Skoči na vsebino

želim si....

Vampir777

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Komentarji 588
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

zlata ribica,zelim si da bova jaz in moj levček uskladila najini interese,da bodo obrodili sadove... zelim da razčistiva vsak s svojo preteklostjo,ter stopiva v skupno prihodnost... prosim... hvala xsrcx
Deli na socialnih omrežjih

zlata ribica,zelim si da bova jaz in moj levček uskladila najini interese,da bodo obrodili sadove... zelim da razčistiva vsak s svojo preteklostjo,ter stopiva v skupno prihodnost... prosim... hvala xsrcx

krasna želja xsrcx

ribica, le pomagaj ji :palec: xcivx x8Dx x:)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

zato je pa dobro, da se ti izpolini samo toliko želja, da si srečen nič več....ker ko imaš enkrat preveč vsega si najbolj nesrečno bitje

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Jst si pa želim, da bi uspela in bila srečna, pa da mi nikol več ne bi blo treba bit v skrbeh zaradi financ. Za ljubezen sploh ne bom več prosila, k očitno še ni pravi čas...bo treba na stara leta zgleda počakat. x:Ix

material za razmišljanje...hmmmm hm hm............. želje so OK vse dokler gre zaradi njih Energija gor, ko začne upadati, želje niso "ta prave"... jaz lahko rečem, da si ne želim skoraj nič drugega, razen to, da se preobrazim v eno samo božansko, pretočno, čisto, žarečo, bleščečo ljubezen. nič drugega mi ne dvigne energijo do te mere, da bi bila popolnoma happy in v svojem zenitu. :inocent:

zato je pa dobro, da se ti izpolini samo toliko želja, da si srečen nič več....ker ko imaš enkrat preveč vsega si najbolj nesrečno bitje

kaj pa če Pravo srečo najdeš šele takrat ko nimaš več želja? x;)x

--==[ x X x ]==--

Prava sreča je večna želja da nekoga osrečiš ;)

hmm... torej boš srečen le če boš lahko nekoga osreču, sicer boš nesrečen? se pravi, da moramo drug drugega osrečevati da bomo srečni, ampak če je edina želja osrečiti drugega... potem je to paradox...

po mojem sreča ni povezana z izpolnitvijo želja najprej bodi srečen, pa se ti bodo izpolnile vse želje, saj si rešen stremenja za njimi, zaradi katarega se ponavadi želje NE izpolnijo 100% tako kot mi hočemo.

dobimo tisto kar potrebujemo, nikoli pa 100% tisto kar hočemo! in tako je tudi prav

hmm a lahko rečemo, da si nesrečen, ker se ti neka želja ne izpolnjuje?

--==[ x X x ]==--

Lahko pa se poglobiš vase, ugotoviš svojo življenjsko željo (poslanstvo) in non-stop delaš na tem po malih korakih, ne glede na težave, ki te doletijo.

In boš srečen, ko boš izpolnjeval to svojo osebno legendo, zanimivo pa je, da je dostikrat povezana ravno z osrečevanjem drugih, načinov za to je mnogo.... tudi bogataši so si prislužili svoj denar z osrečevanjem drugih... Pavarotti s svojim glasom, Gates z izdelovanjem oper. sistemov (osrečuje s olajševanjem pisarniškega dela in multimedijsko zabavo) itd...

lahko...

:inocent: to je spet material za razmišljanje...

zato bi jaz šla lepo postopoma:

katera je ta želja?

na čem temelji - egu ali ljubezni/speremanju?

jo resnično potrebuješ?

ali zaupaš procesu življenja/bogu?

