Skoči na vsebino

Obleka naredi človeka?

Marsa

Recommended Posts

Veš veš, saj sem v Fotkah(3). x:)x

Aha......fejst mačkona :palec: .......pa taka strelsko zaletava, pa mal jezna zarad tega našga sveta....pogost ne glih po njenem okusu naretga....... kar je višek, halo...... x:o)x x8Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona

Eh, Mick, ne da ni po mojem okusu, pač jaz bi vse spremenila. Vse, kar bi rada, je, da bi vsi ljudje na zemlji bili srečni. Smotano. :o|o:

ja važn, da ti je za druge mar k skos nekam vtikuješ svoje mačje kremplce x;)x

Če ti tako meniš. Sorry, če sem se kdaj tebi kje vtikovala. Se hitro počutim nezaželjena in se odstranim. Miru pa ne bom nikoli dala in vedno bom tečnarila! :vragec: x:Ox :madpro:

Če ti tako meniš. Sorry, če sem se kdaj tebi kje vtikovala. Se hitro počutim nezaželjena in se odstranim. Miru pa ne bom nikoli dala in vedno bom tečnarila! :vragec: x:Ox :madpro:

ma sej človek ne more, da te neb meu rad x:Dx x;)x x:o)x

honor and respect

Eh, Mick, ne da ni po mojem okusu, pač jaz bi vse spremenila. Vse, kar bi rada, je, da bi vsi ljudje na zemlji bili srečni. Smotano. :o|o:

Saj. Idealistka strelska. x:)x :palec: Idealizem in objektivnost nista glih frenda. x;)x Kljub temu tud sam (rad) "idealiziram"....

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

OBLEKA NAREDI CLOVEKA!!! Drzi al ne?

Praujo, d je clouk sam moski, d zenska ni!!! Torej: ce se zenska ublece, automatsk pustane moski, torej clouk, ne!!! Zakwa so pa pol moski-cloveki UBLECENI??? No, tisti z mejhnim, dobr, d se ne vid tolk, d ni clouk, aaahahahaaaaa... ampak uni s t velkim, a? JAU SE, UDGUVOR, ce se upas!!! :frog:

Oprostite, ampak moram dati tole naprej, da bo lahko Piki Pikica precitala in komentirala, ker se ji ne ljubi 280 listov pregledat, kje to pise!!! PIIIIIIIIKIIIIIIIIIIIIII!!!!! :frog:

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

Oprostite, ampak moram dati tole naprej, da bo lahko Piki Pikica precitala in komentirala, ker se ji ne ljubi 280 listov pregledat, kje to pise!!! PIIIIIIIIKIIIIIIIIIIIIII!!!!! :frog:

Hihi...očitno so zato vsi oblečeni, Bonga, k majo VSI mejhne. :eek: x;)x x:Dx

Guest mačona
ma sej človek ne more, da te neb meu rad x:Dx x;)x x:o)x

x^x xflirtx x:Ix

Idealizem in objektivnost nista glih frenda.

Ne vem no, zakaj pa ne? Če enačimo idealizem z zavzetostjo, mogoče res ne moreta biti frenda z objektivnostjo.

Jaz imam pa cunjce vedno bolj rada x:Ix x:Ix x:Ix

Men je pa hudo na cesti videti nekoga, ki fura svoj stil ( z znamkami ali brez).

Pa vseec so mi kombiniranja z barvami, pa nesimetricnost pa vse :palec: Pac novosti. Kar se tice mode, se mi zdi, da Slovenci niso kaj prevec drzni ( tudi sama ne). Prevec kopiranja. Tudi Slovenec lahko dobro zgleda v "italijanskem stilu", ce ga zna nosit! x:)x

V bistvu...glavno, da se dobro pocutis a ne...

Vcasih gledam v Tistega lepega popoldneva modne revije slovenskih kreatorjev in so nekateri res perspektivni. Samo take obleke dat na tipicnega Slovenca...tezko.

