ce mi bolj pase poceni roba iz H&M, bom kupila pa tisto.

Glavno je, kako obleko nosis.

Sicer si rada ogledam modno revijo, imam dolocene znamke, ki so bi bolj vsec ( za sporten videz Esprit, drugace pa D&G), ampak to je pa vse.

Rada imam jeans,rada imam crne in rjave hlace ( ne maram dolgih hlac zivih barv, se mi zdi, da nobenmu ne pasejo lih najbolj x:Dx :xx!: ), rada imam raznovrstna krilca itd..

Kaj imajo drugi gor praviloma ne gledam. Edino ce izstopajo, ker so grozno obleceni, ali pa ce mi je kak kos oblacila vsec. Nisem pa taka, da bi pregledala cloveka in gledala kere znamke ma :xx!: :xx!:

Cist mem. Glavno mi je, da se zna oblect za razlicne priloznosti.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Deli na socialnih omrežjih

...ne maram dolgih hlac zivih barv, se mi zdi, da nobenmu ne pasejo lih najbolj x:Dx  :xx!: )...

Meni pasejo. :D

res, no. :P ;)

rdece so ful hude, mocno zelene, tudi rumene sme ze imela in hlace pa mi pasejo celo bele (ker sicer mi bela barva ne pase, sam hlace). :vio: x:Xx xcivx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hehehe xg:Dx xg:Dx xg:Dx

Sem kar vedela, da bo nekdo opazil tisti oklepajcek. No, ko te vidim, bom popravila post na: dokler nisem videla Marse, sem bila mnenja, da hlace zivih barv nobenemu ne pasejo xg:Dx. Deal? x:o)x x:Dx x;)x

Glede belih pa nic ne recem...so tudi men kul na zenskah...ce niso cist celuliticne xnckrivx

( ne maram dolgih hlac zivih barv, se mi zdi, da nobenmu ne pasejo lih najbolj x:Dx  :xx!: )

Jaz pa menim, da smo si ljudje tako različni, da skoraj vsaka stvar nekomu paše, drugemu pa ne. Celo hlače na rože so mi všeč, če jih vidim na tipici, ki jih zna nosit, pa če jih zna tudi primerno skombinirat. Skratka, res nimam nobenih predsodkov glede oblačenja, imam pa predsodke oziroma ne maram videti ljudi, ki se oblečejo nekaj po modi, čeprav jim to ne paše (n.pr. kake pretirano zalite ženske v majčki nad popkom in mini krilcu pod popkom :xx!: ).

x;)x Ja ja ja x:)x x;)x

Sej stekam. Govorim pac po svojem okusu. Pac ne maram barvastih hlac in rozastih vzorcev...zato taksno mnenje.

no itak je odvisno od tega, kako stvar nosis, samo meni pac roza hlace niso vsec niti na tyri banks niti na men x:o)x x;)x x:)x

Glede ostalega se pa strinjam. Ni mi lepo, ce ima zenska z zmascenim trebusckom majcko nad popkom...ali pa zenska s celulitom, oprijete bele hlace... Ne bom pokazala, da mi ni vsec, ker ce se same dobro pocutijo v tem...naj bo pac tako x:Dx

• 3 months later...
<{POST_SNAPBACK}>x;)x Ja ja ja  x:)x  x;)x

Ni mi lepo, ce ima zenska z zmascenim trebusckom majcko nad popkom...ali pa zenska s celulitom, oprijete bele hlace... Ne bom pokazala, da mi ni vsec, ker ce se same dobro pocutijo v tem...naj bo pac tako  x:Dx

se strinjam, res pa je, da so mnoge med njimi zelo samozavestne - briga jih.......... x:Dx

Radovedni Taček je enkrat reku: Obleka naredi človeka, če človek naredi obleko...

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

x:o)x

Vidim, da sem pametovala v tej temi x:o)x x:Dx

Mnenje se je nekako se vedno isto x;)x

and i feel very good in black and white...crne hlace, bel puli, crn plas, pa ene dobre stiklce spodaj in to je to x;)x

<{POST_SNAPBACK}>se strinjam, res pa je, da so mnoge med njimi zelo samozavestne - briga jih.......... x:Dx

Hmm... meni pa ne delujejo samozavestne. Brezbrižne ja, ampak ne samozavestne.

Hmm, kaj pa vem. xnckrivx Če govorimo o vtisu, ki ga naredi človek z obleko, name tako neprimerno oblečena ženska (ali pa moški) naredi slab vtis. Prej bi rekla, da se ne vidi realno in ne sprejme svoje realnosti, ali pa da nima čuta za estetiko..., kot pa da je samozavestna.

Sicer pa - vsak po svoje! x;)x x8Dx

<{POST_SNAPBACK}>Ali ga res?

Koliko vam pomeni zunanji videz?

Ali dosti date na to, kako je nekdo oblečen (in tudi, kaj dajete nase sami)?

Vam je pomembna modnost, blagovna znamka, cena... ipd.?