če ne zaupaš, si avtomaCko nesrečen in se ti zato želja ne izpolnjuje...

x:Dx ne vem no xsrcx xnckrivx

ja definitivno se je treba vprašat na čemu temelji ta želja in ali jo resnično potrebuješ

spet se tle postav novo vprašanje - kaj potrebuješ? x;)x

ali je možno da želja temelji še na čemu drugemu kot na egu? ali smo samo zaradi ega nesrečni?

zanimivo je tud razmišljat kam umestit npr. željo po končnem Cilju - ali je to Prava želja, ali Prava želja sploh obstaja? Možno...

torej če prava želja obstaja lahko iz tega sklepamo, da obstajata dva tipa želja - ene so tiste, ki vodijo k uresničevanju Prave želje, druge pa prave želje ne uresničujejo...

matr tole je težka debata za razmišlat... bom počaku še mal da vidm kaj majo drugi za povedat... še posebi bi me zanimal, kaj bi mel na to temo povedat kabalist...

--==[ x X x ]==--

potem bi bilo dobro prestaviti debato kam drugam.... ker ta tema ni v bistvu namenjena debati, bolj posredovanju svojih želj, tko da ne zahajajo vsi sem noter...

in katere želje so Prave in katere ne? in kaj je nekaj si želeti in kaj o nečem sanjati - a ni isto? nekdo lačen si bo zaželel hrane, nekdo osamljen prijatelja, nekdo pa počitnice.. katera želja ni prava želja? nič želeti pa pomeni, da si zadovoljen v sebi, sprejemaš v življenju kar ti je dano in živiš v tistem trenutku, mar ne... ker če si želiš pomeni da nekaj prenašaš na prihodnost, željo...

kul x:)x :palec:

(pavarottija so skoraj zaprli zaradi utaje davkov itd :D, drugi ima čir na želodcu ipd...)

zgleda, da nista dosegla še čisto tistega nivoja, ko ju ne briga, kaj si ljudje mislijo o njiju, in se s tem obremenjujeta (no vsaj Gates), Pavarotti se pa obremenjuje z denarjem...poudariti sem pa želel, da oba opravljata svoje poslanstvo in to z veseljem, navdušenjem in zagnanostjo...to je to, kar veliki večini ljudi manjka xcivx x:o)x

potem bi bilo dobro prestaviti debato kam drugam.... ker ta tema ni v bistvu namenjena debati, bolj posredovanju svojih želj, tko da ne zahajajo vsi sem noter...
Sam tole bom komentiral - se strinjam. Moderatorji - dejte prestavt tole temo nekam drugam x;)x

--==[ x X x ]==--

(popravljeno)
in katere želje so Prave in katere ne? in kaj je nekaj si želeti in kaj o nečem sanjati - a ni isto? nekdo lačen si bo zaželel hrane, nekdo osamljen prijatelja, nekdo pa počitnice.. katera želja ni prava želja? nič želeti pa pomeni, da si zadovoljen v sebi, sprejemaš v življenju kar ti je dano in živiš v tistem trenutku, mar ne... ker če si želiš pomeni da nekaj prenašaš na prihodnost, željo...
želet si hrane v bistvu ni želja, ampak potreba, da ohranjaš svoje fizično telo. želet si prijatelja si bo želel nekdo, ki ne sprejema sebe v popolnosti, želet si počitnice - tle je pa več želja zadaj/relativno na posameznika...

Prava želja sem mislil, kot samo ena in edina želja - doseči naš Cilj - univerzalni cilj - (ob predpostavki da obstaja).

by cashy

Lahko pa se poglobiš vase, ugotoviš svojo življenjsko željo (poslanstvo) in non-stop delaš na tem po malih korakih, ne glede na težave, ki te doletijo.

In boš srečen, ko boš izpolnjeval to svojo osebno legendo, zanimivo pa je, da je dostikrat povezana ravno z osrečevanjem drugih, načinov za to je mnogo.... tudi bogataši so si prislužili svoj denar z osrečevanjem drugih... Pavarotti s svojim glasom, Gates z izdelovanjem oper. sistemov (osrečuje s olajševanjem pisarniškega dela in multimedijsko zabavo) itd...

ampak kaj ko ne boš mogu več izpolnjevat tega svojega poslanstva? a je to resnična sreča, če je pogojuješ z nečem? na ta način boš srečen samo toliko časa dokler boš lahko počel to kar te osrečuje.