Z visoko modo se nekaj mucita Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak, pa sej sta v redu, ampak je velik drugih, zame boljsih in bolj originalnih, samo onadva zbujata pozornost se s cem drugim... :sori:

Pa men se tudi ponudba tujih modnih kreatorjev v Slo ne zdi ne vem kako dobra

:sori:

Sledim pa precej style.com in letosnja jesensko/zimska kolekcija od Chanela je :2src: :2src: :2src:

Nedosegljivo itak, ampak vseeno. Fajn kostimcki x:px pa kape, skornji....nic zivalskih materialov no pa smo spet tam Kapo dol v glavnem :palec:

St.1 je pa meni ostaja Stella M., ki je pa tudi v Sloveniji nikjer ne prodajajo? Al se motim? Za Adidas je naredila, pa bo sele drugo leto pri nas xrolleyesx

Kr mal sm zabluzila x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

St.1 je pa meni ostaja Stella M., ki je pa tudi v Sloveniji nikjer ne prodajajo? Al se motim? Za Adidas je naredila, pa bo sele drugo leto pri nas xrolleyesx

ne, stellinih kreacij na žalost v sloveniji ne moreš dobit (in tud ne vem če jih bomo prov kmal dočakal). se strinjam, da je ful dobra, ma feeling, tisti ženski touch, ki ga veliko kreatorjev nima... super je!

Guest mačona
Nič ne vidim raje kot lepo urejeno žensko, ki fura svoj stil, pa naj bo eleganten, etno, futuristični (vedno me fascinira ena ženska, ki jo vidim na busu), športni. Slabo mi pa postaja, ko hodim po mestu in vidim avše, ki se nosijo in so vse oblečene, namazane in nakičane po istem kopitu. Hlače, zatlačene v škornje, plastični uhani, ogromni okrogli uhani s cekinčki, zlati pasovi, pretemen puder, senčilo do obrvi, ... :xx!: Ko da nimajo ogledala doma.

• 3 years later...
  • 1 month later...
(popravljeno)

ooo ta tema mi je pa zelo domača :D

seveda da obleka naredi človeka! ampak velikokrat pozabimo da tudi človek naredi obleko!!

Jaz osebno dam veliko na svoj videz in tudi veliko časa porabim za keiranje lastnih oblačil... (si sama večino vrhnjih oblačil skreiram in sešijem)

Popravljeno -> Brusnica

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela

ooo ta tema mi je pa zelo domača :D

seveda da obleka naredi človeka! ampak velikokrat pozabimo da tudi človek naredi obleko!!

Jaz osebno dam veliko na svoj videz in tudi veliko časa porabim za keiranje lastnih oblačil... (si sama večino vrhnjih oblačil skreiram in sešijem)

xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 2 years later...
Malo spet osvežujem tole temo, ko je ravno tekla debata v Dnevniku. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Z vsako gesto nekaj sporočamo in tako je tudi z oblačenjem. To nam nadomešča "perje" živalskega sveta. ;) Tudi stigma debelosti in priljubljenost fit telesa ni brez osnove - je nekako vizualno znamenje zdravja, aktivnosti, moči, itd.

Različni ljudje pač iščemo različne kode - nekateri iščejo premožnega partnerja (v vseh pogledih - ali intimnega ali zgolj poslovnega, prijateljstvo, družba) in preverjajo kakovost, prestiž, tudi znamke. Kreativci preverjajo sorodne duše po sorodno odbitem oblačenju, večina subkultur ima zelo izdelano kodo - takoj prepoznaš metalce, žurerje, ki hodijo na partyje - DJski, dizajnerski folk, reggaejašev ne moreš zgrešiti, prav tako ne stylish "jazzerjev", etno freakov, punkerjev, emotov, itd. Resni, "urejeni" ljudje si iščejo krog med podobno poštirkanimi ljudmi, uniforme so jasno dizajnirane in označene, da se takoj ve kam kdo spada in da ne streljaš preveč svojih, ter da takoj vzpostaviš pravilno hierarhijo v sistemih, ki to pač zahtevajo :), modre srajce med finančniki, itd.