Marsa

<font color=blue>

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem".    Picasso</font>

Če se oziram na uprašanje ! Ali obleka naredi človeka ? Enostavno NE ! x^x

Zunanji videz meni pomeni veliko, predvsem urejenost ( kozorog ) ! x:Dx

Obožujem različne vrste stila, kljub temu imam čist svoj styl, kar pomeni, da zelo rad kombiniram po svojem okusu in so mi všeč razne kape in klobuki ( umetnik ) ! xDDx

Pred leti smo v družini imeli Boutique. Moj oče in mama so se s tem ukvarjali, prodajali in dobavljali...predvsem drage firme, kot so ( Versace, D&G, Armani, Roberto Cavalli, GFF, Montana, Bogner, Gucci...itn. )

Kljub temu jaz ne dajem veliko na firmo...a žal, za moj žep...lih tisto kar je meni všeč...je DRAGO !! :o|o:

Veliko krat najdem tud kake cote, ki niso drage...( predvsem poletne obleke ), saj tam si daš kako krpico z mal stila...in je že cool ! :rolleyes:

Na očala dam veliko denarja, saj tukaj se govori o zdravju, ker očala za pet para niso kaj preveč zdrava za oči...!!

Zaenkrat imam kr nekaj očal... x:Dx Gucci, Iceberg in Harley Devidson ! :palec:

Ure ne nosim, kljub temu so mi zelo všeč tiste drage, zelo drage... x:Dx Cartier Santos, Boume & Mercier, Piaget, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Breguet...pa še bi se dal naštevat ! :8):

Kar se tiče nakita ga tud ne nosim...tako, da sem kr brez vsega z uro vred ! x;)x

Čevlji x:Dx ...kot oblačila...tisto kar je meni všeč in ( tudi redko kje najdem po svojem okusu, saj sem kr zbirčen za take zadeve ), in na čevlje pa dam kr precej, saj udobnost noge je na top listi...torej pod 25.000 sit jih niti ne kupujem (seveda, če so po mojem okusu ), nazadnje sem si kupil ene čevlje in mi ni bilo žal, saj sem dal 300 eurov ! :8): x:Dx

Zdaj, nosim najraje jeans in kaki fletni čevlji v komobinaciji s kako lešpo majčko in klobukom ali kapo, ter kako lahko jaknico ( tipo zmečkana ) od Cavalli-ja in gasa in the Party ! x;)x :palec:

Menim pa, da obleka ne dela človeka...pove pa marsi kaj o njem, to absolutno !

So pa modeli/ke, ki jih vidim na kilometer, da niso to kar bi radi izražali potem obleke !! x;)x :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

<{POST_SNAPBACK}>and i feel very good in black and white...crne hlace, bel puli, crn plas, pa ene dobre stiklce spodaj in to je to  x;)x

dons sem jz tko oblečena, sam štiklcov nimam, ker morm preveč laufat tle v službi da bi jih mela. xsrcx

spet se mi je na bolš poslabšal

Rad se opazn oblečm, kr niti ni tko težko! x:Dx Kupujem u Bossu kr se tiče gvantov,jeans nosm Armanijev,obutev pa uglavnm Gucci. Na fermo dam dost,pomembn pa mi je tud, da se dobr počutm. Pr beybi mi ni tok važn a je zlo elegantna al pa bl športna,važn da usklajena in da zna nost kr nos! :palec: x^x
[color="red"]Baby don´t forget my number![/color]

Jaz uživam v gledanju koga, ki je "lepo" oblečen - s stilom. Tudi, če ta stil meni ni všeč, mi je všeč oseba s stilom. Morda zato, ker taka oseba tudi sicer ima stil. Karakter. Značaj. Hrbtenico. itd.

Sama se zadnje čase ne oblačim tako, kot mi je všeč, ker enostavno nimam denarja, da bi se ogarderobila, samo tu pa tam kaka nova cotca pa še ne naredi mojga stila. Ampak skoks si govorim, da bom, enkrat (kmalu :) ).

V mlajših letih sem si mislila, o groza, a enkrat bom pa morala bit gospa pa une grozne čevlje nosit pa kostume pa pdložene rame. bljek. Zdaj sem pa že tolk stara, pa vidim, da gospa ne bom nikol in se bom še naprej oblačila tako, kot se (naj omenim, ponovno, moje škornje, oh, moji novi škornji... :) ).

Pa še nekaj: v prejšnji službi smo meli ful zapeto ravnateljico (dobesedno in preneseno). Pulije do ušes, krial dolga in široka, do gležnjev. Pa moram priznat, da se nisem upala po svoje oblačit, ampak bolj nevtralno. Ker me je izkušnja s prejšnjim ravnateljem drago stala (imela sem uhan v nosu in me je imel na piki zaradi tega).

No, zdajšnja ravnateljica, boga ji, je pa frajerka da je ni večje! ERavno abrahama je srečala, ampak oblači se ful mladostno - če rečem najstniško lahko kdo misli da noče odrast - pa ni tako. Tud čevvle z visokim podplatom ma, take na pol superge. Od zadaj zgleda kot ena smrkla. No in je vse bolj sproščeno in tud jaz.