Sploh bi pa o gatesovem dobrotniškem poslanstvu lah odprl tud novo temo... o monopolistih, trdih kapitalistih, dobičkarjih, izkoriščevalcih... vse za višji cilj aneda...

Popravljeno -> Weezard

--==[ x X x ]==--

Sploh bi pa o gatesovem dobrotniškem poslanstvu lah odprl tud novo temo... o monopolistih, trdih kapitalistih, dobičkarjih, izkoriščevalcih... vse za višji cilj aneda...

on je imel sanje pripreljat v vsak dom računalnik po dostopni ceni, in to je dosledno izpolnjeval.

Glede kapitalistov ne rečem, je res, kar si povedal, so izkoriščevalski, lahko bi ponudili boljše delovne pogoje itd...vse to drži.

Vendar obstaja tudi druga plat zgodbe. Če ne bi bilo teh kapitalistov, tudi ne bi bilo delovnih mest, in bi še veliko več revnega sveta, ki sedaj dela pod trdimi pogoji stradala in brskala po smeteh. Tu pa je imel izbiro, ali naj gre delat ali naj strada. Noben ga ni prisilil, da mora it k kapitalistu delat, in v vsaj večini primerov (če ne gre za prikrito sužnost) tudi neha...kot da kapitalista ne bi bilo...toda kaj bo potem z njim. V tem primeru je kapitalist nekdo, ki mu zvišuje možnost preživetja in življenjsko raven...kljub temu, da je izkoriščevalski itd...

še enkrat, ne zagovarjam kapitalistov, vendar ima spet tako, kot vsaka stvar, zadeva 2 plati medalje

Daj daj, nič nimam proti folku ki pošteno zasluži svoj denar in zaposljuje druge ljudi, sam ko začneš pa krast folku, pol se pa vse konča... zakaj misliš da je Billy najbogatejši na svetu? Zato ker je svoje produkte prodajal po pošteni ceni? Ker je (skor dobesedno) umoril vsako konkurenco, ki bi poskrbela za normalne cene? Sam poglej si po kakšni ceni Microsoft prodaja svoje produkte... a misliš da je cena stroškovno pogojena... mislm da je bolj pogojena z močnimi denarnimi apetiti tistih "zadaj". Množica zaposlenih je "stranski" produkt, s katerim si vsaj malo potešijo slabo vest...

--==[ x X x ]==--

Daj daj, nič nimam proti folku ki pošteno zasluži svoj denar in zaposljuje druge ljudi, sam ko začneš pa krast folku, pol se pa vse konča... zakaj misliš da je Billy najbogatejši na svetu? Zato ker je svoje produkte prodajal po pošteni ceni? Ker je (skor dobesedno) umoril vsako konkurenco, ki bi poskrbela za normalne cene? Sam poglej si po kakšni ceni Microsoft prodaja svoje produkte... a misliš da je cena stroškovno pogojena... mislm da je bolj pogojena z močnimi denarnimi apetiti tistih "zadaj". Množica zaposlenih je "stranski" produkt, s katerim si vsaj malo potešijo slabo vest...

če jih prodaja po tako visokih cenah, potem so očitno ljudje pripravljeni tako globoko seči v žep zanje, drugače bi cene znižal, mar ne? In očitno so (tako menijo ljudje) ti produkti vredni te cene, ker jih pač kupijo, drugače jih ne bi, mar ne?