Obleka definitivno nekaj sporoča in veliko pove o tebi, če pa nosiš kr nekaj, ki ni v skladu s tvojo osebnostjo, lahko tudi daješ napačen vtis. Obleka vsekakor sooblikuje človeka - oz. bolje - reprezentira človeka v očeh drugih takšnega kot človek je, oz. bi se rad okolici predstavil. Osebnost skoraj pri vsakem tolče ven tudi preko oblačenja in tudi načina nošenja obleke - dva človeka sta lahko enako oblečena, a bo na njima enaka obleka delovala povsem drugače. Kako nekaj nosiš je prav tako pomembno oz. nekaj sporoča.

Res je zanimivo to naše "šemljenje". Dolgo let sem bil pristaš "jebivetrskega" odnosa do oblačenja "no style", pač kar je bilo ugodno in udobno - poleti hladno in zračno, pozimi toplo. A ta odnos sem sčasoma spremenil, ker sem ugotovil kako zabavno se je igrati s stilom in komunikacijo tudi preko videza in pojave.

"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."

William Blake

lepo napisano.

jaz sem si tudi v mladinskih letih upala imet svoj stil, zdaj pa kar ne.

sranje, slabo se počutim zaradi tega.

Mi je pa zanimivo, da kadar dam nase vsaj delček tistega, kar sem "jaz", takoj slišim od drugih, da sem čsit v svojem stilu.

tko da tud enostavno ne moreš nekak skrit svoj stil. Tko kot praviš, dva člvoeka se lahko enako oblečeta, pa bo en zgledal noro dobro drugi pa kot da ne ve kam bi sam s sabo. Tko sem jaz, k osem npr. v nekih kostimčkih in v petah. Pa v urejeni frizuri. Đizos. kr neki. Pol pa moram met skos v mislih, da se v kikli in petkah tudi sedi elegantno in ne tko kot jaz, ko se veliko krat zalotim, sploh, ko je treba kaj poslušat dolgo, da dam noge "narazen", komolce na kolena in roke v "molitev" ali si podprem brado. Prav nič elegantno tole za videt v "polikanih" oblačilih in frizuri. in ker se to spomnim, se seveda popravim ampak sem že nesproščena, ker mi ni fajn sedet "urejeno" in elegantno. Pač ni udobno.

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

Tko sem jaz, k osem npr. v nekih kostimčkih in v petah. Pa v urejeni frizuri. Đizos. kr neki. Pol pa moram met skos v mislih, da se v kikli in petkah tudi sedi elegantno in ne tko kot jaz, ko se veliko krat zalotim, sploh, ko je treba kaj poslušat dolgo, da dam noge "narazen", komolce na kolena in roke v "molitev" ali si podprem brado. Prav nič elegantno tole za videt v "polikanih" oblačilih in frizuri. in ker se to spomnim, se seveda popravim ampak sem že nesproščena, ker mi ni fajn sedet "urejeno" in elegantno. Pač ni udobno.

Hehe :fiju: tole mi pa nekam znano zveni x:px tudi jaz nisem za v "elegantno" ker to pač nisem jaz, sem preveč "furijasta" in takšna da ne znam lepo pri miru sedet... Tako da razne svečane prireditve, poroke in tako, so mi iz tega vidika prej malo matranja kot uživancija (samo kar se oblačenja tiče, v drugem lahko uživam x;)x )

oblečem to, v čemer se ok počutim in si lahko privoščim, zdej kakšen vtis "dajem", pa ne vem oz. to so pač predstave drugih ljudi in jih njim prepuščam.

:palec:

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Evo kok sem jaz ženska-beseda :irs::

ne vem, če sem omenla, kaj se mi je nardil (da me je fluorescentno rumeni fluki počečkal čez oprsje bledo modre srajce) in to sem dojela kot KLIK! in šla med pavzo si kupit nekaj.

In sem si! :hepko:

a kaj?

eno srajco in jeans kiklo.

ampak.

ampak srajca ima resnično globok izrez, tko da bom morala sedeti čist ravno brez odklonov v kakršno koli smer,

pa glih čekiram, ali bo kdo opazil, da je minil teden dni od mojga silkepilanja xzobkox

no ma wot ever,

bo že.

x^x

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...