Seveda ko bom mpa enkrat mela službo, sigurno, pa se bo pokazala "taprava" Mili... :)

Tjazy... :palec:

Meni se pogosto zgodi, da vidim neko ful lepo oblekco in ne morem zdržat, da si je ne bi kupila. In jo kupim. :vragec: Potem pa jo spravim v omaro - vedno je na dohvatu ruke - ko pa omaro odprem, vedno potegnem ven kavbojke.:xx!:

Ne da se mi ukvarjat z obleko. Je nujno potrebna, res, ampak enostavno ne najdem pravega navdiha zanjo. Se mi zdi, da je toliko drugih, pomembnejših stvari kot je obleka...

Saj so tudi priložnosti, ko se je treba popedenat u nulo, ok, takrat si vzamem (res z muko) več časa, da ne izpadem seljak med budžovani, vendar vse to sprejemam kot nujno zlo... :vragec:

Na fermo dam dost,pomembn pa mi je tud, da se dobr počutm.

Zakaj? Ker se ti bolje pocutis, da si oblecen v firme? Da drugi vidijo, da imas firme? In s tem sklepajo, da imas denar? :inocent:

Ker meni je vseeno, ce kupim puli za 3 jurje...ce mi pristaja pac mi. Ti tega ne bi naredil, ker je pac samo 3 jurje in ni Armani?

Sej stekam, pri nekaterih stvareh tudi jaz gledam na firme...ampak pr oblacilih na kaj drugega bolj x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Zakaj? Ker se ti bolje pocutis, da si oblecen v firme? Da drugi vidijo, da imas firme? In s tem sklepajo, da imas denar?  :inocent:

Ker meni je vseeno, ce kupim puli za 3 jurje...ce mi pristaja pac mi. Ti tega ne bi naredil, ker je pac samo 3 jurje in ni Armani?

Sej stekam, pri nekaterih stvareh tudi jaz gledam na firme...ampak pr oblacilih na kaj drugega bolj  x;)x

Veš kaj beyba,zdej si pa čist neki kontradiktornga prjavla. Ferme vidjo sam tisti, k se na njih spoznajo,teh je pa v tej naši prelubi Sloveniji zlo mal. Večina nima pojma a mam na seb puli za trideset čukov al sam za tri! x:Dx :vragec:

razlika je v tem, da se un za tri zmucka po prvem pranju,al pa u nem švicaš k kojn,ta za trideset pa je po dvejsetih pranjih tak kt je biu!¨(in zato sm reku, da se dobr počutm,zato k stvar ne visi na men kt cota,ampak vsaj zgleda) Pa tud prednost dajm naravnim materjalom,merino volni,kašmirju in bombažu. Na viskozo in podobne umetne klumpe sm alergičen.... :xx!: xrolleyesx

[color="red"]Baby don´t forget my number![/color]

To je res in to je cist skorpijonsko...

Pri meni celo NE SME pisat firme, pa ceprav vcasih katero rec kupim ZARADI firme - ker se mi pac obnese, perem 5 let, skoz na riti, ostane isti kroj in vse. x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Veš kaj beyba,zdej si pa čist neki kontradiktornga prjavla. Ferme vidjo sam tisti, k se na njih spoznajo,teh je pa v tej naši prelubi Sloveniji zlo mal. Večina nima pojma a mam na seb puli za trideset čukov al sam za tri! x:Dx  :vragec:

No to mas mogoce prav. Jaz naprimer v vecini primerov vem.

Ne vem, ce imam kaj doma iz viskoze :xx!: Pa marsikatera bejba, k nima denarja, se spozna na firme in zavoha tipa k je v to oblecen :sori: pol pa se avtek...sej imamo poseben izraz za te bejbe x;)x Samo, tipi si s tem filajo ego in je zacaran krog :vragec:

Sej sam uprasam, ne bit jezen x:Ix

<{POST_SNAPBACK}>

Pri meni celo NE SME pisat firme,

Heh, spomini na lansko poletje.

Grem nekega vecera s prijateljem na poskusni mali maraton, pa me zacne cez kaksnih 10 minut nenormalno boleti leva prsna bradavica.Ja, tam je bil vsit logo firme (ne smem povedati katere, me se bodo tozili zaradi antireklame :eek: x;)x ).No, ko imas pulz 180 ti mozgani ne delujejo ravno 100%...je kar nekaj casa trajalo, da sem se spomnil, pa si jo oblekel "narobe" (da je bil logo na hrbtu). x:Ix x:Dx

Ej to pa mene tud moti, eni (jaz pa kar povem) think pink sandali (take japanke), to me je najprej cist zarezalo od enega butastega cvirna iz LAKSA al cesa!!!!!, potem pa so me se ogabno ozulile, ko je bil previsok oni shtilcek.

Bljek, kok sem jih klela!! :xx!:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...