Vsak produkt je vreden točno toliko, kot si pripravljen zanj plačat x:)x

to, da umori vsako konkurenco, je pa moč sistema, katerega je ustvaril samo z močnim zavedanjem svojega poslanstva...da mora biti on tisti, ki bo v vsak dom priskrbel računalnik in ustrezno programje zanj... vsa ostala konkurenca je bila že v osnovi idejno in zavestno prešibka (mogoče je gledala samo skozi oči financ), Gates pa je že od ustanovitve dalje imel višji interes, kot samo finančnega...drugače bi ga tudi drugi že davno povozili, ko je bil še v povojih

Kako zdaj? Doseci cilj, ob predpostavki, da obstaja? Kako bi si naj zelel doseci nek cilj, ki ga vnaprej imenujes Nas, univerzalni - ce pa sploh ne ves, ce sploh obstaja?
Seveda, tega da obstaja nek univerzalen Cilj ne morem dokazat, lahko pa predpostavim in na tej predpostavki gradim razmišljanje - kar počnem. Ne trdim, ampak razmišljam.
In zeleti si prijatelja??? Ze pri psihologiji si slisal nabrz, da smo ljudje druzabna in socialna bitja in da ne moremo ziveti sami. Ze pred milijoni let je clovek zivel v hordah. Sami biti so zmozni samo kaksni posebnezi, ki so sami sebi zadostni, ali pa kaksni asketi, ki zivijo v votlinah ali pa asocialnezi, pa še ti potrebujejo svojo bando. In kdor nima prijatelja, nima rame za naslonit, v prenesenem pomenu ali dobesedno. Valda da trpi, ce obcuti osamljenost!! Kako ste eni cist skrenili iz RL. Malo poglejte okrog sebe in vase. Ce bi ti prekinil stike s prijatelji, bi blazno uzival sam s seboj? Nikogar ne potrebujes? Jaz potrebujem.
psihologija? ne priznavam te vere x:)x Ne potrebujem nikogar v tem smislu da bi trpel zato ker bi bil sam, to pa še ne pomeni, da nimam prijateljev, sam hočem povedat da mi ne bi blo hudga tudi če jih ne bi imel. Ne nasprotujem prijateljstvu, ljubezenskim zvezam, družini itd... nasprotujem pa navezanosti na ljudi.

če jih prodaja po tako visokih cenah, potem so očitno ljudje pripravljeni tako globoko seči v žep zanje, drugače bi cene znižal, mar ne? In očitno so (tako menijo ljudje) ti produkti vredni te cene, ker jih pač kupijo, drugače jih ne bi, mar ne?
Kaj pa če je to edini produkt, ki ga je možno kupiti? V tem primeru lahko nabiješ ceno kukrhočeš visoko pa ga bo vsak kupil - ker ga potrebuje. Če bi bilo njemu res tako zelo do tega da bi pripeljal računalnik v vsak dom bi svoj softver delil zastonj!
Gates pa je že od ustanovitve dalje imel višji interes, kot samo finančnega...drugače bi ga tudi drugi že davno povozili, ko je bil še v povojih
Matr pa res ej, lej kok dobr je dejansko Billy, nova mati terezija.

To kar si povedu je edin tole "cilji opravičujejo sredstva", kaj iz tega sledi pa vsi vemo...

--==[ x X x ]==--

želet si hrane v bistvu ni želja, ampak potreba, da ohranjaš svoje fizično telo. želet si prijatelja si bo želel nekdo, ki ne sprejema sebe v popolnosti, želet si počitnice - tle je pa več želja zadaj/relativno na posameznika...

Prava želja sem mislil, kot samo ena in edina želja - doseči naš Cilj - univerzalni cilj - (ob predpostavki da obstaja).

želela sem samo poudarit, da je za različne ljudi različnih starosti različnih kultur različna prava želja....

drugače pa je v tekstu ki si ga citiral opisano kdaj je zame možno biti brez želje... doseči naš Cilj, a ni naš Cilj živeti polno življenje v sožitju z ostalimi, spoznati svoje bistvo in ne najdem pravega izraza "služiti Univerzumu " mi ne pove tistega kar mislim... kakorkoli

danes imam eno željo, eno željo ki ni zame, temveč za nekoga drugega... ribica pomigaj tam okrog 17 za naše dečve, pa še moj Ganesh ti bo priskočil na pomoč... dekleta te resnično rabijo xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...